forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 11/03/2010 : 01:28:43


Prijatelji, evo jedne novine na pdf Bonelli koja ce (nadam se) svima prijati


Sveobuhvatni topik o Dilanu, omogućiće nam da na jednom mestu imamo sve dosada otvorene topike koji se tiču naseg junaka, biće arhiva popisa, recenzija... novim članovima ce dati prave smernice za nova saznanja, i najvažnije: pokrenuće nove Dilan Dog diskusije.

Na forumu je "Search" opcija neopravdano u aut fazonu, pa je novim članovima lakse da otvore nov topik pitajući nesto, nego da upotrebe ovu korisnu opciju. Isto tako - preskače se "Home" i direktno ide na forum da bi se trazila informacija da li je neki strip izasao, iako je tamo naslovnica već postavljena.

Blago ovog foruma su recenzije. Puno ih je, tako da ce mi trebati vremena da ih sve postavim ovde.

U sortiranju topika koje sam pronašao na forumu, biće promena. Treba naći "dobitnu formulu" da budu što pregledniji, podeljeni po kategorijama. Ono sto se nece promeniti je da su svi otvoreni za pisanje i da nikakva diktatura nije (i nece biti) sprovedena za postove koji se tiču stripova.

Sredom ćemo na ovom topiku otpočinjati novu DD temu. Koja ce tema biti aktuelna zavisiće od svih nas.
Ako imate nešto da predložite, ako ste uočili neke greške u popisima, ili pronasli na forumu jos neki Dilan topik . . . javite mi na PM (da u startu ne gusimo topik).Obavezni linkovi:

Dylan Dog - tekst o junaku

Dylan Dog - Sergio Bonelli Editore

Dylan Dog - facebook


25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
CZdravko Posted - 22/11/2019 : 20:38:28
quote:
Originally posted by Barker

Lepo!quote:
Originally posted by Erick S

Svaka čast Zdravko


Zahvaljujem...
morski Posted - 22/11/2019 : 20:05:20
zato ocekujemo LL do kraja godine
going going Posted - 22/11/2019 : 17:42:55
quote:
Originally posted by tosha

Da li je VČ prestao izdavati knjige DD?Nisu, ali je ovaj ritam nedopustiv u odnosu na nekadasnji iz zlatnog perioda.
Nikako da predjemo prvih 100 epizoda. A o ,,Dok vas smrt ne rastavi" u lepom izdanju DD knjiga sa tekstualnim dodacima Selica, Djoleta itd. mozemo samo da sanjamo. Jer ce najranije biti za 15 godina ovim ritmom.
Erick S Posted - 22/11/2019 : 16:08:30
Svaka čast Zdravko
Barker Posted - 22/11/2019 : 10:35:43
Lepo!
CZdravko Posted - 22/11/2019 : 01:48:53

Moj "take" na "uradi sam" naslovnicu... ;)tosha Posted - 19/11/2019 : 19:36:45
Da li je VČ prestao izdavati knjige DD?
Lenco Posted - 16/11/2019 : 03:32:11
Svida mi se novi logo
Deers Posted - 13/11/2019 : 10:57:24
quote:
Originally posted by going going

https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-alm-1a-nakon-velikog-bljeska/2306/

Nego, u najnovijoj Dilanovoj recenziji koju potpisuje kolega Jocko za epizodu Nakon velikog bleska Sklavija i Penakiolija, pise da je Penakioli nacrtao još dve epizode Dilana Doga (za priču i scenario je bio zadužen Kjaveroti), ali te priče nikada nisu ugledale svetlost dana, prema nezvaničnim izvorima razlog je preterano nasilje i seks.


Ima li negde da se nadju te dve epizode, jer ja nisam uspeo da se snadjem na Penakiolijevom blogu, i ima li u planu Bonelli da objavi te nikad objavljene a nacrtane price, sada kada je na serijalu dopusteno nasilje i seks (mada me takva odluka urednistva jako cudi jer ako je necega oduvek bilo u serijalu u izobilju to je onda groteskno nasilje i seks).Ma jedna je objavljena i to mislim u onem maxiju koji se spominje u recenziji.
solar Posted - 13/11/2019 : 09:21:31
Druga Dilanova tribina s Lucca comicsa
going going Posted - 12/11/2019 : 18:18:26
https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-alm-1a-nakon-velikog-bljeska/2306/

Nego, u najnovijoj Dilanovoj recenziji koju potpisuje kolega Jocko za epizodu Nakon velikog bleska Sklavija i Penakiolija, pise da je Penakioli nacrtao još dve epizode Dilana Doga (za priču i scenario je bio zadužen Kjaveroti), ali te priče nikada nisu ugledale svetlost dana, prema nezvaničnim izvorima razlog je preterano nasilje i seks.


