forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 AGARTHI PREDSTAVLJA: GAVRILO PRINCIP

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Agarthi Comics Posted - 23/09/2021 : 01:00:39
U PRODAJI!
EDICIJA ATLANTIS #4 - GAVRILO PRINCIPPROVIRI U STRIP na ovom linku! https://bit.ly/3zvIf0d


Nisam zločinac, jer sam uništio ono što je bilo zlo. Mislim da sam dobar. Gavrilo Princip, 23. oktobra 1914.
Dvadeset osmog juna 1914. ubijen je nadvojvoda/prestolonasljednik Franz Ferdinand. Bila je to iskra koja je zapalila svijet. Umjetnik i pisac Henrik Rehr ušao je u život nadvojvodinog ubice Gavrila Principa i stvorio novelu koja se mora pročitati u već za sada velikoj količini grafičkih romana o Prvom svjetskom ratu.
Mnogo je tinte već potrošeno o početku Velikog rata, ali nikada prije nijedna publikacija nije toliko duboko istražila čovjeka koji je vjerovatno uticao na to da svijet krene brže u pogrešnom smjeru.
Na 232 stranice Rehrov opsežno istraženi grafički roman zadire u motivaciju mladog bosanskog Srbina Gavrila Principa i kontekstualizira njegovo uzimanje oružja.
Rehr je svoje umijeće iskoristio da u toku i nakon priče suosjećamo sa Gavrilom koji je bio samo običan čovjek, pun želje i nade za bolji život svojih sunarodnjaka, ali ipak samo zupčanik u mašini velikih sila.
Od mladosti provedene u siromaštvu kao sedmo od devetero djece u ruralnoj Bosni i Hercegovini, do izgubljenog obrazovanja u Sarajevu, gdje dolazi u kontakt s anarhističkim elementima, Principov život do trenutka kada je ušao u istoriju sastojao se uglavnom od nedaće i gladi.
Radikalne filozofije represije i “moć narodu”, koju su ovjekovječili pisci poput Bakoenina i Kropotkina, duboko su odjeknule kod Principa, koji je čitav život živio pod jarmom austrijskog vladara od kojeg je Bosna i Hercegovina bila aneksirana.
U nevjerovatnom načinu pripovijedanja, Rehr redovito prekida Principovu životnu priču vinjetama života Franza Ferdinanda. Kontrast Gavrilovog sa aristokratovim životom luksuza i privilegija ne može biti oštriji, a napetost raste kako se susret između njih dvojice bliži – pogotovo jer nadvojvoda ignorira upozorenje na zavjeru o planiranom atentatu.
Sve to vrijeme priča o Gavrilu Principu maestralno ocrtava politička žarišta Evrope s prijelazom stoljeća, precizno postavljajući geografske i historijske tenzije između Bosne, Srbije i Austro-Ugarske.
Stil crtanja zapanjujuće prikriva ozbiljnost postupaka i odluka Gavrila Principa. Rehr također ne bježi od prozaičnijih slika, kombinujući priču pucnjevima, unakaženim vojnikom ili lešom u crkvi kao prikaz strahota koje tek dolaze.
Kada pročitate knjigu, na početku ne osjećate empatiju, već neizmjernu tugu. To je priča o izgubljenim životima, nestalim u međunarodnim politikama i žudnjom da nešto nečemu pripadne. Iako ova grafička novela u mnogim evropskim prevodima ima podnaslov “Čovjek koji je započeo Prvi svjetski rat”, jasno je da je Austrija samo tražila izgovor za invaziju na Balkan.
Ako niste znali dovoljno o našem Gavrilu ili ste mislili da znate, a zapravo je istina negdje daleko od toga, sada je vrijeme da ne propustite ovaj album.
“Gavrilo Princip” Henrika Rehra na bosanskom objavljuje Agarthi Comics iz Sarajeva. To je crno-bijeli grafički roman u tvrdom uvezu na 232 stranice i moguće je pronaći širom Bosne i Hercegovine, kao i preko www.stripovi.ba i www.agarthicomics.ba.


Edicija ATLANTIS #4 ★ istorijski ★ 232 stranice ★ crno bijelo ★ 170 x 240 mm ★ Tvrdi uvez ★ Autor Henrik Rehr ★ Prijevod Milena Rudez ★ Datum objavljivanja 22.9.2021. ★ Puna cijena 30KM ★ Akcijska cijena (prvi mjesec dana) do 22.10.2021. - 24,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Kupovinu je moguće izvršiti na više načina:
1. U Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu,
2. Uplatom na transakcijski račun Agarthi Comics, TRN: 1610000099210059, sa naznakom "Gavrilo",
3. Kupovinom na webshopu www.stripovi.ba,
Klik na link: https://bit.ly/3lT6Ln4
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★


16   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Jazzbina1 Posted - 07/09/2022 : 16:47:27
Kako u Hr do primjerka?
Beva Posted - 06/09/2022 : 20:30:26
Bio sam za vikend u Sarajevu, svratio do striparnice da uzmem Zerocalcarea i, da ne bi ostalo samo na tome, kupio sam i Gavrila.

