forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
anto Posted - 17/11/2022 : 22:21:47
Ima ova tema na DW forumu,ali tamo nas ima tek šačica,pa ću pokrenuti nešto slično i ovde,gde smo ipak svi.
Znam da je ista priča na temi Markos nam se ....,ali ajde da ne zagušujemo jednu od najbitnih tema,a i da se usredserdimo na ovo što se dešava na posebnom topiku,i da celoj stvari pridamo jednu ogromnu važnost,koju dotična situacija itekako zaslužuje.

Najpre pitanje - da li se nastupajuća zabrana odnosi samo na Fibru,što i jeste namera Zlih sila,ili će biti uvijena u formu "na sva hrvatska (pa i bosanska) izdanja,osim bonelija i forda".

Kako god,ovim potezom stanovitog Udruženja,dalje u tekstu Zlih sila,iako svi dobro znamo ko stoji iza priče (iako se za sada po forumima ističe Vuk Komiko,nije on taj,za one neupućene (ako slučajno ima neko takav)) se definitivno strip izdavaštvo na ovim prostorima "vraća u srednji vek".

Da ne pominjemo što je sve to propraćeno pretnjama određenim (kako da se izrazim) subjektima,i to u maniru klasičnog mafijaštva.Što za srpske prilike i nije neko čudo.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dovlajoe Posted - 29/05/2023 : 18:33:07
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:

Zanimljiv je ipak fenomen... sto veca konkurencija te veca je arogancija izdavaca.
Doduse mozda tako i izdavaci gledaju na nas kupce :)

Nista bice svakome po zasluzi.
Pobednik danas.. mozda gubitnik sutra.

quote:
Originally posted by dovlajoe

quote:

Nije nista bez veze. Treba da se podseca na ovu sramotu. Previse je to u tisini proslo.
Ocigledno nije doslo do svih usiju jos.

Jel zna neko malo ispricati kako funkcionise sto se tice knjiga
jel radi po istom principu kao sto udruzenje zeli da funkcionise sto se tice stripova?

Matori, dosadan si k'o tesne gaće.

Sta da ti kazem a da ne dobijem dugotrajan ban? :)
Prvo zabole me za tvoje misljenje a drugo
- jel moze..vladoje ..sam si svoja kazna, ne treba te niko kazniti.

Inace nisam bio skroz iskren pre neki dan ono sto sam napisao je bila sifrovana poruka poslata nekima ili nekome ali i podsecanje da je zabrana u Srbiji za fibrina izdanja bez worldwide prava i dalje u toku.

Inace bi nam trebao neki kraci referat sta se zapravo desilo od BG sajma 2022 pa do stanja koje imamo sada... da bude kratko i koncizno i lako razumljivo cak i za Hansa.

Sto se tice zaretovog komentara da nisam SNSov kadar niti bilo koje partije u Srbiji :) a voleo bi zbog naroda da ima neka stranka da stvarno valja.

Dobro.
Nema potrebe da se toliko zakidaš, obrati pažnju da nisam jedini koji ti se obratio u ovom kontekstu.
A što se tiče zaretovog komentara, konstrukciju rečenice moraš malo izmeniti, par zareza bi pomoglo da se shvati suština. U svakom slučaju je pohvalno što nisi...

matori paraliticar Posted - 29/05/2023 : 16:12:47
Pravi se Englez..

jedan malo bolji savet cu preko PM
Promys Posted - 29/05/2023 : 15:22:04
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Zlatko (Babilon) nije daleko.
A i polako se pronalaze drugi načini za dostavu stripova u Srbiju.
Bez carinskih gluposti, podrazumeva se.
Tako da za kolekcionare, a i za Fibru nema zime...

Jedno švercersko pitanje... Hipotetički, ako bih napunio pun gepek stripova u HR za sebe i koje god druge ljude u SRB koji bi da ih nabave iz HR i došao na granicu, koja bi bila procedura? Morao bih da platim carinu? Ne pali priča da mi je to za ličnu upotrebu i da sam sve te stripove sam to poneo da čitam na odmoru i sl? Ili postoji neki limit do koliko se ne naplaćuje carina?
matori paraliticar Posted - 29/05/2023 : 12:05:01
quote:

Zanimljiv je ipak fenomen... sto veca konkurencija te veca je arogancija izdavaca.

quote:

quote:

Nije nista bez veze. Treba da se podseca na ovu sramotu. Previse je to u tisini proslo.

jel radi po istom principu kao sto udruzenje zeli da funkcionise sto se tice stripova?

Sta da ti kazem a da ne dobijem dugotrajan ban? :)
Prvo zabole me za tvoje misljenje a drugo
- jel moze..vladoje ..sam si svoja kazna, ne treba te niko kazniti.

Inace nisam bio skroz iskren pre neki dan ono sto sam napisao je bila sifrovana poruka poslata nekima ili nekome ali i podsecanje da je zabrana u Srbiji za fibrina izdanja bez worldwide prava i dalje u toku.

Inace bi nam trebao neki kraci referat sta se zapravo desilo od BG sajma 2022 pa do stanja koje imamo sada... da bude kratko i koncizno i lako razumljivo cak i za Hansa.

