forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Vaš stav u vezi rupa u serijalima koje skupljate?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 20/07/2022 : 14:50:01
Kako se obračunavate s rupama u serijalima? Morate li imati sve brojeve nekog serijala i tražite li manično nastavke koji vam nedostaju? Ili pak s druge strane ne pridajete previše pažnje tome što od recimo 300 komada Zagora ne posjedujete 20ak komada u sredini?

Mislim da će većina ljudi ipak spasti u ovu treću kategoriju, odnosno pristup kupovini im ovisi od serijala do serijala.

*Kad kažem "serijal", mislim na stripove koji imaju veći broj međusobno neovisnih priča. Naravno da će svatko htjeti imati recimo svih 8 knjiga Tezukinog Buddhe ili npr. kod Enochove Lilith jer tu se radi o jednoj priči, dok takav kontinuitet ne postoji recimo kod Zagora ili Texa. Poll se ne odnosi na takve "kraće" serijale koji tvore jednu jedinstvenu priču.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
lwood Posted - 22/07/2022 : 14:26:01
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Kerempir

Diskach, sljedeći korak je kada počneš stavljati stripove u vrećice:)

Meni je ovo postavljanje kartončića novi level ludila.

podsjeća me na one sprdačine iz trta mrte, kupite vuneni šal za ogradu
Renky Posted - 22/07/2022 : 14:24:08
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by supermark
Ja sam uvaljao kartončiće između hrvata, ispod stranica

Šta da radim ako u blizini nemam par hrvata

Red Marquis Posted - 22/07/2022 : 14:18:54
quote:

Šta da radim ako u blizini nemam par hrvata
Kerempir Posted - 22/07/2022 : 11:32:20
quote:

quote:

Heh, podsjeća me na rasprave sa drugim helikopter roditeljima i kada nabroje što sve rade za i oko djece, nama bi maltene socijalna oduzela našu djecu, valjda tako i stripove :D
Peyo Posted - 22/07/2022 : 11:04:21
quote:

Samo zato što si lini južnjak .
NESVRSTANI Posted - 22/07/2022 : 10:03:01
quote:

DiSkAcH Posted - 22/07/2022 : 07:55:46
quote:

Ne, zato imam vrata na policama.
A i da nemam, mislim da se nebi zamarao vrećicama.
Kerempir Posted - 22/07/2022 : 07:04:29
DiSkAcH Posted - 22/07/2022 : 05:46:24
Eto, na kraju moja ''ne izgledaju tako fensi na policama'' metoda će izgleda biti najsigurnija. :D
Ma inače, hrbat se mrvicu odvoji i čim pročitate strip, ali protiv toga ne mogu, kupio sam ih da ih čitam više puta. ;)
karuro Posted - 22/07/2022 : 04:59:39
quote:

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Ovo je za čupanje masti nama OKP-ovcima.
A kod mene je isto sada neko polurasulo u slaganju jer kada sam skužio da se kod debljih mrcina hrbat odvaja ako stoje kao kod NESVRSTANOG sam ih skoro sve polegnuo.
Tako da se hrbati ni ne vide, poslikam popodne ako se sjetim, uglavnom nelijepo. :D

Pa su sad stranice podbočene tim kartonima i ne stoje u zraku

Jesi li provjeravao neke od njih koji ti duze tako stoje? Meni se to pokazalo također loše. Kod stripova koji su dugo tako stajali hrbat se nije odvojio, ali stranice su direktno nasjele na te kartoncice i popigale se. Tako da sada na nekima imam spasen hrbat, sa stranicama koje imaju usi.

Sa skupljanjem dugih serijala i rupama nemam problema jer skupljam samo od LL dd kojeg sam sa brojem 100 zavrsio i dampyra kojeg cu isto do broja 100. Nn samo redovnu seriju do kraja kako bude LL izbacivao uz par meni dragih prica iz popratnih edicija.
SlajeR Posted - 22/07/2022 : 00:24:51
uglavnom dosad bila prva opcija. uz mnogo truda i samoprekora mislim da sam dostigao(dostizem) trecu opciju. sa iskrenom nadom u napredak ka drugoj.
supermark Posted - 21/07/2022 : 22:22:52
quote:

Ovo je za čupanje masti nama OKP-ovcima.
A kod mene je isto sada neko polurasulo u slaganju jer kada sam skužio da se kod debljih mrcina hrbat odvaja ako stoje kao kod NESVRSTANOG sam ih skoro sve polegnuo.
Tako da se hrbati ni ne vide, poslikam popodne ako se sjetim, uglavnom nelijepo. :D

Pa su sad stranice podbočene tim kartonima i ne stoje u zraku
StripArt Posted - 21/07/2022 : 21:14:32
Definitivno ovisi od toga koji serijal je u pitanju ali u zadnje vrijeme zavisi i od cijene. A i sam prostor je već knap jer si ne mogu zamisliti da stripove držim u kutijama u garaži. Ovih 2,500 - 3,000 stripova još uvijek mogu držati u tri ormara/police.
DiSkAcH Posted - 21/07/2022 : 18:28:38
quote:

quote:

quote:

Moraš pothitno počet pušit. Riješit ćeš se smrada vanilije i stripova. A i stripovi će ti dobit retro žućkastu notu.

Ne pušim već 19 godina, najbolja odluka u životu.
Počeo sam sa 14...

