forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
PijaniPatak Posted - 08/11/2012 : 17:11:57
SERGIO BONELLI EDITORE
- Recenzije & rezervacije -


Topic za praćenje i rezerviranje nerecenziranih Bonelli stripova na stripovi.com.


POPISI:
PRAVILA REZERVIRANJA

 • 10 rezervacija po recenzentu (više dozvoljeno jedino u slučaju ako je dio recenzija napisan i/ili čeka na objavljivanje).

 • rezervacija vrijedi godinu dana nakon čega postaje slobodna za preuzimanje ukoliko postoji interes za nju.

 • datumi rezervacija mogu se vidjeti u popisu rezervacijama po recenzentima (rezervacije prije 1.9.2017) te ovdje (rezervacije nakon 1.9.2017).

 • Ako ste izgubili volju za pisanjem rezervirane recenzije, otkažite rezervaciju kako bi ju netko drugi mogao preuzeti.


SMJERNICE ZA PISANJE RECENZIJA

 • upute i šablonu za pisanje recenzija možete pronaći ovdje.

 • Sve gotove recenzije i tekstove šaljete DeeCayu na mail: deecaycu@gmail.com

 • Imajte na umu da od trenutka slanja do objave recenzije na sajtu može proći od mjesec dana pa sve do 2 i pol mjeseca.

 • U slučaju da vam recenzija/tekst nisu objavljeni nakon spomenutog perioda, ponovno ih pošaljite jer postoji šansa da su se zagubili u DeeCayevom spam folderu.

 • Recenzije pišite bez ikakvog pritiska i uzmite koliko god vremena vam treba (jedino poštujte rok od godinu dana, no zato je i stavljen tako dugi rok).


NAGRADE:

 • Svaki mjesec članovi foruma biraju najbolju recenziju, autor pobjedničke recenzije kao nagradu dobiva jedan strip po svom izboru iz kataloga izdavačke kuće "Fibra", topic za glasanje nalazi se ovdje.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Spock Posted - 25/04/2019 : 13:51:49
Uz nagovor kolege Jerry Krausea - specijaliste za Nathana, pokušao bih napisati recenziju za NN SR 115/116 Gospodari pretpovijesti. Iznimno je komplicirana tema, pa je to pravi izazov.

DeeCay je rezervirao tu epizodu, ali Jerry me uvjerava da je on odustao od pisanja iste.
solar Posted - 22/04/2019 : 22:21:52
@Sarghan
Meni ne bi bio problem skinuti dio tereta sa DeeCaya, spomenuo sam Markosu da bi sam pokušao staviti svoju recenziju na sajt kad bude gotova, ali možda prije toga možemo pokušati sa nekom tuđom recenzijom.
Sarghan Posted - 22/04/2019 : 11:52:14

quote:
Originally posted by igor 12

možeš ažurirat monstrum iz filadelfije i povratak crnih vukova-poslani, kao i jedna pilotova- libellus 45 fantom u operi.

zapiši mi zagijev maxi yukonski kozaciažurirano/rezervirano!

quote:
Originally posted by igor 12

piše se pomalo, iako kod mene nije faktor nedostatak vremena već ponekad manjak inspiracije i entuzijazma. a i dikejac je prolongirao objavljivanja na skoro 6 mjeseci od slanja.I kod mene se u zadnje vrijeme počelo javljati ovo prvo, ali iz jednog drugog razloga koji je više povezan s preferencijama oko "aktualnosti" objava. Imam volje pisati izvještaje i recenzije o događajima i izdanjima dok su još "svježi" i u nekoj mjeri imaju neku informativnu težinu (npr. prvi pogled ili dojam za one koji se dvoume oko stripova koji se trenutno mogu naći na kioscima), no malo me koči kad mi dođe do glave da postoji šansa da tekst koji pošaljem npr. danas bude objavljen krajem godine ili čak oko Nove godine kada ti tekstovi...pa, i više nisu baš aktualni. Kao netko tko u zadnje vrijeme sve više piše takvu vrstu stvari za neke druge stranice, postaje mi sve teže staviti prioritet na sajt i forum nego na stranice gdje ipak mogu značajno više doprinjeti toj "aktualnosti".

