forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Orka 21 - Balada o Halo Jones

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 25/05/2011 : 15:54:10


Kad Halo Jones dosadi njezin život na Krugu - futurističkom svijetu u kojem posla nema, a ni uzbuđenja nisu baš česta - ona naumi obići galaksiju kud puklo da puklo. No, hoće li joj uspjeti preživjeti uspone i padove koji je čekaju, uključujući dugu šljaku na brodu i rok službe u strašnom ratu koji ništi čak i fiziku prostora i vremena?

Fibra i Mentor ponosno vam predstavljaju feminističku space operu te stripovsku klasiku, "Baladu o Halo Jones", legendarnog scenarista Alana Moorea (PAKAO, WATCHMEN) te crtača Iana Gibsona (Robo-Hunter, Star Wars).

Pročitajte besplatno 11 stranica (PDF, 3Mb)
http://www.fibra.hr/download.asp?ID=69

Orka 21 • Balada o Halo Jones • 212 stranica • C/B • 215 x 280 mm • tvrdi uvez • Scenarij Alan Moore • Crtež Ian Gibson • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 16.5.2011. • Cijena 130 Kn
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
naker Posted - 26/08/2021 : 18:46:25
Balada o Halo Jones se u prvom albumu komotno mogla nazvati Dosada o Halo Jones jer spejs priča o curama koje idu u šoping i koriste neki čudan futuristički dijalekt teško da se može nazvati zabavnom naučnom fantastikom. Hvala bogu pa je autor imao razumevanja za konstruktivne kritike publike i urednika pa je malo poradio na priči i mnogo to bolje izgleda kada nas je Moore u drugom albumu počeo bombardovati sa kreativnim i originalnim SF idejama, dok u završnom trećem albumu koji je u neku ruku "dupli album" zbog dužine, pratimo devojke koje pristupaju vojsci i ova celina neočekivano poprima mračniji i ozbiljniji ton koji po tematici umnogome podseća na Vječni rat. Dalek je to put od nonšalantne feminističke spejs opere sa početka stripa ali treći album je najbolji deo Balade

Mislim da je suvišno spominjati koliko je Gibsonov crtež odličan i zadovoljan sam pročitanim jer sam dobio dobar SF uz netipičnog Moora i netipičan 2000AD naslov

Što se tiče izdanja propratni tekstovi su bili interesantni za čitanje i treba pohvaliti nažalost pokojnu Jambrišak jer deluje da je rad na Krugovoru bio kreativno izazovan ali interesantan za prevođenje i stiče se utisak da je prevoditeljki Halo Jones bio drag strip
Chui Posted - 22/03/2021 : 13:24:32
Evo baš završio čitanje jučer, uf koji kraj, odličan strip. Sat vremena maltretirao ženu pred spavanje prepričavajući joj sadržaj hahaha :))) E srećom pronašao izgleda zadnji primjerak u Zagrebu u Menart megastoru i zgrabio jutros naravno :)))
Chui Posted - 21/03/2021 : 10:02:32
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by Chui

Sa Judge Dreddom sam se zaljubio u britanski futurizam 2000AD pogotovo u crteže Iana Gibsona, baš sam negdje na pola Halo Jones trenutno, Moore opet razvaljuje, šteta što je morao odustati od onog futurističkog slenga nakon prve priče eh. Odličan strip. I vidim po netu da ima i color verzija, pa ide pitanje za Markosa jel u planu i kakvo kolor (re)izdanje Halo Jones? :))) Navikao sam se na crno bijelog Iana Gibsona, ali i u boji isto super izgleda. Iako sam odrastao na crno bijelom, moram priznati da me Fibra razmazila odličnim izdanjima u boji pogotovo u velikom formatu :))))))Meni je Halo isto odličan strip. I prvo mislim da ovdje boja baš i nebi pasala, a drugo je da se strip prodavao jako dugo sa stalnih 30% popusta, tako da čisto sumnjam da bi ga Marko ponovno izdavao.
Šteta da je trebalo tako dugo da se proda.A i meni je trebalo dugo da ga uzmem na čitanje
DiSkAcH Posted - 20/03/2021 : 19:23:06
quote:
Originally posted by Chui

