T O P I C R E V I E W |
Tornadomaster |
Posted - 09/03/2022 : 09:21:12 Pošto ne vidim poseban topik a po društvenim mrežama mi svaki dan iskaču nove najave red je da im damo prostora i pišemo o njihovim izdanjima.
Najavili su upravo NAJAMNIKA Visentea Segreljesa |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Salkan |
Posted - 19/11/2024 : 19:30:29 Dobio sam svoj primjerak Povratka kapetana Nema i mogu reći da sam impresioniran jednako gigantskim formatom, kao i samim stripom. Vrlo neobičan koncept, vanšablonski štih, posebno misteriozan užitak...a tek taj nevjerovatni crtež, to tačkanje i preciznost u minijaturi - to je posebna priča. Vrlo, vrlo dobar. |
BuDi79 |
Posted - 18/11/2024 : 09:33:32 quote: Originally posted by anto
priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.
2.5/5
Pa Diabolik od uvek ima "tanušne" priče. Da ima nešto kompleksnije bio bi neki drugi strip. |
sawitch |
Posted - 17/11/2024 : 22:00:17 Antale, meni je taj Dijabolik bas legao fino. Sarolikost koja je za razliku od onog Betmena crno-belo prijatna. |
Poli |
Posted - 17/11/2024 : 17:28:55 Tako nekako smo i mi prokomentirali ovog all-star Diabolika. :D
|
anto |
Posted - 17/11/2024 : 16:26:38
razni autori:Dijabolik - Drugim očima
Zbirka kratkih pričica,gde manje ili više poznati italijanski strip autori daju omaž jednom od najkultnijih strip junaka u Italiji (da li i šire,ne znam). Imena poput Topija, Milaca, Mastantuona, Vile, Kastelija, Matotija, Kavezana,Faračija,Enoha..su potpisnici crteža i scenarija. Ali,barem meni,priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.
2.5/5 |
anto |
Posted - 17/11/2024 : 15:37:05 nisam dobro razumeo deo od kada Lisin klon razbija komoru sa originalnom Lisom,ali evo mog tumačenja: džinovski oktopodi su došli u kontakt sa Lisinim duhom prilikom njenog pada,i sada žele da iskoriste njen klon,kako bi se kroz njen mutiran organizam u kojem je simbiotički spojen i duh oktopoda (da se tako izrazim),uništila ljudska civilizacija.Zašto tačno oni to žele,ne znam. |
anto |
Posted - 17/11/2024 : 15:12:51
Vatine&Varanda:Živa smrt
La mort vivante je jako filmičan miks SF-a i gotskog horora (sa izraženim vizuelnim uticajem Bernija Rajtsona).
Odmah da kažem da me je strip prijatno iznenadio od samog starta,pitkošću priče,ali ujedno i odlično vođenom fabulom,te sjajnim Varandinim crtežom,gde uprkos činjenici da autor ima jak uzor u stilu Rajtsona,ipak ima svoj originalni pečat.
Daleka budućnost,ljudi žive na Marsu,a tek pojedinci na Zemlji - među njima je i Marta,sposobna žena koja se bavi iskopavanjem svega i svačega,te preporodajom istog;ćerka,Lisa,joj gine u nesrećnom slučaju,te ona angažuje naučnika Joakima,ne bi li joj klonirao ćerku.
Kao što rekoh,strip prosto klizi, uživao sam i u priči i u crtežu na velikom formatu odličnog Lokomotivinog izdanja; strip je koliko vidim izdat kao kolorni u Francuskoj,ali mislim da je dobra ideja što je išao crno beli.
Ono gde meni strip malo škripi,to je na prelazu sa SF-a na horor segment stripa,i tu mi je izvesni pad u priči (a nije baš ni da sam potpuno razumeo šta je pisac hteo reći).Da ne spojlujem,napisaću moje viđenje završnice u postu ispod. Ima i seksa. Svakako preporučujem Živu smrt, meni se dopala. beton 4/5 |
Salkan |
Posted - 16/11/2024 : 19:26:08 quote: Originally posted by Peyo
Ima ga i na Interliberu.
Ali nema mene u ZG Zato imamo osminu "hitnu službu"
|
Peyo |
Posted - 16/11/2024 : 19:22:18 Ima ga i na Interliberu. |
JAH WOBBLE |
Posted - 16/11/2024 : 17:59:25 Ljubitelji Schuitena ne smeju propustiti "Povratak kapetana Nema" https://lokomotiva.rs/product/povratak-kapetana-nema/ Izdanje je besprekorno.
Objaviće i "12 La Douce" https://www.altaplana.be/en/albums/la-douce
|
Lord Vader89 |
Posted - 16/11/2024 : 17:55:58 quote: Originally posted by Salkan
Bez zeze, Opskurni su vrhunsko štivo. Meni je ovako na jedno čitanje prva knjiga i najslabija, ako se može uopšte reći da je "slaba". Sve mi je manje jasno što je Fibra stala tamo gdje je stala.
