forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Les Tours de Bois-Maury - Intégrale 40 Ans

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
tango Posted - 19/07/2013 : 23:59:55
2009 je objavljen integral Les Tours de Bois-Maury
povodom 40-godišnjice serijala , integral sadrži prvih 10 epizoda i košta na amazonu 115,00 eura
http://www.amazon.fr/Les-Tours-Bois-Maury-Int%C3%A9grale-Ans/dp/2723469220

ima li neko saznanja o mogućem izdanju na hrvatskom tržištu ?

LP
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jaki Posted - 14/10/2018 : 14:51:17
Valjda će Fibri i ovo uletit u narednim godinama...
Peyo Posted - 11/12/2017 : 20:47:15
3142 Boa-Mori: Nebesko oko I deo
3143 Boa-Mori: Nebesko oko II deo
3144 Boa-Mori: Nebesko oko III deo
3145 Boa-Mori: Nebesko oko IV deo
anto Posted - 11/12/2017 : 12:12:44
mislim da je bilo u Politikinom Zabavniku;
moj primerak je iz "kućne radinosti".
jang Posted - 11/12/2017 : 10:17:45
gdje je ovo bilo objavljeno kod nas?
anto Posted - 10/12/2017 : 20:39:52
Boa-Mori 15:Nebesko oko

I opet idemo pola veka unapred u odnosu na ruske avanture iz prethodnog albuma.I nekoliko hiljada kilometara na jugoistok,u prašume Južne Amerike.
Potomak Ejmara od Boa-Morija vodi jedan odred španskih konkvistadora kroz neprijateljsku džunglu u potrazi za zlatom legendarnog Izgubljenog grada.U borbama sa indiosima i zamkama prašume,ekspedicija se pretvara u borbu za puko preživljavanje i bekstvo u sigurno.Francuz je jedini čija želja za nalaženjem zlata nadjačava strah od smrti.

Hermanovi,otac i sin su nam podarili još jedan album sa bledunjavom pričom i lepim crtežom,još lepše obojenim.Ali da je moglo bolje,moglo je (i to dosta bolje).Kad se već radi nova epizoda legendarne strip franšize,morali su se malo više potruditi na priči.Zanimljiva ideja i korektni dijalozi nisu dovoljni da bi se dobio scenario dostojan ovog kultnog serijala.

3/5
anto Posted - 21/06/2014 : 11:33:31
Boa-Mori 11: Asunta

Novi ciklus se zove samo Boa-Mori (bez prefiksa Tornjevi) ;i on se takođe bavi vitezom Ejmarom, ali ne onim iz Tornjeva već njegovim sinom.
U Asunti, mladi Ejmar je na Siciliji, gde vlada Anžujski vojvoda, kralj Napulja i Sicilije.U službi kod nemilosrdnog gospodara Angeranda bori se protiv sicijijanskih pobunjenika koje predvodi crvenokosa Končita.I isto kao i svoj otac, Ejmar je častan vitez i spreman je za istinu i pravdu da žrtvuje i svoj život.Strip prati i njegovu zabranjenu romansu sa plemkinjom Asuntom.

U Asunti, vidimo da je Herman počeo da koristi svoju tehniku direktnog bojenja koje se drži i dan danas - ona i nije toliko loša, čak i ako je jasno da Herman njome prikriva svoj sve manji trud u crtanju.
Priča je skroz dobra, ali videćemo šta će biti kad se sin dočepa pera!

Ono što je meni ovde bilo nejasno (ako neko može da mi odgovori) je na koga je mislio Angerand mislio kad je rekao na 33. stranici "Najzad sam bio sa njom.Znao sam da će se to desiti." Sa Končitom?

Boa-Mori 12:Rodrigo
Radnja ove epizode nas vodi u južnu Španiju u period verskih ratova između hrišćana i muslimana,a koji su pre svega ratovi za prevlast u ovom delu Pirinejskog polusotrva.
Arapsko-španski rat je samo pozadine glavne priče koja govori o borbi za nasledstvo između dva brata, pri čemu je centralna figura sin jednog od njih.Tek na kraju albuma dobijamo poveznicu (i to jako dobru) sa serijalom i vitezom od Boa-Morija.
I dok je crtež Hermana razočaravajući u odnosu na prve brojeve Boa-Morija, priča me je prijatno iznenadila, sa obzirom da je pero preuzeo "ozloglašeni" sin, Iv.Samo ću reći da se odlično snašao u ovom albumu, i mi je ova epizoda jedna od boljih (posle Alde).

Samo da još primetim da je malo nelogično da je vremenski period između dešavanja albuma Asunta i Rodriga 43 godine.Onda bi Rodrigo trebao da ima dosta više godina nego što ih ima u stripu.

