forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Darkwood objavljuje mange

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Tornadomaster Posted - 07/07/2013 : 11:23:43
Ako se nekome ne gleda Đoković, a u Beogradu je i voli mange taj je srećan čovjek:

Japanizam, DAN ČETVRTI: NEDELJA, 7. JUL

Bioskopska sala Doma omladine

13:30h – Tribina izdavačke kuće Darkwood

Prvi put u izvornom obliku i velikim tiražima, kao i u originalnom formatu, identičnom onom u Japanu, mange počinju da izlaze u Srbiji u produkciji izdavačke kuće Darkwood. Trudićemo se da donesemo što veći broj naslova iz različitih žanrova i zadovoljimo sve ukuse, o bilo kom uzrastu čitalaca da je reč. Namera nam je da vam predstavimo najznačajnije naslove i kada su u pitanju oni koji spadaju u najvoljenije i najuspešnije po pitanju komercijalnog uspeha, kao i one najviših umetničkih dometa, cenjene i od strane publike i od strane kritike.

Ove naslove ćemo učiniti što je moguće dostupnijim, štampanjem u što većim tiražima i prodajom i na kioscima i u knjižarama i u striparnicama, a takođe i distribucijom širom bivše Jugoslavije. Cilj nam je popularzacija stripa i dugo iščekivana afirmacija mangi.

Na samom početku, predstavićemo vam tri bisera, koji spadaju u najpopularnije naslove širom sveta: „Naruto“, „One Piece“ i „Uzumaki“.

Nešto više o planovima i najavu pomenutih naslova, imaćete priliku da premijerno čujete na festivalu Japanizam, na tribini izdavačke kuće Darkwood.

Tribinu vodi Sara Bujak.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
karlitos Posted - 23/11/2017 : 21:40:06
Znaju djeca što valja
solar Posted - 23/11/2017 : 19:37:14
Djeca čitaju darkvudove mange
wesskowaz Posted - 03/11/2016 : 01:19:12
I ja startovao sa Titanima. Za sada je odlicno. :)
solar Posted - 11/07/2015 : 22:17:59
Uf, kako mi je dobro sjela dvica i trica "Napada titana", odavno nisam pročitao neke stripove s ovakvim zanimanjem.
Radnja odlična, dinamična, nepredvidiva jedva čekaš okrenuti stranicu.
Najviše me dojmilo kako se vremenski period od samo desetak sekundi u ključnim trenucima borbi razvuče po nekoliko stranica, ta vrsta naracije ti sve učini još zanimljivijim, ma odlično!
Ignus Posted - 10/06/2015 : 12:19:53
quote:
Originally posted by Ignus

NAruto sam pokušao čitati prije 5-6 godina i nisma uspio dalje od neke 10 sveske....prebedasto mi je. ( BoI i DN su shakespeare za ovo )moram se korigirati, počeo sam čitati Naruto treći put i sad mi strip baš paše. Konačno mi je lego nakon toliko godina.

Napad titana mi je legao na prvu, doduše pročitao sam amo jednu svesku
solar Posted - 16/05/2015 : 02:01:21
Pročitao Napad titana #1.
Zanimljivije od One Piecea, zasad.
Titani su prilično nakaradno nacrtani, posebno u trenucima kad jedu ljude.
Radnja dinamična i ni u jednom trenutku dosadna, vidjet ćemo kakva je dvojka...
gerilac1 Posted - 03/05/2015 : 10:36:39
quote:
Originally posted by Ignus

U zadnje vrijeme čitam puno mangi i jedini problem su mi fajtovi. Često ne mogu odgonetnuti ni tko je pobjedio a kamoli znati šta se događa, kasnije rekonstruiram situaciju i pokušam pohvataati konce, u nekim slučajevima fajtove jednostavno samo prelistam.


