forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
MarxH Posted - 31/03/2014 : 18:49:10
Vjerujem da ste svi upoznati sa novim zakonom o obaveznom cijepljenju djece.
Slijedi moje mišljenje o tom problemu. Iako medicinska struka ne želi to priznati sve je više očito kako ti pripravci koji se nazivaju cjepivima , koja su bogata živom , olovom , ostalim teškim metalima , mrtvim stanicama i sličnim divotama uz svoje djelovanje kao nuspojavu izazivaju i autizam uz ostale poremećaje.
Zakon kojim je cijepljenje obavezno je diskriminantan , isključiv , protuuvstavan i potpuno nedemokratski. Po mom slobodnom poimanju demokracije država bi morala omogučiti svakome da se cijepi , ali onome tko to želi , a ne obavezno i isključivo svi.
Ja ne dam da u moje dijete uđu ti otrovi. Nažalost , već u rodilištu je dijete primilo bez našeg znanja i pristanka jedno od tih cjepiva. Na moje zgražanje kako su se usudili to napraviti bez znanja roditelja medicinska sestra mi je flegmatično odgovorila da se do sad nitko nije bunio (a znam više parova koji su odbili) i da je to normalno i za dobro mog dijeteta.
Dobro za dijete? Nije bilo ni dan da je došlo na svijet i več je dobilo porciju teških metala , kemije i ostalih gadosti.

Da rezimiram. Te tvari koje medicinska struka zove cjepivo ja neću dozvoliti da uđu u moje malo zlato. I pod cijenu kazni i javne osude.

Moja baba ne da nikad nije bila cijepljena , nego nikad nije bila ni u bolnici na vađenju krvi , a doživjela je skoro devedeset. I prevalila oba rata.

Eto.

Želim čuti vaša mišljenja otom problemu.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
zeljko Posted - 27/10/2018 : 18:22:08
Nijemci kane ukinuti rokove trajanja
Besmisao
kifi Posted - 27/10/2018 : 16:12:54
Imam privilegiju pa mislim da znam kako funkcionira hrvatski zdravstveni sustav. Na cjepivima za djecu nema deklaracije, a uvozi se iz Rumunjske.
U Dubrovniku i Hrvatskoj je bila frka oko EPIDEMIJE ospica samo zato jer je cjepivo imalo rok trajanja 10.08.2018. pa ga je trebalo potrošiti. Inače ja nisam cijepio dijete. Kažnjen sam novčanom kaznom od sanitarne inspekcije, ne od liječnika ili ministarstva zdravstva.
kifi Posted - 27/10/2018 : 16:12:14
Imam privilegiju pa mislim da znam kako funkcionira hrvatski zdravstveni sustav. Na cjepivima za djecu nema deklaracije, a uvozi se iz Rumunjske.
U Dubrovniku i Hrvatskoj je bila frka oko EPIDEMIJE ospica samo zato jer je cjepivo imalo rok trajanja 10.08.2018. pa ga je trebalo potrošiti. Inače ja nisam cijepio dijete. Kažnjen sam novčanom kaznom od sanitarne inspekcije, ne od liječnika ili ministarstva zdravstva.
zeljko Posted - 27/10/2018 : 15:40:41
sto god naprave humani doktori
to valja
naravno da i oni trebaju zaraditi
pa se prave malo bolji proizvodi za elitu
ali kako mi ne jedemo pse...normalno je da ce drugacija i regulativa biti
nego u zemlji s 300 milijuna ljudi
ili tome slicno
da vakcine ne valjaju imali bismo dewetine tisuca mrtve djece od vakcina ne svake godine
mamlaz Posted - 27/10/2018 : 14:18:21
Da me sada ne napadnu odmah antivakcioneri, bio sam idmah u pocetku rekao za cjepiva protiv pticje i svinjske gripe da su glupost i propaganda, ali dobar dio cjepiva je jako koristan.
mamlaz Posted - 27/10/2018 : 14:14:29
Uvjerljivo stvar koja je spasila najvise ljudi u povijesti moderne medicine. Ima naravno zloupotrebe, ali to ne znaci da bi trebalo podrzati ovu anti kampanju.
zeljko Posted - 27/10/2018 : 12:52:14
Šuplja priča
Vakcina je vakcina
kifi Posted - 27/10/2018 : 10:10:03
Nije problem u cjepivima nego u onome tko to nabavlja. Otkad je uništen Imunološki nabava je pripala privatnicima i nabavljaju se cjepiva koja nemaju deklaracija zastarjela, za korejsko tržište ili brazilsko, aznamo da genetski smo ipak različiti. Uglavnom jeftino smeće koje nitko neće. Evo vam najnoviji primjer za gripu. Zapad se cijepi četverovalentnim cjepivom, ahrvati trovalentnim jer treba potrošiti zalihe trovalentnog. Nekome pinka u džep i evo super cjepiva za hrvatske građane. Moš mislit.
nagor Posted - 26/10/2018 : 09:56:42
https://www.index.hr/vijesti/clanak/odbili-lijeciti-9godisnjeg-sina-umro-je-u-groznim-mukama-moraju-u-zatvor/2035039.aspx
nagor Posted - 10/09/2018 : 11:35:58
GGG Posted - 15/06/2018 : 14:51:39
1. Lječenje može biti i preventivno, nema tu nikakvih lončiča - ako ideš u podsaharsku Afriku, normalno je da uzimaš antimalarike, a cijepljenje protiv Žute groznice je obavezno

