forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Colosseum /ZVANIČNA TEMA/

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Colosseum Posted - 21/09/2023 : 12:24:18
🐎 𝐓𝐄𝐗 𝐉𝐄 𝐔 𝐆𝐑𝐀𝐃𝐔!

Pozdrav, društvo!

🌵 Dozvolite nam da vam se ovom prilikom ukratko predstavimo. Mi smo nova izdavačka kuća sa sjedištem u Banjaluci i svi članovi redakcije su dugogodišnji ljubitelji, ali i kolekcionari stripova. Ideja o vlastitoj izdavačkoj kući koja bi se, prije svega, bavila izdavanjem stripova izdavača „Serđo Boneli Editore“ iz Milana, dugo je postojala, ali zbog brojnih razloga, kako subjektivne, tako i objektivne prirode, do njene realizacije je došlo tek sad.

✅ Kao što smo rekli, želja nam je da se posvetimo junacima italijanskog giganta, a zaista ne postoji bolji izbor za naše prvo izdanje od 𝐓𝐞𝐤𝐬𝐚 𝐕𝐢𝐥𝐞𝐫𝐚, perjanice izdavača iz ulice Buonaroti u Milanu, koji upravo krajem ovog mjeseca puni 7️⃣5️⃣ 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚 neprekidnog izlaženja i beskompromisne borbe za pravdu na Divljem zapadu.

✅ Mišljenja smo da je Teks nedovoljno zastupljen na našim prostorima i želja nam je da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo tu nepravdu ispravili. Za sada nam je u planu da se isključivo posvetimo ovom neustrašivom rendžeru, a poslije, ukoliko prilike to dopuste, i drugim junacima iz SBE kuhinje. Izbor epizoda kojima otpočinjemo naš izdavački poduhvat dugo je bio predmet razgovora članova redakcije, međutim, na kraju smo se odlučili upravo za epizode iz knjige koju ćete uskoro držati u rukama, i to iz najmanje dva razloga: prvi, jer se radi o epizodama koje od druge polovine 80-ih godina nikad nisu objavljene na našim prostorima, iako to definitivno zaslužuju, pri čemu je novosadski „Dnevnik“, u dobrom dijelu njih, nažalost, ranije izbacio čitav niz stranica, i drugi, jer se, po dubokom uvjerenju članova redakcije, radi o epizodama koje predstavljaju zlatno Teksovo doba i koje su nam kao takve izuzetno drage, naročito imajući u vidu činjenicu da smo odrasli sa njima. To naravno ne znači da u planu nemamo i neke druge epizode omiljenog nam rendžera, ali o svemu tome bićete na vrijeme obaviješteni.

✅ Ovim putem želimo i da vam se unaprijed izvinimo za eventualne propuste koji su možda načinjeni prilikom pripreme ove knjige, jer, iako smo utrošili ogromnu količinu vremena kako bi ovo, a i sva naša buduća izdanja, bila onakva kakva i zaslužuju i kakva želimo da budu, kao što kaže narodna poslovica „ko radi taj i griješi“. Pritom treba imati u vidu i da se radi o našem prvom izdanju. Iako smo pokušali da razmotrimo početna iskustva naših kolega izdavača, koji već dugi niz godina izdaju stripove na ovim prostorima, uvijek postoji mogućnost da se nešto propusti i zbog toga smo potpuno otvoreni za sve vrste kritika koje mogu i treba da dolaze od naših čitalaca. Pišite nam preko naših društvenih mreža ili na e-mail, a mi ćemo se truditi da vam odgovaramo u skladu sa našim mogućnostima.

𝐊𝐎𝐍𝐓𝐀𝐊𝐓:
Telefon/Viber/WhatsApp: +38765439843
E-mail: colosseumbl@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ColosseoBL
Instagram: https://www.instagram.com/colosseobl/
Twitter/X: https://twitter.com/colosseumbl

✅ Mi smo svoj san ispunili, a nadamo se da ćemo, uz vašu podršku, nastaviti da sanjamo i da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, zajedno uživati u predstojećim izdanjima.

Čujemo se uskoro!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
SSM Posted - 13/12/2024 : 19:55:19
Meni je koncept 3 epizode po knjizi idealan jer ne ovisi o duzini price. Kako god kupuje se i Tex i Mister No
roby05 Posted - 12/12/2024 : 15:42:52
quote:
Originally posted by SPQRoma

quote:
Originally posted by I like girlz
ovaj trenutni i naredni period (300+) je nešto najbolje od texa, i ne mogu da prežalim što niste zamijenili koncept knjiga texa i mister no-a, jer će tolike texove odlične priče, a koji je 5 puta bolji strip od "pilota" biti iscjepkane na više knjiga, a lošiji junak ide u cjelovitim pričama.

Nismo željeli knjige od 500+ strana, a takvih kod Texa ima. Kod pilota nema. 3-4 epizode su idealna veličina, sve preko toga ne bi ličilo ni na šta sa mekim koricama. Objašenjeno je to već nekoliko puta.

Po nama, to je jedini ispravan način, ovako kako smo i uradili. Sve ostalo je subjektivni stav. Nekom se ne sviđa broj na rikni, nekom se ne sviđaju naslovi epizoda. Shvatite da svako ima svoje mišljenje, a nemoguće je svima ugoditi. Zato su i Tex i Mister No odrađeni onako kako smo mi smatrali da treba, a sama zainteresovanost kupaca dovoljno govori da li smo bili u pravu ili ne.

