forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Maršal Bass 4

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 07/11/2022 : 20:16:30


Arizona, 1875. Bivši rob, vojnik i skitnica, a sad farmer i obiteljski čovjek, RIVER BASS postao je prvi crni zamjenik maršala Sjedinjenih Američkih Država. Značku je prihvatio u želji za poštovanjem i ravnopravnošću, ali je time naglavce zaronio u okrutnost svijeta. Priča o Riveru Bassu u konačnici je priča o vrlo usamljenom čovjeku.

Polazeći od povijesnih osoba i činjenica, Darko Macan i Igor Kordej u MARŠALU BASSU nalaze način da klasičnim motivima westerna pristupe na svjež način. U ovoj knjizi Fibra vam donosi petu i šestu epizodu ovog u Francuskoj vrlo uspješnoga serijala.

Maršal Bass 4 • Bryce - Tužna i samotna smrt Mindy Maguire • 136 stranica • Kolor • 235 x 312 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Darko Macan • Crtež Igor Kordej • • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 8.11.2022. • Cijena 150 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/marsal-bass-4-bryce-tuzna-i-samotna-smrt-mindy-maguire/851/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Tonto Posted - 03/01/2024 : 14:53:14
quote:
Originally posted by kuzman

Mislim da nije bilo.
Vidio sam to na torrentima al nisam skinuo.
Jel gledao tko?
Valja li išta?
Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?

Tako je. Treba stati tome na kraj, poznato je dobro da ne postoje crni vilenjaci, zna se koje su boje kože pravi vilenjaci.
izivko Posted - 03/01/2024 : 14:16:59
Ne obraćaj pažnju Bushido, ne gledaj u svakoj riječi rasizam.

Friško sam pročitao 5. i 6. album pa samo citiram Macana.
Mr. Bushido Posted - 03/01/2024 : 10:37:32
quote:
Originally posted by izivko

Ne znam je li se već govorilo, ima i tv serija o ovom Crnji.


quote:
Originally posted by kuzman

Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?


Momci, viri vam rasizam.
kuzman Posted - 03/01/2024 : 10:26:12
Mislim da nije bilo.
Vidio sam to na torrentima al nisam skinuo.
Jel gledao tko?
Valja li išta?
Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?
izivko Posted - 02/01/2024 : 23:09:27
Ne znam je li se već govorilo, ima i tv serija o ovom Crnji.https://www.imdb.com/title/tt15399640/
don_draper Posted - 13/05/2023 : 12:08:00
Prva priča nazvana Bryce je zapravo epizoda u kojoj saznajemo puno toga o prošlosti glavnog lika. Na jedan dojmljiv način i uz dosta dobre pripovjedne tehnike je ovo prikazano i ostaje mi u pamćenju kao najbolja epizoda ovog serijala. Ima tu klasične Bassove rastrganosti između dva svijeta, gorčine i melankolije. U svakom slučaju esencijalna epizoda i dolazi kao osvježenje i dobrodošao prekid od non-stop akcije. Da se ne zavaravamo, ima i ovdje akcije i događanja, ali emocionalni teret je ovdje ipak nenadmašiv. 5/5

Druga epizoda vraća maršala na dužnost. Ovaj put protiv čitave bande odmetnike u potjeri za osebujnom Mindy Maguire. Na tom putu osim odmetnika srest će i jednu osobu iz njemu poznate obitelji. Ovdje ima svega, ljudske slabosti, čežnje, mržnje, ali i kompromisa. Naknado sam saznao da je i ovo osobna posveta te je samim time dobilo na težini. Vrlo dinamično i uz neočekivane obrate te s vrlo solomonskim rješenjem za završetak, ovo je klasični neklasični western u realizaciji Kordej-Macan dueta. Nije na razini prve priče, ali uz jako dobar likovni izražaj, osobnu posvetu i vrlo dobar tijek radnje i ovo je za svaku pohvalu. 4.5/5

4.knjiga nakon 6 epizoda s dosta oscilacija, dolazi u pravu formu i daje želje i naznake za nastavljanjem. Vrlo dobro iskorišteno vrijeme za produbiti likove, baš onako na tragu prijašnjih knjiga. Jednog dana ću se uhvatiti čitanja cijelog serijala, vrlo vjerojatno kada izađe i 5.knjiga. Izjava je dovoljno indikativna da mi se ovaj serijal prilično sviđa.
frano Posted - 30/03/2023 : 11:52:08
Bez podbadanja gledano...

