forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Zlix Posted - 16/09/2013 : 11:56:46
Čarobna knjiga rešila je da obraduje ljubitelje stripova prelaskom na mesečni ritam izdavanja! Nova dinamika otpočela je već s Vulverinom, koji je izašao u drugoj polovini avgusta, a plan za sledećih šest meseci izgleda ovako:28. septembar – Marvel Essential: Spajdermen 2

20. oktobar – Princ Valijant, I tom (1937–1938), izdanje u koloru, formata 33 x 24 cm, prema Fantagrafiksovim materijalima

20. oktobar – Marvel Essential: Osvetnici 2

23. novembar – Marvel Essential: Tor 1

7. decembar – Princ Valijant, II tom (1939–1940)

21. decembar – Džeremaja, I tom (epizode 1–3), kolor, format A4

25. januar – Marvel Essential: Hulk 1

22. februar – Marvel Essential: Fantastična Četvorka 1


Kao što možete videti, u oktobru i decembru pojačaćemo izdavačku aktivnost sa po dva izdanja. Cene svih najavljenih naslova biće, naravno, 1.285 dinara u knjižarama, s mogućnošću da ih kupite po znatno nižoj ceni na sajtu i u klubovima čitalaca Čarobne knjige, kao i u striparnicama Darkwood i Alan Ford.

http://www.carobnaknjiga.rs/carobna-knjiga-krece-s-mesecnim-objavljivanjem-strip-izdanja
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Heisenberg Posted - 13/06/2024 : 00:42:23
Kaže Džimi da vredi, ja ću uzeti
Ampoo Posted - 12/06/2024 : 22:25:26
Vredi li uzeti ovu mangi Bogovi lažu
henry Posted - 10/06/2024 : 13:43:37
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Uh pritisla domaca konkurencija..


Ma kakva konkurencija, bojkot devastira
matori paraliticar Posted - 10/06/2024 : 12:36:21
Uh pritisla domaca konkurencija..
jagodanbg Posted - 10/06/2024 : 11:01:07
https://carobnaknjiga.rs/carobna-knjiga-najavljuje-tradicionalnu-letnju-stripomaniju-i-mangamaniju
going going Posted - 05/06/2024 : 00:38:38
Mea culpa, ja sam se onda zeznuo.
Red Marquis Posted - 05/06/2024 : 00:27:06
Ovako je već godinama. Isti broj, isti termini.
going going Posted - 05/06/2024 : 00:13:10
Meni se čini da su bile češće. Ili ja nisam učestvovao onda u prethodne 2, 3. A to me čudi, jer uvek uzmem bar par komada stripova za 500 kinti. Čak i ono što nisam nikad planieao da uzmem, kad vidim da je za 500 din uzmem, stavim na policu, pročitaće se nekad, leba ne jede.
naker Posted - 04/06/2024 : 21:11:01
Going x2 ono napisao kao da Čarobna organizuje petnaest stripomanija godišnje.. I meni se čini da ništa nije drugačije u odnosu na prethodnih par godina. Jedna letnja stripomanija, jedna zimska + sajam + rođendan. Uostalom biće stripomanija ovog meseca, pa videće se da li se nešto promenilo..
panda Posted - 04/06/2024 : 17:28:59
Vec par godina te "Stripomanija" rasprodaje idu u junu i decembru + za sajam, a prosle godine bila i rodjendanska akcija u septembru.

Nista se nije promenilo od jeseni 2022 ili kad se vec desilo ono sa zabranom uvoza.
going going Posted - 04/06/2024 : 17:09:16
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:
Originally posted by going going

A sto se tice bojkota da li uspeva ili ne i o promeni izdavacke politike - ne znam. Ali rekao bih da su se stripomanije i masovne rasprodaje proredile u odnosu na prethodne godine. Ove godine nije bila ni jedna Stripomanija sa stripovima za po 500 dinara i 1000 dinara. A i u drugoj polovini prosle (2023.) godine mislim da je bila samo jedna stripomanija od svega par dana pred Novu godinu, ako ne racunamo naravno uobicajene popuste za Sajam Knjiga, kada svi izdavaci daju popuste.koji zakljucak odavde izvodis?Da je došlo do određene promene u politiki poslovanja. Da li je to sa nečim povezano ili ne - ne znam i ne mogu da tvrdim. Samo kažem da sam primetio.

