T O P I C R E V I E W |
mamlaz |
Posted - 10/10/2005 : 22:18:21 Zar ne bi bila bolja ideja da je svaki pozitivni feedback koji se dobija u brojenju (ona brojcica u zagradi iza imena) vrijedan samo jedno brojenje, ako je od istog kupca u nekom vremenskom roku (npr. dva tjedna ili cak i vise). Jer sada neko moze imati 300 -- tinjak pozitivnih komentara doslovno od par prodavaca ili kupaca u vrlo brzom vremenu!!
Mrzim mrznju! |
16 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
verter |
Posted - 15/10/2005 : 21:05:49 mene nervira na ebayu sto ne mozes pogledati samo negativne komentare,ali valjda to ima psiholoskog smisla jer u tom slucaju bi razmislio bil kupio kad vidis sve negativne na okupu(bez obzira sto ima 50 negativnih na 20000 pozitivnih)
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
markolar |
Posted - 11/10/2005 : 18:46:46 quote: Originally posted by alanmaras
quote: Originally posted by mamlaz
Zar ne bi bila bolja ideja da je svaki pozitivni feedback koji se dobija u brojenju (ona brojcica u zagradi iza imena) vrijedan samo jedno brojenje, ako je od istog kupca u nekom vremenskom roku (npr. dva tjedna ili cak i vise). Jer sada neko moze imati 300 -- tinjak pozitivnih komentara doslovno od par prodavaca ili kupaca u vrlo brzom vremenu!!
Mislim da to nije dobro jer se broje aukcije...nije bitno sto je od istog prodavaca...mozda sam uzeo 50 stripova a sa jednim nisam bio zadovoljan i na tu aukciju sam stavio neutralan ili negativan komentar...to nista ne mijenja u odnosu naspram drugih 49 pozitivno ocijenjenih aukcija
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Tako je! Da bi sad to izmnjenili, onda ne bi "stari" komentari imali smisla - neka tako ostane!
markolar |
alanmaras |
Posted - 11/10/2005 : 16:05:55 quote: Originally posted by mamlaz
Zar ne bi bila bolja ideja da je svaki pozitivni feedback koji se dobija u brojenju (ona brojcica u zagradi iza imena) vrijedan samo jedno brojenje, ako je od istog kupca u nekom vremenskom roku (npr. dva tjedna ili cak i vise). Jer sada neko moze imati 300 -- tinjak pozitivnih komentara doslovno od par prodavaca ili kupaca u vrlo brzom vremenu!!
Mislim da to nije dobro jer se broje aukcije...nije bitno sto je od istog prodavaca...mozda sam uzeo 50 stripova a sa jednim nisam bio zadovoljan i na tu aukciju sam stavio neutralan ili negativan komentar...to nista ne mijenja u odnosu naspram drugih 49 pozitivno ocijenjenih aukcija
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:32:58 quote: Originally posted by Porter
Sjecam se tvoje prve aukcije,stavio si sliku stripa i napisao ,,odlicno ocuvan,, Strip je otprilike bio ocuvan za 2,84,prvo sto sam pomislio je: e ovo neki pravi mamlaz
Porter
Ma lako tebi koji nisi kupio:))) Sta je tek Gaston mislio o meni kada je dobio takva dva glancera I dan danas se sramim replay-ati na njegove postove
Mrzim mrznju! |
Porter |
Posted - 11/10/2005 : 00:31:06 Sjecam se tvoje prve aukcije,stavio si sliku stripa i napisao ,,odlicno ocuvan,, Strip je otprilike bio ocuvan za 2,84,prvo sto sam pomislio je: e ovo neki pravi mamlaz
Porter |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:27:00 Pa to sam i ja bio predlagao kada sam tek dosao na forum. Da neko raspali od mjerodavnijih ocjene i slike stripova te njihove opise i stavi ih kao stiki topic, te savjete kako se stripovi salju, ali sam na zalost dobio jako malo odgovora (hvala Gastone) te sam se ucio kroz pogreske i dobijene stripove te stripove sa slikama na aukcijama.
Mrzim mrznju! |
Porter |
Posted - 11/10/2005 : 00:23:23 To je najbolje kad se moze naci zajednicki jezik,prilikom neke greske. Sto se tice ocuvanosti tu je puno razlicitih misljenja. Najbolje da samo jedna osoba stavlja ocjenu stripova,recimo mozemo uzeti WEB on mi djeluje ok za ocjene.
