T O P I C R E V I E W |
Maverik |
Posted - 04/07/2024 : 13:14:05 Ćao drugari :)
Došlo je vreme da i zvanično predstavim novu izdavačku kuću, o kojoj se neko vreme šuškalo, pa i ovde na forumu.
Izdavačka kuća Maverik je osnovana krajem februara 2024. godine.
Nastala je kao naslednik YouTube kanala PreliStAvanje, gde smo kroz entuzijazam i druženje želeli da strip približimo čitalačkoj publici.
Inače, Maverik je mala, porodična izdavačka kuća, sa sedištem u Ubu koja ima misiju da kroz nekoliko izdanja godišnje (barem za sad :)) prenese snažne priče koje inspirišu, izazivaju na razmišljanje i povezuju se sa svakodnevnim životom.
Verujemo da stripovi nisu samo zabava, već i moćan alat za podizanje svesti o društvenim pitanjima i promenu sveta na bolje. Zato biramo naslove koji ne samo da privlače pažnju svojim umetničkim stilom, već i donose dublje poruke i vrednosti.
Glavna edicija, koja će nas voditi na neverovatna mesta i upoznavati sa neverovatnim sudbinama, je edicija Makadam. Ova edicija će čitaocima doneti priče koje istražuju kompleksne teme i otvaraju vrata u svetove prepunih avantura, izazova i nepredvidivih obrta.
Fokus naše izdavačke kuće će biti na evropskim stripovima, prvenstveno na francuskoj školi stripa, ali i na španskoj, italijanskoj i tako dalje.
Prvi strip koji uskoro izlazi iz štampe ću predstaviti u drugom postu, ali i u odgovarajućem topiku, kad i zvanično izađe :)
Nadam se da ćete nas podržati u ovoj avanturi i radujemo se vašim komentarima, sugestijama i, naravno, druženju kroz naše buduće naslove.
Vaš Maverik
Facebook: www.facebook.com/ikmaverik Instagram: ikmaverik E-mail: office@maverik.rs Website: www.maverik.rs |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Markos |
Posted - 02/03/2025 : 09:09:56 quote: Originally posted by Red Marquis
Bore-Rides-Arrugas, a ja ga imam kući kao Wrinkles 
Bravo za odabir, vreme je bilo da se neko seti ovog stripa.
Ja sam prepustio jednom domaćem kolegi prije nekoliko godina, ali ne znam gdje je zapelo. |
naker |
Posted - 01/03/2025 : 21:38:17 quote: Originally posted by Maverik
quote: Originally posted by naker
U uvodnom postu se spominje španska škola stripa, da nije možda Paco Roca u pitanju? 
Sad možemo da kažemo da jeste :)
Definitivno su pale sve maske 
Pozdravljam izdavačku politiku Paco Roca je sjajan autor. Nakon Kuće, po meni je Wrinkles njegovo najbolje delo. Odličan strip  |
Red Marquis |
Posted - 01/03/2025 : 16:35:14 Bore-Rides-Arrugas, a ja ga imam kući kao Wrinkles 
Bravo za odabir, vreme je bilo da se neko seti ovog stripa. |
Peyo |
Posted - 01/03/2025 : 14:10:53 Čestitke. Samo pičite dalje. |
vetropiroman |
Posted - 01/03/2025 : 13:18:04 Srećan prvi rođendan i bravo za Bore, i čudilo me da se niko njih nije dohvatio. :) |
Maverik |
Posted - 01/03/2025 : 11:59:45 quote: Originally posted by naker
U uvodnom postu se spominje španska škola stripa, da nije možda Paco Roca u pitanju? 
Sad možemo da kažemo da jeste :) |
Maverik |
Posted - 01/03/2025 : 11:57:35 🎉 Dragi prijatelji, danas slavimo PRVI ROĐENDAN! 🎉
Iako je naš strip "Rođene prkosne - devojčice podignutih pesnica" objavljen početkom avgusta, izdavačku kuću smo zvanično osnovali 29. februara. Pošto ne želimo da slavimo samo svake četvrte godine, odlučili smo da nam rođendan bude baš danas! 🎂🥳
📢 Pre svega, HVALA VAMA!