Da ne pominjemo "koji je junak bolji", naravno da je i to subjektivno. Meni lično je Tex draži, ali to ne znači da je bolji.

Drzite ritam,stancajte i ne osvrcite se previse,vrijeme ce pokazati,a treba i prve brojeve izdavati!
jagodanbg Posted - 12/12/2024 : 14:36:35
quote:
Originally posted by SPQRoma
Po nama, to je jedini ispravan način, ovako kako smo i uradili. Sve ostalo je subjektivni stav. Nekom se ne sviđa broj na rikni, nekom se ne sviđaju naslovi epizoda. Shvatite da svako ima svoje mišljenje, a nemoguće je svima ugoditi. Zato su i Tex i Mister No odrađeni onako kako smo mi smatrali da treba, a sama zainteresovanost kupaca dovoljno govori da li smo bili u pravu ili ne.

SPQRoma Posted - 12/12/2024 : 13:51:21
quote:
Originally posted by I like girlz
ovaj trenutni i naredni period (300+) je nešto najbolje od texa, i ne mogu da prežalim što niste zamijenili koncept knjiga texa i mister no-a, jer će tolike texove odlične priče, a koji je 5 puta bolji strip od "pilota" biti iscjepkane na više knjiga, a lošiji junak ide u cjelovitim pričama.

Nismo željeli knjige od 500+ strana, a takvih kod Texa ima. Kod pilota nema. 3-4 epizode su idealna veličina, sve preko toga ne bi ličilo ni na šta sa mekim koricama. Objašenjeno je to već nekoliko puta.

Da ne pominjemo "koji je junak bolji", naravno da je i to subjektivno. Meni lično je Tex draži, ali to ne znači da je bolji.
Caglio Posted - 12/12/2024 : 12:53:01
Toooo za Pilota !!!!
john connor Posted - 12/12/2024 : 09:05:53
Ali pazi sada :) kada u sledecoj turi Libellus izbaci 6 knjiga Mister Noa.
john connor Posted - 12/12/2024 : 09:05:23
Nije losiji junak, oba su sjajna. Meni je ova period najdrazi, jedva cekam. I na 100 takodje, ovaj na 700 sam citao vec pa ne uzimam za sada.
I like girlz Posted - 12/12/2024 : 08:41:21
quote:
Originally posted by djukak

quote:
Originally posted by zagor78

Koja je sljedeca knjiga?

Naredna knjiga je nastavak ove, dakle brojevi 285, 286 i 287.

velka031 Posted - 12/12/2024 : 08:20:16
Ne pamtim kada sam zadnji put toliko čekao da izađe neki strip.
wesskowaz Posted - 11/12/2024 : 20:18:30
Jedvačekanje!
teller Posted - 11/12/2024 : 18:49:54
Bravo carevi...
djukak Posted - 11/12/2024 : 13:36:14
Na Cobissu je Pilot broj 2

danilo9899 Posted - 11/12/2024 : 12:00:22

djukak Posted - 09/12/2024 : 12:44:49
quote:
Originally posted by teller

Onda ide Zločin na zaledenom jezeru...

Tako je, krajem januara.
teller Posted - 09/12/2024 : 11:03:59
Onda ide Zločin na zaledenom jezeru...
dino1984 Posted - 09/12/2024 : 10:35:06
I ja sam se to bas jucer pitao, to kao iznenadenje, dali je to otkriveno sta je ili jos ne?
Nisam ispratio
itanzopen Posted - 09/12/2024 : 09:25:37
Kao da su obecali jos jedno izdanje osim Pilota?
djukak Posted - 08/12/2024 : 21:27:23
quote:
Originally posted by zagor78

Koja je sljedeca knjiga?

Naredna knjiga je nastavak ove, dakle brojevi 285, 286 i 287.
teller Posted - 08/12/2024 : 19:55:24
Odabrali ste najbolju naslovnicu..bravo..
Caglio Posted - 08/12/2024 : 19:34:08
Ajmo dečki, Mister no #2 xD
zagor78 Posted - 08/12/2024 : 17:34:30
Koja je sljedeca knjiga?
henry Posted - 06/12/2024 : 14:49:37
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by johnny utah

Inače, sad kreću sve same najbolje Teksove epizode (po mom mišljenju): Zločin na zaleđenom jezeru, Ubica bez lica, Čejen klub, Iščezli leš, Čovek kostur, Ubistvo u Korpus Kristiju, Ratni požar, Tajna crvene ruke, Genije zla, Davitelji, Legenda o belom bizonu, Neuhvatljivi Proteus... što bi Ameri rekli: what a time to be alive!

do ovih priča mi je Tex bio osrednji SBE junak,a sa njima jedan od najboljih,kakav mi je i dan danas. A ima i da sam malo sazrelio.

Iako tu ima poprilično meni omiljenijih epizoda, primetio sam da se nekako više radujem onim brojevima od Moriska pa nadalje.
Colosseum Posted - 06/12/2024 : 12:07:33
🐎 𝗧𝗘𝗫 𝟴: 𝗜𝗭𝗚𝗨𝗕𝗟𝗝𝗘𝗡𝗜 𝗦𝗩𝗜𝗝𝗘𝗧 𝗝𝗘 𝗨 𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗜!

jaki Posted - 06/12/2024 : 09:08:22
👍
Hercule Poirot Posted - 06/12/2024 : 07:48:45
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by Space Marine

Na fejsu kažu Tex 8 uskoro, za koji dan vjerojatno (čeka se tiskara).

I kažu Mister No 2 vjerojatno do kraja mjeseca ako tiskara ne zakaže.

Super!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000