forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 ovo je nenormalno!!!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
desperado Posted - 03/10/2002 : 19:01:12
vec dugo vreme se nisam zadrzao na site (onako da surfam) i kopam po njemu, ali eto dnas sam mu posvetio paznju koju doisata zasluzuje.

ovo je nenormalno!!! je zaista bila zadnja moja reakcija.
Bravo Marko i ekipo! Cudo ste napravili od "obicnog" domena stripovi.com

PRAVA ENCIKLOPEDIJA, al sam se iznagledao naslovnica. Najsimpatice su mi bile ove zadnje od Kapaetana Mikija. Definitivno moram dase docepam Mikijeve kolekcije.

cool

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Markos Posted - 07/10/2002 : 11:58:34
quote:

waiting for the comments...
Markose, mislim da je članak dostojan ovih ostalih koje već imaš na siteu...

Zagor Fan

Je, dobar je. Poslat cu ti komentare na mail, pa cemo se dogovorit...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Emir Pasanovic Posted - 07/10/2002 : 11:54:34
waiting for the comments...
Markose, mislim da je članak dostojan ovih ostalih koje već imaš na siteu...

Zagor Fan
verter Posted - 07/10/2002 : 01:58:22
i ja cu probati nesto napraviti za conana ako budem imao vremena jer fakultet je masina koja melje

Emir Pasanovic Posted - 05/10/2002 : 18:35:40
Pokušaću nešto prekucati večeras da ti pošaljem sutra. Prvo ide Stan Lee-jev predgovor,a onda i nešto za Batmana - historija, gdje se sve javljao, i uopšte ko je - ali samo ako će izaći na site. Nemam skener kod kuće,a i nemam puno njegovih stripova od neke važnosti, no imam dosta stvari skinutih sa neta: umjetničke slike, batman sa ostalim likovima itd.

Zagor Fan
Tomek Posted - 05/10/2002 : 14:49:02
Evo napokon sam namjestio 450x600 i poslao jedan test primjer

Mission 16W - 15.07.2018.
rommel Posted - 05/10/2002 : 12:30:07
quote:

quote:

Bojim se da nisam baš razumio što mi želiš reći ali nema veze,nadam se da će do neke ozbiljnije suradnje sa Sigismundusom ipak doći jer tako će tvoj sajt biti još bolji.A ponavljam - već jest vrhunski .

Bond.James Bond.

Pa hocu reci da sam mu ja odmah ponudio suradnju ali da je on nije bio previse odusevljen s time. Istina, mozda sam ja trebao malo vise gnjaviti covjeka da posalje nesto. Poslat cu mu jos par mailova pa cemo vidjeti:-) U svakom se slucaju slazem da bi njegove tekstove trebalo objaviti na sajtu, da ne ostanu zaboravljeni u bespućima Foruma:-)

quote:

Reci šta da se istraži, tj. šta bi ti sljedeće stavio na site? Ja ovdje imam nekoliko dobrih tekstova doduše od prije 5-6 godina,ali koje ljudi nisu pročitali i koje ti mogu prekucati preko vikenda, ako će biti postavljeni. A tu imam tekst o američkoj sceni ozbiljnih strip albuma (amer. graphic novels, kod nas neki kažu grafički roman), predgovor (a i cijeli strip Batman: Godina prva) koji je napisao svima poznati Stan Lee već davne 1988, kada je jedna od najvećih revolucija u američkom stripu bila u punom jeku, a kod nas se stvari tek zakuhavale), tekst Normana Spinrada o najnovijoj Art Noveu, kako on opisuje nova kretanja u stripu, uz kratku historiju sveukupnog postanka stripa, te još neke stvarčice o kojima treba cijeli dokument napisati).
Ljudi, nije predugo, ne??!

Trenutno mi je najvaznije napraviti prezentacije likova koje još nisu napravljene! Dakle, npr. Betman! sto se tice teksta o kojem govoris, i on je vrlo zanimljiv i ne bi bilo naodmet ako bi to napravio, meni zvuci dovoljno zanimljivo!

Mislis BATMAN a ne Betman pa nije covjek kladionicar

I Realised Fear One Morning,
To The Blare Of The Fox Hunters Sound,
When They're All Chasing After Poor Bloody Fox,
It's Safer To Dress Like The Hound!
Markos Posted - 05/10/2002 : 10:10:30
quote:

Bojim se da nisam baš razumio što mi želiš reći ali nema veze,nadam se da će do neke ozbiljnije suradnje sa Sigismundusom ipak doći jer tako će tvoj sajt biti još bolji.A ponavljam - već jest vrhunski .

