forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zene na Stripovi.com

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
mr murdoc Posted - 08/03/2013 : 16:58:52
8 MART, 8 OZUJAK..

quote:
Ideja za obilježavanjem međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. stoljeća u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije.

Protesti 8. ožujka događali su se i slijedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Godine 1910. prva međunarodna ženska konferencija bila je održana u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila 'Međunarodni dan žena' na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin. Slijedeće godine je Međunarodni dan žena obilježen od preko milijun ljudi u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Ti događaji su koincidirali s požarom u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku, nakon koga su slabe mjere sigurnosti na radu okrivljene za veliki broj žrtava. U početku prvog svjetskog rata žene širom Europe su 8. ožujka 1913. održale demonstracije za mir.

Demonstracije povodom Međunarodnog dana žena u Rusiji bile su prvi stadij ruske revolucije. Nakon oktobarske revolucije, boljševička feminstkinja Aleksandra Kolontaj nagovorila je Lenjina da 8. ožujka postane državni praznik, i tijekom sovjetskog razdoblja se koristio za obilježavanje "herojstva radnica".


Svim zenama cestitam njihov praznik..Ja sam cvijece kupio,...a vi?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Just_Charlie Posted - 10/03/2019 : 01:37:17
Hvala dečki.

I mi volimo Tuttu - Ljubitelja žena

Laku noć ekipica.Tutta Posted - 08/03/2019 : 15:54:26
quote:
Originally posted by tex2

Svim ženama sretan dan žena!

+1

(Tutta vas voli)
tex2 Posted - 08/03/2019 : 09:24:45
Svim ženama sretan dan žena!
Just_Charlie Posted - 05/03/2019 : 23:12:03
Večeras sam odlučila malo raditi na ovome..radim već mjesec dana, polako, nije lako kopirati majstora stripa, s ugljenom na platnu..ovo je pravi izazov.. autor će znati zašto, pa još kada nekome pokloniš to pravo da za jednu pivu (još nije plaćena ) uzmeš to da obradiš ženskim očima..ovo je tek skica koju radim kad sam posebno raspoložena i još nije gotova.. Ono što sam naumila je filigranska izrada s akrilom na platnu s posebnim efektima, da dočaram kako sam ju ja udoživjela.

Dragi kolege, zna li netko reći iz kojeg i čijeg je ovo stripa?Došlo mi da ovo pokažem jer sam danas dosta vremena provela proučavajući Serpieria..znate što on crta, vjerujem.. ne mogu raditi nešto kada mi ne dođe, kada ne osjećam..

Ono na čemu trenutno radim je pod nazivom: "Svaki mi most na Drini ćuprija". Znate tu pjesmu? Ako ne, ostanimo onda kod Andrića, jednostavnije je.
Just_Charlie Posted - 02/03/2019 : 23:53:54
Hvala Tonka.
Kažem da mi se sviđa Joksimović a niti ovu pjesmu koju si stavio nisam do sada čula. Istina je da sam ih čula i zavoljela tek nekoliko (ne računa se njegov koncert na kom sam bila zbog prijateljice jer ga tada uopće nisam doživjela).


No, ima jedna pjesma koja mi je sad naišla i poželjeh da ispišem iz sebe sjećanja ..
Bilo je ljeto i skoro je stizala zora koju smo dočekali na terasi bara Insomnia. Ne sjećam se što je točno tu noć sviralo, ali se sjećam glazbe prije zatvaranja, koju je netko od vlasnika za svoju dušu pustio. Od Balaševića do Joksimovića i bilo je doista prelijepo. Tada sam prvi put čula ovu koja je zasvirala https://www.youtube.com/watch?v=5yhI2p6naMU i ubrzo ugledala najljepše suze neisplakane, u očima muškarca pored kojeg sam sjedila.
Žena zna, ili žena poput mene zna, jednostavno osjeti, bez riječi, bez pitanja.. U tim suzama, u tom trenutku, toj prelijepoj zori, dok je svirala ova pjesma, bila je njegova bivša.. Znam koliko ju je volio i koliko je volio voljeti mene,, barem se trudio, ali nikada nije uspio jer me nije osjećao kao što je u tom trenutku osjetio nju. Naša veza bila je lijepa forma bez previše sadržaja jer se previše trudio, ali me nikada nije osjećao. Bila sam deset mlađa, nova i slađa, ali samo to sam ostala.. Žena zna, žena to osjeća i bez riječi, i unatoč njegovim riječima da to nije istina .. Nisam bila ljubomorna, čak sam više od njega poštivala te suze u njegovim očima jer i ja sam mnogima bivša ili neostvarena i sve razumijem, život ide dalje, sve dobro znam i ne zamjeram. U njegovim očima nisam se pronašla, niti u svojoj duši pronašla nešto odakle bih krenula, ne bih li sebe pored njega smjestila. Trudila sam se više od dvije godine osjetiti sebe u svim njegovim riječima, emocijama ali nisam uspjela. Kad muškarac istinski zavoli ženu, ona to osjeća.
Kada žena istinski ljubi muškarca, ona to zna. Niti u jednom slučaju, nisam bila ta.
Na poruku koju mi ponekad pošalje ne odgovorim, ali sam se konačno negdje prepoznala - kao najbolja bivša .. i tu slobodna, sretna i spokojna ugodno smjestila.
Ovo je moja pjesma, na neki način se i zove kao ja.
https://www.youtube.com/watch?v=jBH-PaDzg7U
Tonka24 Posted - 02/03/2019 : 21:37:33
Hvale vrijedna ideja za crtanje, a i sam crtež je dobar.
Željka Joksimovića znam poslušati, evo najdraže:

