T O P I C R E V I E W |
Obi-wan |
Posted - 01/07/2007 : 14:01:10 Predlažem da rok za javljanje kupca (ili odgovor na inicijativu prodavca) bude 7 dana. Poslije toga, prodavač ima potpuno pravo dati negativan (neutralan) komentar i ponovo staviti strip na aukciju. Ako se pak prodavač ne javi (u istom roku), kupac ima pravo odustati od stripa i dati negativan komentar. Prijedlog je inspiriran topicima nezadovoljstva zbog nemarnog odnosa (nejavljanja i nepoštivanja tuđeg vremena) od strane određenih članova.
Tko ima vremena licitirati, mora naći vremena za javiti se i ispoštivati svoje obaveze oko aukcije... Ponovo ističem da sistem komentara (dvostran) nije savršen jer dozvoljava bezobraznicima da drže u šaci ozbiljne i poštene ljude koji ne žele crvenilo iz osvete...
Da ne otvaram novi topic naknadno dodano (26.12 2008.) Predažem uvođenje pravila da se aukcija treba realizirati unutar 30 dana od završetka. To se može izvesti slično kao i kod izvješća o uplatama provizije. Konkretno: u produžetku teksta izvješća o završenoj aukciji "Kupac se treba javiti prodavaču", treba samo još dodati "aukciju je potrebno (poželjno) realizirati u roku ne većem od 30 dana" ili nešto na taj fazon. Ovo predlažem jer su mnogi članovi koji ne poštuju tuđe vrijeme, odlučili zlouprabiti nepostojanja vremenskog ograničenja te odugovlačiti stvar koliko im je volja... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Obi-wan |
Posted - 26/12/2008 : 19:23:53 quote: Originally posted by osim
Čemu 30 dana? Ako neko nešto želi da proda ili kupi i 7 dana je previše, al' 'ajde... Zašto ako ja nešto kupim, treba da čekam 30 dana da mi se kupljena roba isporuči??
Bolje pravilo od 30 dana (tako da i oni najsporiji kojima uvijek nešto iskrsne stignu), nego da nema nikakvog pravila (kao sada). Pazi, to je maximalni rok. Naravno da bi trebalo brže od toga, ali nikada sporije... |
osim |
Posted - 26/12/2008 : 16:04:16 Čemu 30 dana? Ako neko nešto želi da proda ili kupi i 7 dana je previše, al' 'ajde... Zašto ako ja nešto kupim, treba da čekam 30 dana da mi se kupljena roba isporuči?? |
Obi-wan |
Posted - 26/12/2008 : 14:32:50 [quote]Originally posted by Obi-wan
Predlažem da rok za javljanje kupca (ili odgovor na inicijativu prodavca) bude 7 dana. Poslije toga, prodavač ima potpuno pravo dati negativan (neutralan) komentar i ponovo staviti strip na aukciju. Ako se pak prodavač ne javi (u istom roku), kupac ima pravo odustati od stripa i dati negativan komentar. Prijedlog je inspiriran topicima nezadovoljstva zbog nemarnog odnosa (nejavljanja i nepoštivanja tuđeg vremena) od strane određenih članova.
Tko ima vremena licitirati, mora naći vremena za javiti se i ispoštivati svoje obaveze oko aukcije... Ponovo ističem da sistem komentara (dvostran) nije savršen jer dozvoljava bezobraznicima da drže u šaci ozbiljne i poštene ljude koji ne žele crvenilo iz osvete...
