T O P I C R E V I E W |
Tonka |
Posted - 15/12/2008 : 09:57:06 There Was A Problem With Your Details
* You Must enter a valid email address
Mi stalno izbacuje iako ubacim normalno adresu kao:
tamerzg@gmail.com
|
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
DeeCay |
Posted - 19/12/2008 : 11:18:52 Samo što će onda forwardati i sve ostale spam poruke koje nam dolaze na alternativne mailove... |
Le Samourai |
Posted - 19/12/2008 : 01:58:49 Moj nema forward...ali ko ce i da mi shalje mail preko foruma, tu je lepo pm, pa koga zanima mozhe da me tim putem pita za mail koji zapravo koristim. |
Markos |
Posted - 18/12/2008 : 23:03:50 Forward ne radis u outlooku, nego u mail postavkama na serveru. Ako imas webmail kod svog providera, tamo sigurno postoji opcija forward. |
sdragan@ |
Posted - 18/12/2008 : 22:33:11 hmm...u pravu si, jebeni zatvoreni krug.Ali treba nesto smisliti kako bi se stalo na put prevarantima...
Uzgred...jel bi neko hteo da mi objasni kako da nadjem tu opciju "forward" u outlook-u...ne snalazim se bas najbolje |
Markos |
Posted - 18/12/2008 : 22:18:19 Opet, slična stvar, sken osobne ili pasosa se lako obradi u photoshopu i dobiješ što god hoćeš. Jedini relativno siguran način je broj kreditne kartice. Ali samim tim bih iskljucio barem polovicu korisnika aukcija koji tu karticu zasigurno nemaju.
|
Markos |
Posted - 18/12/2008 : 22:15:21 quote: Originally posted by dcopic
Ja sam odavno forwardirao svoj osnovni mail na gmail, prava stvar.
Marko: A postoji li mogućnost da forumaši sa puno pozitivnih komentara na aukcijama ili oni koje osobno poznaješ, dobiju dozvolu da promjene mail adresu u gmail, hotmail i dr?
Teoretski da, ali to mi je dodatni posao, pa bolje ne:) Samo u iznimnim slucajevima. Uostalom, forward je sasvim ok rjesenje. |
sdragan@ |
Posted - 18/12/2008 : 21:50:13 quote: Originally posted by Markos
Da su prevareni tražili identitete prevaranata, dobili bi sve potrebne podatke koje im ja mogu dati. Ja NE MOGU dobiti ime i prezime osobe koja se krije iza neke IP i email adrese, ali oštećeni, uz policijski nalog, može.
Pa to i ja pricam...ako bi bilo ko od ostecenih hteo dublje da istrazi KO ga je prevario od tebe bi dobio samo IP adresu (koju moze obesiti macku o rep). Sto se :policijskog naloga tice...nemojmo trositi reci na to...notorna je glupost da bi se bilo koja policija u regionu(i sire) bavila slucajem aukcijske prevare vredne par desetaka eura...
Upravo iz tih razloga tvrdim da se bespotrebno insistira na validnim adresama... Ako vec hoces zastititi korisnike aukcija mozda bi valjanije bilo da trazis u registraciji neke licne podatke poput maticnog broja...skenirane licne karte ili pasosa koju bi samo ti imao u arhivi...pa ako dodje do prevare da bar znamo KO je ta osoba... Onda bi se sprecile mahinacije pout duplih nickova...teorija zavere raznih vrsta...bidovanja svoji stripova i ostalih prljavstvina kojih smo se nagledali polsednjih godina... KAko tvoj aukcijski servis nije besplatan vec ti za njegovo koriscenje primas odredjenu nadoknadu bilo bi posteno da osmislis nacin kako bi se najzad znao pravi inteditet osobe koje se kriju iza "nickova" . |
dcopic |
Posted - 18/12/2008 : 17:06:39 Ja sam odavno forwardirao svoj osnovni mail na gmail, prava stvar.
Marko: A postoji li mogućnost da forumaši sa puno pozitivnih komentara na aukcijama ili oni koje osobno poznaješ, dobiju dozvolu da promjene mail adresu u gmail, hotmail i dr? |
Markos |
Posted - 18/12/2008 : 09:57:19 Da su prevareni tražili identitete prevaranata, dobili bi sve potrebne podatke koje im ja mogu dati. Ja NE MOGU dobiti ime i prezime osobe koja se krije iza neke IP i email adrese, ali oštećeni, uz policijski nalog, može. |
sdragan@ |
Posted - 18/12/2008 : 00:25:14 Uf ...nisam znao za ovu "forward" opciju...moracu je aktivirati.
