forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 17/03/2010 : 01:09:35Tex - tekst o junaku

Tex - recenzije

Tex - facebook

Tex - Sergio Bonelli Editore


25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
tex2 Posted - 19/11/2019 : 20:32:10
Inače, odlična priča, jedna od najboljih nakon broja 600! A i inače kad se pojavljuje El Morisco drži se konstantno odličan nivo, možda prvo pojavljivanje zbog zbrzanog kraja i Mefistova sjena (koja je kriminalna, ali je El Morisco najbolji dio priče) su dvije malo lošije priče, sve ostale su za bar 4 od 5! Inače, priče u kojima se pojavio El Morisco su kad se zbroji zadnjim pojavljivanjem prešla 4000 stranica, samo regularna serija.
lwood Posted - 19/11/2019 : 20:11:16
fala texe
tex2 Posted - 19/11/2019 : 20:08:13
649,650 i 651
lwood Posted - 19/11/2019 : 19:22:17
koji su ovo original brojevi?
pcoro Posted - 19/11/2019 : 18:26:23
quote:
Originally posted by anto

Uzeo sam ovu epizodu na Interliberu, pa da kratko prokomentiram:
- Villa je nacrtao Morisca bez brkova. Pa jebemu, Villa
- Piccineli je ovdje vrhunski odradio posao. Nikad neću reć za njega da je majstor, crta previše ziheraški i ukočeno za moj ukus ali se stvarno protrudio i lijepo je gledati njegove superdetaljne kadrove. Pogotovo kad pada kiša, ili noćne prizore
- priča je klasična ali dobra
- Boselli opet ubija prevelikom količinom bespotrebnog teksta. Npr na početku, kad dva konjanika bježe prd progoniteljima i za to vrijeme prepričavaju očito: "kad smo sjeli odmoriti u onu konobu, tko bi rekao da će se tamo zateći ovi naši progonitelji i početi nas progoniti iz čista mira pa sad moramo bježati po ovoj mračnoj i olujnoj noći" "sva sreća da je blizu kuća mog starog prijatelja Morisca kojeg nisam vidio od studija, on sigurno neće odbiti zaštitu starom prijatelju" i tako bla bla pa se teško koncetrirat na potjeru dok čitam te replike
- također, kad Teks ili Karson prijete ili psuju to čine u neobično dugim i kitnjastim rečenicama tipa: "tim prokletim sinovima pakla ćemo dati dobru porciju vrućeg olova koja će ih otpremiti u vatre gospodina belzebububa!" Meni je to pičkasto. Plačem za vremenima Zlatne serije gdje bi Teks uvrijedio protivnika sa jednom ili dvije riječi.
koze123 Posted - 18/11/2019 : 11:35:25
Obojeni program 14: Teks

Prvi put čitam obojenog Teksa, posebno ove kratke priče i kapiram da se ne može ni očekivati puno iz ovakve forme kada je Teks u pitanju. Ono što je stvarno dobro su naravno crtež i posebno sjajni kolor, a scenario obično kaska, kada se uzme ceo strip u celini. Naslovnica Gerija Frenka sjajna.

Meskalero bez lica

Solidna pričica, totalno predvidljiva do samog kraja, ali propraćena veoma dobrim Bočijem. Eksplozije na sve strane, puškaranje i neuspeli pokušaj nelinearnog pripovedanja. Šteta što se oko ovog lika nije napravila veća priča i što se negativac nije malo više produbio - ovako ostaje vizuelno upečatljiv ali ne i razrađen (što je naravno i produkt forme stripa).

P:5 S:5 C:8 N:9

Rio Kemado

Najduža priča u zbirci i ujedno i najbolja koju potpisuje Bozeli. Dobro ispripovedana, odlični likovi i veoma dobra atmosfera, napeto a istovremeno i nepredvidljivo do jedne tačke. Na 50 strana je koherentno ispričana jedna porodična drama u vestern setingu, i sam kraj sa flashforwardom (odnosno prelaskom u sadašnjost) je vrlo dobro izvedena. Doti je odličan, super je preneo napetu noćnu atmosferu na hacijendi.