Da ne otvaram novi topic naknadno dodano (26.12 2008.) Predažem uvođenje pravila da se aukcija treba realizirati unutar 30 dana od završetka. To se može izvesti slično kao i kod izvješća o uplatama provizije. Konkretno: u produžetku teksta izvješća o završenoj aukciji "Kupac se treba javiti prodavaču", treba samo još dodati "aukciju je potrebno (poželjno) realizirati u roku ne većem od 30 dana" ili nešto na taj fazon. Ovo predlažem jer su mnogi članovi koji ne poštuju tuđe vrijeme, odlučili zlouprabiti nepostojanja vremenskog ograničenja te odugovlačiti stvar koliko im je volja... |
bero7 |
Posted - 05/07/2007 : 14:49:57 ....prema tome Markos...izglasano je...hoces li uciniti sto glede toga? |
rottz |
Posted - 05/07/2007 : 14:40:09 Sto se tice ovoga, mislim da JE jednostavno i crno-bijelo, kako ti kazes...Zato sto sam jednom prilikom i ja otisao na odmor van drzave na 14 dana i ljudima koji su bili licitirali moje aukcije sam poslao mail, svima, da me nece biti i da ne zamjere sto se necu javljati taj period ukoliko i osvoje aukciju. Isto tako se moze i na forum staviti mala obavijest da te nece biti. Ja sam isto tako mogao i potraziti neki cyber caffe (kojih zaista ima danas svugdje)..Eto...Mislim da to nije nikakav problem, postupiti tako korektno. U tom slucaju nema nikakvih negativnih energija. To moze svatko uciniti bez obzira koliko je zaposlen ili sta ja znam. Jer, ponavljam ako moze bidati, moze i javiti se. A stav "nemam ja vremena, nemas ti pojma koliko ja posla imam u zivotu i briga", samo govori o tome kako ta osoba misli da je njegovo vrijeme puno dragocjenije od ostalih i ne cijeni tudje vrijeme nimalo.
[/quote] I ja se u potpunosti slažem s gore navedenim činjenicama. Zato, treba nešto mijenjati. I kao što sam rekao treba u postavke aukcija dodati parametar "Rok za realizaciju trgovine". |
dveribad |
Posted - 05/07/2007 : 12:55:21 quote: Originally posted by bero7
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by bero7
upravo tako...pakiraj ti strip i godinu dana sto se mene tice, ali se javi u roku 7 dana od zavrsetka aukcije...
-Bero,pa nije baš sve tako crno-bijelo.Evo primjer,Danijel(dmar)stavio stripove na aukciju i otišao 7 dana na odmor.Aukcije istekle i dobio negativan komentar(7 dana).Čemu frka?-Sigurno da je normalno da se čovjek javi u nekakvom razumnom vremenskom periodu,a ako se ne javi,možda postoji nekakav razlog i zašto od tog pravit presing. -Malo mi se čini da je u pisanju negativna energija.Jel bio nekakav problem?Ako je još zbog onog stripa,mogu ti opet ponovit-nisi ga trebao uzet,a ja te poštujem jer imaš strožije kriterije od mene!-Ili sam krivo zabrijao???
Krivo si zabrijao..Nema veze s onim stripom. No, mislim da ja nemam stroze kriterije od tebe po onome sto vidim na ostalim aukcijama. Bas zbog toga me i zacudilo tada malo (kad vec spominjemo) sto nisi za onaj strip spomenuo neke stvari (poderana zadnja korica i lijepljen hrbat - da te podsjetim :)) ) No, ne bi sad ulazio u to.To je odaaavno rijeseno.I sve je ok. Sto se tice ovoga, mislim da JE jednostavno i crno-bijelo, kako ti kazes...Zato sto sam jednom prilikom i ja otisao na odmor van drzave na 14 dana i ljudima koji su bili licitirali moje aukcije sam poslao mail, svima, da me nece biti i da ne zamjere sto se necu javljati taj period ukoliko i osvoje aukciju. Isto tako se moze i na forum staviti mala obavijest da te nece biti. Ja sam isto tako mogao i potraziti neki cyber caffe (kojih zaista ima danas svugdje)..Eto...Mislim da to nije nikakav problem, postupiti tako korektno. U tom slucaju nema nikakvih negativnih energija. To moze svatko uciniti bez obzira koliko je zaposlen ili sta ja znam. Jer, ponavljam ako moze bidati, moze i javiti se. A stav "nemam ja vremena, nemas ti pojma koliko ja posla imam u zivotu i briga", samo govori o tome kako ta osoba misli da je njegovo vrijeme puno dragocjenije od ostalih i ne cijeni tudje vrijeme nimalo.
