forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zahuktala Lokomotiva

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Tornadomaster Posted - 09/03/2022 : 09:21:12
Pošto ne vidim poseban topik a po društvenim mrežama mi svaki dan iskaču nove najave red je da im damo prostora i pišemo o njihovim izdanjima.

Najavili su upravo NAJAMNIKA Visentea Segreljesa
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Salkan Posted - 19/11/2024 : 19:30:29
Dobio sam svoj primjerak Povratka kapetana Nema i mogu reći da sam impresioniran jednako gigantskim formatom, kao i samim stripom. Vrlo neobičan koncept, vanšablonski štih, posebno misteriozan užitak...a tek taj nevjerovatni crtež, to tačkanje i preciznost u minijaturi - to je posebna priča. Vrlo, vrlo dobar.
BuDi79 Posted - 18/11/2024 : 09:33:32
quote:
Originally posted by anto

priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.

2.5/5

Pa Diabolik od uvek ima "tanušne" priče. Da ima nešto kompleksnije bio bi neki drugi strip.
sawitch Posted - 17/11/2024 : 22:00:17
Antale, meni je taj Dijabolik bas legao fino. Sarolikost koja je za razliku od onog Betmena crno-belo prijatna.
Poli Posted - 17/11/2024 : 17:28:55

Tako nekako smo i mi prokomentirali ovog all-star Diabolika. :D
anto Posted - 17/11/2024 : 16:26:38

razni autori:Dijabolik - Drugim očima

Zbirka kratkih pričica,gde manje ili više poznati italijanski strip autori daju omaž jednom od najkultnijih strip junaka u Italiji (da li i šire,ne znam).
Imena poput Topija, Milaca, Mastantuona, Vile, Kastelija, Matotija, Kavezana,Faračija,Enoha..su potpisnici crteža i scenarija.
Ali,barem meni,priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.

2.5/5
anto Posted - 17/11/2024 : 15:37:05
nisam dobro razumeo deo od kada Lisin klon razbija komoru sa originalnom Lisom,ali evo mog tumačenja:
džinovski oktopodi su došli u kontakt sa Lisinim duhom prilikom njenog pada,i sada žele da iskoriste njen klon,kako bi se kroz njen mutiran organizam u kojem je simbiotički spojen i duh oktopoda (da se tako izrazim),uništila ljudska civilizacija.Zašto tačno oni to žele,ne znam.
anto Posted - 17/11/2024 : 15:12:51

Vatine&Varanda:Živa smrt

La mort vivante je jako filmičan miks SF-a i gotskog horora (sa izraženim vizuelnim uticajem Bernija Rajtsona).

Odmah da kažem da me je strip prijatno iznenadio od samog starta,pitkošću priče,ali ujedno i odlično vođenom fabulom,te sjajnim Varandinim crtežom,gde uprkos činjenici da autor ima jak uzor u stilu Rajtsona,ipak ima svoj originalni pečat.

Daleka budućnost,ljudi žive na Marsu,a tek pojedinci na Zemlji - među njima je i Marta,sposobna žena koja se bavi iskopavanjem svega i svačega,te preporodajom istog;ćerka,Lisa,joj gine u nesrećnom slučaju,te ona angažuje naučnika Joakima,ne bi li joj klonirao ćerku.

Kao što rekoh,strip prosto klizi, uživao sam i u priči i u crtežu na velikom formatu odličnog Lokomotivinog izdanja; strip je koliko vidim izdat kao kolorni u Francuskoj,ali mislim da je dobra ideja što je išao crno beli.

Ono gde meni strip malo škripi,to je na prelazu sa SF-a na horor segment stripa,i tu mi je izvesni pad u priči (a nije baš ni da sam potpuno razumeo šta je pisac hteo reći).Da ne spojlujem,napisaću moje viđenje završnice u postu ispod.
Ima i seksa.
Svakako preporučujem Živu smrt, meni se dopala.
beton 4/5
Salkan Posted - 16/11/2024 : 19:26:08
quote:
Originally posted by Peyo

Ima ga i na Interliberu.

Ali nema mene u ZG
Zato imamo osminu "hitnu službu"
Peyo Posted - 16/11/2024 : 19:22:18
Ima ga i na Interliberu.
JAH WOBBLE Posted - 16/11/2024 : 17:59:25
Ljubitelji Schuitena ne smeju propustiti
"Povratak kapetana Nema"
https://lokomotiva.rs/product/povratak-kapetana-nema/
Izdanje je besprekorno.

