T O P I C R E V I E W |
supermark |
Posted - 07/06/2011 : 17:16:29 
Zanimljivosti
Hrvatska nogometna reprezentacija od svoje prve službene utakmice 4. rujna 1994. do 10. rujna 2008. nije kod kuće izgubila službenu utakmicu, napravivši niz od 35 domaćih utakmica i 14 godina - bez poraza.
Najveće pobjede 6. lipnja 1998., prijateljska Hrvatska - Australija 7:0 7. listopada 2006., kvalifikacije za EURO 2008 Hrvatska - Andora 7:0
Najveća pobjeda u gostima 12. rujna 2007., kvalifikacije za EURO 2008 Andora Hrvatska 0:6
Najmlađi debitanti Zlatko Čajkovski, debitirao 1. studenog 1942. u protiv Njemačke (1:5) sa 18 godina, 11 mjeseci i 8 dana
Najstariji igrači Dražen Ladić, 28. svibnja 2000. protiv Francuske u Zagrebu (0:2) imao je 37 godina, 5 mjeseci i 27 dana.
Najviše gledatelja bilo je na utakmicama: 11. prosinca 1996. Kup Kralja Hassana Maroko - Hrvatska 2:2, 11m, 6:7 80.000 (neslužbeno preko 100.000) 21. studenog 2007. kvalifikacije za EP '08 Engleska - Hrvatska 2:3 88.091 9. rujna 2009. kvalifikacije za SP '10 Engleska - Hrvatska 5:1 87.319 19. lipnja 1999. Korea kup Južna Koreja Hrvatska 1:1 80.000
"Susjedi" Hrvatska je izgubila samo 1 od 21 utakmice koje je igrala sa reprezentacijama država sa područja bivše Jugoslavije:
utak. pob. neod. por. gol raz. Slovenija 9 6 3 0 16-8 Makedonija 6 3 2 1 9-8 Bosna i Hercegovina 4 4 0 0 14-6 Jugoslavija 2 0 2 0 2-2
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
tex2 |
Posted - 22/05/2023 : 12:25:56 https://www.index.hr/sport/clanak/dalic-objavio-popis-za-zavrsnicu-lige-nacija/2465381.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d |
prop_ovednik |
Posted - 30/03/2023 : 11:25:21 Englezi, 0-0, na Wembliju. Prijateljska, prije Eura '96-te, pa nije ostala toliko hvaljena. |
Tonto |
Posted - 30/03/2023 : 10:57:25 quote: Originally posted by prop_ovednik
quote: Originally posted by tex2
Ladić mi je broj 1, pa Pletikosa i onda Livaković, ali ima još dosta reprezentativnih godina pred Livakovićem, ako će skidati čuda, kao dosad svi će ga na kraju proglasiti najboljim, ali vidjet ćemo što donosi budućnost.
Ladić je ostao u dobrom sjećanju radi Francuske, ali kvalitetom ga ipak ne bi stavio baš na prvo mjesto.
Svi naši golmani su, zapravo, dobri shot-stopperi, što se ono kaže, ali manjkavi u izlascima, slabi u igri nogom...
Recimo, Subašić, njemu će se uvik pamtiti Rusija, ali radi penala. Livi je, po meni, sad u Katru ima više jebačkih obrana u samim utakmicama, di je čupa. Slično kao Ladara '98-e.
Dakako, nitko od njih nije izuzet i kojeg lošijeg nastupa, Ladiću pamtimo Jugoslaviju, Subi finale Rusije, Pletikosa je prima smišne golove od Makedonaca, Brazilaca...
Bija je i Runje branija par, pa je na Wembliju lipo doda loptu Rooniju, da se ovaj ne muči previše.
Mislim da mi je najbolja golmanska partija koju sam gledao bila mrmiceva, ne sjecam se protiv koga je to bilo... englezi mozda, 0:0? Pletikosa mi je uvjerljivo najlosiji prvi golman reprezentacije, taj nije nikad nista posebno obranio. Uvijek je bilo "nije mogao nista" |
ivanl |
Posted - 30/03/2023 : 10:29:47 U svakom slucaju, mi marsiramo dalje. Oni koje smeta i koji pate, tjah, imat ce te probleme i dalje... Njih, te koji pate i kojima smeta, ne bih bio u kozi. Pobogu, koliko ce se jos napatiti...koliko ce im samo smetati... Uf, jao, uf. |
ivanl |
Posted - 30/03/2023 : 10:24:23 Ladić ka i svaki Ladić, kralj! Legenda! |
prop_ovednik |
Posted - 29/03/2023 : 21:22:37 quote: Originally posted by tex2
Ladić mi je broj 1, pa Pletikosa i onda Livaković, ali ima još dosta reprezentativnih godina pred Livakovićem, ako će skidati čuda, kao dosad svi će ga na kraju proglasiti najboljim, ali vidjet ćemo što donosi budućnost.
Ladić je ostao u dobrom sjećanju radi Francuske, ali kvalitetom ga ipak ne bi stavio baš na prvo mjesto.
