forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka 120 - Tyler Cross

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 08/11/2018 : 20:12:57


Tyler Cross je upravo ukrao 17 kilograma čistog heroina koji pripada mafiji. S 20 dolara u džepu, sačmaricom i coltom za pojasom, on pješači kroz samo srce Teksasa. Pravac Black Rock, gradić usred ničega u vlasništvu naftnog tajkuna i njegovih sinova. Malo je reći da će primitivci iz Black Rocka još dugo pamtiti gangstera koji je prošao kroz njihov grad…

Tako počinje saga o Tyleru Crossu, nemilosrdnom i opakom gangsteru koji za sobom ostavlja krvavi trag. Fibra vam u ovoj knjizi donosi tri napete i zabavne priče - prava poslastica za sve ljubitelje krimića!

Kolorka 120 • Tyler Cross • 280 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Fabien Nury • Crtež Brüno • Prijevod Tina Dunjić Messmer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 9.11.2018. • Cijena 250 Kn

http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-120-tyler-cross/511/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
don_draper Posted - 25/07/2019 : 12:48:06
Evo jednog old school gangsterskog stripa s daškom novog i inovativnog crteža. Sastoji se od 3 dijela koja su praktički nepovezana i u svakom se naslovni junak nađe usred nekakvog prilično nezgodnog konflikta. Tyler je beskrupulozan i hladnokrvan, no mnoge usporedbe na račun Torpeda meni nisu bile tako jasne. Torpedo je puno eksplicitniji i u svom pristupu brutalniji strip, dok mi je Tyler "filmičniji", lucidniji u pripovjedanju i priče su ipak malo zamršenije. Vrlo je napet strip i scenarij je za svaku pohvalu, ovo su zapleti kakvih se ne bi posramili ni blockbusteri ili krimi romani. Ono što mi je sjajno leglo je crtež koji je vrlo zanimljiv i hrabar odabir, a stilski je ispao sjajan, tako da jedva čekam nabaviti i Atar Gulla.
Čistih 5/5
kasper Posted - 17/04/2019 : 10:29:47
dobar je ovaj tayler tajler, a kao posledicu ima to da je ovaj scenarista nuri definitivno jedan veliki strip evropski autor, medju najboljima ikad kad su u pitanju stripovi za siroke narodne mase
tajler sara po americkoj pop kulturi u krimi zanru, uzimajuci za izvor 70te i okolne godine proslog veka. vise bih voleo da se posvetio evropi iz tog doba, no dobro. radnja je klasicna, i kroz ova tri stripa dosta se toga proslo, ko da je hteo da zahvati sto vise tema. likovi jako dobri, a to je i glavno ovde. dw paker koji je tu negde mi je bolji jer je autor (ricard stark) imao direktno kontaka sa tim dobom i verovatno kriminalnim miljeom, i to se prosto oseti.
tajler je losiji od bjufa i zlata (sa krvlju), tako bih nekako rangirao ovo sto mi je dobro od nurija

da se vratim malo na onog torpeda, svakako da taj strip ima vise nekog svog smeka, i prva 4 albuma su prilicno uspesna. ovo posle bljak
sumohrvat Posted - 01/03/2019 : 00:54:21
Pročitao ga večeras i nažalost sam već odradio glasanje za strip godine. Dobar strip i crtež mi baš odgovara stripu.
stripofil Posted - 20/02/2019 : 13:47:50
Pročitao sam samo prvi album i u svom žanru strip je odličan. Priča klizi, dijalozi su taman kako treba, a i crtež mi je baš sjeo.

Dobar predložak za filmsku verziju, mislim da bi Tarantino to dobro složio.
Ernie Pike Posted - 19/02/2019 : 17:11:05
Nakon pročitana sva tri albuma, strip ide direktno na prvo mjesto u izboru za strip godine (nakon BJUF , drugi put ću staviti Nuryev strip na prvo mjesto).
Aco je lijepo naglasio kako se Nury poigrao s različitim žanrovima i pokazao da je majstor u svima njima. Crtež me na prvu odbio (čitajući preview), ali mi je poslije legao i sad mi se čini da neki drugi ne bi ni valjao :-)
Poli Posted - 19/02/2019 : 11:43:23
quote:
Originally posted by Markos

Ne bih rekao da je završen, sigurno će to ići dalje.


Iz tvojih ustiju u Bozje usi.Tyleru, samaraj nas... 'ocemo jos!!