ne zna se ni ko pije, ni ko plača
Ignus Posted - 03/05/2015 : 08:31:18
U zadnje vrijeme čitam puno mangi i jedini problem su mi fajtovi. Često ne mogu odgonetnuti ni tko je pobjedio a kamoli znati šta se događa, kasnije rekonstruiram situaciju i pokušam pohvataati konce, u nekim slučajevima fajtove jednostavno samo prelistam.
Obi-wan Posted - 03/05/2015 : 00:11:18
Pročitao Napad titana 1 i dvoumim se oko daljnjeg praćenja.
Ideja stripa je meni dobra i interesantna. Čovječanstvo unutar kružnih zidova brani se od džinova kanibala koji lutaju svijetom.
Problem mi prestavlja ružnjikav i konfuzan crtež karakterističan za mange. Umjesto da se jasno nacrtaju i istaknu titani, borba, let, svijet unutar i van zida, crtež pretendira prikazati neku uvrnutu dinamiku koju neće svaki zapadnjački um sažvakati. Želim reći da crtež jednostavno ne prikazuje ono što se treba vidjeti u ovakvom stripu. Umjesto jasne i veličastvene scene, vide se crte (koje označavaju neko kretanje), perspektiva tkoznaodakle i komad nečijeg koljena. Borim se sa mangama već neko vrijeme, želim da mi se svide, ali rijetko koja u tome i uspije. Sasvim je moguće da je problem u meni... Ovako, osrednjikavo. Doduše, bolje od Naruta i One piece.
gerilac1 Posted - 02/03/2015 : 23:30:29
Ovo se kupuje definitivno. Naslovnica mi je najbolja od svih dosadasnji manga naslovnica sto je DW izdao
supermark Posted - 02/03/2015 : 19:31:54
quote:
Originally posted by anto


3) Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji mogu ostvariti poseban đački popust u našim knjižarama! Učenici srednjih škola uz đačku knjižicu (njenu kopiju ili bilo koji dokaz da su srednjoškolci), a učenici osnovnih škola bez ikakvog dokumenta mogu kupovati sva naša izdanja mangi po ekskluzivnoj ceni od 195 dinara!
Odlična stvar!
anto Posted - 02/03/2015 : 19:24:08
Napad titana 1 - U PRODAJI! (Promotivno do 2.5.2015.)

Svet se promenio. Čovečanstvo je gotovo istrebljeno. Moćni titani su došli i uništili sve pred sobom. Celokupno preostalo čovečanstvo sklonilo se unutar tri koncetrična kruga visokih zidina, bez ideje kako da nastavi dalje. Nakon stotinu godina od invazije titana generacije koje žive unutar zidova više nemaju predstavu o spoljašnjem svetu. Priča se da su nekada postajala prostranstva kojima se moglo kretati. Priča se da su postojale planine i šume ispunjene živim svetom. Da su postojale ogromne vodene površine nazivane morima i okeanima. Priča se da su postojali gradovi mnogo veći od tog mesta na kome ljudi sada žive. Ipak, i u takvim uslovima uspostavlja se privid svakodnevnog života ispunjenog rutinama i pomirenost sa zatočeništvom unutar zidina. Ali titani ne nameravaju da se zaustave pred visokim zidovima. Pred nama će se odigrati epska borba. Borba za opstanak čovečanstva!

Napad titana 1Br. strana: 192
Boja: Crno-belo
Uvez: Meki
Format: 130x190


Darkwoodov NAPAD TITANA je odštampan identično originalnom, u smislu da je predviđen da se čita zdesna nalevo!1) Cena na kioscima je 390 dinara.

2) Promotivna cena u knjižari Darkwood je 290 dinara! Promocija traje, kao i uvek dva meseca.

3) Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji mogu ostvariti poseban đački popust u našim knjižarama! Učenici srednjih škola uz đačku knjižicu (njenu kopiju ili bilo koji dokaz da su srednjoškolci), a učenici osnovnih škola bez ikakvog dokumenta mogu kupovati sva naša izdanja mangi po ekskluzivnoj ceni od 195 dinara!
ZagorXXL Posted - 10/01/2015 : 20:19:23
Dobro bi bilo kad bi u nas izašo Shingeki no Kyojin/AoT.
Vidio sam u Algoritma u Dbk cijelu hrpu engleskih izdanja,a inače nemaju mangi na eng tamo.
Inače prošle godine završila hrpa mangii to stvarno dobrih,srećom u Japanu nikad ne fali dobrih stripova uvijek se novi ponavljaju,a tu su i klasici,baš sad čitam Dragon Ball.
Tornadomaster Posted - 09/01/2015 : 22:14:19
U susret...
#AttackOnTitan: Colossal Titan Molded Head Mug

Poli Posted - 18/06/2014 : 15:03:09

petica izgleda vec izasla, bez najave

DeeCay Posted - 29/03/2014 : 21:51:56
Ajde dottore, nemoj tako ostro prema nama, znas da nismo toliko u mangama; a moras i sam priznati da su talijanci i mange skoro pa nebo i zemlja glede naracije, formata, crteza i cega sve ne... a ti dodatno tu kulturu i obozavas i pratis.
dr strangelove Posted - 25/03/2014 : 08:43:51
quote:
Originally posted by drablj