Sa Judge Dreddom sam se zaljubio u britanski futurizam 2000AD pogotovo u crteže Iana Gibsona, baš sam negdje na pola Halo Jones trenutno, Moore opet razvaljuje, šteta što je morao odustati od onog futurističkog slenga nakon prve priče eh. Odličan strip. I vidim po netu da ima i color verzija, pa ide pitanje za Markosa jel u planu i kakvo kolor (re)izdanje Halo Jones? :))) Navikao sam se na crno bijelog Iana Gibsona, ali i u boji isto super izgleda. Iako sam odrastao na crno bijelom, moram priznati da me Fibra razmazila odličnim izdanjima u boji pogotovo u velikom formatu :))))))Meni je Halo isto odličan strip. I prvo mislim da ovdje boja baš i nebi pasala, a drugo je da se strip prodavao jako dugo sa stalnih 30% popusta, tako da čisto sumnjam da bi ga Marko ponovno izdavao.
Šteta da je trebalo tako dugo da se proda.
Chui Posted - 20/03/2021 : 10:38:42
Sa Judge Dreddom sam se zaljubio u britanski futurizam 2000AD pogotovo u crteže Iana Gibsona, baš sam negdje na pola Halo Jones trenutno, Moore opet razvaljuje, šteta što je morao odustati od onog futurističkog slenga nakon prve priče eh. Odličan strip. I vidim po netu da ima i color verzija, pa ide pitanje za Markosa jel u planu i kakvo kolor (re)izdanje Halo Jones? :))) Navikao sam se na crno bijelog Iana Gibsona, ali i u boji isto super izgleda. Iako sam odrastao na crno bijelom, moram priznati da me Fibra razmazila odličnim izdanjima u boji pogotovo u velikom formatu :))))))
ivke80 Posted - 22/06/2018 : 10:41:24
Odličan mi je strip. Kako sam relativno novi u svijetu stripova kroz knjižnicu otkrivam ta starija Fibrina izdanja. Ovo me je oduševilo. U zadnje vrijeme te stare Orke su mi tako dobre, pravi gust. I kako je dobro sto možeš u knjižnici posudit strip, pogotovo kad nisi siguran o čemu se radi. Ovaj je prošao test, nabavljam si ga za doma. 😊
anto Posted - 26/08/2016 : 23:58:54
složio bih se sa swampom i stbojanom:
prva knjiga mi je bila naporna i pomalo besciljna;slabo sam kapirao taj krugovor,ali me je ohrabrio Murov uvodni tekst za drugo poglavlje gde i sam kaže da su reakcije na razumljivost prvog dela bile negativne,te da će se u nastavku prebaciti na klasičan jezik - i zašto je to tako.A najviše me začudlio što je u svom uvodu Tatjana Jambrišak strip uzdigla u visine,a ja od toga ništa nisam video.
Ali druga i treća celina su već dovele stvari na svoje mesto i Mur je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih - odličan SF,vrlo inteligentan,sa sjajnim minijaturama.I kad sam se posle vraćao na priče prvog poglavlja,one su mi sad izgledale bolje.
Crtež - odličan!

prva knjiga: između 7/10 i 8/10
druga & treća knjiga: 9/10

edit:zaboravih reći - prelomna epizoda,nakon koje mi je strip postao odličan (i kao takav gurao do samog kraja) je "uvek ću pamtiti kakoseonozvaše".
mr murdoc Posted - 28/05/2015 : 17:06:47
Balada o Halo Jones