Svi naši golmani su, zapravo, dobri shot-stopperi, što se ono kaže, ali manjkavi u izlascima, slabi u igri nogom...
Recimo, Subašić, njemu će se uvik pamtiti Rusija, ali radi penala. Livi je, po meni, sad u Katru ima više jebačkih obrana u samim utakmicama, di je čupa. Slično kao Ladara '98-e.
Dakako, nitko od njih nije izuzet i kojeg lošijeg nastupa, Ladiću pamtimo Jugoslaviju, Subi finale Rusije, Pletikosa je prima smišne golove od Makedonaca, Brazilaca...
Bija je i Runje branija par, pa je na Wembliju lipo doda loptu Rooniju, da se ovaj ne muči previše. |
jaki |
Posted - 29/03/2023 : 20:28:55 Kad imaš tako kvalitetne pojedince sa gomilom iskustva onda znaš i kako pobijediti.
|
Tonto |
Posted - 29/03/2023 : 20:19:55 quote: Originally posted by jaki
Ja ne znam tako lijepo opisati ali sam shvatio da smo postali tako jaki i da kad igramo loše večinu reprezentacija možemo pobijediti zbog individualne kvalitete.
quote: Originally posted by Tonto
Uglavnom hrvatska je postala ono sto prije nije bila... velika ekipa koja pobjeđuje i kad igra lose.
|
jaki |
Posted - 29/03/2023 : 20:11:50 Ja ne znam tako lijepo opisati ali sam shvatio da smo postali tako jaki i da kad igramo loše večinu reprezentacija možemo pobijediti zbog individualne kvalitete.
|
Tonto |
Posted - 29/03/2023 : 18:35:10 https://www.index.hr/sport/clanak/dalic-je-od-nogometa-napravio-individualni-sport/2450603.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d
"Hrvatska je svoj stil dovela skoro do savršenstva, a time i ogolila zahtjevnost ove grupe do kosti. Čak i uz kriminalne partije poput sinoćnje Brozovićeve te podbačaje Modrića i Gvardiola, moguće je trijumfirati na nominalno najtežem gostovanju. Sve uz pravi recept koji gaji već pet godina.
To nisu taktičke postavke niti timska igra. To je izdržljivost borca u ringu dok ga protivnik nemilice mlati, da bi u par ključnih momenata s nekoliko brutalnih udaraca završio meč. Kao da gledate Rockyjevo lice kako natiče u nakupinu gnjusnih masnica prije nego što protivnika pošalje na tlo.
Dalićev nogomet je nogomet iskorištavanja kratkih i sjajnih trenutaka individualnog talenta. Jako malo taktičkih bravura. Poprilično tanke strateške postavke. Ali upravljanje ljudima i talentom je na najvišem nivou. Ako vam je do ljepote ili naprednih ideja, gledajte nešto drugo. Hrvatska pobjeđuje Dalićevim nogometom, skrpanim poput Frankensteina, nepovezanim i skoro nesalomljivim." |
tex2 |
Posted - 29/03/2023 : 16:38:09 Ladić mi je broj 1, pa Pletikosa i onda Livaković, ali ima još dosta reprezentativnih godina pred Livakovićem, ako će skidati čuda, kao dosad svi će ga na kraju proglasiti najboljim, ali vidjet ćemo što donosi budućnost. |
don_draper |
Posted - 29/03/2023 : 14:48:53 Livakovic mi nije nesto puno bolji od Subasica Dominik je suvise konzervativan golman, sjajan za zaustaviti sut, ali lose vlada 16ercem i loptom u nogama. Mozda bi prije 20ak godina to bilo dovoljno za golmana, ali moderni nogomet ne prasta. Pletikosa mi je par razina ispod njih A Ladic, imao je on tu neku karizmu i sposobnost |
izivko |
Posted - 29/03/2023 : 13:29:40 Ma ne. Nemojmo pretjerivat. Obraniš neki udarac i piskarala te odmah dignu u nebesa. Ne čine mu uslugu ovim pretjerivanjem.
Vidjet ćemo za deset godina, onda ćemo suditi. |
tex2 |
Posted - 29/03/2023 : 12:41:50 Što Vi kažete?
https://www.index.hr/sport/clanak/anketa-je-li-livakovic-vec-sad-najbolji-golman-u-povijesti-reprezentacije/2450532.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d |
izivko |
Posted - 29/03/2023 : 09:49:31 Pogledao sada. čestitke mladićima! Nabijamo Englezima kompleks.