P:8 S:8 C:8 N:9

Krpeni konj

Odmah uz Bozelijevu priču ide ova najkraća od svega dvadesetak stranica koju potpisuje Barbijeri. Priča je jednostavna i tu nema nekog materijala, ali način na koji je prikazana je veoma efektan. Pre svega ima vrlo malo teksta što je po meni odlična stvar, Teks u tišini ide da se osveti za ubistvo male devojčice. Sve bi bilo još bolje i efektnije da nije uopšte u kolibici bilo dijaloga između ubica, pa da je i cela priča ispričana bez trunke dijaloga, ali to je za SBE (a posebno Teksa) nemoguća misija. Venturi sjajan a kolor mu leži perfektno. Posebno stranica gde Teks putuje ka ubicama (str. 88 u ovom izdanju).

P:7 S:8 C:9 N:9

Prijatelji do smrti

Tesijeva priča je najslabija u ovoj zbirci, pre svega jer su dijalozi veoma loši i kao da su pisani za debile, neprirodni i preterano uprošćeni. Priča sama po sebi je veoma jednostavna i ne nudi apsolutno ništa novo, kliše jedan veliki. I to od samog početka i trenutka kada Teksa spasava Vinsent i kada se rađa njihovo "prijateljstvo". Laurenti se razlikuje od svih crtača ovde, no meni nije legao.

P:3 S:2 C:5 N:9

Čupakabre

Buratinijeva priča zalazi u domen nadrealnog (što je meni uvek lepo videti) i koristi čudovišta da bi donekle stvorilo i horor atmosferu. Ta atmosfera je u celini ok, noć, čudovišta koja jure junake, zaluđeni doktor-naučnik koji želi da ispita te monstrume - drugim rečima kliše. Ali čitljivo je skroz, iako dosta predvidljivo. Lep crtež Rubinija. I zanimljivo je Tigera videti umesto Karsona malo .

P:5 S:4 C:7 N:9
solar Posted - 17/11/2019 : 14:59:20
Jako zanimljiv video sa izvrsnom animacijom napravljen povodom 70 godina Teksa, glavna tema je proces izrade jedne epizode, sudjeluju: Ticci, Boselli, Masiero
emirem Posted - 16/11/2019 : 11:49:50
quote:
Originally posted by velka031

Loša je Aljaska, zasad najgori maxi koji sam čitao... A sina vjetra nisam :)


"Sin vjetra" je bio prvi texov maxi koji sam citao.Vuce na Disneyev film "Tonka".
Osim "ratnika gromovnika" i one druge "aljaske" drugog bonelijevog junaka, nismo se susretali,bar ja,sa nekim plemenima Aljaske u stripovima.Stoga mi je malo bio odmor od stalnih Cheyennea,Uta,Apachesa i drugih JZ i velikoravnicarskih plemena.😄
Combatrock Posted - 16/11/2019 : 10:52:26
Necitljivo. Bas truba. Nego, sta je sa Maxijem koji je najavljen za juni?
velka031 Posted - 15/11/2019 : 22:59:53
Loša je Aljaska, zasad najgori maxi koji sam čitao... A sina vjetra nisam :)
Combatrock Posted - 15/11/2019 : 19:54:04
Pa dobro. Pomirljivost i razumevanje su odlike velikih ljudi. Ja sam povracao 12 puta citajuci Aljasku. Iskreno radi se o jedinom Texu koga nisam procitao do kraja.
emirem Posted - 15/11/2019 : 19:02:23
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:
Originally posted by emirem

Upravo procitao Tex Maxi 13 "Putevima zapada" i bas sam uzivao na tih 320 stranica, prica bas avanturisticka i sa puno zapleta.U maniri klasicnih western filmova.
Idem dalje sa maxi 17 "Aljaska".Au mili brate, sad ces da razumes rec razocarenje u svom punom sjaju. Krs krseva.Procitao sinoc,ono..ok,malo vise oko plemena sa Aljaske,nikad cuo za one Tlapa-hlapa nesto😜, znao sam za Tlingite i Haide,al za ove ne.Fernandez,kako se vec zove nije los crtac,ponekad izdulji lica Carsonu ko da je na umoru.Koliko su prosli pjeske nije ni cudo.Uglavnom solidno.
Combatrock Posted - 15/11/2019 : 17:47:12
quote:
Originally posted by emirem

Upravo procitao Tex Maxi 13 "Putevima zapada" i bas sam uzivao na tih 320 stranica, prica bas avanturisticka i sa puno zapleta.U maniri klasicnih western filmova.
Idem dalje sa maxi 17 "Aljaska".Au mili brate, sad ces da razumes rec razocarenje u svom punom sjaju. Krs krseva.
Hercule Poirot Posted - 15/11/2019 : 12:57:19
Šta je s Tex maxi edicijom? Ukinuto? Zaboravljeno?