Inače slažem se s Borgovim zaključom, iznad mog upisa.
borg Posted - 04/06/2024 : 12:18:25
Meni poslednji sajam bio nepotpun bez izdanja na rasprodaji.
I gledam na ta "krajnja sniženja" pozitivno. I višestruko korisno i za izdavača i za kupca.
Al da ne pišem sada ceo elaborat o tome. Zaključak je da mi ta sniženja nisu dokaz da nekom izdavaču loše ide. Nego su čak i često potrebni.
Ne postoji brend a da ja znam, u bilo kojoj industriji koji ne daje ta sniženja.
Nekada se i na dobro prodavane proizvode daju jaka sniženja. Sve to vezuje kupca za dati brend. To je nauka za sebe. Naravno postoje određena pravila kako se i kada to radi...

Ne znam što stalno ovi koji kupuju izdanja (određenih) izdavača imaju potrebu da prozivaju one koji iste ne kupuju ili minimalno kupuju. Neki srpski izdavači su odigrali neke poteze bez takta što je iritiralo neke kupce. Zar je to teško razumeti?
Od tada se ispeglala prilično situacija. Ostala je samo ta neka fleka. Neko pređe preko toga, neko ne. Al nema ništa novo po tom pitanju da bi se iznova pokretale priče.

alaniusfordius Posted - 04/06/2024 : 10:41:48
quote:
Originally posted by going going

A sto se tice bojkota da li uspeva ili ne i o promeni izdavacke politike - ne znam. Ali rekao bih da su se stripomanije i masovne rasprodaje proredile u odnosu na prethodne godine. Ove godine nije bila ni jedna Stripomanija sa stripovima za po 500 dinara i 1000 dinara. A i u drugoj polovini prosle (2023.) godine mislim da je bila samo jedna stripomanija od svega par dana pred Novu godinu, ako ne racunamo naravno uobicajene popuste za Sajam Knjiga, kada svi izdavaci daju popuste.koji zakljucak odavde izvodis?
teller Posted - 04/06/2024 : 05:19:29
Sa Umpahom izdavac ne može pogrešit..
To če se razprodat za čas... Uzet če matori za sebe, za klice, zato jer ide uz Asterixa, jer je integral samo jedan...
Ma... bar tu su sigurni u prodaju..
Čudi me da nije to več Fibra objavila...
going going Posted - 04/06/2024 : 03:23:04
A sto se tice bojkota da li uspeva ili ne i o promeni izdavacke politike - ne znam. Ali rekao bih da su se stripomanije i masovne rasprodaje proredile u odnosu na prethodne godine. Ove godine nije bila ni jedna Stripomanija sa stripovima za po 500 dinara i 1000 dinara. A i u drugoj polovini prosle (2023.) godine mislim da je bila samo jedna stripomanija od svega par dana pred Novu godinu, ako ne racunamo naravno uobicajene popuste za Sajam Knjiga, kada svi izdavaci daju popuste.
Red Marquis Posted - 03/06/2024 : 20:33:55
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Red Marquis

Umpah nije naravno klasik kao Asterix ni TT, ali pošto ima samo jedan integral, a nije nepoznat strip, biće sigurno zadovoljavajuća prodaja. A forum ne samo činjenicom da je samo deo čitalačke publike već i to što je jasno demografski profilisan (muški, 40+) ne može da bude lakmus test.Pa da. Kod nas je preko 60% stripovske publike ženskog pola, a preko tri četvrtine čine maloletnici oba pola, tako da forum ništa ne reprezentuje.