Just_Charlie Posted - 02/03/2019 : 18:41:31
U čast mom omiljenom vjetru i nadahnuta knjigom, danas sam slikala iz dubine duše i nadam se da mi je slika dostojna knjige i tog osjećaja i vjetra kojeg obožavam, prenesenih na platno.

"Prije nego bura stane"Just_Charlie Posted - 15/02/2019 : 00:03:36
hvala Tuttili

Sluša li itko Joksimovića osim žena? Večeras mi jubito izbacio njegovu novu stvar pa sam poslušala. Jako lijepa glazba a on uvijek tako dobro izgleda da teško odlijepim pogled s njega. I sve skupa zajedno .. a što reći, oprosti mi Bože, samo sam žena ..Tutta Posted - 14/02/2019 : 20:24:40
Charlita... for you!

Just_Charlie Posted - 14/02/2019 : 16:53:31
Danas je predivan dan, skoro kao proljeće, i Valentinovo je, dan za cvijeće. Kupila sam si punu vazu žutih ruža i tulipana, a što se tiče moje ljubavi, tu su dvije. Naučiš pravila struke prilično dobro, da bi ih poslije mogao kršiti. Tako to ide nekako. Ja sam sve spojila u jedno i obožavam svoj rad, premda nikad ne uspijem dobro fotografijom dočarati. Poželjela sam na platnu aranžirati cvijeće, kao na nekoj staroj slici, nekog davnog vremena..
Ponekad poželim tišinu, ali većinu vremena mi glazba svira. Neopisivo sam gladna i kava više ne pomaže. Kidam u kuhinju, pa nastavljam raditi.
Sretno Valentinovo svima zaljubljenima. Ako i ne, nije tragedija, ni na Dan mrtvih niste mrtvi, pa ste živi.
https://www.youtube.com/watch?v=azas-1zInJ8&feature=share&fbclid=IwAR3YAu1DRxy0bMJdFUunNVvL9kCqu0HH1zF5Q83y6MZCVI8ygHXerIR4x1U
zeljko Posted - 30/01/2019 : 22:09:10
Trolovanje
Tutta Posted - 30/01/2019 : 21:34:13


Charlita, Zagorloginja Grofica i Tutta.
To bi bilo to...

