forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Attack on Titan

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
badseed Posted - 11/03/2016 : 10:05:37


quote:
The series follows the story of Eren Yeager, his adopted sister Mikasa Ackerman, and their friend Armin Arlert. After the outermost Wall is breached by Titans, including the 60-meter tall skinless Colossal Titan and the abnormally intelligent Armored Titan and his mother dying in the resulting destruction, Eren vows revenge against the Titans and later enlists in the military, accompanied by both Mikasa and Armin. Years later during his first battle against the Titans, Eren discovers that he has the ability to transform into a Titan at will. Seen as a threat to mankind by some and as a ray of hope by others, Eren joins his companions in a desperate fight to protect what remains of their society while looking for answers to the mysteries surrounding the Titans, the Walls and his own existence as well.Naslov mange: Attack on Titan
Originalno: (進撃の巨人 Shingeki no Kyojin?)
Autor: Hajime Isayama
Izlazi: 2009-

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Sarghan Posted - 10/07/2018 : 23:14:14
Evo nabrzaka neka gruba podjela serijala po story-arcovima, bez spoilera:

1. story-arc: brojevi 1-4
- sadrži 3 manja story arca

2. story-arc: brojevi 5-8

3. story-arc: brojevi 9-12

4. story-arc: brojevi 13-17

5. story-arc: brojevi 18-22

6. story-arc: brojevi 23+ (u tijeku, trenutno započeo 27. volume)
Sarghan Posted - 10/07/2018 : 23:07:10
quote:
Originally posted by swamp thing

Vidim vas dvojica ovo pratite, ja znam da je bilo neke priče da će se ovo završiti sa 20-im tankobonom, a ono već došlo do 25-og ili kojeg već... Ima li naznake kad bi autor ovo mogao završiti?evo nekog zaključka/sažetka fanova sa reddita na temelju intervjua i poznatih informacija:

quote:
In the summer 2015 issue of Ani An! Magazine, Isayama shares that as of Shingeki no Kyojin manga’s volume 16, the story is about 60% completed, mathematically making the total length about 27 volumes (110 chapters, ETA: October 9th, 2018). In the August 2016 issue of Gong Kakutogi Magazine, he said that he doesn't want to expand the story any further than his current plan. Additionally, in an interview of April 2017 on Natalie Comic, his editor elaborated that Isayama wants to end the manga soon and does not intend to purposefully increase the number of manga volumes, however, some things might take longer than expected.


Ukratko, autor to želi završiti ove ili iduće godine, no u zadnje vrijeme često sam sebe prevari/preračuna jer zbog količine neodgovorenih pitanja sve ono što on zamisli odgovoriti u jednom poglavlju zbog ograničenog broja stranica i prostora na kraju zauzme dva poglavlja. Jednostavno, ne želi zbrzati završetak i površno objasniti ključne stvari.

Okvirno, trenutno je u Japanu izašlo 107. poglavlje/prvo poglavlje 27. volumea (malo dosadnjikavo poglavlje, s flashbackom u flashbacku) i na temelju zadnjih događaja teško mi je očekivati da će to (kvalitetno) privesti kraju ove godine. Vjerojatno iduće godine ako se opet ne preračuna.

quote:
Originally posted by swamp thing

Čitam putem "prodavnice", ne može se ovakav serijal pratiti takvim tempom, pozaboravljaš sve.


Evo, ja to pratim na mjesečnoj bazi, a neke stvari u najnovijem poglavlju mi je bilo malo teže povezati jer sam zaboravio što se podogađalo sa određenim likovima. Ponekad mi dođe da napravim sažetak svakog volumea kako ne bih stalno morao goglati po AoTwiki ili listati starije brojeve da se podsjetim takvih stvari.

Po meni, AoT je najbolje čitati u komadu po "Story arcovima". Darkwood je u svojih 8 brojeva trenutno objavio neka 3-4 manja "uvodna" story arca koji, po meni, čine 1 veći story arc. Idući story arcovi se u prosjeku protežu kroz oko 4 brojeva (npr. idući story arc je takav, brojevi 9-12). S obzirom na Darkwoodov tempo izlaženja, možda ne bi bilo loše popisati story arcove (bez spoilera) po brojevima/volumeima pa da Darkwoodovi čitatelji znaju kad i što bi se moglo pročitati u komadu.
WOLF-HUNTER Posted - 07/07/2018 : 16:16:13
quote:
Originally posted by wesskowaz

