T O P I C R E V I E W |
PijaniPatak |
Posted - 08/11/2012 : 17:11:57 SERGIO BONELLI EDITORE - Recenzije & rezervacije -
Topic za praćenje i rezerviranje nerecenziranih Bonelli stripova na stripovi.com.
POPISI:

PRAVILA REZERVIRANJA
- 10 rezervacija po recenzentu (više dozvoljeno jedino u slučaju ako je dio recenzija napisan i/ili čeka na objavljivanje).
- rezervacija vrijedi godinu dana nakon čega postaje slobodna za preuzimanje ukoliko postoji interes za nju.
- datumi rezervacija mogu se vidjeti u popisu rezervacijama po recenzentima (rezervacije prije 1.9.2017) te ovdje (rezervacije nakon 1.9.2017).
- Ako ste izgubili volju za pisanjem rezervirane recenzije, otkažite rezervaciju kako bi ju netko drugi mogao preuzeti.
SMJERNICE ZA PISANJE RECENZIJA
- upute i šablonu za pisanje recenzija možete pronaći ovdje.
- Sve gotove recenzije i tekstove šaljete DeeCayu na mail: recke.stripovicom@gmail.com
- Imajte na umu da od trenutka slanja do objave recenzije na sajtu može proći od mjesec dana pa sve do 2 i pol mjeseca.
- U slučaju da vam recenzija/tekst nisu objavljeni nakon spomenutog perioda, ponovno ih pošaljite jer postoji šansa da su se zagubili u DeeCayevom spam folderu.
- Recenzije pišite bez ikakvog pritiska i uzmite koliko god vremena vam treba (jedino poštujte rok od godinu dana, no zato je i stavljen tako dugi rok).
NAGRADE:
- Svaki mjesec članovi foruma biraju najbolju recenziju, autor pobjedničke recenzije kao nagradu dobiva jedan strip (u vrijednosti do 150 kn) po svom izboru iz kataloga izdavačke kuće "Fibra", topic za glasanje nalazi se ovdje.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ReemCP |
Posted - 10/12/2019 : 14:05:08 quote: Originally posted by King Warrior
Dobar dan. Imam jednu divnu vijest za tebe: MOBILIZACIJA! Potreban si za recku Chico 5 kada izadje, a to ce biti uskoro. Racunamo na tebe. 
Uh, rado bi to prihvatio, ali mislim da nisam ja pravi čovjek za to Zapravo, ne da mislim, nego sam siguran da bi ja to samo uprskao. Od onih 27 Chico specijala, pročitao sam zasad samo jedan, a od ove edicije "putovanje kroz vrijeme", samo prvi broj. Ne znam ništa niti o autorima, tako da bolje to ipak prepustiti nekome iskusnijem. Ja da znam i da vjerujem da će to na nešto ličiti, rado bi prihvatio.
- -
EDIT:
quote: Originally posted by ReemCP
Rezervirao bih od Kit Tellera:
KT VG 003b / LU 02b / ZS 041a / LMS 705a......................... Sjena
Završeno i upravo poslano na mail.
- -
EDIT:
Rezervirao bih od Kit Tellera:
KT VG 005c-006a / LU 03c Gospodar munje / Ruke uvis! |
Sarghan |
Posted - 09/12/2019 : 19:25:55 quote: Originally posted by ReemCP
Rezervirao bih (Kit Teller):
KT VG 027c-028a / LU 14c / LMS 090 & 883b+887a........................ Uzbuna u utvrdi / Crna munja
Samo da javim da je i ovo upravo poslano na mail.
EDIT: rezervirao bih od Kit Tellera:
KT VG 016b / LU 08c / LMS 052a & 801b+811a....................... Zeleni pakao
"Zeleni pakao" upravo završen i poslan na mail.
EDIT: Rezervirao bih od Kit Tellera:
Ažurirano/rezervirano!  |
Sarghan |
Posted - 09/12/2019 : 19:24:43 Bonelli recenzije 2. - 8.12. *svaka recenzija u sebi sadrži 3 različita linka*

