forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Shaner Posted - 26/08/2015 : 20:57:14
Pred neko vrijeme je na topicu fibrarijum pao prijedlog da se napravi sličan topic i za Darkwoodova izdanja, pa evo i toga.

Znači, sve je jasno. Ovdje ostavljamo svoje utiske, komentare, osvrte i što već sve ne vezano za stripove iz Mračne šume.

A strip koji me napokon nagnao na otvaranje ovog topica je...

Rabinov mačak

Gotovo je nevjerojatno koliko tema "Rabinov mačak" obuhvaća, a u potpunosti fascinantno koliko pronicljivo o njima govori. Jedna jednostavna priča o starom rabinu u Alžiru i njegovom mačku s filozofskim aspiracijama pokazuje nam različita lica istih religija i društava. Čitao sam više odličnih stripova koji govore o ozbiljnim temama, ali niti jedan toliko zabavan i humorističan kao ovaj. No nije sve u priči. Sfar ovdje pokazuje da njegovo crtačko umijeće nimalo ne zaostaje za onim spisateljskim. Čarobne vedute Alžira i ostalih lokacija kroz koje likovi prolaze pravi su melem za oči i izvrsno pogođene kulise za neobičnu pripovijest o rabinu i njegovom mačku.

Bilo da propitkuje religiju, otkriva nam naše vlastite nesigurnosti ili se dotiče složenih društveno-političkih odnosa, "Mačak" to radi toliko šarmantno da mu se ne može odoljeti. I zato željno iščekujem daljnje mačkove dogodovštine, a do tada ću se često i rado vraćati ovom jedinstvenom stripu.

10/10

P.S.
Za dva dana u Francuskoj izlazi šesti album "Mačka". Zna li netko slučajno ima li ga Darkwood u planu objaviti?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DzekDenijels Posted - 28/11/2022 : 15:11:05
quote:
Originally posted by alexts

Već je Lokomotiva dala odgovor na svom topiku da osnovni serijal Torgala nastavljaju u opremi identičnoj Darkwoodovoj, gde su oni stali. Čini mi se u prvom tromesečju naredne godine (proveriti na topiku).

Preskočio sam tu vest.
Extra, ako bude tako...
alexts Posted - 28/11/2022 : 08:37:15
quote:
Originally posted by anam

Kakve su šanse da DW dovrši Torgala - osnovni serijal...šteta ne završiti...bez obzira na Libellus (osobno mi ljepše izdanje) i Lokomotivu koja izdaje Torgal mladost...??? Pitanje je sad?

Već je Lokomotiva dala odgovor na svom topiku da osnovni serijal Torgala nastavljaju u opremi identičnoj Darkwoodovoj, gde su oni stali. Čini mi se u prvom tromesečju naredne godine (proveriti na topiku).
anam Posted - 28/11/2022 : 08:33:44
...DW ljepše izdanje od Libellusa...i željeo bih ga kompletirati
anam Posted - 28/11/2022 : 08:32:13
Kakve su šanse da DW dovrši Torgala - osnovni serijal...šteta ne završiti...bez obzira na Libellus (osobno mi ljepše izdanje) i Lokomotivu koja izdaje Torgal mladost...??? Pitanje je sad?
anto Posted - 27/11/2022 : 18:06:26
da
Red Marquis Posted - 27/11/2022 : 16:56:57
Jel već od četvorke DW će da ide položeni format?
Dwayne_Looney Posted - 27/11/2022 : 16:08:17
Odličan strip, čitao sam ovaj integral u 9. mjesecu navečer radnim danima tijekom dva-tri tjedna i baš je opuštajuće i zabavno. Prva 2 broja sam pročitao po dva puta i zaista ne mogu vidjeti značajnu razliku u kvaliteti, drži se to dobro. Također su mi najbolje fore s ocem i Calvinova bockanja, a tek kad krene s "anketama javnog mnijenja".
Darkwoodovo izdanje mi se sviđa više od Fibrina zbog formata i "prevoda i prilagodbe" tako da se nadam da nećemo predugo čekati na 4. broj.

anto Posted - 27/11/2022 : 14:41:30

Bil Voterson:Kalvin i Hobs-Osveta bebisiterki/Naučni progres je eksplodirao (Darkwood/System Comics,knjiga 3)

Jedno od onih malih savršenstava - kad odličan strip spakuješ u besprekorno izdanje (rotografika tehnikalije,odgovarajući papir,dizajn bez zamerke,prevod koji otkida).
Kao neko ko ne seče vene na humoristički strip u vidu geg kaiševa/tabli,više sam toliko_hvaljenog Kalvina&Hobsa uzimao (od Sistem komiksa,u to vreme) u stilu "aj da ga imam u kolekciji" - čitao sam ga kad se setim (a i kupovao na isti način),i bilo je to sve "onako,ništa specijalno,tek ponekad smešno". Ne znam u kom trenutku,i na kom allbumu,ali prokinuh,i svide mi se ovaj serijal,pa postadoh ozbiljniji po pitanju nabavke te konzumacije istog.