Recimo da bih ovo gore vezano za "aktualnost" teoretski mogao postići na forumu, ali me tu pak iritiraju neka forumska ograničenja. A i realno, takvi tekstovi su ipak "sadržajno" više primjereniji za sajt nego za forum.
Al da, budem preko ljeta pokušao napraviti neku probu za to s Dragonerom i zasebnim topicom s kronologijom i recenzijama pa ćemo vidjeti koliko to ima smisla na forumskoj razini.

quote:
Originally posted by Spock


Da, zamro je!
Dobro je što je još ogroman broj recenzija na lageru, pa se manjak novih recenzija još ne osjeti, ali trebalo bi već označiti "yellow alert"!A realno, glavni cilj topica je da se popišu sve nerecenzirane epizode raznih Bonelli junaka. Recimo da je rezerviranje sekundarno (više kao informacija da se netko bavi pisajem recenzije za određenu priču), ali i opcijalno. Vidjeli smo nemali broj primjera da se objavila neka nerecenzirana epizoda, no do sada još uvijek nismo imali nekih većih problema oko toga.

Ukratko, to što se ništa ne rezervira ne znači nužno (barem se iskreno nadam da je tako) da se ništa ne šalje.

S obzirom na trenutni rok od slanja do objavljivanja, budem u narednim mjesecima probao staviti naglasak ne toliko na "rezerviranje" u punom smislu te riječi koliko na javljanje da je nešto napravljeno ili da se radi po tome. Moram još mrvicu razmisliti kako to izvesti, no otom-potom.

quote:
Originally posted by Spock

Drago mi je vidjeti da nastavljaš s recenzijama unatoč pomanjkanju vremena. Već sam se uplašio da ćeš potpuno odustati od recenzija.
Recenzije su meni najbolji dio ove stranice, a tvoj odlazak bi bio nenadoknadiv gubitak, pogotovo sada kada je DeeCay u "safe mode" režimu.A imam volje pisati za sajt tako da mislim da ne bi trebalo doći do potpunog odustanka. Ako ništa drugo, probat ću preko foruma napraviti ovo što sam gore napisao igoru u vezi pokusa sa Dragonerom i aktualnošću sadržaja, a za sajt ću to onda naknadno slati vođem razmišljanjem "kad se objavi, objavi". Mislim, stoji ono što sam ranije napisao kako je takav sadržaj primjereniji za sajt, al kad je situacija takva kakva je, treba se probati prilagoditi na što bolji način.
igor 12 Posted - 20/04/2019 : 17:18:53
piše se pomalo, iako kod mene nije faktor nedostatak vremena već ponekad manjak inspiracije i entuzijazma. a i dikejac je prolongirao objavljivanja na skoro 6 mjeseci od slanja.

možeš ažurirat monstrum iz filadelfije i povratak crnih vukova-poslani, kao i jedna pilotova- libellus 45 fantom u operi.

zapiši mi zagijev maxi yukonski kozaci
Spock Posted - 16/04/2019 : 12:47:14
quote:
Originally posted by Sarghan

Malo je zamro topic u zadnjih mjesec i pol. Da čujem, jel se išta piše, šalje ili čita od recenzija?

Osobno, u zadnja 2-3 mjeseca su mi se malo nagomilale privatne obveze, no zadao sam si cilj napisati/poslati barem jednu recenziju mjesečno dok mi se obveze malo ne smire. Do sada mi je to polazilo za rukom, a ako sve bude po planu, od ljeta pojačavam tempo na (nadam se) prošlogodišnji ritam.Da, zamro je!
Dobro je što je još ogroman broj recenzija na lageru, pa se manjak novih recenzija još ne osjeti, ali trebalo bi već označiti "yellow alert"!

Drago mi je vidjeti da nastavljaš s recenzijama unatoč pomanjkanju vremena. Već sam se uplašio da ćeš potpuno odustati od recenzija.
Recenzije su meni najbolji dio ove stranice, a tvoj odlazak bi bio nenadoknadiv gubitak, pogotovo sada kada je DeeCay u "safe mode" režimu.

Ja također imam sve manje vremena kako se bliži ljeto, ali nadam se da ću uhvatiti vremena za još koju recenziju u dogledno vrijeme.
Sarghan Posted - 15/04/2019 : 19:18:22
Malo je zamro topic u zadnjih mjesec i pol. Da čujem, jel se išta piše, šalje ili čita od recenzija?