|
DODSFERD |
Posted - 09/12/2019 : 17:22:28 Dobar dan. Ne vjerujem da Reem ima vremena da se zeza s takvim neozbiljnim serijalima.  |
King Warrior |
Posted - 09/12/2019 : 11:50:26 quote: Originally posted by ReemCP
Bit će Spock svakako izazov Inače, dosta kratka epizoda, najkraća s kojom se susrećem u pisanju recenzije, a i radi se o samom početku serijala 
Dobar dan. Imam jednu divnu vijest za tebe: MOBILIZACIJA! Potreban si za recku Chico 5 kada izadje, a to ce biti uskoro. Racunamo na tebe.  |
ReemCP |
Posted - 09/12/2019 : 10:10:09 Bit će Spock svakako izazov Inače, dosta kratka epizoda, najkraća s kojom se susrećem u pisanju recenzije, a i radi se o samom početku serijala  |
Spock |
Posted - 08/12/2019 : 23:28:22 quote: Originally posted by ReemCP
Uh, ovo će biti zanimljivo! 
Samo naprijed Reem!  |
ReemCP |
Posted - 06/12/2019 : 16:44:47 quote: Originally posted by ReemCP
KT VG 027c-028a / LU 14c / LMS 090 & 883b+887a........................ Uzbuna u utvrdi / Crna munja
Samo da javim da je i ovo upravo poslano na mail.
- -
EDIT: rezervirao bih od Kit Tellera:
KT VG 016b / LU 08c / LMS 052a & 801b+811a....................... Zeleni pakao
"Zeleni pakao" upravo završen i poslan na mail.
- -
KT VG 003b / LU 02b / ZS 041a / LMS 705a......................... Sjena |
Sarghan |
Posted - 04/12/2019 : 16:06:25 quote: Originally posted by igor 12
poslana šuma mutanata
Ažurirano! 
Ove Sarghanove inovacije su baš super :)
KT VG 054 / LU 27b / LMS 151.............. Manituovo oko
Ovo je upravo poslano na mail.
- -
EDIT:
Ažurirat ću i zabilježiti tijekom dana, vjerojatno navečer!
quote: Originally posted by Dexters
A što ćemo s recenzentima poput vicea koji nemaju profilnu sliku? Možda da se upotrijebi slika iz osobne kao zamjena.
A ništa, nakon dugo vremena ću ponovno uzeti olovku u ruke i sam nacrtati njihove slike/portrete onako kako moj um zamišlja da izgledaju u stvarnom životu.   |
Sarghan |
Posted - 04/12/2019 : 16:01:15    

mail za slanje recenzija: recke.stripovicom@gmail.com
|
Dexters |
Posted - 04/12/2019 : 01:06:36 Novi aranžman je sexy 
A što ćemo s recenzentima poput vicea koji nemaju profilnu sliku? Možda da se upotrijebi slika iz osobne kao zamjena. |
ReemCP |
Posted - 03/12/2019 : 13:00:49 Ove Sarghanove inovacije su baš super :)
KT VG 054 / LU 27b / LMS 151.............. Manituovo oko
Ovo je upravo poslano na mail.
- -
EDIT:
KT VG 027c-028a / LU 14c / LMS 090 & 883b+887a........................ Uzbuna u utvrdi / Crna munja |
solar |
Posted - 03/12/2019 : 09:24:02 Ovo nije dovoljno dobro, treba to prepravit i naravno poslati na odgovarajući način. |
Spock |
Posted - 03/12/2019 : 08:49:27 quote: Originally posted by solar
quote:
Tonka24 (1) MN LIB 070 Ubojica iz sjene - poslana, čeka na objavljivanje
Ja ovo nemam.
Evo, ovdje ju je zalijepio na forumu, samo što više nema slika: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=32187&REPLY_ID=2205866
Kasnije su mu King i Jerry pokušali objasniti da u takvom obliku se ne može poslati recenzija, ali njihovi savjeti nisu naišli na plodno tlo: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=42932&REPLY_ID=2208981 |
solar |
Posted - 02/12/2019 : 20:31:48 quote:
Tonka24 (1) MN LIB 070 Ubojica iz sjene - poslana, čeka na objavljivanje
Ja ovo nemam. |
Spock |
Posted - 02/12/2019 : 20:17:28 Uh, kako moćno sad ove napomene izgledaju!
Svaka čast Sarghan!! |
Sarghan |
Posted - 02/12/2019 : 16:32:41 Bonelli recenzije 25.11. - 1.12. *svaka recenzija u sebi sadrži 3 različita linka*

