forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 16/04/2011 : 18:01:19
Topic za one koji nemaju volje poslije posla pretraživati programe za 12 osnovnih kanala (Hrvatska) koje svi imamo pa se svrne ovamo i pogledaju dnevne preporuke.

Evo za danas:
Syriana - HRT 1 / 22.25
28 tjedana poslije - RTL / 23.25
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
vukozec Posted - 06/11/2019 : 15:45:28
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/hrt-prikazuje-najduzi-film-u-svojoj-povijesti-film-spada-u-vrh-suvremene-kinematografije-najupornijim-gledateljima-trud-ce-se-vise-nego-isplatiti/9576098/

Ajmo filmofili, pokažite se.
Tonto Posted - 12/03/2019 : 11:51:53
Sinoc na hrt 2:
Sinoc na hrt 3:

going going Posted - 27/12/2017 : 20:31:19
Veceras u 21h na RTS1 ratni film Fury rezisera Davida Ayera sa Bred Pitarom u glavnoj ulozi.
raic1922 Posted - 23/03/2017 : 20:58:56
Kum na Hrt2. Nadam se da će ovaj put biti pristojan prijevod.
Johnny Difool Posted - 24/10/2016 : 00:12:08Od prije nešto više od pola sata John McClane opet u neboderu korporacije Nakatomi pred Božić hebe Hansa Grubera i ekipu.
Znam ja sebe, opet neću moći odoljeti besprijekornoj McTiernanovoj režiji, savršenom ritmu i orkestraciji zbivanja, majstorskom poigravanju konvencijama akcijskog trilera i šprance "sam protiv svih", te obogaćivanja i oplemenjivanja istih, s osloncem na odlične glumačke nastupe i impresivnu fotografiju tada samo snimatelja Jana de Bonta.
Da je barem i ostao samo to, jer osim Brzine nije napravio ništa suvislo.
A o fantastičnom Alanu Rickmanu ne treba ni govoriti.
Tutta Posted - 15/09/2016 : 20:05:52
Kroatien-Krimi im Ersten


"Der Teufel von Split" (Vrag Splita)

20:15


Video -
http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/kritik-zum-kroatien-krimi-der-teufel-von-split-14433949.htmlNeda RahmanianJohnny Difool Posted - 06/09/2016 : 17:16:30Večeras u 20:46 na HTV 1 Martovske ide (The Ides of March), red. George Clooney, SAD, 2011.


Staromodnost i klasičnost bitne su odlike Martovskih ida, za Oscara za najbolji adaptirani scenarij nominirane storije o ambicioznom Stephenu Meyersu (odlični Ryan Gosling), glasnogovorniku guvernera Pennsylvanije Mikea Morrisa (sam Clooney u izvrsnoj roli) koji će se tijekom njegova natjecanja za predsjedničkog kandidata Demokrata neočekivano suočiti s prijetvornošću, prljavštinama i zlom od onog od kojeg se tome najmanje nadao. Morris je naočit, vrlo šarmantan i elokventan te u javnosti popularan obiteljski čovjek koji se otvoreno zalaže za liberalne vrijednosti i toleranciju, koji nimalo ne kalkulira s iznošenjem svojih stavova i za kojeg svi pa i Meyers vjeruju da je pošten i posve nekorumpiran. Njegov konkurent u unutarstranačkim izborima je senator iz Arkansasa Ted Pullman, a ključno odmjeravanje snaga održat će se u Ohiju gdje će najvažniji biti delegatski glasovi koje će onom kome se prikloni osigurati senator Thompson. No Thompson je konzervativac čiju su karijeru obilježile i određene afere, pa Morris zbog toga i različitih svjetonazora ne želi s njim sklapati nikakve paktove, pogotovu stoga što ovaj potporu uvjetuje budućom funkcijom ministra ili čak državnog tajnika. Dakako da Meyersu imponiraju tako čvrsti i dosljedni Morrisovi stavovi, pa je on u razgovorima s mladom Molly Stearns, nižerangiranom djelatnicom u Morrisovoj kampanji i kćerkom predsjednika Nacionalnog komiteta Demokratske stranke, sklon idealiziranju svog šefa. U tome ga ne uspijevaju omesti ni odrješiti šef Morrisova izbornog stožera Paul Zara u uobičajeno sjajnoj ulozi Philipa Seymoura Hoffmana, ni njegov kolega iz Pullmanova tabora Tom Duffy u interpretaciji pouzdanog Paula Giamattija, obojice makijavelista koji su u ostvarenju svojih ciljeva čini se spremni gaziti i preko leševa. No kad ga Duffy pokuša vrbovati za prijelaz na suparničku stranu, te kad se upusti u vezu s Molly, Stephen ni ne sluti da se njegov status kobno zaljuljao i da će ubrzo doznati nešto što će ga dovesti pred nerješivu moralnu dvojbu o ishodu koje može ovisiti i sudbina čitave zemlje.