Kao konzumerist ovog stripa, nekoliko me trenutaka dodirnulo. Nebum sad nabrajao.
Djeluje mi da priča kao cjelina nije još ufatila zmaja za rep, kak bi rekli kinezi. Ali, hvata ritam.

Fali mi Kordejevih moćnih noćnih scena. S debelim sjenama.
Ovo je za sada većinom sam rutinerski nagruvano.


Al, ima likovnih trenutaka, da se razmemo.
Uglavnom perverznih.

Današnje generacije su ono ... malo hladne.
Ne znam šta ih jos može uzbuditi...
Egzorcizam?

Kauboji, ružni i slinavi...
To više ni tulipana Tarantina ne dira :)

Ja se tu još samo nadam bu se pravednik Bass ritnuo.

Aj bok.frano Posted - 30/03/2023 : 11:14:15
Nepravedan svijet?
Svijet radi bez greške.

Bass je pravednik.
A ovaj drugi tulipan,Kordej ... baš je ono, prava crnčuga. Tegli ko mazga.

Dobitna su kombinacija za duge staze.

Jihaha, kauboji.

pcoro Posted - 30/03/2023 : 08:46:39
Već 8 epizoda Maršala! 8 je već brojka za respekt, a još kad dođe do 10, 20, to će biti vrh. Nadam se 20etici za Maršala - u 20 epizoda bi se moglo puno toga reći, a poslije obično slijedi razvlačenje. Gušt mi je čitati Maršala, razveselim se svaki put kad vidim da je došao novi.

Sad, kad je serijal duži, vidi se da Macan vodi računa o njemu - vraća poznate likove, referencira se na stare epizode, sad sa 7mom epizodom imamo i origin lika. To su sve one stvari koje volim kod serija - ne beskonačno razvlačenje jedne priče nego nego epizodnu strukturu uz polagani razvoj

Ono što mi se još sviđa u Maršala je drugačiji pristup woke temama - ovdje rasno pitanje nije predočeno kao inače, kao jasna nepravda koje su svi svjesni i protiv koje se treba boriti nego kao vječno i nepromjenjivo stanje svijeta koji te neprestano šamara gomilom sitnijih i krupnijih poniženja jer si crnac i jer to zaslužuješ. I ti znaš da je tako mora biti i trpiš to.

Zakon mi je i lik Basa, onako nadrkanog i prijetećeg.. spremnan je boriti se ali zna i kada treba šutjeti i primiti šamar. Općenito mi se sviđa Macanova slika svijeta koji je kao neki svinjac - nepravedan, depresivan, ali ponekad i lijepo topao ❤ Ono što mi zna zasmetati je što u želji da kaže sve što želi reći, ponekad napravi da su mu likovi i radnja neuvjerljivi i da se ponašaju kao lutke na koncu u rukama sveznajućeg scenarista, umjesto da radnja i motivacija prirodno izlazi iz njihovog karaktera i iz svijeta u kom žive (možda mi je najveća takva nelogičnost u Los Lobosima gdje imućni meksički rančer ženi crnjkinju sa 7moro djece )

Ova knjiga mi je možda sveukupno najbolja, posebno ova zadnja priča sa Mindi i indijancem i debelim Bryceom Ne bi sad spojlao, ali riječ je o baš divnoj posveti
Deers Posted - 28/02/2023 : 20:13:51
Maršal Bass 4
Macan Kordej

Bryce je, valjda, obligatorna epizoda svakog serijala gdje se vraćamo u prošlost da bismo saznali da iza hladne i cinične fasade je nekad kucalo veselo i vedro srce sve dok ga nedaće nisu snašle. osim što, i neobičnom obratu isčekivanje to nije ovaj put tako. naš River je oduvijek bio pragmatični cinik sa jasnim prioritetima. Epizoda mi se na prepad dopala.