Bond.James Bond.

Pa hocu reci da sam mu ja odmah ponudio suradnju ali da je on nije bio previse odusevljen s time. Istina, mozda sam ja trebao malo vise gnjaviti covjeka da posalje nesto. Poslat cu mu jos par mailova pa cemo vidjeti:-) U svakom se slucaju slazem da bi njegove tekstove trebalo objaviti na sajtu, da ne ostanu zaboravljeni u bespućima Foruma:-)

quote:

Reci šta da se istraži, tj. šta bi ti sljedeće stavio na site? Ja ovdje imam nekoliko dobrih tekstova doduše od prije 5-6 godina,ali koje ljudi nisu pročitali i koje ti mogu prekucati preko vikenda, ako će biti postavljeni. A tu imam tekst o američkoj sceni ozbiljnih strip albuma (amer. graphic novels, kod nas neki kažu grafički roman), predgovor (a i cijeli strip Batman: Godina prva) koji je napisao svima poznati Stan Lee već davne 1988, kada je jedna od najvećih revolucija u američkom stripu bila u punom jeku, a kod nas se stvari tek zakuhavale), tekst Normana Spinrada o najnovijoj Art Noveu, kako on opisuje nova kretanja u stripu, uz kratku historiju sveukupnog postanka stripa, te još neke stvarčice o kojima treba cijeli dokument napisati).

Trenutno mi je najvaznije napraviti prezentacije likova koje još nisu napravljene! Dakle, npr. Betman! sto se tice teksta o kojem govoris, i on je vrlo zanimljiv i ne bi bilo naodmet ako bi to napravio, meni zvuci dovoljno zanimljivo!

Emir Pasanovic Posted - 05/10/2002 : 01:56:10
Dobro, de, kad čovek lepo zamoli, da mu se i odgovori...
Ja nisam u nekom krugu strip stvaralaca (čisto zato što za tako nešto u Sarajevu nisu ni čuli) niti je od kako ja znam za sebe postojala neka jaka strip scena u ovom gradu, pod tim misleći scena strip sakupljača. Radi toga je raznovrsnost strip naslova za mene ostala pusta mašta.
Ono što uspijem saznati, dolazi iz drugih edicija i interneta, i eventualno novina (kao što je prije nekoliko godina u sedmičnom časopisu, odavde od nas, BHDani izašao članak o Kingdome Come-u,ili rijetke edicije nekih domaćih autora koji se iz francuske vrate zimi na odmor pa ih uhvati neki domaći intelektualac i zamoli da doniraju jedan strip,da i ovdje izađe). To je toliko o ovim strip novostima koje, kako i sami vidite, po 'količini' zadovoljava i HomePage stripovi.com.
Što se tiče članaka, ja nisam kompetentan da pišem o nečem o čemu znam tako malo, kao što je kako se upisuje text u oblačiće ili zašto neki stripovi nisu u boji (banalno, ali oni koji znaju mogu i o tome raspresti priču preko dvadeset stranica). Mogu samo prenijeti text nekog autora kojeg vi ostali niste imali prilike čitati. A svo vrijeme pišem imajući ispred sebe srpsko izdanje Vertiga, k tome da dodam jedno odlično izdanje.
Pa onda, da završim ovu storiju koja ne interesuje vas 90 %, s pitanjem za Markosa: Reci šta da se istraži, tj. šta bi ti sljedeće stavio na site? Ja ovdje imam nekoliko dobrih tekstova doduše od prije 5-6 godina,ali koje ljudi nisu pročitali i koje ti mogu prekucati preko vikenda, ako će biti postavljeni. A tu imam tekst o američkoj sceni ozbiljnih strip albuma (amer. graphic novels, kod nas neki kažu grafički roman), predgovor (a i cijeli strip Batman: Godina prva) koji je napisao svima poznati Stan Lee već davne 1988, kada je jedna od najvećih revolucija u američkom stripu bila u punom jeku, a kod nas se stvari tek zakuhavale), tekst Normana Spinrada o najnovijoj Art Noveu, kako on opisuje nova kretanja u stripu, uz kratku historiju sveukupnog postanka stripa, te još neke stvarčice o kojima treba cijeli dokument napisati).

Zagor Fan
Aco Posted - 05/10/2002 : 00:02:55

Bond.James Bond.
Markos Posted - 04/10/2002 : 19:22:16
quote:

Marko,Sigismundus je više puta napisao nešto zanimljivo i opet ponavljam da bi te njegove tekstove trebalo negdje staviti a ne da idu u zaborav.Šteta jer se čovjek potrudio.