U svijet Halo Jones se prilicno tesko ulazi ili bolje reci nelako se sa njim stapa.
Postoji ustvari cijeli niz poteskoca koje nam se namecu da bi na prvu zavolili ovaj strip.
Komplexni novostvoreni univerzum sa vecinom zenskih likova, pregrst sitnih detalja i cinjenica za usvojiti prije nego li pocnemo kuziti finu mehaniku i dinamiku ove stripovske konstrukcije zahtjeva odredenu dozu strpljenja.
Oni koji su prije citanja vec imali kontakt sa 2000 AD stripovima ce uzalud traziti vec ustaljeni koncept koji je ondje zastitni znak, a oni koji nisu ce se teskom mukom probijati kroz mnostvo detalja i informacija koji autor nemilice prosipa pred nas.
Vjerujem da su mnogi ovaj strip uzeli u ruke zbog samog Moore , no i oni ce zasigurno imati poteskoca pronaci njegov upecatljivi stil jer se ovdje radi o jednoj ranoj fazi i tek sagledavanjeg cijelog djela cemo osjetiti njegov stih izrecen kroz jednu totalno recipricnu pricu.
Knjiga je sa pravom podjeljena na tri djela, i dok u prvoj trazimo smisao i pitamo se gdje nas to i na koji nacin autor zeli odvesti kroz radnju , uz drugoj vec dobivamo jednu sazrelu ideoloski melanholicnu i kriticnu pricu gdje nasa junjakinja odrasta i njen se profil formira.
Moore je ovdje vrlo vjesto iskoristio i produbio krilaticu "Put je cilj" te na istoj sagradio jednu pricu o oslobadanju i zudnji ka individualnoj slobodi kao jedinom i najvecem cilju jedne zene.
Ne, Halo Jones po nicemu nije posebna i sama istice da se sve to moglo svakom dogoditi, ali je nanameljivi i tihi vodic kroz pricu nabitu stremljenjima, zeljama i vjecnoj borbi za komadic smisla u nasim zivotima.
Osobno me je iznenadilo koliki je "skok" Moore napravio izmedu prve i druge knjige, i kako je to sve lijepo zaokruzio sa trecom.
Mnogi bi ovdje vjerovatno spomenuli i notu feminizma, no osobno smatram da je apsolutno prirodna i nenametljiva i da je samo logican dio price.
Tesko mi je bilo definirati ovaj strip , bas kao sto mi je bilo tesko onu frendicu Halo Jones ne smatrati njenom rodicom jer sam je cijelo vrijeme citao kao takvu .


supermark Posted - 04/12/2014 : 15:11:35
još sam i poludio, svađam se sam sa sobom
Mr. Bushido Posted - 04/12/2014 : 14:42:33
quote:
Originally posted by supermark

Kvragu, sad sam se izdao da mi je bushido drugi nick :P


Samo sanjaj.
supermark Posted - 04/12/2014 : 14:30:43
Kvragu, sad sam se izdao da mi je bushido drugi nick :P
Mr. Bushido Posted - 04/12/2014 : 14:07:52
quote:
Originally posted by Poli


Ako mi mozes pomoci, gdje tacno se Mentor spominje?


quote:
Originally posted by Markos

Kad Halo Jones dosadi njezin život na Krugu - futurističkom svijetu u kojem posla nema, a ni uzbuđenja nisu baš česta - ona naumi obići galaksiju kud puklo da puklo. No, hoće li joj uspjeti preživjeti uspone i padove koji je čekaju, uključujući dugu šljaku na brodu i rok službe u strašnom ratu koji ništi čak i fiziku prostora i vremena?

Fibra i Mentor ponosno vam predstavljaju feminističku space operu te stripovsku klasiku, "Baladu o Halo Jones", legendarnog scenarista Alana Moorea (PAKAO, WATCHMEN) te crtača Iana Gibsona (Robo-Hunter, Star Wars).