Sto se tice zaretovog komentara da nisam SNSov kadar niti bilo koje partije u Srbiji :) a voleo bi zbog naroda da ima neka stranka da stvarno valja.
zare80 Posted - 29/05/2023 : 05:37:18
quote:

quote:

Ali nije SNS kadar bar
jagodanbg Posted - 27/05/2023 : 21:40:40
A do koga još može da dođe na ovom forumu? Ako nisu svi bar jednom ušli za ovih 100 stranica?!
dovlajoe Posted - 27/05/2023 : 20:43:44
quote:

matori paraliticar Posted - 27/05/2023 : 19:20:44

Red Marquis Posted - 27/05/2023 : 18:10:17
quote:

Opet oživljavaš teme bez potrebe.
matori paraliticar Posted - 27/05/2023 : 16:30:35

DzekDenijels Posted - 15/05/2023 : 12:58:16
A jbg, tema je stripovski ratovi.
U ratu uvek treba malo ohrabrivanja.
Mada je moj post više bio u smislu "poslednji izveštaj sa bojišta".
feniks Posted - 15/05/2023 : 12:46:35
quote:
Originally posted by alexts

Pa niko nije sumnjao da ste toliko slabi karakteri da odustanete u startu, zato je komično. I to što je potrebno da jedni drugi hrabrite, kao da držite tešku dijetu - pa morate da izdržite što više, a tek je početak.

blueberry9 Posted - 15/05/2023 : 12:27:01
Nula. Samo nula.
sawitch Posted - 15/05/2023 : 09:49:29
Realno i bude malo smesno kad pogledas tako :D

Mislim da mi forumasi ne cinimo veliki deo tiraza CK svakako vec random kupci po knjizarama.
alexts Posted - 15/05/2023 : 09:35:32
Pa niko nije sumnjao da ste toliko slabi karakteri da odustanete u startu, zato je komično. I to što je potrebno da jedni drugi hrabrite, kao da držite tešku dijetu - pa morate da izdržite što više, a tek je početak.
sawitch Posted - 15/05/2023 : 09:32:10
Meni uopste nije komicno. Ja, koji sprovodim bojkot budem samo jos odlucniji kada vidim da je istrajan jos neko.

Takodje, ne cita svako sto stranica i valja videti nesto updateovano. Ono oko slihtanja je suvisno komentarisati, infantilne izjave.
alexts Posted - 15/05/2023 : 09:30:33
Mislim da je ČK unapred računao da će ortodoksni Fibrini kupci posle zabrane bojkotovati njihova izdanja iz revolta.
Ako i nije unapred, to im je postalo više nego jasno, posle stotina i stotina stranica ovde na tu temu.

Tako da sad javljanje pojedinaca koji su mesecima najavljivali bojkot, da pokažu i dokažu da sprovode dosledno taj bojkot, ipak deluje prilično komično.

Mislim da im se i bez toga verovalo da će tako postupati.
Iluvatar Posted - 15/05/2023 : 09:16:09
Ja ne razumijem kad neko kaze uvlacenje jednom izdavacu. Pa nije da Fibra daje dzaba stripove pa se neko uvlaci. Jednostavno neko preferira jedna izdanja u odnosu na druga za svoj novac.
Poli Posted - 15/05/2023 : 08:17:28

Izgleda da doticni Petar zivi negdje ispod kamena, bez kontakta s okolinom.

blueberry9 Posted - 15/05/2023 : 01:49:44
CK i Komiko, a i ostali iz udruzenja nula od 2023. pa nadalje, cak i kada Fibra ponovo krene da tece.
DzekDenijels Posted - 15/05/2023 : 00:55:12
quote:
Originally posted by petarStripovi10

Što se dešava sa tim zabranama? Koliko vidim samo kukanje unazad mjeseci da se neće moći nabavljati Fibrini stripovi. Iz priložene slike se sve vidi. I da neće kupovati ČK i Komiko izdanja. Big deal. Tako iz stranice u stranicu. Uz standardnu dozu pljuvačine na ČK, Komiko i ne znam ni ja kog izdavača. I standardnu dozu ulizivanja jednom hrvatskom izdavaču.

Petre, slabo čitaš, a i ne gledaš slike kupljenih izdanja.
Ovde su 2 izdavača.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34871&whichpage=496
A ovde 12 izdavača.
Izgleda da je (po tebi) to mnogo ulizivanja.

Inače ČK i Komiko će ostati na nuli.
I to kako vidim ne samo kod mene...
anto Posted - 14/05/2023 : 23:13:44
ne lupetaj Petre;zbog zabrane ne možemo da kupujemo Fibrine stripove u Srbiji,i onda moramo da se dovijamo na razne načine.
Sticajem okolnosti i ja sam nabavio zadnje dve ture (sve osim Drakule(imam prethodnu varijantu),Godišnjaka,Ahernauta i Go West, young man (imam Golkondino izdanje),ali je opet to dosta veća peripetija nego onda kada sam poručivao iz Forda ili DW-a. Koštalo me nešto više,ali zato mi je kupovina slađa nego ikad.
Kod mene je situacija 15:0, Fibra/Zlodruga.
petarStripovi10 Posted - 14/05/2023 : 23:05:14
Što se dešava sa tim zabranama? Koliko vidim samo kukanje unazad mjeseci da se neće moći nabavljati Fibrini stripovi. Iz priložene slike se sve vidi. I da neće kupovati ČK i Komiko izdanja. Big deal. Tako iz stranice u stranicu. Uz standardnu dozu pljuvačine na ČK, Komiko i ne znam ni ja kog izdavača. I standardnu dozu ulizivanja jednom hrvatskom izdavaču.
GitaristRoko Posted - 14/05/2023 : 21:56:57
Može li mi netko ukratko reći što se događa sa tim zabranama jer nisam uopće upućen? A iz postova ne mogu baš skužiti...
matori paraliticar Posted - 14/05/2023 : 21:16:34
Kako je samo lepo videti slike izdanja ovako
ma koliko izdavaci stavljali podatke o formatima najlepse se ovako vidi..
(desilo mi se vise puta da me iznenadi i format i debljina stripa)

premalo se koriste slike stripova u samoj promociji inace..

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000