Potpisujem i slažem se sa ovim tekstom! |
bero7 |
Posted - 05/07/2007 : 10:08:13 quote: Originally posted by dveribad
upravo tako...pakiraj ti strip i godinu dana sto se mene tice, ali se javi u roku 7 dana od zavrsetka aukcije...
-Bero,pa nije baš sve tako crno-bijelo.Evo primjer,Danijel(dmar)stavio stripove na aukciju i otišao 7 dana na odmor.Aukcije istekle i dobio negativan komentar(7 dana).Čemu frka?-Sigurno da je normalno da se čovjek javi u nekakvom razumnom vremenskom periodu,a ako se ne javi,možda postoji nekakav razlog i zašto od tog pravit presing. -Malo mi se čini da je u pisanju negativna energija.Jel bio nekakav problem?Ako je još zbog onog stripa,mogu ti opet ponovit-nisi ga trebao uzet,a ja te poštujem jer imaš strožije kriterije od mene!-Ili sam krivo zabrijao???
Krivo si zabrijao..Nema veze s onim stripom. No, mislim da ja nemam stroze kriterije od tebe po onome sto vidim na ostalim aukcijama. Bas zbog toga me i zacudilo tada malo (kad vec spominjemo) sto nisi za onaj strip spomenuo neke stvari (poderana zadnja korica i lijepljen hrbat - da te podsjetim :)) ) No, ne bi sad ulazio u to.To je odaaavno rijeseno.I sve je ok. Sto se tice ovoga, mislim da JE jednostavno i crno-bijelo, kako ti kazes...Zato sto sam jednom prilikom i ja otisao na odmor van drzave na 14 dana i ljudima koji su bili licitirali moje aukcije sam poslao mail, svima, da me nece biti i da ne zamjere sto se necu javljati taj period ukoliko i osvoje aukciju. Isto tako se moze i na forum staviti mala obavijest da te nece biti. Ja sam isto tako mogao i potraziti neki cyber caffe (kojih zaista ima danas svugdje)..Eto...Mislim da to nije nikakav problem, postupiti tako korektno. U tom slucaju nema nikakvih negativnih energija. To moze svatko uciniti bez obzira koliko je zaposlen ili sta ja znam. Jer, ponavljam ako moze bidati, moze i javiti se. A stav "nemam ja vremena, nemas ti pojma koliko ja posla imam u zivotu i briga", samo govori o tome kako ta osoba misli da je njegovo vrijeme puno dragocjenije od ostalih i ne cijeni tudje vrijeme nimalo.
|
dveribad |
Posted - 04/07/2007 : 17:58:03 quote: Originally posted by bero7
-Bero,pa nije baš sve tako crno-bijelo.Evo primjer,Danijel(dmar)stavio stripove na aukciju i otišao 7 dana na odmor.Aukcije istekle i dobio negativan komentar(7 dana).Čemu frka?-Sigurno da je normalno da se čovjek javi u nekakvom razumnom vremenskom periodu,a ako se ne javi,možda postoji nekakav razlog i zašto od tog pravit presing. -Malo mi se čini da je u pisanju negativna energija.Jel bio nekakav problem?Ako je još zbog onog stripa,mogu ti opet ponovit-nisi ga trebao uzet,a ja te poštujem jer imaš strožije kriterije od mene!-Ili sam krivo zabrijao??? |
bero7 |
Posted - 03/07/2007 : 17:27:00 upravo tako...pakiraj ti strip i godinu dana sto se mene tice, ali se javi u roku 7 dana od zavrsetka aukcije... |
senad7 |
Posted - 03/07/2007 : 15:33:04 Nije mozda problem u tome da nekom uzme 30 dana za pakovanje stripova(Licno tebi Dveribad treba toliko vremena jer prodas podosta od jednom i to je razumljivo) ali se covjek moze javiti u roku od sedam dana i da se vidi kada ce stripovi i kad ce doticna osoba poslati lovu.Kaze li covjek da salje lovu za dva tjedna onda bi je trebalo poslati do tada!!!