Boa-Mori:Luda Gretel
Skačemo unapred za skoro 2.5 stoleća i nalazimo se u Belgiji u doba odvajanja protestanata od papske crkve i pratimo surovi progon luterana od strane katoličke inkvizicije.Kad se malo priča začini sa potragom za 700 zlatnika, demonskim konjanikom,malim đavolčićima i misterioznim slikarom, dobivamo Boa-Mori na dilandogovski način - u principu, i nije loše, iako nisam pohvatao sve konce priče.A i potomak loze Boa-Morija,Ejmar, je tu;normalno.
Herman stariji - sve lošiji.


Boa-Mori:Vasja
Radnja ovog albuma se seli na istok, u zaporošku Rusiju pola veka posle Flandrijskih događaja.Poljaci udruženi sa kozacima treba da krenu na Moskvu ne bi li svrgli cara Borisa (Godunova).Priča se vrti oko kozačkog vođe Vasje,žene mu Dunje i mladog viteza od Boa-Morija (koji se zove,logično,Ejmar) koji bi da "zvekne" napupelu Dunjašku.
Lagano,pitko i zabavno, sa sjajnom idejom da se ubace malo i istočni narodi u serijal.
Herman senior - na granici podnošljivosti (u odnosu na prvih desetak albuma).

Jel čitao ko 15. album Boa-Morija?
anto Posted - 21/06/2014 : 11:32:58
Tornjevi Boa-Morija (crtež&scenario:Herman)
Ovo je drugi strip serijal na kome je Herman kompletan autor;ujedno i poslednji jer je nakon njega radio (i dalje radi) samo one-shotove.Nastao je posle kultnog Džeremaje, mada su meni lično Tornjevi kultniji,zreliji i kvalitetniji strip.

Strip prati putešestvija pravednog i časnog viteza od Boa-Morija,Ejmara i njegovog konjušara Olivijea, diljem srednjovekovne Evrope (a u dva broja i Male azije i Bliskog istoka tokom posete Svetoj zemlji), ne bi li došao do materijalnih sredstava kojim bi povratio davno izgubljene posede Boa-Morija.Kao jedan od bitnih sporednih likova se pojavljuje Žermen, zidar koji je sticajem okolnosti postao razbojnik, i sa čijom lutajućom bandom se Ejmaru par puta ukrštaju sudbine.Ti događaji su opisani u prvom,trećem i petom albumu (Babet,Žermen i Alda), koji zajedno sa drugim i četvrtim (Eloiz Mongri i Rajnhard) čine celinu.
I ujedno mi je ovo i najbolji deo serijala, pri čemu je priča u Babet tek zagrevanje a u petom, Aldi doživljava kulminaciju.Ovi albumi su nastajali između 1984. i 1989. godine, kada je Herman i na Džeremaji imao najbolje priče (i taj period slobodno mogu nazvati zlatnim periodom Hermanovog stvralaštva).
Već u šestoj epizodi, Herman malo eksperimentiše sa natprirodnim, i to na poprilično konfuzan način, te mi je ova priča najlošija u celom serijalu.
U naredna tri broja Ejmar i olivije će zajedno sa mladim Vilijamom, engleskim vitezom krenuti na hodočašće u Svetu zemlju.Ova mini saga mi je ipak za ocenu lošija od prvih pet priča, naročito Seldžuk gde je Herman bio (da se izrazim) na momente poprilično bled.Posebno na samom kraju (gde nisam skontao zašto je ubijen Sandžar).Kaled mi je ponajbolji u ovoj priči o Svetoj zemlji, i u njoj Ejmar napokon dolazi do toliko očekivanog blaga kojim će povratiti posed.
Deseti album, Olivije, je priča o borbi za povraćaj Boa-Morija, ali i o razmimoilaženju dugogodišnjih saputnika, Ejmera i njegovog konjušara.Takođe se u ovoj priči pominje i Žermen.Odličan album, odličan kraj, na nivou najboljih priča iz prvog ciklusa.

Jako mi je dobar serijal Tornjevi Boa-Morija - prvih pet i zadnja priče su mi odlične,šesta mi je solidna, a sedma,osma i deveta vrlo dobre.
Crtež mi je odličan,detaljan i sjajno dočarava srednjovekovnu Evropu i Aziju,a posebno oni albumi koje boji Frejmon.
Priča iznenađujuće dobra, s obzirom da nemam neko visoko mišljenje o Hermanu kao scenaristi.Fenomenalno je opisao Herman atmosferu ovog vremena, likovi su takođe odlično predstavljeni, niko nije "crno-beo", već kod svih se mogu videti i loše i dobre osobine, zavisno od okolnosti u kome se nalaze; s tim što je Ejmar najveći "pozitivac", mada i je i on umeo da "podbaci" u nekim situacijama.

