T O P I C R E V I E W |
anto |
Posted - 17/11/2022 : 22:21:47 Ima ova tema na DW forumu,ali tamo nas ima tek šačica,pa ću pokrenuti nešto slično i ovde,gde smo ipak svi. Znam da je ista priča na temi Markos nam se ....,ali ajde da ne zagušujemo jednu od najbitnih tema,a i da se usredserdimo na ovo što se dešava na posebnom topiku,i da celoj stvari pridamo jednu ogromnu važnost,koju dotična situacija itekako zaslužuje.
Najpre pitanje - da li se nastupajuća zabrana odnosi samo na Fibru,što i jeste namera Zlih sila,ili će biti uvijena u formu "na sva hrvatska (pa i bosanska) izdanja,osim bonelija i forda".
Kako god,ovim potezom stanovitog Udruženja,dalje u tekstu Zlih sila,iako svi dobro znamo ko stoji iza priče (iako se za sada po forumima ističe Vuk Komiko,nije on taj,za one neupućene (ako slučajno ima neko takav)) se definitivno strip izdavaštvo na ovim prostorima "vraća u srednji vek".
Da ne pominjemo što je sve to propraćeno pretnjama određenim (kako da se izrazim) subjektima,i to u maniru klasičnog mafijaštva.Što za srpske prilike i nije neko čudo. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
alexts |
Posted - 09/12/2024 : 23:06:14 Zašto zatucani radikali jednostavno ne uvedu zabranu na čitanje i pisanje latinice. Da svako ko pročita nešto na latinici dobije 2 godine zatvora, a za pisanje bar pet.
Mislim da bi to bilo najefikasnije za "razvoj" upotrebe ćirilice. |
Red Marquis |
Posted - 09/12/2024 : 22:22:07 quote: Originally posted by borg
I ja volim ćirilicu. Al postoje drugačiji načini da se ona afirmiše. Mada, realno... Koliko izdavači stripova ili knjiga imaju zarade od otkupa biblioteka?
Em su količine smešne, em im isplate možda 50% pune cene... Verujem da izdavači nisu ni štucnuli.
Nisu pogođeni izdavači, koliko mi sami čitaoci, koji ćemo ostajati uskraćeni za brdo izdavača i izdanja u bibliotekama zbog zatucanih radikala. |
MF Doom |
Posted - 09/12/2024 : 21:07:44 Apsolutno da nisu. Ali to je apsurdnost celog udruženja.
Na stranu sto ovaj potez ministarstva smatram idiiotskim a verovatno i kontraproduktivnim.
Ali imaš osnovano udruženje za promociju bilo čega unutar granica svije zemlje i za dve godine se ne pomeriš ni milimetar. Čak te i novi (nakaradni) propis ne dotiče koliko se nisi ni potrudio sa se pomeris a išao si da kukaš po podcastima kako eto tamo negde može i njima je sve lakše.
Mislim, svesni smo svi sad već da je poenta celog tog udruzenja jedna farsa sa ciljem da se protera Fibra i ne treba se sad više ni zaludjivati da je ikad imala ikakav drugi cilj.
Samo eto pomalo je i smešno i apsurdno kako se nekad stvari odvijaju.
A nema tu naslađivanja, svako je svoje sudbine kovač i svako valjda može da stane iza onoga sto je pričao. A i “svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.” |
borg |
Posted - 09/12/2024 : 16:22:08 I ja volim ćirilicu. Al postoje drugačiji načini da se ona afirmiše. Mada, realno... Koliko izdavači stripova ili knjiga imaju zarade od otkupa biblioteka?
Em su količine smešne, em im isplate možda 50% pune cene... Verujem da izdavači nisu ni štucnuli.
|
henry |
Posted - 09/12/2024 : 15:43:05 quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by MF Doom
https://vreme.com/vreme/ministar-protiv-pismenosti/
kuku....država protiv SUISa? ili je ipak SUIS protiv države? ko tu koga?
kako će SUIS reagovati na ovo? očekuje se neko saopštenje! nije ga bilo još od onog obaveštenja da su se osnovali. Zovite Boru i Slobu hitno u neku specijalnu emisiju da pričaju kako Fibra vrši damping jer njoj biblioteke otpkupljuju stripove, a u Srbiji niti otkupljuju a sad još neće ni latinicu! kme kme
E a stvarno sad zašto članovi udruženja za promociju stripa u Srbiji rade stripove isključivo na latinici?
Drzava nam tone u fasizam zahvaljujuci radikalskoj vlasti. Ovo je samo jos jedan primer retarda Selakovica.
Ma bitno je da se ljudi ovde na forumu naslađuju |
sawitch |
Posted - 09/12/2024 : 15:39:28 quote: Originally posted by MF Doom
kako će SUIS reagovati na ovo? očekuje se neko saopštenje! nije ga bilo još od onog obaveštenja da su se osnovali. Zovite Boru i Slobu hitno u neku specijalnu emisiju da pričaju kako Fibra vrši damping jer njoj biblioteke otpkupljuju stripove, a u Srbiji niti otkupljuju a sad još neće ni latinicu! kme kme
E a stvarno sad zašto članovi udruženja za promociju stripa u Srbiji rade stripove isključivo na latinici?