Ima li negde da se nadju te dve epizode, jer ja nisam uspeo da se snadjem na Penakiolijevom blogu, i ima li u planu Bonelli da objavi te nikad objavljene a nacrtane price, sada kada je na serijalu dopusteno nasilje i seks (mada me takva odluka urednistva jako cudi jer ako je necega oduvek bilo u serijalu u izobilju to je onda groteskno nasilje i seks).
going going Posted - 12/11/2019 : 18:14:27
quote:
Originally posted by CZdravko


Dylan Dog Veseli Cetvrtak tribina

https://youtu.be/wkhfRVuUFlY
Pazite ima spojlera za #399 i #400
Mada pitaju Marcelo i DusMan publiku da li zele da cuju spoilere i publika kaze ,,Da".
CZdravko Posted - 12/11/2019 : 03:01:09

Dylan Dog Veseli Cetvrtak tribina

https://youtu.be/wkhfRVuUFlYkoze123 Posted - 10/11/2019 : 16:57:14
Živ sam, no sustigle obaveze pa nisam stizao da pišem. Evo da se malo iskupim:

Dilan Dog i Marti Misterija: Ambis zla

Odmah se ograničavam da nisam čitao prva dva susreta DD i MM, ali nikakvo predznanje o bivšim susretima nije ni potrebno, budući da Rekanjo piše sasvim novu priču koja ima za zadatak da poveže čitav Bonelijev univerzum (ili multiverzum, šta vam je draže) u jednu koherentnu celinu. Kao i Smak bezbroj svetova, to je ogroman zadatak, a broj strana je ograničen i u tom pogledu Rekanjo je uspeo - ispričao je intrigantnu priču, pritom spojivši dva najpoznatija detektiva i istraživača strave i nepoznatog sa ostalim likovima u Boneli univerzumu, a posebno fokusirajući se na najpoznatijeg negativca SBE - Helingena. Poređenje sa Smakom je neizbežno, jer i sam Smak koji je neverovatno bitno štivo koje je postsavilo granice i osnovu "modernog doba" superheroja je prepun mana, i ne može se preporučiti bez rezerve. Ako je Rekanjo želeo da Ambis zla bude kamen temeljac za buduće projekte koji će povezati SBE junake, onda je uradio skroz pristojan posao, no ako je u pitanju isključivo one-shot onda je gadno promašio. Pre svega, loše strane:

1) Dinamika Dilana i Martija je neuverljiva. Jasno je da je njihov odnos u najmanjem slučaju diskutabilan, on-off, divljenje i prijateljstvo pomešano za zavidnošću i nepoverenjem, ali to je sve predstavljeno veoma bledunjavo. Dijalozi su dosta isforsirani kada se bave njihovim podbadanjem i produbljenjem odnosa koji se na kraju svodi na "duhovi budućnosti nas upozoravaju da moramo da se lepo ponašamo i družimo". Karikiram, iako su scene gde su Dilan i Marti prešli u drugi univerzum sjajne i totalno neočekivane, pa ću se kasnije i na to osvrnuti.

2) Priča u jednom trenutku počinje da deluje neubedljivo i da se vuče, posebno kada Marti i Dilan odjednom (sasvim neubedljivo) shvate gde se nalazi Helingenova baza. Do Zagorovog pojavljivanja kreće isforsirana radnja koja se sve više razvodnjava, a onda kraj nekako izvlači stvar jer se subplot sa indijancem koji čuva sekiru konačno isplatio.

Dobre stvari:

1) Fregijeri. Majstorski je uradio posao i neverovatno se potrudio, iako mi se lično senčenje ne sviđa toliko. Neke table su fenomenalne, ostajete zablenuti u njih što je i posao pravog umetnika - recimo eksplozija sveta, meseca ili šta god ono beše, Dilan vezan za stolicu dok je Helingen u njemu itd.