MP izdanje sasvim korektno, osim prevoda koji nije na visokom nivou.
Lorda Posted - 23/07/2013 : 10:17:10
Je li vama ova boja u integralu Tornjeva dobra? Meni je katastrofa, možda zato što sam se navikao na crno-bijelu verziju...Rijetko kad mi se čini da je naknadno bojanje plus za strip. Izgubi se kontrast pa mi izražajnost crteža više nije ista...
axle munshine Posted - 22/07/2013 : 21:37:04
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by axle munshine

Pa to i imas sad kod Fibre, i tako ce i ostati, to je Markos vec x puta ponovio...znaci mat korice,sjajan papir...sa izuzecima sto se papira tice...


Ma mislija sam da napravi 50% tiraža za mene i slične a 50% za tebe i sličneHahaha...dobar fazon...jos samo da ubedimo Markosa, pa da konacno vidimo cija ce opcija bolje da prodje...
jaki Posted - 22/07/2013 : 19:36:56
quote:
Originally posted by axle munshine

Pa to i imas sad kod Fibre, i tako ce i ostati, to je Markos vec x puta ponovio...znaci mat korice,sjajan papir...sa izuzecima sto se papira tice...


Ma mislija sam da napravi 50% tiraža za mene i slične a 50% za tebe i slične
Vid Posted - 22/07/2013 : 17:35:30
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:
Originally posted by jaki

Još kad ne bi bio sjajni papir gdje bi mu bio kraj?

Jos kad bi mu uz sjajan papir bile i sjajne korice gde bi mu bio kraj...voila...:)Još kad bi se to dobilo besplatno
Markos Posted - 22/07/2013 : 14:18:14
nadam se.
kasper Posted - 22/07/2013 : 13:58:54
jasta, 7 kopci zivota turiti u jedan integral sa sjajnim papirom, gde ces lepse . jos tako i Nosene veotrom , oce li Fibra raditi Nosene?
axle munshine Posted - 22/07/2013 : 13:33:16
quote:
Originally posted by jaki

50/50?

Pa to i imas sad kod Fibre, i tako ce i ostati, to je Markos vec x puta ponovio...znaci mat korice,sjajan papir...sa izuzecima sto se papira tice...
jaki Posted - 22/07/2013 : 13:15:12
50/50?
axle munshine Posted - 22/07/2013 : 12:51:20
quote:
Originally posted by jaki

Još kad ne bi bio sjajni papir gdje bi mu bio kraj?

Jos kad bi mu uz sjajan papir bile i sjajne korice gde bi mu bio kraj...voila...:)
jaki Posted - 21/07/2013 : 22:28:17
Još kad ne bi bio sjajni papir gdje bi mu bio kraj?
Peyo Posted - 20/07/2013 : 23:43:43
Veselim se Jonathanu i 7 života kopca.

Još ako uspiješ progurati Bourgeona (Družina sumraka) ...
Markos Posted - 20/07/2013 : 23:37:57
quote:
Originally posted by Peyo
Zaboravio sam napisati:

Ovo ću kupiti i ako bude loše prevedeno.


Možda u međuvremenu nađem nekog talentiranog profesionalnog prevoditelja
Peyo Posted - 20/07/2013 : 23:15:32
quote:
Originally posted by Markos

To će jednom biti jedna lijepa kolorka.Zaboravio sam napisati:

Ovo ću kupiti i ako bude loše prevedeno.
Peyo Posted - 20/07/2013 : 23:05:52
Thanks, Bushido.

Neki dan sam u preview Masquerouge-a primijetio likove iz 7 života kopca pa me to zbunilo.

Ali podsjetio si me svojim postom da je 7 života kopca zapravo po radnji prije Masquerouge-a (Crvene maske).

Mr. Bushido Posted - 20/07/2013 : 22:53:41
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Markos

To će jednom biti jedna lijepa kolorka.Kupujem.

A ovo je nastavak serijala ...

http://www.bedetheque.com/album-40942-BD-L-integrale.html
Zapravo, ima više nastavaka.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=43784
Peyo Posted - 20/07/2013 : 22:48:56
Sada sam tek skužio da je i to u ta 2 integrala.

Super!
Peyo Posted - 20/07/2013 : 22:43:13
quote:
Originally posted by Markos

To će jednom biti jedna lijepa kolorka.Kupujem.

A ovo je nastavak serijala ...

http://www.bedetheque.com/album-40942-BD-L-integrale.html

Ernie Pike Posted - 20/07/2013 : 22:10:19
Veselim se i ovom kobcu iako s nestrpljenjem iščekujem Pelerinovog.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000