@Poli: nije meni do toga da je to toksično, nego toksično smrdi.
Najprirodnije bi bilo da se dobro isprdim u vitrine ili da stavim tamo kakicu, ali mi ni taj miris ne odgovara.

Ja sam dosta osjetljiv na mirise (nije bolest sve što boli), pa npr u skuteru pod sicom imam borić. Nema mi finije nego kad stavim kacigu, a ona fino miriše.

Stavi rećinu na nos pa nek ti visi na njoj borić cilo vrime.

NESVRSTANI Posted - 21/07/2022 : 18:07:12
quote:

quote:

Moraš pothitno počet pušit. Riješit ćeš se smrada vanilije i stripova. A i stripovi će ti dobit retro žućkastu notu.

Počeo sam sa 14...

Najprirodnije bi bilo da se dobro isprdim u vitrine ili da stavim tamo kakicu, ali mi ni taj miris ne odgovara.

Ja sam dosta osjetljiv na mirise (nije bolest sve što boli), pa npr u skuteru pod sicom imam borić. Nema mi finije nego kad stavim kacigu, a ona fino miriše.

Stavi rećinu na nos pa nek ti visi na njoj borić cilo vrime.
DiSkAcH Posted - 21/07/2022 : 17:55:54
quote:

Počeo sam sa 14...

NESVRSTANI Posted - 21/07/2022 : 17:48:08
Poli Posted - 21/07/2022 : 17:46:54
quote:

Valjda ste skužili mirisne svijeće kojima pokušavam ubiti taj toksičan smrad stripova ...pa i ne ide baš, NN polica je ebački prevladala sa smradom nad mirisom vanilije...

Hmmm, nije li to dupli smrad, dupla toksikacija?

Bolje ti staviti neki sapun koji lepo mirise, jos upakovan, ili oni mirisni stapici (ipak malo manje vestacko smrde od ovih sveca).

DiSkAcH Posted - 21/07/2022 : 17:11:35
Evo zab sam da je u Jodoversu čak i Hangar7 u kombinaciji (dakle 4 različita izdavača, na ''3'' jezika ):

A evo kako sam te neke deblje ''posložio'':

NN ko po špazi, ali isto ta mini kombinacija:

Valjda ste skužili mirisne svijeće kojima pokušavam ubiti taj toksičan smrad stripova ...pa i ne ide baš, NN polica je ebački prevladala sa smradom nad mirisom vanilije...

zeljko Posted - 21/07/2022 : 15:07:49
neka rupa
daju nam smisao
što bi da nema rupa?
o čemu bi razmišljali ka čemu bi stremili

Peyo Posted - 21/07/2022 : 15:04:58
quote:
Originally posted by corto33
Tačno tako. Iako i kupovanje na internetu može biti nezaboravno ako neki rasprodani strip mjerkaš godinama i onda ga uspjevaš nabaviti nakon borbe na licitacijama na Ebayu.

U pravu si.

Ja sam 2-put profitirao od krivih upisa na Amazonu za knjigu o Magnusu i za Hergeove Jo, Zette & Jocko: The Secret Ray zbirku.
Peyo Posted - 21/07/2022 : 14:55:29
Taličnog imam skoro sve od Cinebooka, plus ove s izgubljenim prijevodom Dimitrijevića po Stripotekama i ponešto Bookglobe i Marketprint.

Da je ČK išla integralno sa dodacima možda bih se pokolebao, ovako se uspješno opirem.
NESVRSTANI Posted - 21/07/2022 : 14:49:38
quote:
Originally posted by Peyo

Ista priča s Asteriksom i kod mene.

Taličnog san recimo uzea samo dva prva jer to neman u nijednome izdanju. Ostalo neću. Ima ih puno i nije Asteriks pa da duplan.
Uniformirani Talični, ove modre knjige su ukoričeni AZ Talični:
[/url]
DiSkAcH Posted - 21/07/2022 : 14:46:41
E da, odabrao sam opciju 3. Ovisno o serijalu.
Recimo od NN MORAM imati sve i tu samo ona 2 križanca sa Martijem imam od Arkone (poklonio mi Sumo i spasio me :D) i kupit ću ih sada i od VČ ZS kada izađu, nemam LL-ova izdanja.
A npr DD kupim nasumično remitendu ili na IL po 5,10kn, nije mi bitno imat sve. Čitam to što sam našao za kikiriki.
Jodoverse imam kombinaciju Fibre,ČK i Humanoidsa, glavno mi je da imam sve. ;)
MNO sam npr kupio samo ova dva kratka serijala, Nove Avanture i Revolucija, ne pada mi napamet skupljat tu sve jer su cijene nenormalne.
Ma ugl, lijepo mi je ako je sve isto, ali ne dira me ni ako je miš-maš. I ne moram imati od svega sve, osim kad moram.
Dakle rupe, kako koje su dobrodošle. :D
Ernie Pike Posted - 21/07/2022 : 14:45:30
Imam prvih 8 integrala ČK jer mi je bilo besmisleno duplati ove kasnije epizode, ali ću vjerojatno pokleknuti i nabaviti 9-x.
Taličnog imam od svih mogućih izdavača (mekano ukoričene) i zasad nemam namjeru kupovati ČK integrale s epizodama koje već imam.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000