Ključna scena Martovskih ida, adaptacije hvaljenog kazališnog komada Farragut North Beaua Willimona (Kuća od karata) prema kojem su scenarij napisali sam autor, Clooney i Grant Heslov, je ona tajnog razgovora tjelesno vidno izmoždenog i moralno dotučenog Stephena s Morrisom u slabo osvijetljenoj kuhinji hotela pred kraj filma. Dok mladić među policama s posuđem prema senatorovu glasu pokušava dokučiti gdje se ovaj nalazi, i dok mu se polako približava, kuhinjom u kojoj su samo njih dvojica odzvanja dubok, grub i odsječan Morrisov glas, glas kakav od njega dotad nismo čuli. Suočen sa sviješću da Stephen zna njegovu možda kobnu tajnu koja potpuno ruši njegov javni imidž i zbog koje je jedna osoba tog dana počinila samoubojstvo, senator ne pokazuje nimalo grizodušja, sućuti ili žaljenja, već upravo suprotno nastupa s pozicije bezobzirnog svemogućeg vladara ljudskih sudbina, I Morris se tu otkriva kao makijavelist, mnogo opakiji i podmukliji no što bi to Zara i Duffy ikad mogli biti, te neodoljivo podsjeća na Louisa Cyphrea u remek-djelu Anđeosko srce Alana Parkera. Štoviše, čitava ta sekvenca potpisanog kritičara asocira na razgovor nesretnog privatnog detektiva Harryja Angela sa Cyphreom iz Parkerova filma, jer Clooney senatoru Morrisu odjednom pridaje i Stephenu i gledateljima neočekivane dijabolične osobine. Na temelju prethodno viđenog očekivali bismo da će senator biti mekan ili barem znatno mekši, da će priznati pogrešku, izraziti žaljenje i posegnuti za alibijem kako je bila riječ o nesmotrenosti i kratkotrajnoj slabosti, te da smo svi ljudi i krvavi ispod kože, no on ne radi ništa od toga. Morris nastupa napadački i prijeteći te Stephenu pokušava postaviti ultimatum, time u prah mrveći i posljednje mladićeve iluzije. Prisiljen birati između mogućnosti da istog dana u javnost iziđe s istinom te smjesta zapečati vlastitu karijeru ali i bilo kakve izborne izglede Morrisa i Demokrata, Stephen izabire šire gledano zacijelo veće zlo, te dijelom vođen i osobnim ponosom, željom za osvetom Zari i Duffyju kao i karijerističkim pobudama, pristaje da vjerojatni budući američki predsjednik postane amoralni licemjer i zla osoba čija javna predodžba niti u tragovima ne odgovara stvarnosti. Makar formalno jest tako, držim da autor ovim filmom ipak primarno ne demonizira Demokratsku stranku već politiku općenito.

U Veneciji nagrađene i za 4 Zlatna globusa nominirane Martovske ide kao dosad najzreliji i najpesimističniji Clooneyev redateljski projekt otvaraju i zatvaraju identične scene s mladim djevojkama koje u izborni stožer donose kave, a tamo ih dočekuju ambiciozni i manje ili više antipatični dečki koji će prije ili kasnije i preko njihovih tijela „prodati duše vragu“. U oba slučaja Stephen na pozornici pred američkom zastavom ugađa mikrofon, no zajedno s njim promijenio se čitav kontekst, pa ni „stars and stripes“ ne sjaje jednako.
mpavin Posted - 02/09/2016 : 16:10:34
Malo offtopic ali zanima me kad su zadnji put prikazani City Heat sa Clintom Eastwoodom(1984), Westworld sa Yul Brynerom i trilogija Matrix na HRT-u ako netko zna...?
oko Posted - 20/08/2016 : 21:28:39
Večeras u 21:55 h na 3. programu, dakle, uskoro :)