Lesli Eldridz,Tabasko Pit,Sumiko! $€N@D |
dveribad |
Posted - 03/07/2007 : 14:48:05 quote: Originally posted by Witchblade
Sta, i za vrijeme seksa ti pakiras stripove? :)
"But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea?"
-Ma ne,dogo traje.....pakiranje,slanje,...predigra,sex,... -Sigurno da bi bilo fer i ok da se uspostavi kontakt u roku 7 dana.Za negativan komentar,ipak bi trebalo malo duže pričekat. |
Witchblade |
Posted - 03/07/2007 : 09:14:39 Sta, i za vrijeme seksa ti pakiras stripove? :)
"But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea?" |
dveribad |
Posted - 02/07/2007 : 23:19:04 quote: Originally posted by bero7
quote:
-Ja mislim da će ti se javit.I meni se dugo nije javljao,pa je na kraju sve bilo ok.Vjerojatno ima financijskih problema,pa mu neugodno,ali sigurno će se javit.On se često zaigra na aukcijama,pa si napravi financijske probleme,ali nakon dužeg vremena se javi.To ti je tako sa prodajom stripova.Ljudi idu iznad mogućnosti,pa treba malo vremena.-Drag---javi se čovjeku,objasni!!!!!!!!
to mu nije nikakvo opravdanje! ako nema para nek ne bida...
quote:
Sedam dana je malo vremena.Meni treba nakon aukcija bar 30,samo da zapakiram stripove
za svaku pohvalu
-Takav sam i u sexu!! |
bero7 |
Posted - 02/07/2007 : 23:15:10 quote:
-Ja mislim da će ti se javit.I meni se dugo nije javljao,pa je na kraju sve bilo ok.Vjerojatno ima financijskih problema,pa mu neugodno,ali sigurno će se javit.On se često zaigra na aukcijama,pa si napravi financijske probleme,ali nakon dužeg vremena se javi.To ti je tako sa prodajom stripova.Ljudi idu iznad mogućnosti,pa treba malo vremena.-Drag---javi se čovjeku,objasni!!!!!!!!
to mu nije nikakvo opravdanje! ako nema para nek ne bida...
quote:
Sedam dana je malo vremena.Meni treba nakon aukcija bar 30,samo da zapakiram stripove
za svaku pohvalu
|
dveribad |
Posted - 02/07/2007 : 22:59:30 quote: Originally posted by rottz
-Jesi riješio sa drag-om problem?
Da jesam, obznanio bih to na onom topicu. Nestao čovjek i više se uopće ne javlja. [/quote] -Ja mislim da će ti se javit.I meni se dugo nije javljao,pa je na kraju sve bilo ok.Vjerojatno ima financijskih problema,pa mu neugodno,ali sigurno će se javit.On se često zaigra na aukcijama,pa si napravi financijske probleme,ali nakon dužeg vremena se javi.To ti je tako sa prodajom stripova.Ljudi idu iznad mogućnosti,pa treba malo vremena.-Drag---javi se čovjeku,objasni!!!!!!!! |
rottz |
Posted - 02/07/2007 : 22:51:23 -Jesi riješio sa drag-om problem? [/quote] Da jesam, obznanio bih to na onom topicu. Nestao čovjek i više se uopće ne javlja. |
dveribad |
Posted - 02/07/2007 : 22:48:09 quote: Originally posted by rottz
quote: Originally posted by dveribad
Sedam dana je malo vremena.Meni treba nakon aukcija bar 30,samo da zapakiram stripove!
Stavit ćeš 30 dana i stvar riješena.
-Jesi riješio sa drag-om problem? |
rottz |
Posted - 02/07/2007 : 22:37:54 quote: Originally posted by dveribad
Sedam dana je malo vremena.Meni treba nakon aukcija bar 30,samo da zapakiram stripove!