Hoce li Darkwood objavljivati Titane u skorije vreme?
Bas su ga razvukli.Da, One Piece ide solidno kao i Death Note, ali je problem u tome što su uzeli serijale kao One Piece i Naruto koji traju čitavu vječnosti a nisu završili još ove kraće serijale... Kada bi npr. svaka dva-tri mjeseca objavljivali Napad titana ja bih bio sretan i vjerujem da ne previše kaskali za japancima, odnosno ne bi ni predugo čekali za posljednji volumen. DW je u zadnje vrijeme baš usporio, mislim nalazimo se u sedmom mjesecu a zadnji broj se pojavio u oktobru pa ti onda reci da DW brzo objavljuje... Ne znam da li je problem do štampanja, prijevoda ili prodaje ali ritam me ubija pa sam i prinuđen da čitam online serijal. Nije dobro usporavati ovako kompleksnu mangu čija priča zahtjeva kontinuirano čitanje kako bi se svi djelići spojili u mozgu...
WOLF-HUNTER Posted - 07/07/2018 : 16:12:59
quote:
Originally posted by swamp thing

Vidim vas dvojica ovo pratite, ja znam da je bilo neke priče da će se ovo završiti sa 20-im tankobonom, a ono već došlo do 25-og ili kojeg već... Ima li naznake kad bi autor ovo mogao završiti?Govori se da bi kraj mogao da bude ove godine, mada kako je rasplet protekao u posljednjih 10 poglavlja ne vjerujem da će kraj nastupiti prije 2020. godine...
swamp thing Posted - 24/06/2018 : 08:40:50
Ma ja sam digao ruke, presporo mi to. Čitam putem "prodavnice", ne može se ovakav serijal pratiti takvim tempom, pozaboravljaš sve.
wesskowaz Posted - 23/06/2018 : 22:15:07
Hoce li Darkwood objavljivati Titane u skorije vreme?
Bas su ga razvukli.
swamp thing Posted - 23/06/2018 : 17:48:07
Vidim vas dvojica ovo pratite, ja znam da je bilo neke priče da će se ovo završiti sa 20-im tankobonom, a ono već došlo do 25-og ili kojeg već... Ima li naznake kad bi autor ovo mogao završiti?
WOLF-HUNTER Posted - 11/05/2018 : 22:20:56
Da za to sam cuo da je jos planirano bilo ali svejedno mi je nekako tesko to prihvatiti ali put ide dalje pa se makar nadam nekim flashbackovima.
Sarghan Posted - 11/05/2018 : 21:36:18
Fak, ch105 je bilo baš teško/depresivno čitati kako je išlo kraju. Uspio mi stvoriti knedlu u grlu.

A najveća je ironija što je Sashu ubilo dijete koje je ona par poglavlja ranije poštedjela. Za to vrijeme, Jeana je od metka u glavu spasilo upravo drugo dijete kojeg je on par poglavlja ranije planirao ubiti, ali je nekim čudom promašio. Okrutno. A što se tiče svih ostalih twistova...well played, Isayama.

Sviđa mi u kojem se smjeru razvija priča u vezi dvoje slijepih putnika. Definitivno najdraža manga koju trenutno pratim.

quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

ne mogu da vjerujem da je kreator učinio bas sada bas ovako rano i SPOILER sto zaista nisam očekivao da će se desitiUstvari, Isayama je planirao ubiti Sashu još u 9. volumeu / 36. poglavlju (u onoj sceni gdje je rukom zabila titanu strijelu u oko i time se spasila), no njegovom uredniku je ona bila jedan od dražih likova (a i fanovima također) zbog čega je uspio nagovoriti Isayamu da se predomisli. To je ujedno i bio razlog zašto Sasha nije imala neku veću ulogu u narednih pedesetak poglavlja jer Isayama nije imao ništa isplanirano za nju. Uglavnom, na temelju trenutnog poglavlja, izgleda da urednik više nije imao dovoljno uvjerljivih argumenata. Ali da, šteta.
WOLF-HUNTER Posted - 06/05/2018 : 22:33:41
Pročitao neki dan odnosno još u petak najnoviji chapter 105. I šta sada da kažem u vezi svega sto se dogodilo? slijede spoileri ne mogu da vjerujem da je kreator učinio bas sada bas ovako rano i ubio jednog od glavnih likova sto zaista nisam očekivao da će se desiti bas sada i to upravo njoj. Naravno da daje draž samom story tellingu sa takvim naglim preokretima ali zašto bas ubiti tako finog karaktera? Najgore sto mi je to bio najdraži lik i sada nemam skoro nesta po čemu bih pratio serijal ali teška srca nastavljam daje sa praćenjem serijala jer me zaista zanima šta je sljedeće. Ostavljam neke jadne nađe da će ipak da bude živa i da je ovo samo neophodan sok kako bi se digle tenzije ili možda odluče da joj poklone moći fekalne titana. Toliko uzaludnih želja trošim trenutni u nadi da će se moj najdraži lik vratiti i izdržati do kraja a dotle... Nada posljednja umire... Sto se tiče Zeke Yaegera e ni to nisam očekivao jedva čekam da vidim šta će biti u sljedećem dijelu...
WOLF-HUNTER Posted - 28/04/2018 : 17:22:26


Odlican pocetak za jedno ljeto... Fanovi ocog serijala ima da posize do sedmog mjeseca, ocekujem odlicnu animaciju i zvucne efekte koji ce da prikazu u najboljem kutu vec sjajnu mangu.
WOLF-HUNTER Posted - 07/03/2018 : 17:55:22
Pročitao 102. chapter - šta da kažem osim već iskazanih riječi pohvala i divljenja prema priči? Nakon malo sumornijeg arca oko Marleya, scenarista nam je napokon unazad zadnjih 3 chaptera počeo da servira non-stopnu akciju što će ovaj arc definitivno ostaviti upamćenim kao najkrvavijim do sada a epsa atmosfera je prisutna od početka do kraja... April je tako daleko sada...
WOLF-HUNTER Posted - 19/02/2018 : 17:20:07
Malo na početku ima nejasni stvari ali s vremenom priča napreduje, mlad je autor i ovo mu je prva manga pa razumljivo da je početak neiskusno urađen, ali je priča jednostavno takva da se moraju pročitati svaki sljedeći volume da bi se shvatila...
izivko Posted - 19/02/2018 : 16:49:24
Prije neku godinu uzeo sam ovu hvaljenu mangu u ruke i pročitao nekih 200 strana ili koliko već.

Nije mi jasno kako neko može svariti ovoliku količinu sranja i gluposti, pratiti iz mjeseca u mjesec i davati još pare za to.

Ajde mogu razumijeti Japance ali...
WOLF-HUNTER Posted - 16/02/2018 : 14:38:48
quote:
Originally posted by karlitos

Pročitao tekst o serijalu. Svaka čast, Wolf-Hunter.Hvala
karlitos Posted - 16/02/2018 : 13:03:06
Pročitao tekst o serijalu. Svaka čast, Wolf-Hunter.
WOLF-HUNTER Posted - 08/02/2018 : 20:33:54
102. chapter pročitan i zaista sam ostao u šoku. Isayama nastavlja da nas bombarduje sa novim šokatnim scenama napakovanim epskim osjećajem koju sam rijetko u mangama osjetio. Kraj chaptera je posebno ostao dojmljiv jer daje dojam kako nas još više čeka kacije u sljedećim chapterima a nažalost kazuje kako se serijal polako bliži kraju tako da predpostavljam završetak mange je ove godine, eventualno sljedeće ako se desi kako zbrojavanje oko volumena kao prije. Kako znam ostala su nam još dva volumena ako se ne varam i to je to, šteta ali i dobro jer serijal neće biti razvučen kao neki, drago mi je što autor odlučuje i ne veže se toliko za likove i time ostavlja dojam na čitatelja ostavljajući mangu u velikom sječanju. Nadam se da će sljedeći chapter biti još bolji i napakovaniji akcijom. Dopada mi se karakterizacija likova u ovom chapteru, naročito glavnih koji svojim postupcima ostavljaju još više pitanja, zanimljivo koliko se odgovori na prošla pitanja odgovaraju kroz nadolazeće chaptere a svaki nadolazeći riješi jedno pitanje ali postavi zato deset novih... Imam osjećaj kako nas očekuje nevjerovatno finale koje ćemo dugo da pamtimo i sa svakim novim chapteromosjećam se zadovoljeno i smatram da je ovo jedna must have i must read manga koja je ostavila toliki trag u japanskom stripu da ćemo ga dugo osjetiti...
WOLF-HUNTER Posted - 27/01/2018 : 17:19:57
Pročitao danas Lost Girls 1 i 2,
utisci su jako pozitivni, drago mi je viditi da ima autora koji rade na proširivanju AoT univerzuma dok se glavni scenarist drži glavne priče. Obadvije knjigice su podjeljene na dva života, na dva lika i doživljavanje životne perspektive kroz svojstven ugao u različitim vremenskim periodima. Prvi dio obuhvata Anniev doživljaj koji se dogodio prije "Female titan arca" kada je tek ušla u militarnu policiju. Zanimljiva priča mada nije toliko ostavila utisak na mene koliko drugi dio koji je imao najbolju i najdirljiviju priču.

