forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Zlix Posted - 16/09/2013 : 11:56:46
Čarobna knjiga rešila je da obraduje ljubitelje stripova prelaskom na mesečni ritam izdavanja! Nova dinamika otpočela je već s Vulverinom, koji je izašao u drugoj polovini avgusta, a plan za sledećih šest meseci izgleda ovako:

28. septembar – Marvel Essential: Spajdermen 2

20. oktobar – Princ Valijant, I tom (1937–1938), izdanje u koloru, formata 33 x 24 cm, prema Fantagrafiksovim materijalima

20. oktobar – Marvel Essential: Osvetnici 2

23. novembar – Marvel Essential: Tor 1

7. decembar – Princ Valijant, II tom (1939–1940)

21. decembar – Džeremaja, I tom (epizode 1–3), kolor, format A4

25. januar – Marvel Essential: Hulk 1

22. februar – Marvel Essential: Fantastična Četvorka 1

Kao što možete videti, u oktobru i decembru pojačaćemo izdavačku aktivnost sa po dva izdanja. Cene svih najavljenih naslova biće, naravno, 1.285 dinara u knjižarama, s mogućnošću da ih kupite po znatno nižoj ceni na sajtu i u klubovima čitalaca Čarobne knjige, kao i u striparnicama Darkwood i Alan Ford.

http://www.carobnaknjiga.rs/carobna-knjiga-krece-s-mesecnim-objavljivanjem-strip-izdanja
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
borg Posted - 03/06/2023 : 17:32:37
Aleks, ne znam šta bih ti rekao osim da citiram jednog mog druga: upiši se u školu za humor.
alexts Posted - 03/06/2023 : 16:58:21
Sad se kaže "bistar kao borg", ne više "kao boza".

borg Posted - 03/06/2023 : 15:38:33
Hehehehehe, dobar!
Lord Vader89 Posted - 03/06/2023 : 15:33:22
ima neke poetske (ne?)pravde u tome da borg govori kako se lokalni fenomen asimilovao u ogromnu masineriju gde se pojedinacni glasovi vise ne cuju xD
borg Posted - 03/06/2023 : 15:21:28
quote:
Originally posted by john connor

Kupci govore kakve bi stripove zeleli. Jel to nesto strasno?

Ukazuju na moguce greske, nemarnost, previd. Dobronamerna kritika je uvek dobrodosla. Na koncu kupci kupuju proizvod. Ne vidim tu problem.

Mislim da su to relikti prošlosti. Kada je bilo kupaca stripova toliko da su se znali međusobno. I kada je izdavač gledao da izađe u susret toj grupi kupaca, jer je strip bio nepoznat široj publici.

Danas, kada proda ČK Asteriksov prvi integral u 10.000 primeraka, postaje nevažno šta misli grupa od 50-100 stripofila... A i sama prodaja tolikih tiraža njima kaže šta rade dobro.

S druge strane, misliš da Karven ne zna kako da napravi savršeno izdanje?
Al ako mu kažu: imaš toliki budžet. Onda on pravi savršeno izdanje u zadatim parametrima.

Sada, kada je strip izašao iz senke postoje neka druga pravila. Mada, i dalje postoje neki izdavači koji "zavise" od grupe stripofila. I njihove podrške.

Što se ČK tiče, mislim da pročitaju komentare, u smislu nekog feedback-a, ali komentari efekta imaju samo u smislu nekih manjih kozmetičkih promena.

Zato im forum više nije ni potreban. Važno je samo se oglašavati da je stiglo nešto novo i podsticati pažnju tj. tražnju. Diskusije su prevazišli. Verovatno tako razmišljaju. Šta znam...

Komentarišem i ja tehnikalije stripa kog pročitam. Al pitanje je koliko to uopšte dotiče izdavača. Sad da krenem da tupim o tome kako je Komiko pogrešio kod upisa Aldobranda. Čak i na zadnjoj korici im piše AldoBANDO. Ima i u stripu... Al, to je već zaštitni znak Komika- greške kod upisa... I sad ja da govorim Vuku da obrati pažnju na upis... Nah... Kad neko iznova ponavlja iste stvari, znači da ne želi da ih menja. E, sad, zamisli da ću pre da jurim kamiondžiju, da mi prevozi strip iz Hrvatske nego da mi stigne Komikov na kućnu adresu. Koliko moraš da fušeriš da me izbaciš iz zone komfora i da pre izaberem strano izdanje nego domaće.
ČK stavlja sve na isti papir. U Taličnom i Asteriksu, Marsupilamiju itd mi prolazi. Kod 90% drugih mi ne prolazi.
Moja kritika je da ne kupim taj ili onaj strip. Ako ima pak mnogo onih koji ga kupe, onda je izdavač odradio odličan posao. Ako im prodaja ide loše, onda će sami da se zapitaju zašto...

Peyo Posted - 03/06/2023 : 13:14:43
quote:
Originally posted by borg
Ja živim u zemlji čuda. Tako da mi svaka normalnost deluje čudno.

Ima stara izreka:

Tko ovdje ne poludi nije normalan !
john connor Posted - 03/06/2023 : 10:47:13
Kupci govore kakve bi stripove zeleli. Jel to nesto strasno?

