T O P I C R E V I E W |
Gaston |
Posted - 22/10/2005 : 23:08:17 Nakon nekoliko mjeseci osjetio sam potrebu napisati nekoliko riječi o jednoj davno načetoj temi, a to je kriterij imenovanja nekog člana suradnikom na siteu www.stripovi.com.
Prije svega, odmah u startu želim pohvaliti Markosa zbog ove inicijative jer je iznimno bitno primijetiti trud i nagraditi sve one koji su obilježili i obogatili svojim radom ovaj naš najdraži i najbolji site. Zbog toga, ova njegova gesta zaslužuje samo najljepše riječi.
Ono što mi je malo upalo u oko su kriteriji za dobivanje te titule. Naime, premda smatram da kriteriji nesumnjivo moraju postojati, jer bi inače sve bilo prilično anarhično, mišljenja sam kako bilo kakvi prečvrsti kriteriji mogu proizvesti određene negativne efekte.
Kao potvrdu ovoga što sam naveo iznijet ću nekoliko primjera.
1. Aco
- Prema postavljenim kriterijima Aco nije niti blizu ovoj tituli, a po meni on ju je definitivno zaslužio bezbrojnim pametnim idejama i sugestijama, a najviše najvećim brojem komentara (307!?) na recenzijama koje nisu tipa «Super strip!», «Najbolji Zagor do sada.» ili «Fantazija!». Svaki njegov komentar ima glavu i rep te je praktički jedna nova recenzija u malom. Moje mišljenje je kako je to iznimno vrijedno i smatram da je on time zaslužio da ga se nazove suradnikom www.stripovi.com.
2. Sejo Sexon
- Za razliku od Ace, Sejo nema velike učinke unutar pisanog dijela sitea. Ipak, to ne znači da nema svojih kvaliteta. Baš suprotno! Ono u čemu je Sejo poseban je predanost borbi protiv varalica na ovom forumu, a krasi ga i iznimna srčanost u borbi protiv pirata. Zbog ove dvije stvari smatram kako je i on zaslužio navedenu počasnu titulu.
3. Djole
- Djole je poseban slučaj i zaslužuje posebno promatranje. Naime, po meni je on daleko najveći autoritet među stripofilima na ovom siteu. Da ne bih navodio čitav njegov raznovrsni opus vrhunske kvalitete kojim je oplemenio www.stripovi.com (za neupućene: pročeprkajte malo po tekstovima) samo ću ustvrditi kako on jednostavno ne može nositi titulu suradnika! Naravno, ovim ne želim uvrijediti niti jednog proglašenog suradnika, dapače. Namjera mi je jedino predložiti da se Djoletov rad adekvatnije valorizira i to na način da mu se jedinom da posebna titula, vrjednija od one koju trenutno nosi. Mislim da je to najmanje čime mu se treba zahvaliti na svemu onome što je učinio i što će učiniti za ovaj site.
Uz navedenu trojicu (2+1) članova, vjerujem kako postoji još barem nekoliko ljudi koji su isto zaslužili, amo ga tako nazvati «prekoredno imenovanje». Prije svih, tu ubrajam članove koji su potrošili puno vremena pripremajući razne popise (dsormaz, Kruger) ali da bih kompetentnije pričao o tim dodatnim osobama trebao bih potrošiti više vremena pregledavajući ukupne radove no trenutno za to nemam baš previše mogućnosti. Vjerujem da na ovom forumu postoji još članova koji su pozvani pričati o ovoj temi te ih stoga molim da se uključe u raspravu.
Na kraju, nipošto ne želim da se ovo shvati kao nekakvo obezvrjeđivanje Markosovih kriterija. Nipošto! Isključivi cilj ovog prijedloga je pokušaj ukazivanja na neke dodatne vrijednosti koje nisu do sada bile uključene među kriterije za valoriziranje doprinosa rada na www.stripovi.com.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ken2 |
Posted - 02/11/2005 : 13:39:02 ajoj, oko čega svađa, ne sviđa mi se atmosfera na forumu u zadnje vrijeme, uvijek nešto, hard, soft, sken, sad i čvarci pa što ima loše ako jedan član, i to onaj kojeg velika većina poštuje, traži izmjenu kriterija ili čak i da traži nešto što je protiv pravila, ali u biti pošteno, evo ja imam titulu suradnika, ali ne osjećam se u rangu ace i seje, mislim da su oni puno više doprinjeli sajtu, ali opet, markos je postavio transparentna pravila i u redu je da ih se drži, svi ionako znamo što znače sejo i aco, ili da djole i deecay doprinose sajtu više od mene ili npr prozirnog uostalom, njima titula i ne znači toliko, a bogme ni meni, ja čak jedno mjesec dana nisam imao pojma da mi je dodijeljena, tek kad mi je markos rekao, vidio sam da piše |
mladen13 |
Posted - 29/10/2005 : 00:36:30 jel vi to kao u vojsci da se grebete za činove, pa vas jedu zvjezdice uz ime
daj, šta daš |
GTI_TURBO |
Posted - 29/10/2005 : 00:11:31 quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by Maximuss
Aj kiky nemoj vise kenjat, majke ti....
