forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 BG salon stripa propast

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 28/09/2024 : 17:26:57
Namerno cu pokrenuti temu jer mi je pun k… ofer boraca za strip koji se na kraju manifestuje kurcoboljom za ovakvim stvarima. Drugar mi je bio tamo i poslao slike, prazno, tribina prazna, ljudi, ta nekolicina setka tu i razgleda i to je to.

Srali su pri zabranama da ce da se bore za strip u Srbiji i onda ovakva institucija kao sto je salon propada.

Par entuzijasta u Mostaru napravi festival koji je naspram ovog kao Njujork a BG ima 2 miliona stanovnika.

Reklama nikakva, gosti i teme nikakve, poziva za druzenje i okupljanje nigde. Propast, kao u naslovu ove teme.

Ocigledno diletanti vode to i uzimaju pare od grada ili drzave za fusiranje.

I niko, ali niko da se ponuni ili kaze “ej, sklonite se, dajte meni ili nama.”

Znam da ima ranijih tema o salonu ali ovo je akcentovanje na ono sto mi se zgadilo nakon one zabrane Fibre i pritiska na striparnice i male izdavace.

Imao sam potrebu da to hajlajtujem.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
going going Posted - 13/10/2024 : 03:36:44
Tri kratka stripa nagradjena na takmicenju Salona stripa su objavljena u aktuelnom Politikinom Zabavniku od 11.10. Kupite ovaj broj i bacite pogled! Jako interesantno! I vrlo lepo od PZa sto su te stripove objavili i dali dodatni vetar u ledja i odskocnu dasku tim mladim/novim/neafirmisanim domacim autorima.
matori paraliticar Posted - 30/09/2024 : 23:43:25
Ako je neka uteha i kod mene (doduse na sajmu, najvecem u Skandinaviji) isto sve slabiji program i manje ambicije u stripskom delu

(mada su ipak malo mrdnuli ove godine, ali ono zaista malo)
going going Posted - 30/09/2024 : 23:20:33
I ja mislim da je potrebno nekakvo novo ruho salona nekako da se osvezi i ozivi. Nije ni blizu onog uzbudjenja i ludila od pre 10ak godina kada je dolazio Robert Kramb, Roberto Diso, Burattini, Venturi, Mandjantini, Brajan Talbot, Enrike Sancez Abuli, Brajan Boland itd.
frano Posted - 30/09/2024 : 18:24:14
hihihi
Ma to je najbolji deo!

Mi u Zg nemamo nikake nagrade.
Mi pišemo, crtamo, tiskamo, prodajemo i sami sebe onda kupujemo i posuđujemo :)))
Da si još samododjeljujemo nagrade
ludnica bi bila kompletna!

Imrahil Posted - 30/09/2024 : 17:30:30
Ne bih ulazio šta treba za posećenost festivala ali salon stvarno deluje prejadno, sa sve ovim nagradama gde bukvalno imaš utisak da ih dele međusobno.
wintermute Posted - 30/09/2024 : 06:17:30
quote:
Originally posted by frano

Berza i predavanja su na istom mestu jer drugačije ih nitko nebi slušao ha, ha :))

Daleko sam od tog zbivanja ali je i meni ovo delovalo veoma cudno
frano Posted - 30/09/2024 : 05:57:28
Berza i predavanja su na istom mestu jer drugačije ih nitko nebi slušao ha, ha :))
Pa zgušćuju atmosferu :))

Sledeći put ih gađajte jajima :)

AleksandraN pogotovo :)
frano Posted - 30/09/2024 : 05:26:45
Ako je sumorna atmosfera znaci da fali dece.
I to je sve.

Ovi starci koji sebi glade jaja, kad ih vidiš dva put je već dosta, a kamoli dvajst...
axle munshine Posted - 30/09/2024 : 00:26:34
quote:
Originally posted by wintermute

Evo jednog pogleda

https://www.youtube.com/shorts/kb8kBCfnJaE

(tube tag ne radi, mozda zato sto je short video?)

Apsolutno tačna konstatacija i opservacija...tribine i berza nikako ne mogu u isti prostor...uverio se i sam i razočarao se zbog toga...
jagodanbg Posted - 29/09/2024 : 23:55:34
Ja nisam ni otišao ove godine
wintermute Posted - 29/09/2024 : 21:55:46
Evo jednog pogleda

https://www.youtube.com/shorts/kb8kBCfnJaE

(tube tag ne radi, mozda zato sto je short video?)

lwood Posted - 29/09/2024 : 21:49:58
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by don_draper

quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by don_draper

Nije bas ni u Zagrebu neka bajna situacija. CRS/Zagreb comic-con je u ovih 6-7 godina presao iz elitnih umjetnickih prostora do prostorija gdje je i zapocinjao. Cijenim da je to entuzijazam jedne osobe i trud, ali u regiji izdavastvo i interes su generalno u porastu pa steta da se takve stvari ne dizu na visi nivo.

Interes u porastu? Na osnovu cega si dosa do takvog zakljucka?

Generalno prodaja i opticaj stripova u zadnjih 10ak godina je porastao. Sad ih mozes naci u svakoj knjizari prakticki, prije je to bilo nezamislivo.

Nisu to neke lojalne baze i preference su drugacije, ali trziste je tu, samo sto promidzba i percepcija imaju prostora za poboljsanje.

Sjecam se CRS-a 2019 u HDLU, nisi mogao proci od guzve u top terminu, a sada se sveo na prostorije ispred menze u SC-u. Jednostavno organizacija i uspjeh takvih manifestacija sada iziskuju neke nove vjestine i pristupe.