Markos Posted - 19/02/2019 : 11:20:55
quote:
Originally posted by Aco

Brutalno dobar strip. Vjerojatno najbolji koji sam pročitao od izašlih u 2018. Nury zna znanje, mislim da nisam još pročitao loš strip od njega (osim WEST, kojeg nije ni pisao sam)

Svaka priča je dobra, iako je skroz drukčija tematika. I tu se vidi Nuryjevo majstorstvo. Prva je moderni western, druga klasična zatvorska, a treća odličan krimić u Miamiju. Najviše mi ostala u sjećanju zmija i kako ona gleda na događanje, u drugom nagovor zatvorskog šefa i borba sa žličicom, a u trećem sam zaplet konačna borba u vatri.
Sjajni likovi, dobri dialozi, obrti i akcija. Nikad nije dosadno, ne guši se u dialozima koji ne vode ničemu (a la 100metaka recimo). Jedini minus je što je serijal završen. Mislim da ima potenciala za još priča.

Crtež - ajmo reći da paše uz ovakvu priču. Na momente totalni underground, ali opet u scenama nasilja brutalno efektan. Možda ne bi bilo loše dobiti i Orka-verziju ovog stripa jer s obzirom na fino balansiranje između bijelih i crnih tonova, rezultat bi vjerojatno bio jako dobar.Ne bih rekao da je završen, sigurno će to ići dalje.
pcoro Posted - 19/02/2019 : 09:37:05
Super je Tyler, jedna od boljih muških fantazija u zadnje vrijeme. Dok čitam o tom opakom frajeru koji mora bit surov da bi preživio, skoro sa se i sam osjećam surov . Prednost nad James Bondom je u tome što Bond mora glumiti i lagati da bi obavio špijunski posao, dok je Tyleru dovoljno biti čvrst i nepokolebljiv.
Odlična je fora što je Tyler toliko jednostavo prikazan da skoro i nema lica pa je mogućnost poistovjećenja još i veća. Genijalan cut/paste strip koji je mogao biti napravljen isključivo sad, kad smo već probavili tolike filmove i stripove slične tematike da su skoro dio našeg DNK. Crtež fenomenalan, Vukozec ga je najbolje opisao.
Aco Posted - 19/02/2019 : 08:28:23
Brutalno dobar strip. Vjerojatno najbolji koji sam pročitao od izašlih u 2018. Nury zna znanje, mislim da nisam još pročitao loš strip od njega (osim WEST, kojeg nije ni pisao sam)

Svaka priča je dobra, iako je skroz drukčija tematika. I tu se vidi Nuryjevo majstorstvo. Prva je moderni western, druga klasična zatvorska, a treća odličan krimić u Miamiju. Najviše mi ostala u sjećanju zmija i kako ona gleda na događanje, u drugom nagovor zatvorskog šefa i borba sa žličicom, a u trećem sam zaplet konačna borba u vatri.
Sjajni likovi, dobri dialozi, obrti i akcija. Nikad nije dosadno, ne guši se u dialozima koji ne vode ničemu (a la 100metaka recimo). Jedini minus je što je serijal završen. Mislim da ima potenciala za još priča.

Crtež - ajmo reći da paše uz ovakvu priču. Na momente totalni underground, ali opet u scenama nasilja brutalno efektan. Možda ne bi bilo loše dobiti i Orka-verziju ovog stripa jer s obzirom na fino balansiranje između bijelih i crnih tonova, rezultat bi vjerojatno bio jako dobar.
risbozg Posted - 16/02/2019 : 16:02:14
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Sad sam pročitao prvi album, kako je ovo dobar strip.i onda čitaš dalje a on sve bolji i bolji
Ernie Pike Posted - 16/02/2019 : 15:46:39
Sad sam pročitao prvi album, kako je ovo dobar strip.
ivke80 Posted - 25/01/2019 : 21:26:38
Ja sam ipak očekivao malo vise obzirom na komentare. Rekao bih da su crtež i kolor neki derivat Hellboya, na to me je podsjetilo, rekao bih da je na tom principu radjeno ali doduše na nešto slabijem nivou, kadriranje u prvom stripu mi je onako, poslije se popravlja, price i atmosfera su u redu, u skladu sa tematikom. Sve u svemu, solidan strip.
Kerempir Posted - 16/01/2019 : 19:18:16
quote:
Originally posted by MarkosMalo je reći da će primitivci iz Black Rocka još dugo pamtiti gangstera koji je prošao kroz njihov grad…Ispravak netočnog navoda, mnogi uopće neće toliko poživjeti

Odličan strip, a jednostavan crtež mi baš paše uz ambijent i vrijeme u kojem se događaju priče. Slažem se s nekim komentarima kako su prva i druga priča odlične, a treća priča, s obzirom na mnoštvo likova, definitivno zahtijeva pažljivije čitanje jer se lako zbuniti tko tu koga. Nitko nije spomenuo ali Nury baš lijepo vodi priču iz aspekata više likova (pogotovo zmije )
DiSkAcH Posted - 13/01/2019 : 18:19:33
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by jaki

Dobar je Tyrel,vrlo dobar.Koji Tyrel?