Max, zlato, stvarno nema potrebe za ulizivanje Gastonu. Siguran sam da će i tebe uskoro predložiti za neku od titula.
you candy perfume girl
|
kiky |
Posted - 28/10/2005 : 21:34:57 quote: Originally posted by Heyoka
Jasno mi je zbog čega si odlučio kontrirati Gastonu - ne radi se tu o tome što ti misliš da je Gaston ovdje u krivu nego treba kontrirati "najpopularnijem dečku u školi". Koji (u Gastonovom slučaju) nije nekakav nadrkani razmaženko kako nas uče u tinejdžerskim romantičnim komedijama nego apsolutni as.
Odlučno negiram i odbacujem ovo što si napisao! Nije istina! Ti uopće nisi pročitao neke moje postove, točno sam se ogradio od toga da sam ušao u ovaj topic s namjerom da izričito napadnem i obesčastim Gastona i da na njemu gradim svoje samopouzdanje i sl...! Kontrirao bi svakome tko bi predložio isto što i Gaston!
No, zbog poštovanja prema svome učitelju i spiritualnom vodji Velikom Manituu i na njegovu zamolbu, povlačim se iz ove rasprave da tako dokažem da imam još barem ono malo ljudskog dostojanstva.
you candy perfume girl |
solar |
Posted - 28/10/2005 : 21:22:30 quote: Originally posted by realist
ma koga boli k***c za sve ovo...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
He he napokon jedan pametan post!
________________________ How did we get here,how'd you get here I went looking, there's so much to see I went looking for spirit, found alcohol I went looking for soul, I bought some style I wanted to meet God but you sold me religion...
|
Heyoka |
Posted - 28/10/2005 : 21:17:32 Da dam autentično tumačenje "autoriteta": osoba koja je popularna u okruženju jer predstavlja uzor u ophođenju sa ljudima i/ili stručnosti u svojoj oblasti.
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
Heyoka |
Posted - 28/10/2005 : 21:14:16 kiky, ovo je fakat smiješno.
Jasno mi je zbog čega si odlučio kontrirati Gastonu - ne radi se tu o tome što ti misliš da je Gaston ovdje u krivu nego treba kontrirati "najpopularnijem dečku u školi". Koji (u Gastonovom slučaju) nije nekakav nadrkani razmaženko kako nas uče u tinejdžerskim romantičnim komedijama nego apsolutni as.
Mogao bih napisati knjigu o ataku na autoritete zbog podizanja vlastitog samopouzdanja no očito bi u tu biblioteku mogla i tvoja autobiografija - sjeti se samo Djoleta (jest, on je prvi napao, i sad kažem prestrogo je nastupio no ni ti se nisi proslavio tokom odbrane).
Ne da mi se sad ići recenzirati svaku rečenicu koju ste vas dvojice o'đe napisali no mislim da sam već obuhvatio poentu.
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
prozirna senka |
Posted - 28/10/2005 : 15:42:01 quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by seinfeld PS Hocu crno bele zvijezdice ! :ppp
preko mene mrtva
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
To se moze lako urediti. Nije li nam to u opisu posla, a? Nego, globi, mozda te i postedimo ako promenis zvezdice u bordoplavu boju. I Vuk sit i ovce na broju
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
Maximuss |
Posted - 28/10/2005 : 15:17:12 quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by Maximuss
Max, zlato, stvarno nema potrebe za ulizivanje Gastonu. Siguran sam da će i tebe uskoro predložiti za neku od titula.
you candy perfume girl
Nemoj mi te gay sheme. Opsjednut si sa lizanjima. Od titula mi je draza kapula.
|
SnotMan |
Posted - 28/10/2005 : 14:03:17 Zar vam je toliko stalo do tih titula
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.Beware so long as you live, of judging people by appearances.