Drzava nam tone u fasizam zahvaljujuci radikalskoj vlasti. Ovo je samo jos jedan primer retarda Selakovica. |
Bachy |
Posted - 09/12/2024 : 15:15:37 quote: Originally posted by MF Doom
   |
henry |
Posted - 09/12/2024 : 14:46:15 Nekome duševna bol, nekome bolnica |
Lajkovcanin |
Posted - 09/12/2024 : 14:12:18 quote: Originally posted by MF Doom
Sada udruženo izbacimo susede, skraćeno SUIS, za sve ovo vreme od kada postoje izborili su se isključivo za uklanjanje izdanja iz susednih država za koja izdavači nisu hteli ili mogli da obezbede ww prava. Time su uredili tržište pa slobodno mogu da izvoze bez ww prava ili da se bave piraterijom. Štiti ih članska karta udruženja... Giganti izbacuju sve više izdanja, ovi mali izdavači sve manje, vidi se ko je tu profitirao novčano, ko duševno... |
MF Doom |
Posted - 09/12/2024 : 13:42:28 https://vreme.com/vreme/ministar-protiv-pismenosti/
E a stvarno sad zašto članovi udruženja za promociju stripa u Srbiji rade stripove isključivo na latinici? |
matori paraliticar |
Posted - 14/09/2024 : 21:37:49 Ne bi sada tu nesto previse da filozofiram o "ratovima" ali mi glupo da se recimo fibrini medeja i gus ne prodaju u Srbiji
bas ce neko da otkupi prava za te stripove u Srbiji..
nema tu nekih preteranih "pobednika" niti medju vlasnicima licenca, niti izdavacims niti ljubiteljima stripa.. sa jedne i druge strane "grane"
|
Chief Warhead |
Posted - 21/07/2024 : 10:59:19 quote: Originally posted by wintermute
EDIT: za slucaj da ga nekad promeni
Ako bude sreće, idući potpis kreće sa Dva.
quote: Originally posted by matori paraliticar
Ovaj poglavica kao da cita misli..
Slabo nešto čitam ovih dana, samo prelistavam. |
matori paraliticar |
Posted - 20/07/2024 : 23:23:49 Ovaj poglavica kao da cita misli.. bas se setih pre neki dan da bi trebalo ovde podsetiti.. ljubitelje stripa u Hrvatskoj da moraju podrzati Fibru maksimalno koliko mogu jer ono sto se ima danas nije sigurno da ce se imati sutra..
verujem da se stripasi iz Srbije trude koliko mogu doci do fibrinih stripova ali ma koliko se oni trudili verovatno je ukupna kolicina nabavki fibra manja nego pre zabrane (dobro ako je mozda proradio inat mozda i nije ) |
wintermute |
Posted - 20/07/2024 : 23:07:35 quote: Originally posted by anto
ha,ha,ha.....sad tek videh poglavičin potpis, ha,ha....urnebes
Ja video pre neki dan i pao od smeha. Nisam hteo da komentarisem jer je prakticno gde god to da uradim offtopic.
Ali evo ti si me ohrabrio pa se pridruzujem i ja pa kud puklo da puklo. Najbolji potpis koji sam do sada video.
EDIT: za slucaj da ga nekad promeni evo da se ne zaboravi za buduce citaoce ovoga:
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
anto |
Posted - 20/07/2024 : 22:38:11 ha,ha,ha.....sad tek videh poglavičin potpis, ha,ha....urnebes |
Chief Warhead |
Posted - 20/07/2024 : 18:44:29 Dal komadantima učk* poznato da se kod nas još uvek može neometano pristupiti sajtu Fibre? I to je na latinici. Tako se ne čuvaju kultura, profit, izdavaštvo, profit, jezik, popust, ćirilica, profit, domaći autori i profit
* Udruga Čarobnog Komika |
jagodanbg |
Posted - 15/05/2024 : 00:51:16 Pa ovo je stara akcija! |
naker |
Posted - 14/05/2024 : 19:41:12 Očekuje se brza i odlučna reakcija SUIS-a za dobrobit svih potrošača.
https://alanford.co.rs/stripovi/strip-agent/ken-parker/ken-parker-1-30-komplet/ |
teller |
Posted - 11/02/2024 : 18:28:45 I mi plavi danonočno motrimo na vas... Zbog vas ne spavam več 3 dana...  |
Peyo |
Posted - 11/02/2024 : 13:45:58 Forum straha. Zovite Batmana, Dylana Doga ili barem Ghostbusterse. |
zveles |
Posted - 11/02/2024 : 13:05:14 Evo, ja bih sad nešto napisao, al' me strah dežurnih (pro)komentatora svega i svačega!  |
matori paraliticar |
Posted - 11/02/2024 : 12:54:13 Jednom ce ti valjda dosaditi. |
lwood |
Posted - 11/02/2024 : 12:52:11 quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by zveles
Da nema nekoliko glasnih forumaša (pod time ne mislim ništa loše, i nije bitno odakle su), možda bi se ona tiha većina članova koji samo lurkaju uključila u pisanjena po forumu. Ovako se boje. 
Tko su ti koji siju strah?
Vjerovatno misli na moderatore,čudi me da iko više išta i piše. |
Peyo |
Posted - 11/02/2024 : 12:50:42 quote: Originally posted by zveles
Da nema nekoliko glasnih forumaša (pod time ne mislim ništa loše, i nije bitno odakle su), možda bi se ona tiha većina članova koji samo lurkaju uključila u pisanjena po forumu. Ovako se boje. 
Tko su ti koji siju strah? |
vetropiroman |
Posted - 11/02/2024 : 11:33:39 quote: Originally posted by DiSkAcH
A svi mi činimo ovaj forum. Doduše, moram priznati da se meni sve manje razglaba o stripoivima i autorima....ja bi samo čitao.
Ali i dalje prduckam tu i tamo, samo manje.
Ovo je ključno, slobodno vreme je kontraproporcionalno matorosti, barem meni. Ono malo što ga imam bih radije potrošio čitajući. Ali, s druge strane, fino je vratiti zajednici nekakvim inputom u vidu komentara izdanja ili rivjua stripa kad sam već odavde pokupio gomilu dobrih predloga za čitanje i saznao za brljotine izdavača koje valja izbegavati. |