Bond.James Bond.

Evo copy & paste njegovog odgovora od prije mjesec i po dana.

---------------------------

Zdravo,

Da dogovoricemo se. I ja pravim bibliografije, ali jih radim po posebnom
kljucu. Objasnicu to uskoro i prosledovati ti nesto materijala. Inace, imam
Stripoteku komplet obradjenu, ali nije moja. Dobio sam je na 'samo za tvoje
oci' i jednostavno tu ne mogu nista. Mislio sam, da ce biti interesa za
Corbena i njegovu bibliografiju, ali vjeruj ili ne, javio se samo Rommel.
No, poslacu i tebi Corbena, ako te interesuje, samo ga stavi na site,
dobivaces i update, ako zelis. Ja to nisam zeleo uradit, jer sto da silujem
ljudi sa materijalima, koji jih ne interesuju. Pa nije to Zagor.

Za sada pozdrav

Ziga

-----Original Message-----
From: Marko Šunjić [mailto:marko.sunjic@envox.hr]
Sent: Thursday, August 22, 2002 2:52 PM
To: Leskovsek Ziga
Subject: Re: praznici

Pozdrav!
Hvala na odgovoru, ja u biti i nisam toliko mislio ozbiljno, ali zasto ne,
ako si ti za, dogovorit cemo se jednom pa da to pogledam. U medjuvremenu sam
te mislio zamoliti da mi posaljes, ukoliko imas, bilo koje popise edicija
koje imas u elektronskom pisanom obliku. Npr, popise Stripoteke, Eksa,
Panorame i slicnih stvari koje ja nemam a htio bi ih staviti na sajt. Ali
vazno je da budu u wordu, ili text datoteci da
ja to mogu lakse poslije prebaciti na web. Naravno, posto si publicist i
posto jako dobro poznajes materiju, pozivam te i na suradnju u vidu clanaka
ili nekih tekstova koje mislis da bi mogli biti zanimljivi. To mogu biti
novi tekstovi ili vec objavljeni, nije bitno! Javi sto mislis o tome!
Cujemo se!
Marko!

Aco Posted - 04/10/2002 : 19:12:02
Marko,Sigismundus je više puta napisao nešto zanimljivo i opet ponavljam da bi te njegove tekstove trebalo negdje staviti a ne da idu u zaborav.Šteta jer se čovjek potrudio.

Bond.James Bond.
KOLEKCIONAR Posted - 04/10/2002 : 18:15:04
Meni nikako nije jasno stase to treba da pise.. Daj reci nesto KONKRETNO ocemu treba dase pise Markose..

Markos Posted - 04/10/2002 : 14:20:01
Meni nekad padne na pamet da zamisljam kako se osjeca neki strip ljubitelj ili kolekcionar tko prvi put dodje na sajt i pocme pomalo otkrivati sto sve tu ima. Mora da je neki lijepo osjecaj, volio bi to iskusiti, mozda u nekom buducem zivotu . U biti nesto slicno se meni desilo sa www.ubcfumetti.com, koje mi je i posluzio kao temelj pri izgradnji ovog sajta...

Sto se tice vasih prijedloga, sve je to ok, u planu je da se postave svi zivi junaci/autori/stripovi ali imajte na umu da u izradi svega ovoga sudjeluje jako mali broj ljudi i da je ovo svima nama u biti hobi, a da bi se to razvijalo brzinom koju vi hocete (a i da bi ja realizirao sve planove koje imam u glavi), trebalo bi raditi svaki dan po 8 sati . Mozda je i problem u tome sto se ja trudim da sve to bude na visokom nivou, kako graficko/dizajnersko/programerskom dijelu, tako i sadrzajno, ali nekako je tesko ici ispod svojih kriterija...(to se najbolje vidi na primjeru naslovnica - znam da pixel -dva nema neku veliku ulogu, ali ako imam 3000 naslovnica u 400x600 i 1000 u 450x600, sto ce mi njih 15 u 453x608, ako se to lako moze dobiti tocna velicina) Ja cijelo vrijeme ljude zovem na suradnju, ali to nekako slabo ide i odaziv nije velik (svaka cast jgoranu, dzimi gitari, going goingu, dd fanu, rommelu i krugeru koji su dali znacajan doprinos), a siguran sam da ima ljudi koji bi znali napisati lijepe i kvalitetne tekstove. Uglavnom se svi jave na suradnju postave pitanje dva i ja im obicno odgovorim da napisu nesto o onome sto vole i ljudi se vise nikad ne javu. Mozda bi trebao svakom dati fiksnu temu i rok, kao za domaci rad . Javite se, napisite nesto i posaljite... Ne obecavam da cu sve objaviti, ali ako bude nesto dobro i kvalitetno za to ce sigurno biti mjesta.