Osobno, u zadnja 2-3 mjeseca su mi se malo nagomilale privatne obveze, no zadao sam si cilj napisati/poslati barem jednu recenziju mjesečno dok mi se obveze malo ne smire. Do sada mi je to polazilo za rukom, a ako sve bude po planu, od ljeta pojačavam tempo na (nadam se) prošlogodišnji ritam.
Sarghan Posted - 15/04/2019 : 19:08:47
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


Prljava afera
Mister No
MN LIB 8 | 123 str.

by Spock

Mister No dobiva posao iz snova! Jedan sunarodnjak ga angažira da svojim Piperom prevozi redovite pošiljke revolucionarne, ljekovite trave. Očekivano, ta trava je sve osim revolucionarna i ljekovita.Sarghan Posted - 08/04/2019 : 23:53:09
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


Osjećaj bola
Komesar Ričardi
KORI CARK 1 | 160 str.

by bojan

Svi smo mi tokom života nebrojeno puta osjetili bol, kako fizičku, tako i psihičku. Ipak, jeste li ste se ikad zapitali kako je to osjetiti tuđu bol?Sarghan Posted - 02/04/2019 : 22:10:06
Mjesečni izvještaj: Ožujak/Mart 2019 • 2 nove rezervacije

 • 8 objavljenih (Bonelli) recenzija


Razočaravajuć mjesec po rezervacijama, solidan po broju recenzija. Malo po malo vraćamo se prema dvoznamenkastom broju recenzija, a mislim da bi se to moglo dostići u narednim mjesecima. Što se rezervacija tiče, prošli godine su treći i četvrti mjesec također bili nešto slabiji, no vjerujem da će proljetno buđenje naših recenzenta ove godine uraniti te da nećemo morati čekati do petog mjeseca za eksploziju rezervacija!

Rezervacije koje istječu u 04/19:
- nema
Sarghan Posted - 01/04/2019 : 01:25:21
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


I vaskrsni u boli
Siročad
SIR DW 6 | 96 str

by Sarghan

Nakamura slijeće na izvanzemaljski planet kako bi vojnicima prenio prijelomnu vijest: rat je napokon završen. Za to vrijeme, tajanstveni ratnik iz sjene, pod naredbom profesorice Jurić, kreće u potragu za Ringom…Sarghan Posted - 25/03/2019 : 19:06:07
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


Riječni pirati
Mister No
MN LIB 5 | 303 str.

by Spock

Pri napadu pirata na brod, Mister No je ubio jednog od razbojnika, ali je zbog njegove reakcije poginuo jedan putnik. Sada mora strahovati od osvete pirata, a policija ga optužuje zbog pogibije putnika. Iako je već u nemilosti policije, naš junak odlučuje razotkriti bandu.
Killer Jim
Kit Teller
KT LU 14/15 | 122 str.

by Spock

Frankie slučajno digne u zrak skladište streljiva u utvrdi, da bi nekoliko tjedana kasnije on i Kit postali novinari u gradiću usred Nebraske!! Nema straha, nisu otpušteni, niti su dezertirali. Riječ je o tajnom zadatku!


Sarghan Posted - 18/03/2019 : 21:54:24
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


Boginja majka
Dylan Dog
DD LU 135 / VEC 99 | 96 str.

by Mhejl

Dilan odlazi u ženski internat Bretvik skupa sa kćerkom njegove najnovije ljubavnice, gdje stvari nisu onakvima kakve se čine...

U sjeni vulkana
Dylan Dog
DD LEX 117 / VEC 28 | 96 str.

by Dexters

Dylan Dog u društvu svog vjernog pomoćnika dolazi na Island, u gradić Draganfiordur, kako bi pomogao Kristin u rasvjetljavanju slučaja smrti njenih roditelja. Ubojstva znanstvenika, duhovi, mitološka bića, sve nas to čeka - u sjeni vulkana.Sarghan Posted - 11/03/2019 : 18:05:28
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by Spock

Rezervirao bih MN LIB 22: Nevidljiva prijetnja.
Poslana recenzija za "Nevidljivu prijetnju"!Ažurirano!
Spock Posted - 07/03/2019 : 08:38:40
quote:
Originally posted by Spock

Rezervirao bih MN LIB 22: Nevidljiva prijetnja.
Poslana recenzija za "Nevidljivu prijetnju"!
Sarghan Posted - 04/03/2019 : 19:01:45
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by Sarghan

Inače, Mhejl mi se krajem prošle godine javio preko pm-a da je poslao sve te recenzije, ali da nije dobio nikakav odgovor na mail te da nije siguran jesu li primljene. Preporučio sam mu da ih ponovno pošalje DeeCayu (čak sam ponudio da ih pošalje meni da ih proslijedim DeeCayu), no na kraju nisam dobio nikakav odgovor od Mhejla. Štoviše, ne znam ni je li vidio taj moj odgovor. Sad, s obzirom da te recenzije nikada nisu objavljene, Dee ih vrlo vjerojatno nije primio, a ne znam je li ih Mhejl ponovno slao.