|
realist |
Posted - 28/10/2005 : 12:51:20 why can't we just get along? :-)
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
kiky |
Posted - 28/10/2005 : 12:27:57 quote: Originally posted by Maximuss
you candy perfume girl |
makikatalinic |
Posted - 28/10/2005 : 01:07:22 E globinjo vidiš da su neki ljudi za moju titulu poklapala (DeeCay,vice...) pa ako se izrealizira bio bi zahvalan.E neka zvjezdice bude modre
"Velikodušnost bez premca" www.alanford.co.nr - o AF-u www.forums.com/phpbb/index.php?mforum=af "Na ovome svijetu teško je biti glup,prevelika je konkurencija |
globinjo |
Posted - 28/10/2005 : 00:23:38 quote: Originally posted by seinfeld PS Hocu crno bele zvijezdice ! :ppp
preko mene mrtva
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
mamlaz |
Posted - 27/10/2005 : 23:59:36 quote: Originally posted by seinfeld
Ja sam protiv gastona i kikija jer quotuju recenicu po recenicu i ne uzimaju post kao cijelinu + niko od vas nije spomenuo moje ime od toliko spomenutih sto smatram uvrijedom a da ne govorim o tituli sherlock holmesa koja kao fol treba da ide seji a ne meni jer ipak sam ja ovdje bio moderator i izabcio i sanija i seju :ppp . Uvrijeden sam i zelim svoj podforum i sestu zvjezdicu :ppp !
PS Hocu crno bele zvijezdice ! :ppp
"And now for something completely different... "
Skinimo Seinfiju 12000 postova i cetri zvijezdice (evo ti imena)
Mrzim mrznju! |
seinfeld |
Posted - 27/10/2005 : 23:27:13 Ja sam protiv gastona i kikija jer quotuju recenicu po recenicu i ne uzimaju post kao cijelinu + niko od vas nije spomenuo moje ime od toliko spomenutih sto smatram uvrijedom a da ne govorim o tituli sherlock holmesa koja kao fol treba da ide seji a ne meni jer ipak sam ja ovdje bio moderator i izabcio i sanija i seju :ppp . Uvrijeden sam i zelim svoj podforum i sestu zvjezdicu :ppp !
PS Hocu crno bele zvijezdice ! :ppp
"And now for something completely different... "
|
Maximuss |
Posted - 27/10/2005 : 23:25:42 Aj kiky nemoj vise kenjat, majke ti....
|
realist |
Posted - 27/10/2005 : 20:10:29 ma koga boli k***c za sve ovo...
makikatalinic |
Posted - 27/10/2005 : 19:53:17 Ma hadje pomirite se kažem ja poklapalo... :DDD
"Velikodušnost bez premca" www.alanford.co.nr - o AF-u www.forums.com/phpbb/index.php?mforum=af "Na ovome svijetu teško je biti glup,prevelika je konkurencija |
Gaston |
Posted - 27/10/2005 : 18:33:43 quote: Originally posted by kiky Ti kažeš da neke stvari mnogo toga govore ovdje o meni a i meni mnoge stvari govore da će od sada pa nadalje najbolje biti da te izbjegavam u širokom luku.
Unaprijed se zahvaljujem.
quote: Originally posted by kiky A bio si mi sasvim u redu forumaš prije nego smo stigli do ovog razgovora.
Ja do sada nisam imao mišljenje o tebi. Sada imam.
realist |
Posted - 27/10/2005 : 17:20:21 ma koga boli k***c za sve ovo...
kiky |
Posted - 27/10/2005 : 17:06:01 Za popizdit… meni se ovdje stvarno čini kao da se radi o jednoj velikoj bebi koja se ljuti što netko neće igrati po njezinim pravilima. Očito da Gaston i ja imamo različite definicije što je to argument i što je to uvreda. Jasno sam rekao zašto sam protiv titula i njegovog prijedloga, i jasno sam naveo motive za koje smatram da su naveli Gastona da piše ovaj topic. Naveo sam da ga nisu na to naveli nepošteni i zlobni razlozi nego da ga je u pisanju vodilo srce, te sam time ogradio od podvala da sam ušao u ovu raspravu striktno da napadnem Gastona i njegovu čast. Pazite, rekao sam Gastonu da ima srce! Ovo bi netko shvatio kao poveći kompliment, ali on i dalje vozi po svojemu… i dalje me optužuje za sve i svašta. On i dalje može tvrditi da to nema ništa veze sa prijateljstvom, ali to se onda sve čisto svodi na moju riječ protiv njegove. No, skoro da je bezobrazno i drsko od njega kako on sebe ovdje pokušava prikazati kao uvrijedjenu žrtvu na način da me što više ocrni hvatajući se na svaku moju riječ i tražeći uvredu tamo gdje uvrede nema. Da sam te stvarno toliko izvrijedjao kao što ti misliš da jesam, valjda bi me Dado ili Markos već davno na to upozorili, kao što to jesu činili u prošlosti… strašno si osjetljiv na sve ovo, previše sve shvaćaš osobno i praviš od buhe slona. I za sebe mislim da sam do sada sasvim normalno vodio ovaj razgovor i bio puno pristojniji nego što to obično znam biti, te bi se stvarno dalo prodiskutirati tko se ovdje zapravo ponaša djetinjasto i neozbiljno. Ti kažeš da neke stvari mnogo toga govore ovdje o meni a i meni mnoge stvari govore da će od sada pa nadalje najbolje biti da te izbjegavam u širokom luku. A bio si mi sasvim u redu forumaš prije nego smo stigli do ovog razgovora.