Emir Pasanovic Posted - 04/10/2002 : 13:50:14
Čovjek kad pohvali,tek se drugi sjete pohvaliti...
Uglavnom,predlažem da se malo obrati više pažnje na tekstove o stripu nego o naslovnicama.I više pojedinačni 'umjetničkih' djela pojedinih crtača,a možda bi se moglo staviti i nešto o scenariju za pojedine stripove (kako proces ide i kako neki scripteri pišu - ako takvih ima među ovom rajom ovdje,ako ne nema veze).
U svakom slučaju stranica je bez premca u svijetu, a kamoli kod nas.

Zagor Fan
BOGI Posted - 04/10/2002 : 13:48:35
[quote]
vec dugo vreme se nisam zadrzao na site (onako da surfam) i kopam po njemu
i da provociras...

neki su me zvali BOGI...i bili su u pravu...
Leopold_IV Posted - 04/10/2002 : 13:11:27
ma koji piksel gore-doli nije neki problem, recimo 450x608 skoro da se i ne primjeti razlika stoga nista se ne sekiraj, mozda je cak i bolje da slika ostane proporcionalna pa makar i koji piksel viska, jedino ne znam je li problem markosu ako vec ima standardiziran frame na 450x600, u svakom slucaju svaka cast na trudu.

--< Why do only fools and horses work? >--
Tomek Posted - 04/10/2002 : 10:49:49
quote:

bit ce nippera, bravo tomek.

Bemti što si to napisao...:))
Imam problema sa pikselima(ne mogu točno namjestiti 450 x 600 jer kad upišeš jednu dimenziju proporcijalno se druga namjesti:((
Čekam Markosov ponovni pokušaj da mi pomogne kad nisam našao maintain ratio:((

Verter, ovi ću ti pogledati kroz prste:))
ali pazi se ubuduće:))

verter Posted - 04/10/2002 : 02:06:44
jebes nippera hocemo conana

Leopold_IV Posted - 04/10/2002 : 02:04:29
bit ce nippera, bravo tomek.

verter Posted - 04/10/2002 : 01:53:28
sta da kazem sajt je fenomenalan,aco dijelim tvoje misljenje...
naravno postavio bih i pitanje hoce li skoro biti sta od conana?

Leopold_IV Posted - 04/10/2002 : 01:39:21
ovaj forum mi je na home pageu, vrhunski
Nego markose ako nije tajna mozes li mi na mail napisati koliko je licenca za ovaj Snitzov forum?

Aco Posted - 04/10/2002 : 00:58:40
Ma ovaj sajt mi je kao droga.Ne prođe dan a da barem jednom ne dođem i vidim što ima.Bravo i samo nastavite tako iako imam i par kritika;npr. trebali bi malo pisati i o Batmanu,Družini od Vješala,Tarzanu itd..a i pokoja nova recenzija bila bi dobrodošla.

Bond.James Bond.
Tomek Posted - 04/10/2002 : 00:11:52
Nema boljeg provoda nego na forumu s vama svima! a uz to mnošto novosti, informacija o stripovima, naslovnica...

hamza Posted - 03/10/2002 : 23:36:07
Jest vala nema ga na dunjaluku boljeg sigurno.Ponosan sam stosam clan jednog ovakvog sajta. Zivio Markose

Markos Posted - 03/10/2002 : 23:29:04
quote:

vec dugo vreme se nisam zadrzao na site (onako da surfam) i kopam po njemu, ali eto dnas sam mu posvetio paznju koju doisata zasluzuje.

ovo je nenormalno!!! je zaista bila zadnja moja reakcija.
Bravo Marko i ekipo! Cudo ste napravili od "obicnog" domena stripovi.com

PRAVA ENCIKLOPEDIJA, al sam se iznagledao naslovnica. Najsimpatice su mi bile ove zadnje od Kapaetana Mikija. Definitivno moram dase docepam Mikijeve kolekcije.

cool

Sto reci...volim kad me hvale . Ali da, zaista sam ponosan na sajt i mislim da je jako jako dobar, bez obzira sto sam ja autor!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000