2. Cijepiva se ne rade po principu "one size fits all", nego se doziraju na tjelesnu masu, kao i večina drugih ljekova. Kod več cjepljenih se može provjeravati koliko je još jaka imunost (znam da provjeravaju imunost protiv bjesnoče kod veterinara) ali u principu se ide na obnovu doze svakih X godina jer je to dosta jeftinije. Što se tiče spornih "5 u 1", to je glupost i za antivaksersku "logiku". Naime "otrovni" aluminij kao adjuvant u takvom slučaju se daje samo jednom, isto važi i za ostale konzervanse, tako da je taj 5 u 1 zapravo još jedna dodatna mjera, da se smanji opterečenost organizma

3. Problem kod ospica je u tome, da je to bolest koja je bila u ex-Yu praktički izbrisana, ali se je sad vratila i to zbog gluposti. Broj je na sreču još uvijek zanemariv u poredbi sa kardiovaskularnim bolestima, rakom ili prometnim nesrečama ali opet to je određen broj mrtvih i bolestnih, koji se mogao izbječi, da ne govorimo o dodatnim troškovim koje je sve to povuklo sa sobom. Jedan od "argumenata" antivaksera je taj, da je cjepljenje nekakav konstrukt farmaceutske industrije - mislim da če se dosta brzo pokazati, da farmaceutska industrija više zaradi na oboljelim nego na cijepljenim (a punom brzinom se uključuju i svakojake vračarare i nadrilječnici)

4. Kao kemičaru mi je interesantno to jurišanje na cjepljenje, dok se neki drugi izvori stvarno opasnih tvari potpuno ignoriraju. Vjerojatno bi bilo pametnija analizirati majčino mljeko na POP (persistent organic pollutants), naročito kod prvog djeteta.
Stvar je u tome što je antivakserstvo biznis -ima se koga tužiti i ucjenjivati a i prodavati razne alternative, dok je za pune sise PBDE, koji se akumulirao 20 godina, teško nači krivca. Postoji i teorija, da su se antivakseri okomili na aluminij, jer je jedina tvar, čije ime je večina stada znala izgovoriti (formidil i trimeksikan su malo zajebaniji).
vknez Posted - 15/06/2018 : 13:06:44
quote:
Originally posted by tinton

Roditelji ih jesu stvorili, ali i djeca imaju svoja prava.
Uskraćivanje cjepiva jest uskraćivanje liječenja.Kakvog liječenja????Miješaš lončiće

@ vice
slažemo se i ne slažemo se...
Zlotvor Posted - 14/06/2018 : 16:45:36
Kolega Vice...
vice Posted - 14/06/2018 : 16:00:29
Vknez, doista misliš kako su posljedice koje spominješ samo i jedino zbog cijepljenja, ako i uopće zbog cijepljenja?

Jasno ti je zašto su određena cjepiva obavezna? Rekao si kako si obrazovan i inteligentan, prema tome, ne sumnjam da to shvaćaš.