|
igor 12 |
Posted - 01/12/2019 : 17:00:58 poslana šuma mutanata |
solar |
Posted - 01/12/2019 : 00:55:57 quote: Uz WOLF-ovu, to bi trebalo biti-više manje to. Tak da, rastegni/tempiraj nekako tih par recenzija oko (oba) Božića.
Vidiš, dobro da si napomenuo, nije mi pao na pamet Božić po julijanskom kalendaru! |
Sarghan |
Posted - 01/12/2019 : 00:32:23 quote: Originally posted by solar
Čisto da znate, već imamo tri Božićne recenzije na lageru.
Uz WOLF-ovu, to bi trebalo biti-više manje to. Tak da, rastegni/tempiraj nekako tih par recenzija oko (oba) Božića.
quote: Originally posted by tex2
Poslana recenzija Tex Libellus 95 Potjera!
Hvala Sarghanu na hrpi super savjeta!!!
Ažurirano!  Ima još tu posla, tako da slobodno javi ako trebaš još koji savjet!  |
Sarghan |
Posted - 01/12/2019 : 00:30:49 Mjesečni izvještaj: Studeni/Novembar 2019
- 14 novih rezervacija
- 23 recenzije

Iza nas je mjesec s rekordnim brojem recenzija za ovu godinu, a izvori iz drugog podforuma javljaju kako je jako malo nedostajalo da oborimo i generalni rekord otkada postoje mjerenja! Izuzetno bogat i raznolik mjesec gdje je svatko mogao pronaći nešto za sebe, a posebnog razloga za veselje imaju ljubitelju Alan Forda, Mister Noa i Malog rendžera. Osobno me veseli i čak dvije nove recenzije za Martina nakon višegodišnje suše, no nema straha, uskoro stiže još (najmanje) jedna recenzija DSSM-a!
Veseli podatak kako su zalihe onih prastarih recenzija gotovo pri kraju (ovog mjeseca bi se trebale ispucati sve starije poslane recenzije tako da u novu godinu ulazimo bez većih zaostataka), a vrijedi napomenuti kako se stanje na novijem lageru također smanjuje, što bi u narednim mjesecima trebalo dovesti do još kraćeg razdoblja od slanja do objavljivanja recenzija.
Ipak, kako bi uspijeli održati jednako visok tempo i u narednim mjesecima, potrebno je da produkcija ostane na razini od zadnjih nekoliko mjeseci. Prethodni mjesec smo imali nešto slabiji broj rezervacija nego u zadnje vrijeme, a osobno me zanima i službeni interni podatak od strane nadređenih osoba o mjesečni omjer primljenih/postavljenih recenzija. Ipak, čak i ako dođe do blagog pada mjesečnog broja objavljenih recenzija u narednim mjesecima, vjerujem kako nema zime po pitanju broja objava na sajtu u narednoj godini. U pripremi su također i nove promjene vezane za ovaj topic koje bi svjetlo dana trebale ugledati odmah s Novom godinom, no otom-potom...
Također, iskoristio bih priliku da još jednom podsjetim na Božićnu radnu akciju pripremanja Božićnih/snježnih recenzija za nadolazeće blagdane. Ako postoji još netko zainteresiran priključiti se spomenutoj akciji, sad je krajnje vrijeme da se priključite!
|
tex2 |
Posted - 30/11/2019 : 19:45:04 Poslana recenzija Tex Libellus 95 Potjera!
Hvala Sarghanu na hrpi super savjeta!!! |
Spock |
Posted - 29/11/2019 : 23:10:10 Još se čeka Wolfhunterova ako se ne varam. |
solar |
Posted - 29/11/2019 : 22:57:25 Čisto da znate, već imamo tri Božićne recenzije na lageru. |
ReemCP |
Posted - 29/11/2019 : 22:37:57 Što se tiče "božićne akcije", bilo bi idealno recenzirati jednu epizodu Julije. Ali ona (ta konkretna epizoda) treba tek biti objavljena, novi izdavač Golconda će je možda objaviti u 12.mjesecu. Šteta što možda nije izdana u ovom, 11.mjesecu pa bi sigurno netko to stigao obraditi, lijepo bi se uklopila u ovu akciju.
"Crveni Božić"
 |