bolje poredjenje je chapter i striscia.Nemam pojma što je striscia, ali zvuči talijanski
drablj Posted - 25/03/2014 : 06:26:58
bolje poredjenje je chapter i striscia.
dr strangelove Posted - 24/03/2014 : 18:10:50
U tome je i stvar da se to meni čini kao dobra/pravedna usporedba
Još nisam čuo da netko viče da mu je drugih 20 strana u Zagoru puno bolje nego prvih 20, ali tako nečemu mi ovo vodi.
King Warrior Posted - 24/03/2014 : 16:43:56
Dottore, slabo si to uporedio, bolje bi bilo uzeti poglavlje i uporediti sa epizodom jedne serije. U ovom slucaju to i jeste slucaj, sto nije nuzno pravilo za svaku drugu mangu. Malo si previse generalizovao
dr strangelove Posted - 24/03/2014 : 14:45:03
Ja ne mogu gledati na mange kao što vas dvojica očito možete. Razlika je što je vama jedan dio = jedan chapter, a meni je prvi dio skroz tamo do 37og chaptera (peti svezak) kada počne chuunin ispit koji traje do 115og poglavlja s čim završava treći dio, itd.
Meni je cijela manga jedna cjelina sastavljena od arcova pa gledat na svako poglavlje kao zasebnu cjelinu i komentirat da je bolje/lošije od prethodnog mi je kao komentirati svakih 5 minuta nekog filma ili serije i vikat da je bolje od prijašnjih 5 minuta.

King Warrior Posted - 23/03/2014 : 20:53:28
quote:
Originally posted by night

Pročitao sam sva tri dela Uzumakija...

Koliko sam bio pozitivno iznenađen sa prvim delom, tako sada ne znam šta da mislim. Ima toliko dobrih I novih ideja I rešenja(što ne znači da je sve dobro novo I sve novo dobro), a ponovo ima nekih stvari koje mi se uopšte ne sviđaju.

Da li je stvar u različitoj kulturi, odnosu prema stripu Ili samoj realizaciji pojedinih stvari nemam pojma, ali Uzumaki mi je nekako SUVIŠE DRUGAČIJI. Morao sam odmah da pročitam poslednjeg Zagora, da se malo smirim.

Prvi dio je bio konfuzan, trebalo je prvo pohvatati konce o kakvoj vrsti pripovjedanja se radi.
Tek u drugom dijelu mi se prica dopala.
Iako se radilo o epizodnoj naraciji, nekoliko prica su bas bile extra sa odlicnom atmosferom i razradom.
Treci dio je opet svijet za sebe, prica prati glavne likove i kontinuitet je tu, ali nije mi se bas dopao pravac u kojem je prica isla. Taj zadnji dio je djelimicno dosadan, bez napetosti.
Sve u svemu sasvim ok. Potencijal je bio velik, ali je u zavrsnici pomalo protracen.
night Posted - 23/03/2014 : 09:03:15
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:
Originally posted by night

Verovatno ćeš mi navesti I teže I jače priče koje imaju u sebi taj motiv, od Biblije naovamo, ali to je moj lični doživljaj. Ne kažem da je savršen I apsolutno nije objektivan.Ma jok, nisam pitao jer sam se planirao iščuđavat ili kontrirat. Samo me zanimalo što je to bilo u drugom i trećem poglavlju što ti je okrenulo dojam za 180 stupnjeva nakon odličnog prvog.Sve OK.
dr strangelove Posted - 22/03/2014 : 23:47:08
quote:
Originally posted by night

Verovatno ćeš mi navesti I teže I jače priče koje imaju u sebi taj motiv, od Biblije naovamo, ali to je moj lični doživljaj. Ne kažem da je savršen I apsolutno nije objektivan.Ma jok, nisam pitao jer sam se planirao iščuđavat ili kontrirat. Samo me zanimalo što je to bilo u drugom i trećem poglavlju što ti je okrenulo dojam za 180 stupnjeva nakon odličnog prvog.
night Posted - 22/03/2014 : 15:49:45
quote:
Originally posted by dr strangelove
Što te točno toliko uznemirilo, da ne kažem razočaralo, u ta dva poglavlja koja si pročitao?Pa, iskreno, kompletan doživljaj mi je čudan.

Možda su mi najviše zasmetali prizori mrtve ili deformisane dece, kombinovan sa atmosferom beznađa. Od kad smo ja I supruga pre nekoliko godina ostali bez deteta takve scene ne mogu ravnodušno da gledam, bez obzira koliko sve to bilo u funkciji prikaza ponašanja ljudi, gomile, davanja elemenata drame ili težine samoj priči.

Verovatno ćeš mi navesti I teže I jače priče koje imaju u sebi taj motiv, od Biblije naovamo, ali to je moj lični doživljaj. Ne kažem da je savršen I apsolutno nije objektivan.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000