Vidi Marko...nisi sa ovim rekao nista novo...za te razloge sam znao i ranije ali pitanje je koliko je to efikasno sredstvo protiv prevaranata. Koliko sam ja do sada video vrlo vrlo retko se do sada ta stvar sirila dotle da bi se razotkrivao indetitet nekog prevaranta...mozda gresim ali mislim da se to mozada jedini put desilo nakon one epizode sa Porterom i Adnanom... DA li bih ja kao clan, aktivan 5 godina na sajtu i na aukcijama dobio od tebe podatke od nekog clana ako bi ti ih zatrazio? Sumnjam da bi mi dao takve podatke.
Evo sada je sveza ova sitacija sa prozivanjem stankodeja na forumu...prepostavljam da ti je "x" ljudi trazilo indetitet izvesne "katarine" iz Novog Sada??! Kako sam ja novosadjanin voleo bih videti o kojoj se osobi radi a to ne bi bio problem ako bih dosao do njenog broja telefona... Opet...jos je svez slucaj "dmaksa" ili tako nekako(takodje iz ns-a)...lik je prevario dva ili tri clana za fine iznose u eurima...da li si mozda tu probao otkriti indetitet osobe koja se krije iza tog nicka.
No da ne duzim...pitanje je koliko sve to ima smisla...jer ako bi ti posegnuo za otkrivanjem indetiteta samo u slucaju policajske istrage onda sve to pada u vodu jer koja ce bre' policija juriti stare stripove a moz misliti medjudrzavnu saradnju kriminalistickih odeljenja iz SLO HR i SR kao zajednicki rade na suzbijanju strip-mafije E, ali ako bi ti smeo otkriti indetited prevarenom clanu onda bi to imalo smisla jer bi se moglo reagovati na "starinski" nacin...a fala bogu u svakom vecem gradu imamo po par clanova pa bi za cas nasli prevarante. |
Markos |
Posted - 17/12/2008 : 23:56:12 Gmail adresu moze otvoriti bilo tko i nema previse sanse da se sazna tko je njen stvarni vlasnik. Email adresa kod internet providera je vezana za prikljucak, tj. za telefonski broj i zna se korisnik i u slučaju neke tužbe pomoću policije i sudskog naloga se može doći do informacije tko je vlasnik spomenute adrese. Isto tako, izbacivanje clanova koji prave probleme ne bi imalo smisla jer danas svatko moze otvoriti koliko god hoce gmail adresa. Kad nekoga izbacis, on napravi novu gmail adresu, izabere novi nick i eto ga opet. Email adrese kod providera ipak nisu beskonačne. Inače, to je manje bitno, puno mi je više bitno to s vlasnikom emaila zbog aukcija, da se u slučaju prevare može ući u trag lopovu.
Nadam se da su ti ovi argumenti dovoljni.
Inace, svi oni koji ne koriste svoju "provider" adresu, mogu jednostavno na toj adresi namjestiti forward na bilo koju drugu adresu koju svakodnevno koriste(pa i na gmail) i problem riješen. |
sdragan@ |
Posted - 17/12/2008 : 23:42:15 Inace...kada smo vec kod adrese...kog vraga se insistira na ostavljanju adrese koju smo dobili kod provajdera...razumeo bih citavu stvar ako se pod tim podrazumeva da svaki clan koji se registruje na sajtu ostavljanjem validne adrese ostavlja ustvari svoje validne podatke...ime prezime broj licne karte itd,itd...sva ta sranja koja inace dajemo kada vezemo ugovor kod provajdera... Ali...da li nas to stiti od prevara na sajtu? Cini mi se da ne...
Ja uglavnom koristim svoju gmail adresu i jedino zasta koristim svoju validnu adresu su poslovi vezani za ovaj sajt i aukcije...zbog toga mi cesto i promakne koja poruka...
Dakle... pitanje bi bilo: zasto se insistira na validnim adresama kada to niti jedan drugi sat ne trazi? Ne vidim smisao u tome i ne vidim da ta cinjenica stiti clanove na sajtu od prevara... Zaista bih voleo jedno racionalno objasnjenje...ako neko od merodavnih ima volje da odgovori...
|
manhunter |
Posted - 17/12/2008 : 23:09:23 Ne možeš da upotrebiš gmail, moraš da ubaciš email adresu koju si otvorio kod tvog providera. |
Tonka |
Posted - 17/12/2008 : 22:55:56 quote: Originally posted by Markos
http://forum.stripovi.com/policy.asp
Ja bih htio promijeniti moju email adresu jer je vise ne koristim. Kada ubacim novu adresu i kliknem na Submit izbaci mi taj error. Koliko sam razumio i kako je navedeno na uputama je:
If you change your e-mail address, a confirmation e-mail will be sent to your new address. Please make sure it is a valid address.
Znaci trebao bi stici email na staru adresu da potvrdim promjenu. Ali nista mi ne stize. |
Markos |
Posted - 15/12/2008 : 10:14:23 http://forum.stripovi.com/policy.asp |