Povratak u mladost (Quartier lointain / Distant Neighborhood ), belgijsko-francusko-luksemburško-njemački film

Meni odličan film, snimljen prema Taniguchijevom stripu.
Taniguchi se pojavljuje u cameo ulozi - scena u vlaku na kraju filma.
MSBlueberry Posted - 13/08/2016 : 20:18:22
Ova iz prisavlja govna makli ˝The Dirty Dozen˝ iz programa, a sve to zbog jučerašnjeg (?) TV duela! Nek idu u jebeni k...
Johnny Difool Posted - 02/08/2016 : 17:20:55Večeras u 20:47 na HTV 1 Rat Charlieja Wilsona (Charlie Wilson´s War), red. Mike Nichols, SAD / Njemačka, 2007.


Nominirana za Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu (Philip Seymour Hoffman), te za pet Zlatnih globusa među kojima i za najbolji film, žestoka politička satira pokojnog Mikea Nicholsa njegov je posljednji film, adaptacija na istinitim događajima temeljene knjige Georgea Crilea. U priči o teksaškom kongresniku Charlieju Wilsonu, ženskaru sklonom alkoholu koji 1980. godine odluči afganistanskim mudžahedinima tajnim putem dostavljati oružje za borbu protiv Rusa, ubojiti satirički žalci redatelja Nicholsa i scenarista Aarona Sorkina ("Malo dobrih ljudi", "Steve Jobs"), koji će četiri godine kasnije osvojiti Oscara za "Društvenu mrežu", baš nikoga ne štede, a naglašeno crnohumornu i subverzivnu cjelinu nose sugestivni nastupi za Oscara nominiranog Hoffmana i dvostrukog oskarovca Toma Hanksa. Politika uistinu jest kurva, a u elaboraciji te izreke donekle smetaju tek suvišno moraliziranje u završnici i dobrano neiskorištena Julia Roberts u najvažnijoj sporednoj roli.
Johnny Difool Posted - 02/08/2016 : 17:08:20Večeras u 20:00 na HTV 3 Seoski učitelj (Venkovský ucitel), red. Bohdan Sláma, Češka / Francuska / Njemačka, 2008.


Intrigantna tema propitkivanja seksualnih identiteta i queer problematike, suptilno profiliranje protagonista, sigurna redateljska izvedba praćena sugestivnim glumačkim nastupima te nenametljiv humor najveće su vrline nagrađivane drame "Seoski učitelj" Bohdana Slamé. Provokativna priča filma prati mladog profesora koji, iz isprva nejasnih razloga odlučivši napustiti posao u cijenjenoj praškoj gimnaziji, preuzima posao učitelja u malom provincijskom selu. To slikovito selo donekle odgovara idiličnim predodžbama o arkadijskoj provinciji nalik onoj u kultnoj TV-seriji "Život na sjeveru", a uz prividno miran život unatoč skromnim stambenim uvjetima senzibilni će učitelj uskoro doći u priliku započinjanja veze sa sredovječnom i neuglednom, no emotivnom i energičnom mještankom Marie. Nakon što grubo odbije njezino otvoreno udvaranje, pokazat će se da je mladić homoseksualac koji je iz Praga pobjegao zbog propale veze i želje za konačnim definiranjem svoje seksualnosti. Uhvaćen u limbu konzervativizma malomišćanske sredine u kojoj se zatekao s jedne, osobnih nesigurnosti i demona prouzrokovanih njegovim odbijanjem potpunog suočavanja s vlastitom spolnošću s druge, te buđenjem osjećaja prema Marieinom 17-godišnjem sinu kojem odluči pomoći u svladavanju školskog gradiva s treće strane, mladi profesor će ubrzo shvatiti da bijeg nije moguć i da nema smisla.