Ako ništa drugo, ima "Urbikandska groznica", "Nagnuto dijete" i "Teorija zrna peska", meni sam vrh već celovito gledano vrhunskog serijala/opusa/dela "Opskurnih gradova". Ako nisi još sva tri čitao, zavidim ti:) |
JAH WOBBLE |
Posted - 16/11/2024 : 17:48:08 quote: Originally posted by jaki
Nausikaja je vrh. Ko je nema neka je uzme.
Imam je u 7 tankobona, i u dva integrala u kutiji, ipak moram još jednom da je uzmem. Pokazali su mi je na sajmu odštampanu bez korica i po kvalitetu je kao luksuzno dvotomno izdanje na engleskom.
|
Salkan |
Posted - 16/11/2024 : 16:33:39 Bez zeze, Opskurni su vrhunsko štivo. Meni je ovako na jedno čitanje prva knjiga i najslabija, ako se može uopšte reći da je "slaba". Sve mi je manje jasno što je Fibra stala tamo gdje je stala. |
Lord Vader89 |
Posted - 16/11/2024 : 15:54:25 quote: Originally posted by Salkan
quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by Salkan
Jel neko već pročitao zadnje Opskurne gradove? Ne mogu da nađem sken za provjeru, vrijedi li Nemo ovih para?
Procitao i meni se dopalo. Veliki sam fan Opskurnih Gradova tako da je bolje da odgovori neko objektivniji. Dosta je drugacije od celog serijala ali je jako dobro i zanimljivo. Vrlo unikatno napisao i nacrtano.
Sve OK, zanima me baš mišljenje nekoga kome se Opskurni sviđaju. Ja sam došao do Tornja i bio sam oduševljen dotad viđenim. Mislim da je i cijena ove knjige pristupačna.
Meni je super skroz; ako voliš "Opskurne gradove" (ne znam doduše kako može neko da ne voli), verujem će ti valjati i ovaj album. |
Zlix |
Posted - 16/11/2024 : 15:47:44
|
Salkan |
Posted - 07/11/2024 : 13:12:13 quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by Salkan
Jel neko već pročitao zadnje Opskurne gradove? Ne mogu da nađem sken za provjeru, vrijedi li Nemo ovih para?
Procitao i meni se dopalo. Veliki sam fan Opskurnih Gradova tako da je bolje da odgovori neko objektivniji. Dosta je drugacije od celog serijala ali je jako dobro i zanimljivo. Vrlo unikatno napisao i nacrtano.
Sve OK, zanima me baš mišljenje nekoga kome se Opskurni sviđaju. Ja sam došao do Tornja i bio sam oduševljen dotad viđenim. Mislim da je i cijena ove knjige pristupačna. |
AleksandarN |
Posted - 07/11/2024 : 13:08:00 quote: Originally posted by Salkan
Procitao i meni se dopalo. Veliki sam fan Opskurnih Gradova tako da je bolje da odgovori neko objektivniji. Dosta je drugacije od celog serijala ali je jako dobro i zanimljivo. Vrlo unikatno napisao i nacrtano. |
Salkan |
Posted - 07/11/2024 : 10:30:04 Jel neko već pročitao zadnje Opskurne gradove? Ne mogu da nađem sken za provjeru, vrijedi li Nemo ovih para? |
axle munshine |
Posted - 07/11/2024 : 09:54:40 quote: Originally posted by naker
Da se još neko nije usudio da citira ove gigantske slike!
Sorry...evo ja izbrisao sliku iz citata... |
naker |
Posted - 06/11/2024 : 22:12:01 Da se još neko nije usudio da citira ove gigantske slike! |
Peyo |
Posted - 06/11/2024 : 19:00:31 Meni su prva dva Dena ponajbolji (prvi je najbolji), odnosno osjetno bolji od kasnijih. |
axle munshine |
Posted - 06/11/2024 : 18:55:14 quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by axle munshine
U pripremi i treći Den: Deca vatre...nice...
Odlicna naslovna!
Uh, meni je grozna, iskreno... Corben ima toliko sjajnih ilustracija a ova ne spada u tu grupu... ali, ok, sto ljudi, dvesta sisa, ne vredi o tome polemisati, to je subjektivna percepcija...
|
AleksandarN |
Posted - 06/11/2024 : 17:56:32 quote: Originally posted by axle munshine
U pripremi i treći Den: Deca vatre...nice...
Odlicna naslovna! |
alexts |
Posted - 06/11/2024 : 14:56:46 Humor je bio to. |
Poli |
Posted - 06/11/2024 : 14:45:47 quote: Originally posted by alexts
Ja sam pomeranjem slika po ekranu, deo po deo, zaključio da se radi o Denu.
Uvek mozes desni klik misem i odabrati da se slika otvori u novom prozoru gde je velikost prilagođena ekranu (ako ne zumiras).
|