Objaviće i "12 La Douce"
https://www.altaplana.be/en/albums/la-douce

Lord Vader89 Posted - 16/11/2024 : 17:55:58
quote:
Originally posted by Salkan

Bez zeze,
Opskurni su vrhunsko štivo. Meni je ovako na jedno čitanje prva knjiga i najslabija, ako se može uopšte reći da je "slaba". Sve mi je manje jasno što je Fibra stala tamo gdje je stala.

Ako ništa drugo, ima "Urbikandska groznica", "Nagnuto dijete" i "Teorija zrna peska", meni sam vrh već celovito gledano vrhunskog serijala/opusa/dela "Opskurnih gradova". Ako nisi još sva tri čitao, zavidim ti:)
JAH WOBBLE Posted - 16/11/2024 : 17:48:08
quote:
Originally posted by jaki

Nausikaja je vrh.
Ko je nema neka je uzme.

Imam je u 7 tankobona, i u dva integrala u kutiji, ipak moram još jednom da je uzmem.
Pokazali su mi je na sajmu odštampanu bez korica i po kvalitetu je kao luksuzno dvotomno izdanje na engleskom.
Salkan Posted - 16/11/2024 : 16:33:39
Bez zeze,
Opskurni su vrhunsko štivo. Meni je ovako na jedno čitanje prva knjiga i najslabija, ako se može uopšte reći da je "slaba". Sve mi je manje jasno što je Fibra stala tamo gdje je stala.
Lord Vader89 Posted - 16/11/2024 : 15:54:25
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Jel neko već pročitao zadnje Opskurne gradove? Ne mogu da nađem sken za provjeru, vrijedi li Nemo ovih para?

Procitao i meni se dopalo. Veliki sam fan Opskurnih Gradova tako da je bolje da odgovori neko objektivniji. Dosta je drugacije od celog serijala ali je jako dobro i zanimljivo. Vrlo unikatno napisao i nacrtano.

Sve OK, zanima me baš mišljenje nekoga kome se Opskurni sviđaju. Ja sam došao do Tornja i bio sam oduševljen dotad viđenim. Mislim da je i cijena ove knjige pristupačna.

Meni je super skroz; ako voliš "Opskurne gradove" (ne znam doduše kako može neko da ne voli), verujem će ti valjati i ovaj album.
Zlix Posted - 16/11/2024 : 15:47:44
Salkan Posted - 07/11/2024 : 13:12:13
quote:

quote:

Jel neko već pročitao zadnje Opskurne gradove? Ne mogu da nađem sken za provjeru, vrijedi li Nemo ovih para?

Procitao i meni se dopalo. Veliki sam fan Opskurnih Gradova tako da je bolje da odgovori neko objektivniji. Dosta je drugacije od celog serijala ali je jako dobro i zanimljivo. Vrlo unikatno napisao i nacrtano.

Sve OK, zanima me baš mišljenje nekoga kome se Opskurni sviđaju. Ja sam došao do Tornja i bio sam oduševljen dotad viđenim. Mislim da je i cijena ove knjige pristupačna.
AleksandarN Posted - 07/11/2024 : 13:08:00
quote:

Salkan Posted - 07/11/2024 : 10:30:04
axle munshine Posted - 07/11/2024 : 09:54:40
quote:
Originally posted by naker

Da se još neko nije usudio da citira ove gigantske slike!

Sorry...evo ja izbrisao sliku iz citata...
naker Posted - 06/11/2024 : 22:12:01
Da se još neko nije usudio da citira ove gigantske slike!
Peyo Posted - 06/11/2024 : 19:00:31
Meni su prva dva Dena ponajbolji (prvi je najbolji), odnosno osjetno bolji od kasnijih.
axle munshine Posted - 06/11/2024 : 18:55:14
quote:

quote:
Originally posted by axle munshine

U pripremi i treći Den: Deca vatre...nice...

Odlicna naslovna!

Uh, meni je grozna, iskreno... Corben ima toliko sjajnih ilustracija a ova ne spada u tu grupu... ali, ok, sto ljudi, dvesta sisa, ne vredi o tome polemisati, to je subjektivna percepcija...
AleksandarN Posted - 06/11/2024 : 17:56:32
quote:
Originally posted by axle munshine

U pripremi i treći Den: Deca vatre...nice...

Odlicna naslovna!
alexts Posted - 06/11/2024 : 14:56:46
Humor je bio to.
Poli Posted - 06/11/2024 : 14:45:47
quote:
Originally posted by alexts

Ja sam pomeranjem slika po ekranu, deo po deo, zaključio da se radi o Denu.

Uvek mozes desni klik misem i odabrati da se slika otvori u novom prozoru gde je velikost prilagođena ekranu (ako ne zumiras).

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000