Eldon, a koji drugi
Poli Posted - 13/01/2019 : 14:22:36
quote:
Originally posted by jaki

Dobar je Tyrel,vrlo dobar.Koji Tyrel?


jaki Posted - 13/01/2019 : 14:09:10
Dobar je Tyrel,vrlo dobar.
kasper Posted - 04/01/2019 : 17:56:15
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Oba Silasa su mi bila dosta dobra. Nisam još stigao pročitati Zlato i krv pa te stripove ne mogu uspoređivati. Svi Nuryevi stripovi su barem u kategoriji OK (Staljin), a neki poput BJUF su, Antovim gradiranjem, ganitno fenomenalni.

Ernie Pike Posted - 04/01/2019 : 17:13:06
Oba Silasa su mi bila dosta dobra. Nisam još stigao pročitati Zlato i krv Tyler Crossa pa te stripove ne mogu uspoređivati. Svi Nuryevi stripovi su barem u kategoriji OK (Staljin), a neki poput BJUF su, Antovim gradiranjem, fenomenalni.
Kerempir Posted - 04/01/2019 : 16:02:52
Heh anto, ja ti nemam takvo skaliranje, jednostavan sam čovjek
anto Posted - 04/01/2019 : 14:49:03
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by anto
svaki put kad neko kaže za Francusku da je "tek" vrlo dobra,jedna zvezda na nebu se ugasi...i dupin delfin zaplače :)quote:
Originally posted by Kerempir


Anto, pa što je loše u opisu vrlo dobro? Uostalom i fibra reklamira samo dobre stripove, pa sam ja čak i velikodušniji od markosa


znaš li koliko je od vrlo dobrog do fenomenalnog? Mnogo!
4/5 pa 4.5/5, pa 5/5 i tek onda 5+/5
Red Marquis Posted - 04/01/2019 : 14:00:15
quote:
Originally posted by Kerempir


Anto, pa što je loše u opisu vrlo dobro?


Pa video si njegovo ocenjivanje. Vrlo dobri stripovi su mu ono što je drugima za škart
Kerempir Posted - 04/01/2019 : 11:26:40

Anto, pa što je loše u opisu vrlo dobro? Uostalom i fibra reklamira samo dobre stripove, pa sam ja čak i velikodušniji od markosa
talicnitom Posted - 04/01/2019 : 11:16:13
Prva prica mi je najbolja, definitivno 5/5, drzi paznju non stop, nema sanse da prestanes da citas jer bi ti prosto bilo zao da to uradis. Nekako mi je i sam uvod u pricu najbolje isprican u prvom delu pa mi je valjda i najbolje legla.
Drugi deo, zatvor, posle laganijeg uvoda krece ritam koji te opet drzi napetim do kraja price. Boravak u zatvoru, borba i beg...uzbudljivo, nema opustanja, psi trebaju u setnju, dete hoce da se igra, ne jedem, ne pijem, samo citam :)
Treca prica mi je mozda i najslabija (ako to uopste mogu i da kazem) ali uzrok tome je sto mislim da je prica ispricana na najmanje stranica a ima previse likova u igri, radnja je turbulentna i mnogo toga se odigrava. Odmah da kazem da nije konfuzno, da neko ne izvuce pogresan zakljucak, samo sto mislim da je mogla biti uradjena cak i na vise strana kao i prethodne 2 price. Kao da mi je u tom trecem delu bas to falilo...da ga citam duze
U svakom slucaju odlicna su sva 3 dela Tylera Crossa, krv, spletke, ubistva, vrhunski krimic.
Tyler Cross je za svaku preporuku 5/5
kasper Posted - 04/01/2019 : 10:58:29
nuri radi odlicne stripove za sire narodne mase. ima tu i skarta, al nema veze, gledam koliko je dobroga napisao. a to su mi bjuf, tozla i tajler
vukozec Posted - 04/01/2019 : 10:53:38
quote:
Originally posted by anto
svaki put kad neko kaže za Francusku da je "tek" vrlo dobra,jedna zvezda na nebu se ugasi...i dupin zaplače :)

Ne bih se složio sa Redom da je svaki Nuryjev strip poor man's nešto: BjuF je npr. moćniji, konkretniji i uvjerljiviji od mnogih wannabe gangsterskih epova iz drugih medija. Bolji mi je taj strip od Mannove Vrućine recimo.

No složio bih se da su dojmovi subjektivni i da ima nešto i u tome kako kome leži koji žanr (pa i da meni više leži detektivsko-špijunska Europa od pustolovne Arabije). Ne mogu se svi složiti oko svega, u vezi Zlato i krv ja sam očito u manjini.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000