Karikiraš po običaju, a znam da si razumeo poentu.
Postoji nešto i između maloletne dece i onih koji su u pedesetima. A takvi ne zalaze na forume.
alexts Posted - 03/06/2024 : 19:46:27
quote:
Originally posted by Red Marquis

Umpah nije naravno klasik kao Asterix ni TT, ali pošto ima samo jedan integral, a nije nepoznat strip, biće sigurno zadovoljavajuća prodaja. A forum ne samo činjenicom da je samo deo čitalačke publike već i to što je jasno demografski profilisan (muški, 40+) ne može da bude lakmus test.Pa da. Kod nas je preko 60% stripovske publike ženskog pola, a preko tri četvrtine čine maloletnici oba pola, tako da forum ništa ne reprezentuje.
alaniusfordius Posted - 03/06/2024 : 19:34:43
quote:
Originally posted by Peyo

Umpah Pah (Oumpah-Pah) jest veliki BD klasik na korak do Asterixa koji je jedan od najvećih FR/BE stripova pa i šire.

Čudi me ovo komešanje oko najavljenog integrala budući da je dosta objavljivan u ex-Yu:

https://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=UMP&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

Na ovom popisu nema još Panorame, ali tko se još toga sjeća? Samo najstariji ovdje.

Što se tiče sadržaja ovog integrala obuhvaćene su sve 3 Bookglobeove knjige, a dodatak je nekoliko stranica skica i možda nešto teksta.Ljubitelji Asterixa koji nisu čitali Umpah Paha neće biti razočarani s novim junakom.
Ja sam se sa Umpah Pahom sreo bas u Panorami, ali Panoramu nisam citao u "realnom" vremenu, to su bile caletove Panorame, ja ih citao u osnovnoj skoli.

Odmah mi je bio jedan od najboljih stripova koji su tamo objavljivani, jako su mi se dopali i Zil Zurdan (koji se nije tako zvao), Karl Viking i Srebrni kolt :D
Ali najbolji je bio Djoka Kraka :D

Kasnije sam video ovaj c/b Biser strip specijal, ali nisam uspeo da ga nabavim, pa sam kupio ovih 5 kolor Marketprintovih albumcica. Tada sam bio vrlo srecan, ali kada ih danas pogledam moram konstatovati da stampa nije bila na nivou Asteriksovog zabavnika...

Po mom misljenju, kad pricamo o FB skoli, Umpah Pah je veci zicer od Dzerija Springa, Badi Longveja ili Jakarija - pri tom ne mislim da su ovi losi stripovi, nego jednostavno splet okolnosti kao rezultat uredjivacke politike, da je npr Jakari objavljivan u Biser stripu, verujem da bi bio klasik i na nasim prostorima

Peyo Posted - 03/06/2024 : 18:10:35
Umpah Pah (Oumpah-Pah) jest veliki BD klasik na korak do Asterixa koji je jedan od najvećih FR/BE stripova pa i šire.

Čudi me ovo komešanje oko najavljenog integrala budući da je dosta objavljivan u ex-Yu:

https://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=UMP&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

Na ovom popisu nema još Panorame, ali tko se još toga sjeća? Samo najstariji ovdje.

Što se tiče sadržaja ovog integrala obuhvaćene su sve 3 Bookglobeove knjige, a dodatak je nekoliko stranica skica i možda nešto teksta.Ljubitelji Asterixa koji nisu čitali Umpah Paha neće biti razočarani s novim junakom.
Red Marquis Posted - 03/06/2024 : 16:44:08
Umpah nije naravno klasik kao Asterix ni TT, ali pošto ima samo jedan integral, a nije nepoznat strip, biće sigurno zadovoljavajuća prodaja. A forum ne samo činjenicom da je samo deo čitalačke publike već i to što je jasno demografski profilisan (muški, 40+) ne može da bude lakmus test.
henry Posted - 03/06/2024 : 16:00:31
quote:
Originally posted by alexts

Interesovanje za Umpah-Paha nisu dva-tri čoveka (ili jedan kao za Ralf-Azlahama ili kako god), koji stalno ponavljaju, nego različiti, godinama.