Svima koji ste nas podržali, kupovali naša izdanja, družili se s nama na festivalima – bez vas ovo ne bi imalo smisla. 💙
🎁 Povodom rođendanskog slavlja, spremili smo vam neka iznenađenja!
🎥 Prvo – od sada smo i na TikToku! Pratite nas tamo (@ikmaverik) za još više zanimljivog sadržaja.
📚 Drugo – slavimo 10 dana, do 10. marta!
📌 Svi naši stripovi dostupni su po sniženim cenama: 📖 Rođene prkosne – devojčice podignutih pesnica – 2.200 dinara 📖 Prevoj – priča o životima – 2.000 dinara
📢 Gde možete poručiti stripove? 🌍 Sajt: www.maverik.rs 📷 Instagram: @ikmaverik 📘 Facebook: @ikmaverik 🎥 TikTok: @ikmaverik
Tokom rođendanske akcije, za svaku porudžbinu će biti besplatna poštarina na teritoriji Srbije, a uz kupovinu dobijate magnetić za frižider + bukmarker sa naslovnim stranama naših izdanja.
✨ A sada najslađe za kraj...
Do sada, na Makadamu smo upoznali živote mladih i hrabrih devojčica, uverili se u snagu porodice, a sada je vreme da najavimo sledeću stanicu... Sledeća stanica na našem putovanju je dom za stara lica, pun divnih likova koje ćete zavoleti! 💙
Baš tu smeštena je priča "Bore" (fr. Rides, šp. Arrugas) – višestrukog nagrađivanog strip autora Paca Roce, koji sada prvi put izlazi na srpskom jeziku u formi albuma! 📖✨
Spremamo još mnoga iznenađenja, a do tad – pratite nas i dođite na tortu! 🎂
Vaš Maverik 💭 |
wintermute |
Posted - 09/11/2024 : 16:58:53
|
Maverik |
Posted - 02/11/2024 : 13:03:09 
Neke priče se izmisle, a neke se dogode...
Ovo je jedna priča o dva ljudska života koja spaja ljubav.
Kamij i Bastijan s velikom radošću iščekuju rođenje drugog deteta, ali sreća im je kratkog veka. Momentalno po rođenju, malom Luju je dijagnostikovana teška srčana mana. S obzirom na njegov uzrast, od ključnog značaja je da se što više dobije na vremenu pre neizbežnog i potencijalno pogubnog hirurškog zahvata. Dok meseci prolaze u napetosti i zbunjenosti, Lujevim roditeljima utehu pruža Kamijin otac Pablo i redovno dolazi da čuva dete, uprkos teškoj bolesti koja ga izjeda... Beskrajni trenuci neizvesnosti bivaju pretvoreni u mesece druženja, igre, nežnosti, emocije i ljubavi koja se razvila između Luja i Pabla... ljubavi što ostavlja doživotni trag.
Prevoj - Priča o životima
Originalni naziv: Le Col de Py - histoire complète Autor: Espé Kolor: Aretha Battistutta Prevod: Aleksandar Joksimović Lektura: Emina Ignjatović Upis: Vladimir Oreščanin Retuš: Igor Malović Dizajn: Vuk Popadić Broj strana: 104 Boja: kolor Format: 210 x 297 Povez: tvrdi Štampa: Publikum Edicija: Makadam
Datum izlaska: 17.10.2024 |
Grayson |
Posted - 15/09/2024 : 09:15:44 Znači Le col de Py - Histoire de vies... od Espé. Interesantno.
https://www.bedetheque.com/BD-Col-de-Py-Le-col-de-Py-Histoire-de-vies-388568.html |
Maverik |
Posted - 15/09/2024 : 09:04:56 
Krčka se... |
Svet stripa |
Posted - 21/08/2024 : 08:49:05
Prvo izdanje Maverika možete kupiti/naručiti u striparnici Svet stripa 
https://www.svetstripa.org.rs/izdanja/maverik/makadam-1-rodjene-prkosne-devojcice-podignutih-pesnica/
|
wintermute |
Posted - 20/08/2024 : 23:48:42 Postoji nesto sto se zove psihicka granica impulsivne kupovine za pojedinacnu stvar. To je kupovina koja nije esencijalna za zivot i nije prethodno planirana.