Morao je Baturina skinuti onu paučinu s engleskog gola. Dugo stoji. |
tex2 |
Posted - 29/03/2023 : 09:21:30 Sažetak na kraju linka: prelijep gol Baturine!
https://www.24sata.hr/sport/baturina-nakon-golcine-stalno-vjezbam-slobodnjake-i-u-klubu-900545 |
risbozg |
Posted - 29/03/2023 : 06:31:35 Sretna pobjeda, tri boda u džepu i idemo dalje..ukratko |
ivanl |
Posted - 28/03/2023 : 23:30:35 I jedna krasna slika iz Burse, par bas vidljivih transparenata podrske s Turcima, s njihovim narodom nakon strasnog potresa kojeg su prezivjeli. Bravo nasi! Krasne poruke! I ne zaboravimo da je iz Turske odredbom njihove vlade stigla velika pomoc na Baniju poslije nase nevolje s potresom. Hvala im! |
ivanl |
Posted - 28/03/2023 : 23:27:16 quote: Originally posted by ReemCP
Čekaj, ako osvojimo ligu nacija, idemo direktno na Euro? Onda kvalifikacije kasnije i nisu bitne?
Nema se sta cekat. Nema se sta mislit. Triba sve osvojit! |
ReemCP |
Posted - 28/03/2023 : 23:12:42 Čekaj, ako osvojimo ligu nacija, idemo direktno na Euro? Onda kvalifikacije kasnije i nisu bitne? |
ReemCP |
Posted - 28/03/2023 : 23:10:41 quote: Originally posted by logo111
Opus Arena u Osijeku je dobila uporabnu dozvolu i sad koliko znam slijedi unutarnje uređenje. Negdje u ljeto bi trebalo biti otvorenje. Možda to budu upravo gostovanje reprezentacije.Trebati će biti jako brz za ulaznice tih par minuta koliko treba da se sve rasproda. Opus Arena je stvarno moderna ljepotica. Svako malo prođem pored nje a pod osvjetljenjem dojam je stvarno fenomenalan.
Znam da si ti tamo blizu, zato sam i pitao, rekoh ti ćeš sigurno znati :) Što reći nego da jedva čekamo vidjet prvu utakmicu na tom stadionu ;)
quote: Originally posted by ReemCP
Danas ćemo pobijedit Tursku!

Što-sam-re-ko, bravo Kova  |
ivanl |
Posted - 28/03/2023 : 23:05:56 quote: Originally posted by logo111
Hrvatska bila dominatna, ali izgubila 2 boda od "ekipe koja je dva puta prešla centar"- i to je nešto zbog čega volimo nogomet.
Odbijanci iz auta je nešto što se teško može uvježbati na treningu.
Livaja nije opravdao status prvog napadača. Odsutan, neprimjetan i neopasan.
Kramariću kritika zbog sebičnosti u nekim ključnim trenucima ali i to je nekad vrlina napadača zbog čega je npr. dao prvi gol.
Split je lijepo odradio domaćinstvo. Pohala navijačima.
Ništa nije previše izgubljeno, Dalić je već puno puta pokazao i dokazao da uvijek pronađe pravo rješenje.
Je. Ja bas i ne volim nogomet zbog toga.
Apsolutno. Zena mi se vraca iz kazalista i pita; sta je, kako stojimo? Ja joj upravo govorim; da si tila znat ne bi u teatar isla, ali evo ne mogu virovat koju Velsani sricu imaju...i uleti balun u branku u devestitrecoj minuti...jbg.
Nema on sanse pod svijetlima velikih pozornica. I to dokazuje.
Ne upamti, onolike sebicnosti, ali to je tako. Mislio je da moze. Da nije takav ne bi ni prvi gol spicira. A da je i drugi dao, sad bi se setali kroz kvalifikacijski ciklus, jbg.
Hvala naravno stalnim gostima na Poljudu kad igra Hrvatska! Slavoncima, Hercegovcima, Licanima...i tako dalje.
Normalno. Gospodin Dalic jos je jednom u sedamdeset drugom vodenju nacionalne vrste dokazao sto radi. I eto skinuo brojku svog tutora, G. Blazevica. |
ivanl |
Posted - 28/03/2023 : 22:59:26 quote: Originally posted by izivko
Da, publika je bila vrhunska! Treba čestitati Dalmatincima na koreografiji i pjevanju domoljubnih pjesama!
U boj, u boj!
Danas će Repka trebati sličnu podršku.
Pa necu kazati da nije bilo Dalmatinaca, no domicijelnog stanovnistva grada Splita bas i ne... Ima tome dugo da je tako, ajd u subotu pinkicu vise, ali reprezentacija Hrvatske da se mene pita u ovaj grad vise ne bi dolazila... |
ivanl |
Posted - 28/03/2023 : 22:55:56 Uglavnom, vazna tri punta su tu. Antinogomet Valesa u Splitu okrunjen nevjerovatnom srecom sad ne boli toliko. Turke respektiram masu, volim njihovu zemlju, njihovu svojeglavost, silu, inat bas kako su i veceras prikazali, no jbg. naisli su ponovo na tvrdu kost. Respekt Turcinima! Krasne uspomeme iz Turske, velicanstvene pace, nevjerovatna spiza, dogodovstine...ne smijem svasta ni pisati ovdje. Svaka im sreca, ali ne protiv nas! |
tex2 |
Posted - 28/03/2023 : 22:52:13 Klinci dobili Engleze 2:1, zabili Baturina i Beljo, nema zime za budućnost, ovo večeras usprkos pobjedi je bilo teško gledati |
|
|