To je kao anketa, ne možeš znati da li ima 1000 sigurnih kupaca, jer nisi intervjuisao svakog, nego po nekog, kao u svakoj anketi. Ali se može izvući zaključak sa nekom verovatnoćom, ako nismo površni, pa mislimo da su uvek isti.

Uostalom, većina stripova se izda bez ikakvog istraživanja tržišta vezano za konkretan naslov, pa zašto bi ako je interes vidljiv to predstavljalo otežavajuću okolnost i ukazivalo da ga nema?


Nekako mi se čini da 90 posto mojih odgovora na tvoje postove počinje sa "nisam to rekao" ili "nisam to mislio", tako da neću da se ponavljam.
Elem, to što sam napisao se pre svega odnosilo na to da je pogrešno donositi zaključke na osnovu mišljenja dela forumaša, samim tim i na osnovu toga kreirati izdavačku politiku.
To što, ajde neka bude, određeni broj ovde traži to izdanje ne znači da bi izdanje bilo automatski bilo isplativo, tako da kuknjava o nepridavanju važnosti željama čitalaca je nonsens, jer forumaši nisu čitaoci već samo deo čitalaca, i to nedovoljan deo.
Ne kažem da UP ne bi bio isplativ, moguće je, ali to nije ni bila primarna tema mog posta, već da se opravdanost njegovog izdavanja ne može meriti na osnovu reakcija na forumu.

Inače, slažem se sa GG da je Umpah Pah klasik ali daleko je on od statusa koji, barem kod nas, uživaju Talični i Asteriks, koji su odavno deo opšte kulture. Mislim da 80% kupaca Taličnog i Asteriksa nikad nije čulo za UP, pogotovo to važi za one van foruma i fejsbuk grupa.

p.s. i ako sam pogodio svaki čitaoc/čitalac, častim se pivom
borg Posted - 03/06/2024 : 15:57:08
quote:
Originally posted by sawitch

Ja inace obozavam Umpaha. Kada je izasao album sa slicicama pojma nisam imao o tom stripu. Prvi put video ali sam uz sakupljanje onda odlepio za njim.Meni su sličice bile bolje nego strip.
alexts Posted - 03/06/2024 : 15:30:30
Interesovanje za Umpah-Paha nisu dva-tri čoveka (ili jedan kao za Ralf-Azlahama ili kako god), koji stalno ponavljaju, nego različiti, godinama.

To je kao anketa, ne možeš znati da li ima 1000 sigurnih kupaca, jer nisi intervjuisao svakog, nego po nekog, kao u svakoj anketi. Ali se može izvući zaključak sa nekom verovatnoćom, ako nismo površni, pa mislimo da su uvek isti.

Uostalom, većina stripova se izda bez ikakvog istraživanja tržišta vezano za konkretan naslov, pa zašto bi ako je interes vidljiv to predstavljalo otežavajuću okolnost i ukazivalo da ga nema?
sawitch Posted - 03/06/2024 : 14:52:16
Ja inace obozavam Umpaha. Kada je izasao album sa slicicama pojma nisam imao o tom stripu. Prvi put video ali sam uz sakupljanje onda odlepio za njim.
going going Posted - 03/06/2024 : 14:36:57
Ako se ne varam interesovanje za Umpah Paha je nesmanjeno već godinama među stripašima, a prava su , ako se ne varam, dugo bila u rukama Veselog četvrtka i trebalo je oni da objave strip međutim to se nije ostvarilo. Kao što je i Talični bio kod VČa i izašao 10ak brojeva pa tek nekoliko godina kasnije su istekla prava ili je postignut nekakav dogovor pa su prava prešla u Čarobnu knjigu.

Umpah pah je klasik kao i Talični i Asteriks i ima istu publiku. Još ima i prednost što nema mnogo brojeva nego sve staje u jedan integral. Ovo je manje više izdavački zicer za nekog ko želi da objavljuje klasike BDa.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000