Psihologija toga se ozbiljno istrazuje ovde i velike pare su u tome.
Prosecan amerikanac potrosi $300-$500 mesecno (zavisno od istrazivanja) na impulsne kupovine i mnoge firme zele da mu uzmu deo toga.
Najvise ljudi se slaze da je granica impulsne kupovine u USA trenutno $19.99.
Postoji ogromna psiholoska razlika izmedju impulsivne kupovine necega za $19.99 i $20.01.
(Istrazivanja se lako nalaze na internetu.) |
matori paraliticar |
Posted - 19/08/2024 : 21:53:40 heh blago meni sa vama (napisao pa izbrisao, nema sta da mudrujem ovde, moze uzivo ako bude prilike)
necu vise da ljudima gusim temu ovde zelim im svu srecu i pohvala za odabir prvog izdanja, nadam se naci put do onih koji treba
|
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 19:16:37 Ovog matorog mora da odvedem da jede kao covek, da prodise punim plucima kada dodje, sve nekako kilav. |
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 19:15:36 Izgleda da jeste, ostavim baksis u Gr 5-10eur, u prodavnici ne uzimam kusur i gledaju te kao vanzemaljca, mogu da zamislim kako gledaju sawitcha kad ostavlja po 20,30eur... |
anto |
Posted - 19/08/2024 : 13:42:20 pa 500 kinti je veća lova svim tim našim po zapadu,a i samim zapadnjacima,nego što je to bilo kome ove od nas,veruj mi. |
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 08:38:02 Sta je za tebe svedjanina, razlika od 500din, pa ti 4 eur, bacis golubovima kada prolazis kros park.
Ako je Vader saradnik, znaci krece Star Wars, prvo original marvel years. |
matori paraliticar |
Posted - 19/08/2024 : 08:25:49 Kako me cudi da su hteli da izdaju George Lucasa sa obzirom da je jedan od saradnika forumas Lord Vader89 :)
inace drzao sam njihovo prvo izdanje u rukama i da je cena bila recimo 2000 a ne 2500 uzeo bi bez razmisljanja delovalo mi perfektno uradjeno ili barem simpaticno dobro
|
naker |
Posted - 19/08/2024 : 07:59:43 Margine. |
wintermute |
Posted - 19/08/2024 : 04:45:47 Upravo sam konacno odslusao tokom jedne dugacke setnje. Evo nekih zanimljivosti:
- hteli su da im prvi strip bude onaj o George Lucasu ali su zakasnili sa pravima - tiraz prvenca je 650 primeraka - stamparija (Publikum) je pogresila i bilo je "6mm beline dole" (nisam ukapirao tacno sta ovo znaci) i besplatno su ponovo odstampali ceo tiraz - u pripremi je jos nekoliko naslova ali bi do sajma trebao da izadje sigurno jedan ciji naslov je tajna ali je receno da je francuski slice of life od 104 strana i autor je i crtac i scenarista |
wintermute |
Posted - 15/08/2024 : 23:39:40 quote: Originally posted by jagodanbg
https://youtu.be/tCP5tJ7CP2Y?si=CAvV2ll4bWPymUO7
Da malo to ulepsamo:
FANTASTIČNI SUSRET: Maverik - Predstavljanje nove izdavačke kuće
|
jagodanbg |
Posted - 15/08/2024 : 23:10:46 https://youtu.be/tCP5tJ7CP2Y?si=CAvV2ll4bWPymUO7 |
wintermute |
Posted - 12/08/2024 : 18:51:37
|
wintermute |
Posted - 08/08/2024 : 19:39:40 Cestitke za prvenac! |