Ukazuju na moguce greske, nemarnost, previd. Dobronamerna kritika je uvek dobrodosla. Na koncu kupci kupuju proizvod. Ne vidim tu problem.
borg Posted - 03/06/2023 : 02:58:20
Kupci govore izdavačima kako treba da se izdaju stripovi.
Izdavači određuju kupcima koje stripove mogu kupovati.
Policajac kupuje od lopova stripove pa poklanja biblioteci iz koje su isti ukradeni.
Hrvatski izdavač izdaje strip srpskog autora na srpskom jeziku.
Srpski izdavači, po pravilu, izdaju stripove na latinici. Itd.

Jel neko stvarno misli da su problem margine, promena štamparije, logo na naslovnici?

Ja živim u zemlji čuda. Tako da mi svaka normalnost deluje čudno.

AleksandarN Posted - 02/06/2023 : 20:36:44
quote:
Originally posted by Largo

Verovatno prodaja prvog broja nije ispunila očekivanja, pa su smanjili tiraž i promenili štampariju.
To naravno nije dobar izgovor, ali već smo navikli na ovakva sranja od njih…

A mogu da ispale kao i za Sagu i da kazu ne isplati nam se i kupite ostatak od drugog izdavaca (kojeg smo verovatno u medjuvremenu zabranili).
alaniusfordius Posted - 02/06/2023 : 19:07:25
quote:
Originally posted by Largo

Verovatno prodaja prvog broja nije ispunila očekivanja, pa su smanjili tiraž i promenili štampariju.

Mozda je nesto i do bojkota?
Largo Posted - 02/06/2023 : 18:59:18
Paka01 Posted - 02/06/2023 : 16:24:44
Aha, pardon, nisam znao. Mislija sam da ide ko u originalu.
Red Marquis Posted - 02/06/2023 : 16:03:23
quote:
Originally posted by Paka01

Zar Bone nema 9 trejdova?

ČK će izdati u 5 knjiga sve.
Paka01 Posted - 02/06/2023 : 15:58:22
Zar Bone nema 9 trejdova?
Red Marquis Posted - 02/06/2023 : 15:49:26
Nisam od onih koji zacvili kad vidi Simbol, ali stvarno ne volim kada se menja štamparija za isti serijal, popgotovo kad nije neki dugačak. Za Valijante mi je jasno, dugačak serijal, malo ko od nas to još kupuje, zahvalan sam što on ide i dalje i kupovaću ga u bilo kakvoj opremi.
Ali Bone ima samo 5 knjiga, i to bi moralo da se izgura uniformno.
paranoid Posted - 02/06/2023 : 13:16:59
Sacekajte da izadje, znate da cesto nisu tacne informacije na cobissu
matori paraliticar Posted - 02/06/2023 : 13:11:49
glupi su i arogantni? ne znam da li sa ovom izjavom mogu dobiti opomenu ili ban..
ali uglavnom svakim svojim potezom nakon onih nekih pocetaka kada smo svi verovali da ce dati nesto dobro stripu..
rade gluposti jednu za drugom koje odbijaju ljude..
i nije da odbijaju nekog ko bi mozda uzeo strip dva godisnje nego sta ja znam 20-30-50

Nisam uzeo Bone niti nesto previse razmisljao o tome iako me zanima strip
da su kulturni, pokazuju da ih kupci zanimaju za pravo meni ne bi smetale ni promene stamparija ako je to uslov da strip
izlazi uopste

velika steta.. i za njih i nas
vetropiroman Posted - 02/06/2023 : 12:46:42
Au, pa ovo za Boun je baš gadna vest. Verovao sam da će Nikola da izgura to do kraja u istom kvalitetu. Srećom pa je drugi tom, a ne kao sa Tornjevima, lakše će se utopiti/pokloniti. Al ajd, možda Simbol iznenadi...
john connor Posted - 02/06/2023 : 12:36:57
Ej ne mogu 5 knjiga da izguraju da budu uniformne.
kasper Posted - 02/06/2023 : 12:08:15
auf, bas sam zeleo da ce boun bude u rotografici
john connor Posted - 02/06/2023 : 11:44:18
Koliko god ih pljuvao, opet tu i tamo kupujem. Talicnog nastavljam naravno, i cekam Spirua koga dugo nema.

Boun 1 sam uzeo, i sada su nas opet napravili budalama. Ovo cu da poklonim nekome, i dovidjenja.
john connor Posted - 02/06/2023 : 11:42:38
Jeste, i Talicni za sada jeste.

Btw, Talicni 9 na cobissu.
Paka01 Posted - 02/06/2023 : 11:40:15
Jel bar kompletan Asterix okej što se tiče tiska, uveza i sličnog? Imam prvih 7 knjiga i super su mi, kakve su ove dalje?
john connor Posted - 02/06/2023 : 11:38:31
Jos jedan primer zasto ce B Ck uvek biti smrad, je primer poslovanja za ovih 10+ god.

Objavili Boun 1, Rotogr, navodno 1000 naklada. Da bi par meseci kasnije na cobissu najavili Boun 2, sada 800 naklada, i prebacivanje u usrani Simbol. To je potcenjivanje, i na neki nacin prevara kupaca. Zato sam odustao od Valijanta, zbog iste sheme, losiji kvalitet, nakon pocetnog.

To rade samo prevaranti, i hostapleri.
john connor Posted - 02/06/2023 : 11:35:26
Da svih ovih 10+ god vidljivo kako obracaju paznju na detalje, ljudi jednostavno otaljavaju, ne rade profesionalno, otaljaj, zajebi, i uzmi pare.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000