Porter |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:21:01 quote: Originally posted by Porter
Kad sam rekao da je suvisan posao,bio sam procitao samo tvoj prvi post,dok ovo sam negativnim(uocljivim)komentarima je skroz dobro. Dok ono 1 poen od jedne osobe,to je manje vise vazno barem za mene.
Porter
To sa jednim poenom i sada nije toliko vazno, ali ne znaci da se site nece razviti i da ce aukcije biti ozbiljna stvar u zaradi ili nabavi stripova (kao nekad burza i crna i bijela lista)
Mrzim mrznju! |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:19:01 quote: Originally posted by Porter
To bi bilo dobro da se vide i negativni komentari onako spika.
Porter
Ma tek toliko da covjek pogleda o cemu se radi, ako neko ima negativni. Da li je rijec o ocuvanosti, transportu itd. jer se ovdje ima najvise problema sa time. I ja znam ponekad zeznuti te stvari (narocito kada je rijec o ocuvanosti, a slike ima samo za starije brojeve kojih sam se rjesavao i ponekad je tesko opisati kako strip izgleda narocito, ocjenama 3, 4, 5, zar ne???) Naravno da kod mene uvijek postoji mogucnost povratka i love ili stripova:))
Mrzim mrznju! |
Porter |
Posted - 11/10/2005 : 00:17:36 Kad sam rekao da je suvisan posao,bio sam procitao samo tvoj prvi post,dok ovo sam negativnim(uocljivim)komentarima je skroz dobro. Dok ono 1 poen od jedne osobe,to je manje vise vazno barem za mene.
Porter |
Porter |
Posted - 11/10/2005 : 00:13:37 To bi bilo dobro da se vide i negativni komentari onako spika.
Porter |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:10:34 Ali mozda ce biti i korisni ili dati nekome nove ideje pa da poboljsa aukcije jer uvijek moze bolje:))
Mrzim mrznju! |
mamlaz |
Posted - 11/10/2005 : 00:09:04 quote: Originally posted by Porter
Mozda samo suvisan posao,posto kupac ili prodavac imaju mogucnost da pogledaju od koliko razlicitih osoba su komentari.
Porter
Znas da i nije jer se dosta toga previdi. Ja sam recimo izgubio naviku na ebay-u gledati komentare vec gledam samo ukupni broj (ako i to). Mozda bi bilo i korisno, da se stavi ako ne ukupni promet, a ono ukupno negativnih komentara pored ukupnog broja npr.: mamlaz (69, -1) pa da ljudi odmah obrate paznju na to?? PS: Ovo su samo moji prijedlozi i problemi na koje sam naisao do sada u aukcijama po svijetu.
Mrzim mrznju! |
Porter |
Posted - 11/10/2005 : 00:05:32 Mozda samo suvisan posao,posto kupac ili prodavac imaju mogucnost da pogledaju od koliko razlicitih osoba su komentari.
Porter |
mamlaz |
Posted - 10/10/2005 : 23:52:01 quote: Originally posted by Markos
Da, to je dobro pitanje, tako je na ebayu. Ja sam ostavio ovako, jer mi je ovako bilo jednostavnije:-) Ali dobro, mogu to napraviti i drugacije, samo treba malo vise semantike i malo pametniji algoritam. Razmislit cu. A pitanje je koliko to ima smisla raditi sada kada su ljudi navikli to ovako gledati.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ma to je samo prijedlog, ali mozda bi se cak i dalo uvesti i nesto novo osim feedback-a kao npr. s koliko je love odredjena osoba prometovala, mada je to vec zadiranje u privatne stvari. Jer na kraju ovi feedbeck-i prestaju biti mjerodavni ako moras listati i otkriti da neko od 500 komentara ima njih 6 koji su mu ostavili sve te pozitivne i da moras ici otvarati jedan po jedan da bi vidio o kojim je svotama rijec (kao npr na ebay-u, ali to ne znaci da ne moze i bolje od njih:))
Mrzim mrznju! |
Markos |
Posted - 10/10/2005 : 23:42:22 Da, to je dobro pitanje, tako je na ebayu. Ja sam ostavio ovako, jer mi je ovako bilo jednostavnije:-) Ali dobro, mogu to napraviti i drugacije, samo treba malo vise semantike i malo pametniji algoritam. Razmislit cu. A pitanje je koliko to ima smisla raditi sada kada su ljudi navikli to ovako gledati.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |