T O P I C R E V I E W |
Zlix |
Posted - 16/09/2013 : 11:56:46 Čarobna knjiga rešila je da obraduje ljubitelje stripova prelaskom na mesečni ritam izdavanja! Nova dinamika otpočela je već s Vulverinom, koji je izašao u drugoj polovini avgusta, a plan za sledećih šest meseci izgleda ovako:
28. septembar – Marvel Essential: Spajdermen 2
20. oktobar – Princ Valijant, I tom (1937–1938), izdanje u koloru, formata 33 x 24 cm, prema Fantagrafiksovim materijalima
20. oktobar – Marvel Essential: Osvetnici 2
23. novembar – Marvel Essential: Tor 1
7. decembar – Princ Valijant, II tom (1939–1940)
21. decembar – Džeremaja, I tom (epizode 1–3), kolor, format A4
25. januar – Marvel Essential: Hulk 1
22. februar – Marvel Essential: Fantastična Četvorka 1
Kao što možete videti, u oktobru i decembru pojačaćemo izdavačku aktivnost sa po dva izdanja. Cene svih najavljenih naslova biće, naravno, 1.285 dinara u knjižarama, s mogućnošću da ih kupite po znatno nižoj ceni na sajtu i u klubovima čitalaca Čarobne knjige, kao i u striparnicama Darkwood i Alan Ford.
http://www.carobnaknjiga.rs/carobna-knjiga-krece-s-mesecnim-objavljivanjem-strip-izdanja |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
jagodanbg |
Posted - 24/03/2023 : 14:11:06 Ako sam vas dobro razumeo ovaj prvi tom Renesanse se moze posmatrati (i citati) kao zaokruzena celina? Jako mi se svidja i premisa i crtez, ali ne mogu se vise upustati u serijale. |
alaniusfordius |
Posted - 24/03/2023 : 12:34:47 quote: Originally posted by stripadzija
quote: Originally posted by alaniusfordius
Renesansa je onako interesantan strip, crtez ne briljira ali je prica dovoljno interesantna da te tera da citas dalje (tacno je da se radnja u epizodama 4 i 5 desava dvadesetak godina kasnije u odnosu na prve tri).
mene je ovaj strip podsetio na jedan stari strip radjen po Danikenu - Bogovi iz svemira - Spuštanje u Andama (jel to bese objavila Stvarnost ZG)?
ako neko zna za jos neki naslov slican Renesansi, slobodno nek kaze :)
Imaš knjigu sa slićnom temom Cena radosti.
Hvala! |
stripadzija |
Posted - 23/03/2023 : 22:30:50 quote: Originally posted by alaniusfordius
Renesansa je onako interesantan strip, crtez ne briljira ali je prica dovoljno interesantna da te tera da citas dalje (tacno je da se radnja u epizodama 4 i 5 desava dvadesetak godina kasnije u odnosu na prve tri).
mene je ovaj strip podsetio na jedan stari strip radjen po Danikenu - Bogovi iz svemira - Spuštanje u Andama (jel to bese objavila Stvarnost ZG)?
ako neko zna za jos neki naslov slican Renesansi, slobodno nek kaze :)
Imaš knjigu sa slićnom temom Cena radosti. |
alaniusfordius |
Posted - 23/03/2023 : 22:12:03 Renesansa je onako interesantan strip, crtez ne briljira ali je prica dovoljno interesantna da te tera da citas dalje (tacno je da se radnja u epizodama 4 i 5 desava dvadesetak godina kasnije u odnosu na prve tri).
ako neko zna za jos neki naslov slican Renesansi, slobodno nek kaze :) |
alaniusfordius |
Posted - 23/03/2023 : 21:33:29 quote: Originally posted by Stark
Mislio sam za licencu, zar je takvo vrijeme zavladalo?
Pa kako nije, vidis da je CK podigla hajku kako se Fibra prodaje po Srbiji bez licenci (ako te ne mrzi, i ako vec nisi, procitaj temu Stripovski ratovi -> http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=53557).
Bilo bi interesantno saznati imaju li CK licencu za BiH trziste, al nesto mi se javlja da nemaju... |
Stark |
Posted - 23/03/2023 : 21:17:53 Mislio sam za licencu, zar je takvo vrijeme zavladalo? |
matori paraliticar |
Posted - 23/03/2023 : 20:42:42 Manga industrija cveta. |
Stark |
Posted - 23/03/2023 : 20:34:04 Zar je dotle došlo? |
matori paraliticar |
Posted - 23/03/2023 : 19:48:03 Mogli bi to da povuku u Srbiju u mnogim mestima se trazi primerak vise. Jel placena licenca za tu zemlju? |
Stark |
Posted - 23/03/2023 : 19:37:00 Gledam danas policu sa Mangama u knjižari Kultura u Tuzli, u životu nisam vidio onoliko izdanja na jednom mjestu. |
matori paraliticar |
Posted - 23/03/2023 : 18:24:57 Pricajte sta hocete ali Pravda hvali CK "Српска Чаробна књига наставља да нас уверава да је ако не најбољи, онда један од најбољих домаћих издавача стрипа, графичких романа и књига." Извор:Правда
Nije lako biti najbolji medju najboljima |
stripadzija |
Posted - 23/03/2023 : 16:52:45 quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by stripadzija
quote: Originally posted by anto
Izdato je pet albuma, moglo je pet u jedan, i ćao zdravo
Priče su u ciklusima po 3, tako da je logičan ovakav način izdavanja (što nije bio slučaj za većinu drugih integrala do sada izdatih po 3). Sledeća 3 albuma se dešavaju 20-ak godina posle prvog ciklusa (ako se dobro sećam).
moja greška,učinilo mi se da piše serie finie,izvinjavam se na istrčavanju i lupetanju
Ma nema frke, ovakve rasprave u praksi izrode različite korisne informacije, što se možda bez njih ne bi desilo. |
anto |
Posted - 23/03/2023 : 13:52:01 quote: Originally posted by stripadzija
Priče su u ciklusima po 3, tako da je logičan ovakav način izdavanja (što nije bio slučaj za većinu drugih integrala do sada izdatih po 3). Sledeća 3 albuma se dešavaju 20-ak godina posle prvog ciklusa (ako se dobro sećam).
moja greška,učinilo mi se da piše serie finie,izvinjavam se na istrčavanju i lupetanju |
panda |
Posted - 23/03/2023 : 12:26:09 Ima li neko info o ocekivanoj dinamici objavljivanja Bouna? |
MaddoX |
Posted - 22/03/2023 : 17:09:54 quote: Originally posted by kasper
mnogo lep ovaj ck boun 
Čuj mene Komikov... ČK Boun |
kasper |
Posted - 22/03/2023 : 16:57:57 mnogo lep ovaj ck boun  |
stripadzija |
Posted - 22/03/2023 : 16:43:03 quote: Originally posted by alaniusfordius
Jeste, izdato je pet, ali prica se tu ne zavrsava.
Nisam upoznat koliko ih je planirano, postoji sansa da bi moglo biti zavrseno u sestom albumu - u tom slucaju ima donekle smisla da ide u 2x3 integralima
Meni više miriše da će da završe drugi ciklus u 6. albumu i da će od sedmog albuma da krene novi. |
Red Marquis |
Posted - 22/03/2023 : 15:42:00 quote: Originally posted by alaniusfordius
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by ivan_micic
i ovo stoji u najavama https://www.bedetheque.com/serie-42820-BD-Wika.html
Ovo mi deluje ko nešto za tinejdžerke, sumnjam da to ima neku prođu ovde.
Pogledaj ogledne table na bedeteci, ako mene pitas ovo nije za tinejdzere
Mislio sam tematski ne crtežom. |
alaniusfordius |
Posted - 22/03/2023 : 15:15:22 quote: Originally posted by anto
Jeste, izdato je pet, ali prica se tu ne zavrsava.
Nisam upoznat koliko ih je planirano, postoji sansa da bi moglo biti zavrseno u sestom albumu - u tom slucaju ima donekle smisla da ide u 2x3 integralima |
alaniusfordius |
Posted - 22/03/2023 : 15:11:30 quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by alaniusfordius
ahhhh, pravo je osvezenje osetiti dasak cuvenog mediteranskog duha usred Beograda
ko zeli osetiti germansku hladnocu i preciznost nek se nosi u Alan Ford 
Nek proba neko ko se zadesi na leto u Madridu nabosti radno vreme striparnice, mission impossible. Tako da, lepo je videti siestu i kod nas 
'oce to od masnog bureka. strahota me i pomisliti sta bi bilo da je ova ustanova u blizini pekare Trpkovic |
alaniusfordius |
Posted - 22/03/2023 : 15:09:17 quote: Originally posted by Red Marquis
Pogledaj ogledne table na bedeteci, ako mene pitas ovo nije za tinejdzere |
Red Marquis |
Posted - 22/03/2023 : 14:58:40 quote: Originally posted by alaniusfordius
ahhhh, pravo je osvezenje osetiti dasak cuvenog mediteranskog duha usred Beograda
Nek proba neko ko se zadesi na leto u Madridu nabosti radno vreme striparnice, mission impossible. Tako da, lepo je videti siestu i kod nas  |
stripadzija |
Posted - 22/03/2023 : 14:48:39 quote: Originally posted by alaniusfordius
   |
stripadzija |
Posted - 22/03/2023 : 14:48:04 quote: Originally posted by anto
Priče su u ciklusima po 3, tako da je logičan ovakav način izdavanja (što nije bio slučaj za većinu drugih integrala do sada izdatih po 3). Sledeća 3 albuma se dešavaju 20-ak godina posle prvog ciklusa (ako se dobro sećam). |
jagodanbg |
Posted - 22/03/2023 : 14:38:02 quote: Originally posted by Red Marquis
Iskr. bas gadno izgleda, ne znam kome bi se ovo moglo dopasti |