Nije baš da se nema šta izdati.
supermark Posted - 14/11/2019 : 21:20:53
quote:
Originally posted by Dexters

quote:
Originally posted by supermark

Ovog Recchionija na sve strane
Bolje bi mu bilo da se fokusira na Dylana, a tu mislim više na sam strip


Zašto? Valjda on zna bolje od tebe što je najbolje za njega i njegovu karijeru.
briga mene za njega i njegovu karijeru
meni je do onoga što čitamo, a to je Dylan
emirem Posted - 14/11/2019 : 20:19:53
Upravo procitao Tex Maxi 13 "Putevima zapada" i bas sam uzivao na tih 320 stranica, prica bas avanturisticka i sa puno zapleta.U maniri klasicnih western filmova.
Idem dalje sa maxi 17 "Aljaska".
morski Posted - 09/11/2019 : 08:05:39
mnogo hteo, mnogo zapoceo
Dexters Posted - 09/11/2019 : 00:36:45
quote:
Originally posted by supermark

Ovog Recchionija na sve strane
Bolje bi mu bilo da se fokusira na Dylana, a tu mislim više na sam strip


Zašto? Valjda on zna bolje od tebe što je najbolje za njega i njegovu karijeru.
supermark Posted - 08/11/2019 : 23:20:36
Ovog Recchionija na sve strane
Bolje bi mu bilo da se fokusira na Dylana, a tu mislim više na sam strip
solar Posted - 08/11/2019 : 22:47:39
Glavne stvari sa Tex tribine:

- Villa je u zadnja tri mjeseca nacrtao čak 70 tabli svog Teksonea, a sada ima namjeru početi novu priču za koju je Boselli već napisao 15-tak stranica scenarija
- Laura Zuccheri radi na jednoj priči za regularnu seriju kao i na jednom autorskom Teksu koji bi mogao izaći već sljedeće godine
- Mefisto se vraća u dva dijela, prvi dio crtaju braća Cestaro a drugi Civitelli, njegov dio je također poseban po tome što počinje na Tibetu
- Za Casertanov Teksone scenarij piše Ruju
- U sljedećem Maksiju izlazi posljednja Repettova priča
- Navodno posoji još jedna Ortizova priča koja će ugledati svjetlo dana
- Rubini radi na jednog dugačkoj priči za serijal mladog Teksa, radi se o Seminolama a Boselli kaže da je Sergio Bonelli uvijek želio jednu takvu priču
- Roberto Recchioni sa Stefanom Andreuccijem radi na specijalnom broju mladog Teksa koji izlazi sljedeće godine
solar Posted - 08/11/2019 : 12:58:42
To ti je u keynote Bonelli videu sa Lucca comicsa kad su Boselli i Villa na pozornici, Villa je još nešto dodao u smislu da ga je uhvatio entuzijazam za crtanjem stripova nakon tolikog vremena provedenog samo na naslovnicama.

Tex tribinu još uvijek nisam pogledao.
MisterYES Posted - 08/11/2019 : 12:44:24
quote:
Originally posted by solar

Kaže Boselli da je Villa nakon završetka Teksonea počeo raditi na novoj priči.


Gdje tacno je to rekao tako? Ima nekih "natuknica" da, u nekim intervjuima sa Villom i na onom Lucca videu, da bi moglo doci do toga, al nisam cuo nigdje tako baš konkretno, pogotovo da je vec počeo.
solar Posted - 08/11/2019 : 00:57:01
Kaže Boselli da je Villa nakon završetka Teksonea počeo raditi na novoj priči.
Pavel Posted - 07/11/2019 : 23:10:57
Nakon Manfredija iz penzije se vraća i Nizzi. Ne znam baš je li to dobro za serijal.
tesan07 Posted - 07/11/2019 : 22:20:46
Nizzi je još živ?A Filippucci bi trebao preći u Zagorov staff, nije Tex za njega.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000