Jasno ti je i da postoje kongenitalni oblici određenih virusa za koje je cijepljenje obavezno, a koji mogu usmrtiti dijete? I najbolja i jedina efikasna preventivna opcija je kolektivni imunitet, jer time smanjujemo rizik da majka bude zaražena, i time virus prenese i na dijete.

Roditelji su odgovorni za svoju djecu, a u tu odgovornost ulazi prevencija osnovnih klica koje su kroz povijest umorile mnogobrojne pojedince. Paranoja o cjepivima, i to obaveznim cjepivima (o neobaveznim ovdje ne pričamo, i predmet su zasebne rasprave) ne ulazi u odgovornost roditeljstva. Tu se radi o društvenom fenomenu čije su glavne odlike dezinformacija, paranoja i deludiranost.

Nadalje, odgovornost roditelja prema djeci u vidu cijepljenja nadilazi samu obitelj i ide šire, na cjelokupno društvo. Ukoliko ti ne cijepiš svoje dijete, i još takvih kao ti doprinese padu kolektivnog imuniteta i stvaranju plodnog tla za viruse i bakterije koje će zato usmrtiti neko drugo dijete koje se zbog inih razloga i ne može cijepiti (alergijska reakcija, kronična imunosuprimiranost), onda vaša paranoja postaje opasna ne samo po vaše potomke, već i tuđe. A onda, gospodine, se nemojte čuditi što vas (srećom) većina građana smatra glupim i zatucanim. Budite vi i ovakvi i onakvi kada se to tiče samo vas, ali kada se tiče nevinog djeteta, i vašeg, i mog, i tuđeg, onda vam zaludu vaša obrazovanost i inteligencija kada ste dio (opet kažem, srećom) manjine koja u opasnost dovodi čitavo društvo, a uvjereno je u vlastitu superiornu misao i zaštitu koju pruža.
tinton Posted - 14/06/2018 : 15:58:15
Roditelji ih jesu stvorili, ali i djeca imaju svoja prava.
Uskraćivanje cjepiva jest uskraćivanje liječenja.
vknez Posted - 14/06/2018 : 15:31:38
Roditelji su ih stvorili a ne država. Roditelji su ti koji cijeli život žive s djecom koja imaju posljedice a ne država. Ne pričamo o uskraćivanju liječanja ili slično već o tome da je dijete zdravo i preventivno se štiti od nečega. Država kaže da je to obavezno, a nikakvu odgovornost ne preuzima za posljedice
tinton Posted - 14/06/2018 : 14:34:14
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by tinton

To bi možda i imalo smisla kada bi ljudi odlučivali o cijepljenju sebe.
Ali ne odlučuju, već o cijepljenju svoje djece. A ona nisu vlasništvo roditelja.Ne, nisu, ali pošto su djeca premalena, da bi o tome odlučivala, tu su roditelji, da o tomu odluče umjesto njih.


Upravo je u tome stvar.
Roditelji nemaju pravo odlučivati hoće li liječiti vlastitu djecu.
Isto kao što nemaju pravo samo usmrtiti svoje dijete. To nije odluka na koju imaju pravo.
KRAS Posted - 14/06/2018 : 14:32:36
Ponekad se zaista cudim kolicinom gluposti koje mogu ovdje procitati..ajd da je to neki sportski il domoljubni portal.pa da se i ne cudim.al ovdje na stripovima lele
Djeca trebaju tri stvari u zivotu..da ih se cijepi da jedu meso i triba im jebat mamice...ako izostavi nesto od ovoga vjerovatno ce mali izrast u neku lgbt nakazu
zeljko Posted - 14/06/2018 : 14:15:46
što dražen budiša misli o vakcinaciji
Beva Posted - 14/06/2018 : 13:40:36
quote:
Originally posted by panzer

I tako 99% cijepljenjih prođe bez problema, a onih 1% - pa ko jih jebe, zar ne?

Samo dok u tom 1% nisu tvoja djeca - onda taj ko jih jebe padne u vodu ...Kad bi stvarno omjer bio takav, imali bismo gomilu slučajeva djece oštećene cjepivima. 1% je ogromna brojka, to bi samo u Hrvatskoj godišnje bilo skoro 400 djece. Nitko to ne bi mogao skrivati da je tako.