Nisam očekivao skoro ništa a dobio sam puno. Odličan strip. Činjeničan (zanemarit ćemo Gavrilov sendvič, za kojeg sam čitao da je malo vjerojatno da ga je bilo u ponudi u Sarajevu 1914.), ali nimalo dosadan strip, koji ne nameće mišljenje nego pušta čitatelju da sam stvori sliku o cjelokupnom tom događaju.

Gavrilo, Nedeljko i Trifko su prikazani kao simpatični idealisti, a Franz Ferdinand kao obiteljski čovjek koji je blagonaklono gledao na Bosnu i Hercegovinu.

Priča je ispripovijedana jako umješno, na mjestima isprekidana izjavama glavnih aktera ili nekih drugih povijesnih ličnosti koje itekako upotpunjuju dojam i naglašavaju epohalnost pokrenutih događaja.

Crtež izražajan, da je išta realističniji ne bi ovako dobro prenio tjeskobu i emocije ključne za priču.

Preporuka za strip od mene.
Agarthi Comics Posted - 11/11/2021 : 00:24:06
Agarthi Comics, na zahtjeve mnogih čitatelja iz susjedne Srbije, od danas je omogućio kupovinu i dostavu svojih izdanja na stranici www.agarthicomics.ba. Cijena dostave za kupce iz Srbije je 6,00 eura i cijena je fiksna bez obzira da li je naručeno jedno ili 5 naših izdanja. Kupovina putem ePay Raiffeisen usluge (kartično plaćanje) garantuje sigurnu i pouzdanu kupovinu. Bez dodatnih registracija, sakrivenih provizija, uz par klikova, naši stripovi su na putu prema vama.

Agarthi Comics Posted - 30/09/2021 : 08:45:09
quote:
Originally posted by Manny

quote:
Originally posted by Agarthi Comics

Za kupce iz Srbije obavještenje da se Gavrilo Princip trenutno može nabaviti u Striparnici Alan Ford u Beogradu.Super. Da li će nekako biti moguće nabaviti i "Mama, šta je to rat?"?


Trenutno nije moguće.
Manny Posted - 30/09/2021 : 00:03:18
quote:
Originally posted by Agarthi Comics

Za kupce iz Srbije obavještenje da se Gavrilo Princip trenutno može nabaviti u Striparnici Alan Ford u Beogradu.Super. Da li će nekako biti moguće nabaviti i "Mama, šta je to rat?"?
Agarthi Comics Posted - 29/09/2021 : 10:07:46
Za kupce iz Srbije obavještenje da se Gavrilo Princip trenutno može nabaviti u Striparnici Alan Ford u Beogradu.
Vlaadisha Posted - 26/09/2021 : 17:28:31
quote:
Originally posted by mire

Bolji izbor naslova nego onaj originalni 'Terrorist: Gavrilo Princip, the Assassin Who Ignited World War I'.

nije to originalni naslov nego americki

mire Posted - 26/09/2021 : 10:33:59
Bolji izbor naslova nego onaj originalni 'Terrorist: Gavrilo Princip, the Assassin Who Ignited World War I'.
zokalav Posted - 26/09/2021 : 10:23:47
Cestitammmm
Bravoooo
Chui Posted - 26/09/2021 : 09:41:46
Jako zanimljivo bome :)
lwood Posted - 26/09/2021 : 08:29:31
Ovo će bit zanimljivo pročitat. Jesu li nas ovi događaji sjebali ili bi bez njih bili još sjebaniji,ostaje vječno pitanje.
Agarthi Comics Posted - 26/09/2021 : 08:25:20
quote:
Originally posted by doktor78

Čestitke na izdanju. Lijepo izgleda.
Tema je škakljiva i vjerovatno će izazvati raznolike reakcije.Hvala najljepše. Tema je nažalost vještački škakljiva, ali strip odlično obrađuje temu i donosi činjenice, a sve ostalo je prepušteno čitatelju.
izivko Posted - 24/09/2021 : 00:35:34
Znam da sam ovo davno čitao, evo i kratak osvrt. Dobar strip.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=34842&REPLY_ID=1929556
going going Posted - 24/09/2021 : 00:17:21
Bas lepo napisana najava stripa koja me je izuzetno zainteresovala za strip iako sam oduvek ljubitelj istorijske tematike. Nadam se da ce strip biti moguce naci u Alan Fordu i da ce prodaja biti dobra ! Kad ga nabavim i procitam javljam se sa utiscima.

A ni cena nije uopste skupa, oko 1800 din ako sam ja dobro konvertovao marke u dinare.
AleksandarN Posted - 23/09/2021 : 09:57:25
Jedva cekam! Nadam se da ce biti u Alan Fordu.
doktor78 Posted - 23/09/2021 : 07:56:06
Čestitke na izdanju. Lijepo izgleda.
Tema je škakljiva i vjerovatno će izazvati raznolike reakcije.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000