2) Sasvim solidna završnica koja izvlači stvari, kao što sam već spomenuo. Razne scene generalno su veoma dobro odrađene, recimo Gručo koji baca sekiru Zagoru , a posebno trenutak kada Dilan i Marti prelaze u druge univerzume. Odjednom se menja i crtež te Dilan liči na Stanovog Dilana a Marti na rekao bih Alesandrinijevog, mada tu sam slabiji. Iako je svrha posete vrlo jednostavna i klišeizovana, sama činjenica i prostor u kome se nalaze nekako uspeva da izvuče stvari. Dijalozi su mogli biti malo bolje napisani, ali šta je tu je.

Sve u svemu, jedna solidna priča koja ima podosta mana (neke verovatno nisam nabrojao), ali ako je ovo samo početak novog pristupa SBE-u koji će spajati likove i to učiniti smisleno, onda je razumljivo što je ispalo kako jeste. Helingen ako negativac je dobro predstavljen ovde i smisleno je što je on taj koji spaja likove i kreira ovu priču koja je zamišljena (i reklamirana) kao epska. Njegove ambicije su se kretale od krajnje jednostavnih na početku Zagora, preko pokorenja Vašingtona, kasnije i sveta, pa sve do same srži SBE univerzuma. Naslovna stranica Siniše Banovića je sasvim solidna, posebno ona sa Helingenom, dok korica B deluje malo nedovršeno. Šteta što sam nju nabavio a ne onu drugu.

P:6 S:6 C:9 N:8
Deers Posted - 09/11/2019 : 14:39:14
Malo drukčiji Cavenago:Volio bih jednu kratku priču u ovom stilu.
going going Posted - 07/11/2019 : 23:13:04
quote:
Originally posted by Sarghan

Nego, gdje nam je koze123 nestao?Tu je Koze. Pili smo danas kafu. Ne znam samo gde je na forumu. Ali tu je, ziv i zdrav!
CAGLIOSTRO13 Posted - 06/11/2019 : 19:03:55
još da Zagor sprči Cayetana Lopeza i to je to
solar Posted - 31/10/2019 : 20:39:43
Evo i Dylanove tribine sa Lucca comicsa, nema ništa posebno novo s obzirom da smo glavne spojlere već saznali
zlatan bihac Posted - 31/10/2019 : 11:09:48
koliko je boneli junaka na ovoj naslovnici??
King Warrior Posted - 31/10/2019 : 07:38:49
quote:
Originally posted by solar

#399
Scenarij: Roberto Recchoini
Crtež: Marco Nizzoli, Luca Casalanguida, Nicola Mari, Sergio Gerasi, Angelo Stano
Naslovnica: Gigi Cavenago

https://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2019/10/25/albo/oggi-sposi-1007273/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005806795.jpg--.jpg?1572005807000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005807135.jpg--.jpg?1572005807000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005807551.jpg--.jpg?1572005807000


Vide Zagora.

Kakva je ovo glupost od naslovnice, fotosop ili sta?
Sarghan Posted - 30/10/2019 : 23:55:35
Nego, gdje nam je koze123 nestao?
Sarghan Posted - 30/10/2019 : 20:22:59
Sad mi je jasniji naslov #400. Opisivao je reakcije na ovu naslovnicu.
wesskowaz Posted - 30/10/2019 : 20:14:42
Simpa naslovnica. :)
solar Posted - 30/10/2019 : 17:47:17
#399
Scenarij: Roberto Recchoini
Crtež: Marco Nizzoli, Luca Casalanguida, Nicola Mari, Sergio Gerasi, Angelo Stano
Naslovnica: Gigi Cavenago

https://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2019/10/25/albo/oggi-sposi-1007273/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005806795.jpg--.jpg?1572005807000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005807135.jpg--.jpg?1572005807000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1572005807551.jpg--.jpg?1572005807000
Zox Posted - 30/10/2019 : 08:11:14
Izasao je clanak u Repubblica koji je (na prvi pogled) sve ispojlerao. Zna se za koga ce se ozeniti Dylan i ko ce umrijeti.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000