Njegov strah od samog sebe i svoje (seksualne) prirode raste usporedno sa strašću prema Marieinom sinu, a kad uzalud potiskivani unutarnji konflikt eksplodira i još jednom ugrozi profesorovu egzistenciju u novoj sredini, on će se naći na prekretnici prisiljen razgolititi se pred sobom i drugima. Tu, međutim, počinju problemi filma Bohdana Slamé, koji u posljednjoj trećini svog djela pribjegava eskapističkim i nerealnim rješenjima te odveć tezičnom i plakatnom zagovaranju stavova o toleriranju drugih i drugačijih. Naime, nakon što profesor siluje 17-godišnjeg mladića koji je prethodno prekinuo vezu s privlačnom vršnjakinjom, zbog čega momak traumatiziran i očajan pobjegne od kuće a njegova majka Marie shvati da joj se raspao čitav život, posve se neuvjerljivom čini završnica koja najvješćuje skladnu budućnost života utroje učitelja, Marie i njenog sina. Kao zalog svojevrsnog iskupljenja zbog učinjenog, učitelj će u odavno zapuštenom bunaru ponovo pronaći vodu te Marie i mladiću pomoći oteliti jednu kravu, a u skladu s odgojnim nakanama i propovjednim diskursom redatelja Bohdana Slamé to je navodno dovoljno za prevladavanje netom doživljenih trauma. No u to je vrlo teško i zapravo nemoguće povjerovati, čak i ako nasjednemo na dominantan pastoralni ugođaj kojim autor zavodi gledatelje da bi lakše manipulirao njihovim stavovima i recepcijom svog djela. Ipak, valja priznati da su glumci izuzetno uspjelo odradili zahtjevne uloge, a osobito valja izdvojiti sjajnu i na festivalu u Stockholmu nagrađenu Zuzanu Bydzovskú koja je interpretaciju kompleksnog lika osamljene i životnim nedaćama razdirane Marie pretvorila u najzanimljiviji segment filma.
Johnny Difool Posted - 23/07/2016 : 22:28:08Večeras u 23:55 na HTV 2, 13, red. Géla Babluani, SAD, 2010.


Jason Statham simpatična je i prilično markantna glumačka pojava koju je u svijet filma uveo Guy Ritchie svojim britanskim ostvarenjima "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške" i "Zdrpi i briši", a koji je sad već zavidnu karijeru, očito svjestan svojih glumačkih ograničenja, pametno odlučio graditi na nezahtijevnim akcijskim naslovima. Zalomi se tu i poneko, istina vrlo rijetko i tim dragocjenije odlično ostvarenje poput staromodnog krimića "Pljačka" Rogera Doaldsona, gdjekoji ambiciozniji projekt ("Dobar posao u Italiji"), poneki žanrovski korektan akcijski triler ("Cellular", "Kaos", "Gad"), ili recimo podcijenjeni Carpenterov akcijski SF horor "Duhovi Marsa", no zanemarimo li pretenciozne i teško gledljive gnjavaže kakav je također Ritchiejev "Revolver", glavninu Stathamova glumačkog "opusa" čine eksploatacijske akcijske razbibrige kakve nude serijali "Transporter" i "Ubrzanje", te adrenalinski filmovi poput "Smrtonosne utrke", u pravilu namijenjeni jednokratnom gledanju i brzom zaboravu.

Premda je njegov lik bio u prvom planu domaće inačice kino-plakata triler-drame "13" iz 2010. godine, inferiornog prepravka pet godina starog francuskog filma "13 Tzameti" koji potpisuje scenarist i redatelj izvornika, Gruzijac Géla Babluani, te premda se u popratnim materijalima njegovo ime nalazi na čelu glumačke podjele, Statham u ovom slučaju ipak ne tumači glavnu ulogu. Dakako, riječ je bila o marketinškom triku za navlačenje publike, u skladu s kojim su slijedila imena zvučnih sporednih glumaca Mickeya Rourkea, Raya Winstonea i Michaela Shannona, pa čak i repera 50 Centa, dok ste ono stvarnog protagonista kojeg utjelovljuje još uvijek ne baš poznat Sam Riley ("Control", "Byzantium", "Zlurada") morali tražiti povećalom. U filmu "13" Statham je tek četvrta violina čija minutaža na ekranu znatno zaostaje za onima navedenog trojca, no koji nakratko u uvodnom dijelu i mnogo bitnije u samoj završnici ima itekako važnu dramsku funkciju.