Mislim da sam prošle godine negdje na glavnom DD topicu vidio "radne" verzije tih recenzija i smatram da bi bila šteta da se one ne objave ako su već napisane/dorađene, još više ako jedino zbog neprimitka nisu objavljene. Ako se netko čuo/čuje s Mhejlom (ili na ovom ili darkwoodovom forumu ili preko nekog trećeg kanala), bilo bi lijepo ako bi mu mogao skrenuti pozornost na ovaj topic ili da ga priupita za te recenzije ili nešto... iskreno, ni sam ne znam šta je pametno, ali glupo mi je zbog svega navedenog brisati te njegove rezervacije.Evo, uskrsnula jedna!
https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-lu-153-na-kozi/2203/

Usput, prethodna (Jerryjeva) još nema slika.Je, vidim. Vjerojatno su i ostale dvije također poslane i eventualno će biti objavljene.

Inače, ovdje se sada dogodila zanimljiva situacija s ovom recenzijom. Naime, Mhejl mi je negdje oko rujna 2017. javio da je poslao ovu i još dvije recenzije za Dylana. Kad mi je to javio, "rezervirao" sam mu te tri recenzije čisto kako bi oni rijetki recenzenti koji se ravnaju po ovim popisima znali da je netko to odradio i poslao.

Ipak, pola godine kasnije se ispostavilo da ih Dee nije primio i Mhejl mi je javio da će ih opet poslati. Nakon toga više nisam čuo ništa o tim rezervacijama.

Još pola godine kasnije, rok od godinu dana pri kraju, vidim da recenzije nisu osvanule na sajtu, a ne znam da li su ikada opet poslane. Od Mhejla ni traga ni glasa na onih nekoliko pm-a šta sam mu poslao (vjerojatno tijekom tog perioda nije dolazio na forum). Ostavio sam mu te tri priče još mjesec-dva rezervirane nakon čega sam mu maknuo rezervacije jer... nemam pojma što se na kraju dogodilo s tim recenzijama.

Još pola godine kasnije...jedna od tih recenzija je osvanula na sajtu. Ja: ¯\_(ツ)_/¯

Ustvari, ovo je jedan od mnogih razloga zašto već neko vrijeme razmišljam da se ukine rok od godinu dana za slanja recenzije. Nekako mi počinje gubiti smisao kad je u nekim slučajevima zbog manjka feedbacka (a i trenutnog dužeg perioda od slanja do objave recenzije) teško pratiti status rezervacije. Mislim, čak i kad je javljeno da je recenzija poslana, opet nastane sumnja oko toga (sjetimo se onog jednog forumaša koji je javio da je poslao recenziju za zagora da bi se na kraju ispostavilo da nije), mada je ta neizvjesnost u većini slučajeva uzrokovana dužim periodom čekanja na objavu.

Ukratko, prilagodit ću u skorije vrijeme taj sistem, možda čak i smanjiti naglasak na nužnost rezervacija (osim kad je Zagor u pitanju), a popisima (i topicu) više dati informativnu vrijednost. Da budem iskren, nisam (još) siguran kako ću to to točno postići, no kroz par mjeseci ću smisliti nešto. Svaki prijedlog i sugestija su dobrodošli!
Sarghan Posted - 04/03/2019 : 18:14:45
Prošlotjedne Bonelli recenzije:


Zemlja
Nathan Never
NN LIB SB 11g | 46 str.

by Jerry Krause

Još jedna posveta thekideu, iznenada preminulom forumašu i recenzentu koji je svojim likom i djelom zadužio ovaj sajt. Ova recenzija, koju je on trebao napisati, još je jedan mali dio doprinosa kojim mu se želimo odužiti.

Na koži
Dylan Dog
DD LU 153 / VEC 117 | 96 str.

by Mhejl

Misteriozni niz ubistava zahvatio je London, a jedina stvar koja povezuje sve slučajeve – svaki od ubica bio je od glave do pete istetoviran... tetovaže koje nisu bile tu prije napada ubilačkog ludila...Spock Posted - 02/03/2019 : 22:16:25
quote:
Originally posted by King Warrior

Pomalo razocaravajuca recenzija. Previse filozofiranja, slabo sta receno o samoj epizodi.Istina da mi je bilo teško razumjeti pročitano, a tvoj kratki komentar na svima lako razumljiv način više kaže o stripu nego cijela recenzija.