Shodno tome,rado sam dočekao ovaj strip izdat na način kako dolikuje,i sve to u novom ruhu koje su podarili Darkvud i Sistem (mada je na kecu bila sjebana rikna,ali ajde),pa se u ovom stripu još više uživalo.

Dvojku još ne overih (negde sam je zaturio,valjda ću je jednom naći),ali u odnosu na prvu knjigu,ova je još bolja.

Nema tu se šta reći - ovako inteligentan i dobar humor je stvarno za svaki naklon.
Čitam strip već par meseci,svako veče po nekoliko stranica;i uživam.
Ako bih morao da izdvojim neke momente (mada su to svi,barem meni,sa ocem i/ili majkom (potovu ocem),Suzi,učiteljicom i bebisiterkom) koji su mi se posebno dopali,to je onaj deo sa dupliranjem i zadnji put kada je bebisitovan (kada ju je napao kao Nadmen).
Majko mila,ne pamtim kada sam se zadnji put tako slatko smejao čitajući strip.

5/5
i to ona,granitna!
Vorador Posted - 07/10/2022 : 23:23:14
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Vorador

Zna li netko hoće li Darkwood nastaviti s Konan Hronikama?

rekli su da će vrlo moguće izdati i sedmi tom.

E to bi bilo super. Da se zaokruži taj Thomasov run.
anto Posted - 07/10/2022 : 23:08:35
quote:
Originally posted by Vorador

rekli su da će vrlo moguće izdati i sedmi tom.
Largo Posted - 07/10/2022 : 14:34:43
Super je i sto su u pitanju kraci serijali - Green Blood 5 , a Bestiarius 7 tankobonova.
Vorador Posted - 07/10/2022 : 13:30:12
jagodanbg Posted - 07/10/2022 : 13:09:03
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by jagodanbg

Zelena krv (Masasumi Kakizaki) na cobiss-u.

deluje da valja

Resili da izdaju sve od Kakizakija izgleda, a mene je odusevio u Skrovistu!
jagodanbg Posted - 07/10/2022 : 13:06:09
Largo Posted - 06/10/2022 : 20:52:15
Darkwood opasno udario po mangama.
ŠAŠ Posted - 06/10/2022 : 19:52:33
jbt,svaki dan izadje ili se najavi neki novi strip!(uzmajuci u obzir sve izdavaca iz regije )
kasper Posted - 06/10/2022 : 19:40:11
quote:
Originally posted by jagodanbg

deluje da valja
jagodanbg Posted - 06/10/2022 : 12:48:49
naker Posted - 02/10/2022 : 20:32:09

DW Plava zvezda: Frankenštajn - Meri Šeli, Rajtson

Klasična horor literatura i ja nikada nismo bili u dobrim odnosima i Frankenštajn Meri Šeli nije popravio stanje stvari. Trudio sam se, ali zaspao sam jedno 2,3 puta pokušavajući da iščitam ovo do kraja. Više mi se sviđa Besova strip verzija Frankenštajna gde su izvučene najbitnije stvari iz knjige, a da se zadržao kontekst, dok je sve ostalo podređeno grafičkom izražavanju, meni je taj pristup doživljavanja Frankenštajna bolje legao.

Nemam nijednu zamerku za vizuelni deo ove knjige doduše, i pozitivno sam se iznenadio što se ovde na praktički svake 3,4 stranice dobije po jedna Rajtsonova ilustracija, i to kakva ilustracija

Izdanje je lepo, ali nisam fan ove "mekane naslovnice" jer ta tkanina je magnet za prašinu, mislim da to nije bilo najsrećnije rešenje.

Šteta što ova edicija nije zaživela, bilo je ovde dosta potencijala sa crtačkog stanovišta
jaki Posted - 27/09/2022 : 14:57:58
jagodanbg Posted - 27/09/2022 : 14:51:50
Izasao Berserk 2
Dr. Zistis Posted - 25/09/2022 : 21:34:14
Bravo Darkwoode
going going Posted - 25/09/2022 : 00:41:06
Vrhunske najave za novu ediciju!
Red Marquis Posted - 22/09/2022 : 18:30:19
Ovde jedino Tu Lejlu nisam čitao, overiću.
naker Posted - 22/09/2022 : 17:43:42
Eseks je Lemirov najbolji strip, ali meni je Welder njegov najdraži rad i super što se to konačno izdaje. Ali Laila Starr je ovde najveća bomba i ona se opasno, veoma opasno približila teritoriji Daytrippera. Kome se čita nešto na sličnu foru kao kultni Izletnik ne bi trebalo da propusti gospođicu Lejlu

Srećno sa novom bibliotekom Darkwoode

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000