you candy perfume girl |
SnotMan |
Posted - 27/10/2005 : 11:25:24 quote: Originally posted by risbozg
KO TI POSTOVIMA NPR. :-))))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.Beware so long as you live, of judging people by appearances.
|
Gaston |
Posted - 27/10/2005 : 11:12:07 Nema problema. Razmislit ću i predložiti konkretne kriterije.
Markos |
Posted - 27/10/2005 : 10:35:01 quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by Markos Mijesas sajt i forum, sto nije jedna te ista stvar. Na sajt od materijala ide samo ono sto ja dopustim da ide, to je sluzbeni sadrzaj sajta i za te materijale slijedi titula. Za Forum ja ne odgovaram, na forumu bilo tko moze staviti bilo sta.
Nema problema. Ja sam mislio kako je i forum sastavni dio sajta. Barem bi po meni trebao biti. Afirmacija pozitivnih stvari koje proističu iz foruma je definitivno dobrodošla i za sajt.
Forum JE sastavni dio sajta, ali "nesluzbeni", recimo to tako.
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by Markos Subjektivno nacelo nece donijeti nista dobroga. Ja to, naravno, mogu napraviti (cak sam i htio), ali opet ponavljam, ionako sam izlozen zestokoj pljuvacini i bez toga, sa ovim bi samo stvorio jos vise problema, jer sigurno bi bilo prituzbi, kuknjave i napada "zasto ovaj, zasto ne onaj" i "podobni/prijatelji dobijaju titule, a ostali ne". Brojcani kriterij sigurno nije najpodobniji i najpravedniji, ali je egzaktan i jasan. Nema proizvoljnih tumacenja.
Ovdje te razumijem i podržavam kada kažeš da subjektivno načelo neće donijeti ništa dobroga. Da se ne ponavljam, mišljenja sam kako se ti objektivni kriteriji mogu malo doraditi da bi bili precizniji ali... Krajnja odluka je samo tvoja.
Oprosti, ali nisi nista konkretno predlozio kako da se ti objektivni kriteriji poboljsaju i da budu precizniji. Predlozi nesto konkretno, pa cemo vidjeti. (ali ne u smislu dajmo extra titulu Aci, nego u smislu "pravilo #4. svatko tko napise preko xy komentara na recenzije, a da se sastoji od nekoliko prosto prosirenih recenica....")
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by Markos Zasluzujes je nositi. Provjeri ponovo. I nije mi jasno sto si se uvrijedio?
Uvrijedio? Pa otkud ti sad to?
Što se titule tiče, kriteriji su slijedeći (ili griješim ):
Svi suradnici dobijaju titulu "stripovi.com suradnik". Za to je potrebno ispuniti jedan od sljedecih uvjeta: a) Napisati barem 4 teksta za magazin ili prikaz nekog junaka b) Napisati barem 8 recenzija c) Poslati barem 100 naslovnica neke od edicija koje trenutno nemamo na sajtu
Ako se ne varam, napisao sam jedan članak u magazinu te sudjelovao u kreiranju još 2. Dakle, to možemo gledati ili kao 1 ili kao 3. Oba broja su manja od 4.
Recenzija imam 5, a to je manje od 8.
Skeniranjem se nisam bavio.
Dakle, po meni, nisam zaslužio titulu.
Pa ispalo je kao da si se uvrijedio:-) Dakle, 3 clanka u magazinu i 5 recenzija. Iz pravila je vidljivo da clanak u magazinu vrijedi dvije recenzije, dakle imas ukupno "protuvrijednost" od 11 recenzija.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|