U središtu zbivanja je mladi Vince (Riley), momak iz siromašne radničke obitelji koju opterećuju teška očeva bolest, narkomanska ovisnost Vinceova starijeg brata i hipoteka zbog koje bi uskoro mogli ostati bez krova nad glavom. Kad mu brat iznenada umre od predoziranja, Vince među njegovim papirima pronađe pozivnicu za sudjelovanje u nepoznatom poslu koji obećava odličnu zaradu. Nemajući izbora on odluči privremeno preuzeti bratov identitet i s brojem 13 ispisanim na komadu pluta otputovati u Chicago, na mjesto dogovorenog susreta pokojnog brata i skupine zagonetnih ljudi. No kad otkrije da se upleo u posao s opasnim tipovima kriminalnog profila, te kad dozna da ga očekuje sudjelovanje u smrtonosnom turniru baziranom na principu ruskog ruleta, Vince shvati da nema mogućnost odustajanja i povlačenja. A uz grubog Ronalda (Winstone), brata šutljivog Jaspera Lynna (Statham), na turniru sudjeluje iz zatvora oteti Jefferson (Rourke) i mnogi drugi spremni za gotovo dva milijuna dolara živote višekratno staviti na kocku.

Za razliku od izvornog filma za režiju kojeg se Babluani okitio nizom prestižnih nagrada poput Europske filmske nagrade za otkriće godine, Velike nagrade žirija na festivalu Sundance, dviju francuskih filmskih nagrada César i dviju nagrada u Veneciji, ovaj remake nije mogao računati na takav uspjeh. Svakako, riječ je o korektnom, neosporno intrigantnom i uredno režiranom djelu kod kojeg u prvi plan nažalost neprekidno izbija njegov trivijalan i donekle eksploatacijski predznak. Inicijalna obiteljska drama protagonista samo je naznačena, svedena na funkciju nužnog pokretača zbivanja te joj nedostaje dubine i snage, antijunak je površno predočen i nezanimljiv, zbog čega u ključnim trenucima gledatelj nedovoljno strepi za njegov život, a cjelinu dodatno opterećuju teško podnošljiva mizantropija i pesimizam. Dodamo li tome predvidljivost, jer je iz podjele uloga od samog početka jasno koji će sudionici "turnira" ući u finale, činjenicu da se produkcija filma otegla na čak dvije godine jer se vjerojatno nije previše vjerovalo u njegove potencijale, kao i gledateljsku nelagodu praćenja morbidnog "natjecanja" koje zauzima dvije trećine vremena, jasno je da "13" nije za svačiji ukus. Eksploatacijska priča nezgrapno je nakalemljena na konvencionalnu obiteljsku dramu, a Jason Statham i njegove glasovite kolege preslab su zalog za komercijalno spašavanje projekta. Na temelju filma "13 Tzameti" Géla Babluani neosporno je zaslužio barem još jednu priliku u Hollywoodu i slobodnije ruke. Iako to tijekom proteklih šest godina nije dobio, do kraja godine bi trebala uslijediti premijera njegova u francuskoj produkciji realizirana trilera "Money".
going going Posted - 10/07/2016 : 01:31:52
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Mislim da je bolje da ne diraju Prljavog Harryja, osobito ne u doba sveprisutne političke korektnosti i obzira prema svima živima.

Naime, danas bi svi filmovi iz serijala, pa i novi koji bi slijedili poetiku i duh starih, morali u kina ići s predikatom NC-17, 18 ili R, a to bi im smanjilo komercijalni potencijal.

Bojim se da bi Harry u tom slučaju silom prilika postao "čist", osim ako ga ne bi radio netko tko sebi može dozvoliti poigravanje nasiljem i političkom nekorektnošću, recimo Tarantino.

Isto se tako bojim da bi izvorni koncept neizbježno bio razvodnjen i ublažen na svim razinama, od omekšavanja lika koji ne bi prošao kao samotnjak i osobenjak lak na obaraču, do čišćenja gradova od kriminalaca i nasilja u njegovoj izvedbi.

U boljem slučaju bi mu dali partnera/icu koji bi ga pretjerano humanizirali, i moguće da bi se njegove metode pokazivale kao preradikalne (u svim filmovima je uvijek on u pravu i nema drugog izlaza osim pobiti sve protivnike), a u gorem bi i sam lik doživio drastičnije promjene, moguće i do neprepoznatljivosti.