Stavit ćeš 30 dana i stvar riješena. |
dveribad |
Posted - 02/07/2007 : 22:34:50 Sedam dana je malo vremena.Meni treba nakon aukcija bar 30,samo da zapakiram stripove! |
rottz |
Posted - 02/07/2007 : 22:25:09 O.K. Neka ti "osvetnici" stavljaju negativne komentare. Samo, nije isto ostavi li ti negativan komentar netko sa 100 ili više pozitivnih komentara ili netko novi ili netko za koga će se prije ili kasnije utvrditi da je neozbiljan i da je neplatiša. Uostalom, uz svaki negativan komentar daje se i obrazloženje. A teško će se opravdati netko tko se ne javlja primjerice 14 dana a pristao je na takve uvjete kupnje odnosno prodaje pa je zbog toga zaradio negativni komentar. |
senad7 |
Posted - 02/07/2007 : 17:35:33 Kao sto sam rekao na onom proslom topicu(Podforum aukcije u vezi kukija)da je sedam dana dovoljno za javljanje u kakvim god neprilikama covjek bio.Licno nikad nisam kad sam kupio neki strip cekao sa javljanjem...prvom prilikom saljem poruku i dogovaram se u vezi primopredaje stripa i slanja novca. Bilo bi dobro kad bi se jos ljudi javilo i dalo svoje misljenje jer ako ostane na par ljudi sto su za neke promjene onda su sanse male da se sta izmjeni...ali nikad se nezna!!!
Lesli Eldridz,Tabasko Pit,Sumiko! $€N@D |
srdjandj |
Posted - 02/07/2007 : 11:50:05 quote: Originally posted by rottz
Možda ona druga ekipa smišlja plan kako minirati naš prijedlog, pa će za dan-dva izletjeti s istim.
Sva su čuda moguća
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
rottz |
Posted - 02/07/2007 : 11:23:56 quote: Originally posted by srdjandj
a ne znam, mozda si u pravu ali kako god, smatram da se nejavljanje treba kaznjavati jer mi nitko ne moze rec da je netko sprijecen vise od 7 dana javiti se (izuzev da mu se nesto stvarno desilo)...
moze se i javiti i dogovoriti da se trgovina obavi i godinu dana nakon zavrsetka aukcije npr., ali bitan je kontakt kupca i prodavaca da prodavac (ili kupac) zna da nema posla s prevarantom, idiotom...to je osnovno, minimum
Da, naravno, mene isto jako nervira kad se neko ne javlja, ja isto tako mogu biti tolerantan i da sačekam koliko treba, da recimo neko skupi novac i slično, eto , opet ovde raspravljamo "MI" koji svoje obaveze ispunjavamo korektno, čudno , ali istinito
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Možda ona druga ekipa smišlja plan kako minirati naš prijedlog, pa će za dan-dva izletjeti s istim. |
srdjandj |
Posted - 02/07/2007 : 10:37:16 quote: Originally posted by bero7
a ne znam, mozda si u pravu ali kako god, smatram da se nejavljanje treba kaznjavati jer mi nitko ne moze rec da je netko sprijecen vise od 7 dana javiti se (izuzev da mu se nesto stvarno desilo)...
moze se i javiti i dogovoriti da se trgovina obavi i godinu dana nakon zavrsetka aukcije npr., ali bitan je kontakt kupca i prodavaca da prodavac (ili kupac) zna da nema posla s prevarantom, idiotom...to je osnovno, minimum
Da, naravno, mene isto jako nervira kad se neko ne javlja, ja isto tako mogu biti tolerantan i da sačekam koliko treba, da recimo neko skupi novac i slično, eto , opet ovde raspravljamo "MI" koji svoje obaveze ispunjavamo korektno, čudno , ali istinito
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
bero7 |
Posted - 02/07/2007 : 10:28:35 a ne znam, mozda si u pravu ali kako god, smatram da se nejavljanje treba kaznjavati jer mi nitko ne moze rec da je netko sprijecen vise od 7 dana javiti se (izuzev da mu se nesto stvarno desilo)...
moze se i javiti i dogovoriti da se trgovina obavi i godinu dana nakon zavrsetka aukcije npr., ali bitan je kontakt kupca i prodavaca da prodavac (ili kupac) zna da nema posla s prevarantom, idiotom...to je osnovno, minimum |
|
|