Ne znam kako je kod vas, ali mene su svaki put prije cijepljenja djece pitali za prethodne eventualne reakcije, za alergije, pa prije MMR cjepiva je li dijete jelo kokošija jaja jer su sastojci tog cjepiva od jaja. Uvijek prije cijepljenja doktor pregleda dijete pa procijeni je li u dobrom stanju za cijepljenje ili da se pričeka malo. Uglavnom, po mom iskustvu, dosta se oprezno pristupa svemu tome i ako postoje naznake da će dijete lošije reagirati na cjepivo (alergije i prethodne reakcije) neće ga tek tako poslati cijepiti.
panzer Posted - 14/06/2018 : 13:31:08
quote:
Originally posted by tinton

To bi možda i imalo smisla kada bi ljudi odlučivali o cijepljenju sebe.
Ali ne odlučuju, već o cijepljenju svoje djece. A ona nisu vlasništvo roditelja.Ne, nisu, ali pošto su djeca premalena, da bi o tome odlučivala, tu su roditelji, da o tomu odluče umjesto njih.
tinton Posted - 14/06/2018 : 13:18:43
To bi možda i imalo smisla kada bi ljudi odlučivali o cijepljenju sebe.
Ali ne odlučuju, već o cijepljenju svoje djece. A ona nisu vlasništvo roditelja.
panzer Posted - 14/06/2018 : 13:08:50
Problem cijepiva je, da su napravljena po principu "one size fits all". Kao da smo svi isti. Ali nismo. Cijepivo koje je za mene bezopasno nekome drugome može uništiti život. Jer recimo on ima neki kvar na jednome genu zbog kojeg mu cijepivo škodi a ja ga nemam pa mi nije ništa.

Ali nitko ne želi praviti pretrage koje bi to ustanovile prije cijepljenja jer je to preskupo.

I tako 99% cijepljenjih prođe bez problema, a onih 1% - pa ko jih jebe, zar ne?

Samo dok u tom 1% nisu tvoja djeca - onda taj ko jih jebe padne u vodu ...

Svatko, ko se ne želi cijepiti, na to ima pravo.

Svatko, ko se ne želi cijepiti, mora podnijeti posledice svoje odluke (zabrana ulaska u vrtič, školu ...) .

I to je to.
Beva Posted - 14/06/2018 : 13:03:44
quote:
Originally posted by vknez

Pa recimo dijete od susjede je bila kao biljka 3 dana...kćer od moje sestrične je trajni invalid...neki imaju veće ili manje posljedice...većina nemaju nikakve...


To dokazano od cjepiva ili?

quote:
Originally posted by vknez

Cijepljene je korisno, ali ovakav princip kod nas mi se ne sviđa, pogotovo kokteli 5 u 1 i slično...


Ako nije štetno, kakva je razlika 5 u 1 ili 1 u 1? Da se svako daje posebno, onda bi se ljudi bunili da svaki tjedan moraju voditi dijete na vakcinaciju.

quote:
Originally posted by vknez

I na kraju čemu jebeno dizanje panike za ospice, svake godine se diže panika kroz medije za određene stvari. Mišja groznica, ptičja gripa, ovo-ono...Svaki mjesec u HR umre preko tisuću ljudi od raka...I to je normalno...to je postala statistika...Svatko vidi što hoće vidjeti. Ja sam čitao izjave liječnika, i svi govore da mjesta panici nema, da je situacija pod kontrolom ako se svi budu pridržavali uputa.

A mediji koji dižu paniku to rade jer to podiže čitanost.

I nije isto uspoređivati preventabilne bolesti i rak. Od ospica će umrijeti jedan zdrav čovjek na tisuću oboljelih, ali kod kroničnih bolesnika i osoba s oslabljenim imunitetom smrtnost je oko 10 %. Zašto riskirati?

Da postoji cjepivo protiv raka pluća, mislim da bi se svi pušači rado cijepili.
nagor Posted - 14/06/2018 : 13:00:41
quote:
kćer od moje sestrične je trajni invalid


I potvrđeno je da je to zbog cjepiva?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000