Možda kad bi se sam Eastwood odvažio na takav korak, te možda stao i ispred kamere kao mentor mladom Harryju, pa i sa sinom, to bi eventualno moglo proći na račun njegovih godina, autoriteta i statusa žive legende.

Da, jedini pravi nastavak bi mogao da funkcionise samo kao R rated. To ne bi bio film koji je za popcorn publiku vec za prave ljubitelje filma i Kalahana jer drugacije nema smisla.

U glavnoj ulozi Scott Eastwood, karakterno isti kao Clint u prvom filmu. Ili ako se radi o prequelu malcice meksi, pa da vidimo kako je postao tako radikalan.

A ko bi mogao da stoji iza kamere? Tarantino mi ne bi odgovarao kao reziser Dirty Harrya, koliko god ga ja licno voleo. Clint bi bio savrsen izbor. A ako ne bi on ima dosta mladih rezisera koji su vec snimili R rated filmove naprimer Jim Mickle (Cold in July) ili S. Craig Zahler (Bone Tomahawk). To su nezavisni filmovi i reziseri-jeste, ali verujem da bi dobro funkcionisali. A za scenaristu bih odabrao Nic Pizzolatoa sa True Detectivea, da napravi scenario koji bi kombinovao depresivnu atmosferu i beznadeznost iz druge sezone i napetu, misterioznu, okultnu pricu o serijskim ubistvima iz prve sezone.

Po mom misljenju to bi bila filmcina.
Johnny Difool Posted - 09/07/2016 : 19:11:58
Mislim da je bolje da ne diraju Prljavog Harryja, osobito ne u doba sveprisutne političke korektnosti i obzira prema svima živima.

Naime, danas bi svi filmovi iz serijala, pa i novi koji bi slijedili poetiku i duh starih, morali u kina ići s predikatom NC-17, 18 ili R, a to bi im smanjilo komercijalni potencijal.

Bojim se da bi Harry u tom slučaju silom prilika postao "čist", osim ako ga ne bi radio netko tko sebi može dozvoliti poigravanje nasiljem i političkom nekorektnošću, recimo Tarantino.

Isto se tako bojim da bi izvorni koncept neizbježno bio razvodnjen i ublažen na svim razinama, od omekšavanja lika koji ne bi prošao kao samotnjak i osobenjak lak na obaraču, do čišćenja gradova od kriminalaca i nasilja u njegovoj izvedbi.

U boljem slučaju bi mu dali partnera/icu koji bi ga pretjerano humanizirali, i moguće da bi se njegove metode pokazivale kao preradikalne (u svim filmovima je uvijek on u pravu i nema drugog izlaza osim pobiti sve protivnike), a u gorem bi i sam lik doživio drastičnije promjene, moguće i do neprepoznatljivosti.

Možda kad bi se sam Eastwood odvažio na takav korak, te možda stao i ispred kamere kao mentor mladom Harryju, pa i sa sinom, to bi eventualno moglo proći na račun njegovih godina, autoriteta i statusa žive legende.

going going Posted - 09/07/2016 : 15:07:46
Odgledao sam sve delove Prljavog Harija i ni jedan mi nije bio onoliko zabavan i kvalitetan kao prvi deo, koji mi je inace jedan od najomiljenijih filmova uopste. Siegel i Eastwood su bili odlican tandem u svim filmovima na kojima su saradjivali, steta sto Siegel nije rezirao jos neki nastavak Prljavog Harija sa nesto kvalitetnijim scenariom.


Ali jedna stvar mi samo nije jasna. Kako nikome, u ovo doba reboot i prequel ludila, nije palo na pamet da nastavi sa filmovima o inspektoru Kalahanu? Scott Eastwood, Clintov sin, neverovatno lici na oca i mogao bi da glumi Kalahana iz mladjih dana pre dogadjaja iz Prljavog Harija, da vidimo kako je Hari postao onako cinican i beskpompromisan. Uz dobar napeti krimi scenario iz pera dobrog scenariste (naprimer Nica Pizzolattoa koji je pisao True Detectivea) bi mogao da se napravi odlican film.
Johnny Difool Posted - 08/07/2016 : 21:30:52
Baš to. Kad ga prvi put gledaš nakon "Prljavog Harryja" čini se slab, trivijalan i eksploatacijski, ali sa svakim novim gledanjem raste i dobiva na kvaliteti, pa u neku ruku stari kao dobro vino.