Na uzorku studentske populacije koja zalazi u moju birtiju - da si prije dvadesetak godina spomenuo ljudima strip gledali bi te čudno, danas na 30 ljudi barem dvoje/troje aktivno posuđuju ili kupuju stripove i povedu se fine rasprave. Interes ne da je u porastu, renesansa je.

Ne znan nikog osin ovih starijih generacija da čita i skuplja stripove.
Možda je kod vas drukčije,pojma neman.
manhunter Posted - 29/09/2024 : 20:59:43
Ja sam u cvijetu mladosti. :D
Lord Vader89 Posted - 29/09/2024 : 20:58:59
i nemoj da misliš da si samo ti drtina, siguran sam da je lako uočljivo da sam napisao "treba da se seliMO" xD
Lord Vader89 Posted - 29/09/2024 : 20:57:11
ljudi, bre, iskulirajte, što ste svi tolki bukvalisti? xD
aj da preformulišem onaj odgovor kreši iznad - the joke is not on anyone involved here, sprdnja najobičnija, u (v)etar xD
manhunter Posted - 29/09/2024 : 20:48:03
quote:
Originally posted by Lord Vader89

jebiga sad da bismo pratili dešavanja treba da se selimo na diskord dizer snepčet onlifans štaveć xDD

Koji smo to mi? I zašto bismo se bilo gde selili? Govorio sam o reklami, a mislim da dobro znaš gde i kako se reklame plasiraju, iako karikiraš. Uostalom, sve izdavačke kuće su prisutne na tim platformama, koliko sam ispratio. Zašto se onda ne bi i ostali tako reklamirali. Mi drtine (sori, ali i ti polako pripadaš toj definiciji) se snalazimo, ali mlađe generacije treba hvatati na njihovom pojilištu, a ne tamo gde mi mislimo da je zgodno.

A Kreša uopšte nije merilo informisanosti. Radi u centru grada i nalazi se u centru zbivanja, normalno je da će čuti za svako dešavanje. Dovedite vi ljude iz Pančeva, KG, NS, Niša, Čačka, Sombora... Postoji svet i posle Bubanj potoka i Zemuna.
sawitch Posted - 29/09/2024 : 20:02:47
Kreso, u BG-u si i prodajes stripove, normalno da ces znati. Nisi reper za dobru reklamu. I mislim da branis neodbranjivo. Ovo je jednostavno fusiranje. Imas takav prostor, lovu od grada i zajebes. I to tako godinama..

Zar je tesko bilo doci ovde na forum, ptvoriti neku sljastecu temu i ispisati sve do detalja? Koliko treba vremena? Pola sata? Vise sam ja postigao ovom pljuvacinom diletantizma nego oni reklamom.
matori paraliticar Posted - 29/09/2024 : 20:01:11
"zavrsiti" u smislu kako se situacija dalje razvijati, a tu uvek ima raznih koraka na putu

cool sa kresom i lv89 na okupi ne videh to skorije :)
Lord Vader89 Posted - 29/09/2024 : 19:56:42
(iskuliraj brate, the joke is not on you xD )
kreŠa Posted - 29/09/2024 : 19:53:02
Truješ bez razloga, svako od ovih dešavanja je ne samo bilo sjano posećeno i ispraćeno i evo, prvi koji nemam nijednu od mreža koju si pomenuo, sam znao za njih.
Lord Vader89 Posted - 29/09/2024 : 19:51:08
jebiga sad da bismo pratili dešavanja treba da se selimo na diskord dizer snepčet onlifans štaveć xDD
kreŠa Posted - 29/09/2024 : 19:49:02
Pa nismo sportska ekipa da postoji smena generacija - svako ko voli strip, bilo da ima devet ili devedeset devet godina je valjda podjednak ljubitelj stripa.

Problem može da bude samo u zadrtosti i stavu "kako će se završiti" - zašto bi se strip scena uopšte završila?

manhunter Posted - 29/09/2024 : 19:47:00
Ja sam napisao:

Ne ide mi u glavu da pored x socijalnih mreža, poznanstava u medijskim kućama, striparnicma i, na kraju krajeva, stripaškim krugovima, ne može da se uradi jedna kvalitetna reklamna kampanja.

Pod stripaškim krugovima sam mislio na forume, zato sam i rekao na kraju krajeva... Reklame se rade izgleda. Šta je onda uzrok loše posete? Loša organizacija? Loši propratni sadržaji? Loši gosti? Nešto stoto?
matori paraliticar Posted - 29/09/2024 : 19:46:38
Zvuci obecavajuce
bice da je neka smena generacije u toku
kako ce to sve zavrsiti na kraju bice
zanimljivo pratiti.
Stara generacija je nekim delom umorna, prezauzeta i nekim delom 'posvadjana'.
kreŠa Posted - 29/09/2024 : 19:41:09
To što se ovde na forumu nije objavilo da smo u poslednjih petnaestak dana samo u Beogradu imali festival u Parobrodu, promociju najnovijeg stripa Alekse Gajića u Kulturnom centru Beograda, promociju radova filologa, Starway magiju u Knezu, otvaranje Darkwoodove mangarnice u Lominoj i još nekoliko dešavanja ne znači da strip kultura ne živi i da ne postoji. :)

A po onome što pratim, tako je i u Rijeci, Zagrebu, Banjaluci, Podgorici, Ljubljani, Nišu, Aranđelovcu, Leskovcu, Mostaru pa čak i u mojoj Ćupriji...

Pa ovde gotovo da ne postoji reč o Balkanskoj/Leskovačkoj smotri mladih strip autora koja iz godine u godinu okuplja ogroman broj strip autora.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000