Poli Posted - 04/12/2014 : 14:03:57

Ako mi mozes pomoci, gdje tacno se Mentor spominje?


supermark Posted - 04/12/2014 : 13:38:40
Da, ali nije to
i na drugim fibricama je radio pa se mentor ne spominje
Poli Posted - 04/12/2014 : 12:59:18

Mentor? Darko je radio lekturu i redakturu ali ...?


supermark Posted - 04/12/2014 : 11:17:50
Zna li tko kakve veze ima mentor sa ovim fibrinim izdanjem?
dosada Posted - 23/08/2014 : 10:25:16
Vrlo dobra prva knjiga, malo bolja druga i onda treća dosada...šteta za tu treću knjigu jer inače je riječ o jakom dobrom stripu. Svakako preporuka za pročitat prve dvije knjige!
DeeCay Posted - 17/09/2013 : 16:34:48
Balada o Halo Jones
HAJO ORKA 21 | 212 str.
by Mali Mate


Priča o Halo Jones može se ispričati na više načina. Uostalom, po riječima doktora Brunhauera, predavača na Institutu za parapovijesne studije, upravo je u tome i bio problem. Što nam stoga i ostaje nego da i sami pridonesemo mitu o Halo Jones, nanoseći još jedan sloj na taloge laži, propagande i manipulacija nakupljene tijekom stoljeća.

Deers Posted - 18/02/2013 : 13:01:08
A mene je baš ta prva knjiga "kupila" tako da mi je bilo skoro žao kad je otišla sa Kruga. Naravno da su i ostale dvije knjige odlične, usprkost/pogotovo što je svaka na svoj način posebna.
stbojan Posted - 17/02/2013 : 23:44:16
i ja sam se borio sa tim prvim delom.. rekoh to... probaj da izdrzis do 57-e strane... nakon toga sve ide kako treba u drugom i trecem delu...
brko17 Posted - 17/02/2013 : 22:41:23
Meni je strip dosadan, jedini Fibrin za sad, za kojeg mi je zao da sam ga kupio. Mislim da sam izdrzao do 30 i neke stranice ziiiiijev.
stbojan Posted - 17/02/2013 : 22:15:51
Procitao danas... Odlican strip ili mozda bolje da kazem knjiga (kako se navodi unutar ovog dela)...
Nakon prvog dela, bio sam u fazonu wtf ja to citam... nista mi nije jasno, nista ne razumem, jezik kojim se govori (kasnije sam shvatio da je to zapravo "krugovor") mi je bio kompleksan za pracenje radnje, pomislio sam i da je do prevoda, itd... bio sam na granci da batalim sve i da pokusam neki drugi put...
Srecom pre odustajanja procitah Morov uvodni tekst na pocetku drugog dela... koji me je prilicno ohrabrio da ipak nastavim dalje...
Nagrada je vrlo brzo usledila... sjajna druga knjiga i isto toliko dobra treca... ne bih kvario uzitak onima koji nisu citali, pa necu o detaljima (a ima ih toliko)... mogu samo da kazem izuzetno dobra prica sa jos boljim "minijaturama" unutar nje i odlican crtez...
Ko voli Moore-a i SF, mislim da bi trebalo ovo da procita... meni je strip fenomenalan... preporuka...
I samo da dodam da su tekstovi odlicni (ne racunam uvodni od prevodioca koji je klasican sazetak poglavlja i to se moze procitati nakon samog stripa)...
DeeCay Posted - 12/10/2012 : 12:25:26
hehe, slično je i sam Moore pričao u predgovoru... Ljudi nisu previše dobro reagirali na prvi dio, zato su drugi i treći dio doživjeli mali zaokret u elementima priče, više jezične jasnoće i više akcije. Ima cijeli taj integral uspona i padova, no u globalu mi se jako sviđa. Nekako sam stekao dojam da je ovaj strip objavljena na nagovor predgovoraša (Macana i Jambrišak) s obzirom na nadahnute tekstove.
Obi-wan Posted - 12/10/2012 : 10:04:44
Da ne bude da samo hvalim, ovo me nije oborilo s nogu.
Prvi dio će odbiti dosta ljudi, drugi i treći su mi nešto probavljiviji.
Za mene ok strip, ali ne više od toga...
Deers Posted - 12/10/2012 : 09:41:57
Slažem se da opis "feministička space opera" nije najsretnije jer se može steći pogrešan dojam o samom stripu.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000