Makar je istina da i kakvoća serijala generalno opada sa svakim novim nastavkom.

A koji je meni tek gušt bio u Tragu prijue 30-ak godina čitati krimiće o Prljavom Harryju, napisane prema filmovima, recimo "Istjerivača pravde" ("The Enforcer") i "Kolo smrti" ("The Dead Pool").

MSBlueberry Posted - 08/07/2016 : 21:08:12
Ovaj film san u ta vrimena smatra degradacijom prvog djela, uništavanje legende, ali nakon nešto godina počeja san ga smatrat odličnim i jako zanimljivin za gledanje. Od tada san ga gleda više puta i uvik ga iznova gledan i nije mi dosadno, dakle dokaz da je ekipa u njemu odlično odradila posao.
Johnny Difool Posted - 08/07/2016 : 20:42:57
Thanks! Mea culpa u brzini.

supermark Posted - 08/07/2016 : 20:15:21
Nema sedam nastavska Prljavog Harryja..
Johnny Difool Posted - 08/07/2016 : 19:58:25Večeras u 20:34 na HTV 1 Klopka za inspektora Callahana (Magnum Force), red. Ted Post, SAD, 1973.


San Francisco potresa novi val zločina, ovaj put niza ubojstava samih kriminalaca povezanih s prostitucijom i trgovinom drogom te nedavno oslobođenih zbog pravosudnih pogrešaka. Kad gradske vlasti pod pritiskom nezadovoljne javnosti nalože da se što prije uhite ubojice, iskusni poručnik Neil Briggs (Hal Holbrook) slučaj dodijeli grubom inspektoru Harryju Callahanu (Clint Eastwood). Iako je i sam u istragama često sklon zaobilaženju zakona i brzom potezanju pištolja, zbog čega je i stekao nadimak «Prljavi» Harry, Callahan shvaća da nitko nema pravo pravdu preuzimati u svoje ruke. Međutim, uz pomoć novog partnera, inspektora Earleya Smitha (Felton Perry), ubrzo će zaključiti da trag zločina ovaj put vodi u same vrhove gradske policije...

Vrlo solidan drugi nastavak petodijelnog serijala o Prljavom Harryju, započetog kultnim filmom "Škorpion ubija" Dona Siegela iz 1971. godine, sigurno je režirao pouzdani Ted Post ("Objesite ih visoko", "Recite Spartancima"). Uz uobičajeno autoritaran nastup oskarovca Clinta Eastwooda vrijedi izdvojiti da intrigantan scenarij filma supotpisuju dvojica redatelja, glasoviti desničar i ljubitelj oružja John Milius i nedavno preminuli nekad cijenjeni a u posljednjem razdoblju života kontroverzni Michael Cimino, autor "Lovca na jelene" i "Vrata raja".
going going Posted - 21/05/2016 : 18:23:48
rommel Posted - 21/03/2016 : 11:53:39
Bertrand Tavernier je preporuka sam po sebi - ali večerašnji film zaslužuje skretanje pažnje i povrh toga. Priča o Continental Filmsu i vremenima kada je Goebbles vladao francuskim filmom - i ni kriv ni dužan producirao neka od vječnih remek djela - tipa LE CORBEAU - Henri - Georges Clouzota...
dakle LAISSEZ PASSER večeras na HRT 3 -20:00
Poli Posted - 26/02/2016 : 22:59:52

ima, sutra u 16.03 ;)
http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2016-02-27pogledah ga veceras, valjda poslije stotinu godina, pa se pomalo iznenadih ... svakako dobro da nije razvucen ko ovi danasnji filmovi, ovako se bas fino poklopi

al mi je danas pomalo smesno, ono future a godina je '97 ... skoro pre 20 godina, samo sto sve vise-manje izgleda ko u ranim 80-ima :D al dobro, to je boljka skoro svih futuristickih filmova, jedino onih kojih ne dozivimo ;D

going going Posted - 26/02/2016 : 18:46:39
quote:
Originally posted by Poli


A u 20.00 sati na HTV 1 Carpenterov "Escape from New York" (1981).


Au, je l ima neka repriza sutra, prekosutra?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000