Drugi dio obuhvata alternativni univerzum gdje su Mikasini roditelji još živi te svoje dane provodi družeći se sa Erenom. Mikasa kao najpopularniji karakter je ponudila odličnu epizodu u kojoj mi se jako svidio crtež, naročito način na koji je Mikasa nacrtana. Crtež djeluje čisto bez pretjerano nabijenih detalja te cjelokupna kompozicija djeluje ugodna za oči. Izdanja su dobro urađena i jako mi se dopadaju prve stranice koje su u boji urađene što podiže kvalitet mange.

Cjelokupna ocjena je 8.6/10
WOLF-HUNTER Posted - 16/01/2018 : 19:33:15
101. chapter je zaista djelovao odlično, prošli chapter me je oborio sa nogu ali ovaj je još više uspio da me škoria pojavom konačno onoga što smo toliko dugo čekali... 102 chapter je i dalje tako daleko, jedva čekam da vidim šta će se sada dogoditi, mada me hvata malo tuga jer imam osjećaj da se serijal uskoro bliži kraju...
Sarghan Posted - 16/01/2018 : 18:05:44
Nekako mi ch101 djeluje kao bolji jubilarac od ch100. Kome je do sada nedostajalo akcije, bit će i više nego zadovoljan ovim poglavljem.

Meni je najinteresantnija paralela između Gabi i Erena iz 1. i 2. poglavlja. To jest, kako je točno 100 poglavlja kasnije Eren "istraumatizirao" Gabi na isti način na koji je i on sam bio istraumatiziran u prvim poglavljima/prvom broju. Doslovno, who's the villian now?
Sarghan Posted - 13/12/2017 : 19:32:26
Hajime Isayama svakim novim poglavljem pokazuje koliko je izvrstan pripovjedač. Toliko izokrenutih i pametno smišljenih paralela sa scenama iz prvih volumea, ali i cijela ironična situacija gdje se u pozadini vjernije i iskrenije ispoštuje mir u čije se ime pred javnosti huška nemir među neprijateljima...

Sve više AoT pratim ne toliko zbog priče (koja mi je zbog predetaljnog čitanja i seciranja postala mrvicu predvidljiva) koliko zbog autorovog pripovjedačkog talenta da svako poglavlje u određenoj mjeri napravi tematski zaokruženom cjelinom koja se, bez obzira na jak kontinuitet, može čitati i samostalno.

I baš mi je zbog toga pravi gušt svakog mjeseca pročitati novo AoT poglavlje. Ne toliko zbog kontinuiteta i glavne priče koliko zbog pripovjedanja i moralnih tema koje su, iako se u svakom poglavlju provlače u njenoj pozadini, i dalje u službi daljneg razvoja kontinuiteta i glavne priče.
karlitos Posted - 11/12/2017 : 22:45:06
I ja sam upravo pročitao 100-ti chapter i oduševljen sam. Crtež je fenomenalan (kilometrima ispred onog s početka serijala), a priča je zbilja napeta i neizvjesna. Dijalog između Erena i Reinera je odličan, jedna od najboljih scena serijala.
WOLF-HUNTER Posted - 10/12/2017 : 18:27:24
Pročitao 100-ti chapter i zadivljen sam... Priče ide u neočekivane smjernice na šta se radujem, biti će ovo teško čekanje do sljedećeg chaptera...
karlitos Posted - 02/12/2017 : 11:16:29
Jedva čekam novu sezonu animea Iako sam uvjeren kako će većina ljudi biti razočarana trećom sezonom nakon akcijom nabijenom drugom
A volio bih i da Darkwoodovo izdanje ubrza, želim što prije sve te priče imati na papiru.
WOLF-HUNTER Posted - 28/11/2017 : 18:41:11
Skoro sam naišao na jedan kalendar plana i programa AOT-a i pisalo je nešta da bi se manga trebala da završi u 2018. godini, osim ako se autor ponovo ne zabroji u poglavljima pa produži priču još malo. Mislim da bi trebalo ukupno da bude oko 26-28 volumena, mada opet nisam siguran za tačnost plana i programa jer meni se nekako čini kako je ostalo još mnogo toga neobjašnjeno u priči a znajući Isayamu, za sve bi trebali da dobijemo objašnjenja u narednim volumenima. Ipak je ostalo toliko mnogo protivnika na svijetu a i sama situacija sa kravljevstvom nije još razrešena kako treba jer sve me prati neuogdan osjećaj kako zidovima prijeti još veća opasnost koja je cijelo vrijeme prisutna pored titana koji su probili zidove dva puta. Iskreno, bit ću jako tužan kada se serijal završi, ali opet nam ostane da pročitamo "Before the Fall" i "Lost Girls" 1-2 koji su po mom mišljenju fenomenalni, a usput imamo i sezone 3 i 4 koje su uveliko najavljene tako da je ipak još mnogo toga ostalo za obraditi...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000