Tužna i samotna smrt Mindy Maguire je s druge strane čudna epizoda. Osim što je vidljivo osobna, na čitanje djeluje kao da imaš groznicu pa ti i neke obične stvari izgledaju surealne. Od onih silnih povorki u indijanskom teritoriju, veterana sa bitke kod Masne trave pa do završnice sa Bassovom odlukom.
Ernie Pike Posted - 16/01/2023 : 21:11:56
Bass je u zadnje vrijeme popularan. Nedavno sam pročitao LL/TT Kauboj u pamuku, Bass pomaže Taličnom protiv Daltona i KKK.
Ernie Pike Posted - 16/01/2023 : 21:10:01
Sjajan je Maršal Bass 4. Nakon malo lošijeg 3. integrala, Macan i Kordej su ponovo u punoj formi.
Pogotovo je Macan tu odličan i ovi albumi su mu u rangu Yume, meni najdražeg Bassa dosad.
Apsolutna preporuka.

Chui Posted - 06/01/2023 : 20:41:24
Maršal Bass 4 je najbolji Maršal do sad, a i definitivno jedan od najboljih western stripova u katalogu Fibre. Do ovog broja mi je Maršal bio zanimljiv lik kojeg Darko i Igor dovode u zanimljive situacije pazeći da ipak ostanu unutar prostora prihvatljivog širem čitateljstvu ali ovdje je to nadišlo taj simpatičan western i postalo remek djelo, svijet za sebe, a sve izgleda tako prirodno, opušteno i samo teće od početka do kraja na najvišem nivou. Macanova predivna posveta Tanji je toliko emotivna i šarmantna i duhovita... Svaka čast majstorima. Obje priče su vrh vrhova. Tu je i toliko referenci na najpoznatije western filmove - pogotovo u posebnim dodatcima. Preporuka apsolutna. Ni jedna domaća kolekcija nije legitimna bez ovog.
Beva Posted - 04/01/2023 : 23:24:22
Upravo pročitao, Bryce je dobar strip, ali Mindy me se baš dojmila. Ideja da protagonisti budu nacrtani kao Darko i Tanja, pa onda ta očekivana smrt iz naslova da bismo dobili jedan obrat i dirljiv Macanov oproštaj od svoje životne suputnice. Hrabro i jako lijepo!
Poli Posted - 14/12/2022 : 08:44:22

I meni su pasale epizode 7 i 8. Marsal Bass je majka! :)


Markos Posted - 14/12/2022 : 08:42:39
Hoće
jaki Posted - 14/12/2022 : 03:35:38
Hoće li ići i Mobius od Kordeja?
https://www.bedetheque.com/serie-72682-BD-Mobius.html
jaki Posted - 14/12/2022 : 03:32:37
Odličan i 7.a pogotovo vrlo osobni Macanov 8.album.Kordej vrlo dobar.
Zašto 3 kolorista na 8.albumu?
Renky Posted - 02/12/2022 : 12:13:03
Watami, jel' to onaj iz Strip Arta. Ako je, dobro je to bilo.
alaniusfordius Posted - 02/12/2022 : 11:43:20
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Deers

Promaklo mi je do sada, Talijani su izdali dosadašnjeg Maršala u 3 knjižice bonelli formata i bez boje.

https://www.editorialecosmo.it/?s=marshal+bass&post_type=product


Zanimljivo... a ovo je prvih 11 iz te edicije:
https://www.editorialecosmo.it/tag-prodotto/il-grande-western/

Iz te edicije i ovaj Watami koga je pisao Esterheld izgleda interesantno
Deers Posted - 02/12/2022 : 10:49:57
Je, dobre su im te kolekcije klasika sa pristupačnim cijenama. Često se radi o nenabavljivim ili rasprodanim izdanjima.
Poli Posted - 02/12/2022 : 10:24:58
quote:
Originally posted by Deers

Promaklo mi je do sada, Talijani su izdali dosadašnjeg Maršala u 3 knjižice bonelli formata i bez boje.

https://www.editorialecosmo.it/?s=marshal+bass&post_type=product


Zanimljivo... a ovo je prvih 11 iz te edicije:
https://www.editorialecosmo.it/tag-prodotto/il-grande-western/


Deers Posted - 02/12/2022 : 09:06:48
Promaklo mi je do sada, Talijani su izdali dosadašnjeg Maršala u 3 knjižice bonelli formata i bez boje.

https://www.editorialecosmo.it/?s=marshal+bass&post_type=product
vice Posted - 23/11/2022 : 22:15:42
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Koji kurčevi integrali integrala? :D
To su ovi Compendiumi. :P
jaki Posted - 23/11/2022 : 22:08:01
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Koji kurčevi integrali integrala? :DSuperintegrali?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000