Nisam, a niti mislim čitati, a ni nabaviti ovaj strip, pa ne mogu komentirati pravu vrijednost recenzije.
King Warrior Posted - 02/03/2019 : 21:49:33
Pomalo razocaravajuca recenzija. Previse filozofiranja, slabo sta receno o samoj epizodi.
Spock Posted - 02/03/2019 : 21:41:08
quote:
Originally posted by Sarghan

Inače, Mhejl mi se krajem prošle godine javio preko pm-a da je poslao sve te recenzije, ali da nije dobio nikakav odgovor na mail te da nije siguran jesu li primljene. Preporučio sam mu da ih ponovno pošalje DeeCayu (čak sam ponudio da ih pošalje meni da ih proslijedim DeeCayu), no na kraju nisam dobio nikakav odgovor od Mhejla. Štoviše, ne znam ni je li vidio taj moj odgovor. Sad, s obzirom da te recenzije nikada nisu objavljene, Dee ih vrlo vjerojatno nije primio, a ne znam je li ih Mhejl ponovno slao.

Mislim da sam prošle godine negdje na glavnom DD topicu vidio "radne" verzije tih recenzija i smatram da bi bila šteta da se one ne objave ako su već napisane/dorađene, još više ako jedino zbog neprimitka nisu objavljene. Ako se netko čuo/čuje s Mhejlom (ili na ovom ili darkwoodovom forumu ili preko nekog trećeg kanala), bilo bi lijepo ako bi mu mogao skrenuti pozornost na ovaj topic ili da ga priupita za te recenzije ili nešto... iskreno, ni sam ne znam šta je pametno, ali glupo mi je zbog svega navedenog brisati te njegove rezervacije.Evo, uskrsnula jedna!
https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-lu-153-na-kozi/2203/

Usput, prethodna (Jerryjeva) još nema slika.
Sarghan Posted - 01/03/2019 : 20:58:09
Mjesečni izvještaj: Veljača/Februar 2019 • 12 novih rezervacija

 • 7 objavljenih recenzija
  • 6 Bonelli recenzija


Uistinu, najkraći mjesec u godini je bio nešto plodonosniji po pitanju recenzija u odnosu na mjesečni prosjek u zadnjih pola godine, a i broj rezervacija je također još nešto porastao. Ostalo je više-manje sve po starom, no sad će uskoro proljeće pa očekujem još malo veći rast aktivnosti i buđenje u narednim mjesecima.

Rezervacije koje istječu u 03/19:
DRGN #10-11 Jame fargova - Kraljica ledenih solar [rezervirano 22.03.2018]
DD BOP 01a - Zbogom, Groucho PijaniPatak [rezervirano 31.03.2018]
Sarghan Posted - 01/03/2019 : 20:52:01
quote:
Originally posted by tex2

Rezervirao bi Libellus Tex 95 Potjera, original 629/630 i Tex 100 regularni (ZS 757 Tvrđava Apača)Rezervirano!
Samo javljaj kako koju budeš slao za slučaj da budeš imao želju još neku priču rezervirati.
Sarghan Posted - 01/03/2019 : 20:28:14

Spock Posted - 01/03/2019 : 20:23:05
quote:
Originally posted by tex2
Recenzija za Sataniju je praktički gotova, čekam da izađe klasik 6 od Strip agenta, pa da i to ubacim pod domaća izdanja.
Odlično, ovo me veseli! Taman počinjem s Texom kronološki preko SA Klasika, pa svaka nova recenzija tih epizoda pomaže!!

Samo, ima puno zamki kod tih početnih brojeva.
Npr. imamo ovu recenziju https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-libkb-2-junak-meksika/1881/
koja je potpuno pogrešna i odnosi se na krivu epizodu. (Pogledaj moj komentar!)

tex2 Posted - 01/03/2019 : 17:30:23
Rezervirao bi Libellus Tex 95 Potjera, original 629/630 i Tex 100 regularni (ZS 757 Tvrđava Apača)

Recenzija za Sataniju (moja prva recenzija, iako mislim da bi večeras mogao odmah napraviti i Potjeru, pa će ona biti prva) je praktički gotova, čekam da izađe klasik 6 od Strip agenta, pa da i to ubacim pod domaća izdanja.
Spock Posted - 26/02/2019 : 22:58:55
quote:
Originally posted by Sarghan

quote:
Originally posted by Spock

@Sarghan: Mogao se nabaciti svoj komentar za D.D.: Marty! Stavio sam svoj, a baš me zanima tvoje mišljenje.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50245Planirao sam se malo detaljnije raspisati o Martyju i najnovijem Planetu mrtvih od Ludensa, ali život, nažalost, trenutno ima drugačije planove za mene. Kako stvari trenutno stoje, bliže sam "nestanku" s foruma nego da više pišem po njemu.

Ali da, budem se jednom detaljnije osvrnuo na Martyja (trenutno u top 5 Dylanovih priča)...jednom.Žao mi je to čuti, ali predobro shvaćam kakve sve život priče može ispričati.
Bio bi to ogroman gubitak za forum, čak i nenadoknadiv, bojim se!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000