nagor Posted - 30/01/2019 : 21:29:51
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Možda sam ostala bez izazova, ne znam.. ne vjerujem da sam baš sve naučila jer ja sam satkana - bolje reći - mene tka znatiželja i nepresušna žeđ za novim izazovima ..Pođi da čitaš Zagora i stavi si za izazov dr. titula zagorologa 2025.hahaha..znaš, radije da se poseksam s nekim "Zagorologom", pa sam brže gotova s tom titulom
Just_Charlie Posted - 30/01/2019 : 21:21:10
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Možda sam ostala bez izazova, ne znam.. ne vjerujem da sam baš sve naučila jer ja sam satkana - bolje reći - mene tka znatiželja i nepresušna žeđ za novim izazovima ..Pođi da čitaš Zagora i stavi si za izazov dr. titula zagorologa 2025.hahaha..znaš, radije da se poseksam s nekim "Zagorologom", pa sam brže gotova s tom titulom
King Warrior Posted - 30/01/2019 : 20:49:43
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Možda sam ostala bez izazova, ne znam.. ne vjerujem da sam baš sve naučila jer ja sam satkana - bolje reći - mene tka znatiželja i nepresušna žeđ za novim izazovima ..Pođi da čitaš Zagora i stavi si za izazov dr. titula zagorologa 2025.
Just_Charlie Posted - 30/01/2019 : 19:45:53
Dragi moji,, otvorila sam zanimljivu temu ali, na ženskom forumu se žene raspričale i svaka o svom iskustvu, dok ovdje muk, kao da ste otkrili novu dimenziju muško - ženskih odnosa i - muk. Svatko osta prebirući sam po svojim mislima ili jednostavno - pojma ne imajući o čemu sad "naklapam".
Vrijeme je učinilo svoje i bez tuđih savjeta. Zaključila sam da sve to treba stjerati u krasni k#%@c, jer život je samo jedan i nemam vremena baviti se prošlošću i statirati u tuđim životima kao slušatelj nečijeg liječenja od manjka koječega do samopouzdanja, i šutke, s odobravanjem biti potvrda nečijeg "ispravnog" puta u liječenju ega, kojem je potrebna osoba puna razumijevanja. Ma stjeram sve u taj krasni k.
Da je valjalo, bi trajalo i tada. Sve je s razlogom prošlost i neka tamo i ostane. Shvatih to danas kad sam se našla usred razgovora u kom niti jednog pametnog savjeta nisam uspjela reći jer poteče bujica čiji početak bijaše sa - Vi, žene..bla,bla, bla..
E, pa, ja nisam druge žene i isteklo je tvoje vrijeme.

Toliko na temu bivših, i mog imena.

Doista razmišljam da češće nešto napišem ali sam se stvarno odvikla i rijetko pronalazim vremena. Ali stvarno bih mogla, ponešto o životu napisati, društvu, politici.. izborima..
Znam da to ovaj forum obožava.
Davnih sam dana bila produktivnija, bilo je strasti u meni još, bila sam naivna, da pisanjem mogu na nešto ukazati ljudima..
S toliko sam duše i strasti pisala tekstove o životu, politici, političarima, izborima.. s nekim naivnim šarmom kojim sam i ponekog političara osvojila dok sam ga nježno diskreditirala.. sve je to danas jedna draga uspomena..
Žene su me na sve načine mrzile i protiv mene se urotile... bivala sam im jedina šansa uz pomoć koje će jedna uz drugu stati i osjetiti jedinstvo - samo im daj zajedničkog neprijatelja. I to je prestalo biti zabavno, pa sam se i od toga umorila.
Tisuće mojih priča, tekstova i kolumni raznih nije pomoglo nikome, ali ja sam zbog toga jako mnogo naučila o ljudima, i muškarcima i ženama..
Možda sam ostala bez izazova, ne znam.. ne vjerujem da sam baš sve naučila jer ja sam satkana - bolje reći - mene tka znatiželja i nepresušna žeđ za novim izazovima ..

Slobodnim stilom, bez edita, oprostite ako sam bila pre duga ..
Just_Charlie Posted - 27/01/2019 : 19:25:29
Momci, nešto me muči duži niz vremena od kad sam to primijetila.
Tražila sam na internetu moguće odgovore i samo sam naišla na ženski forum na kome se o tome pričalo, ali bez konkretnog odgovora i razne članke po novinama koji idu u krivom smjeru i to me ne zanima. Ja ne volim čavrljati previše, ja volim odgovore.
Radi se o imenu. Mom imenu u razgovoru, kada ime nije potrebno,jer znam s kim pričam na telefon i znam kako se zovem i znam da se radi o meni kada mi se obraća. To nisam nikad prije prije doživjela, na taj način da mi sva koncentracija s razgovora skrene na razmišljanje kako je to bilo nepotrebno i kako mi je to stvorilo neki čudan osjećaj zbog kojeg želim što prije okončati ležerni razgovor, s bezbroj tema, ali u kom nije potrebno da se nešto izgovori koristeći moje ime.. nisam navikla, nije prirodno u tom kontekstu upotreba mog imena.. kao niti u drugom slučaju, i tada sam odlučila potražiti odgovore. Prvi je jedna davna veza, doista pradavna. koji se nakon razvoda potrudio da me pronađe i ja sam ga stavila u "friend zone" jer je dobro za dušu biti dobar sa davnim bivšima..i svima ostalima.
Drugi je primjer ne tako davni bivši, koji mi na poruku čestitke za rođendan, jer smo uljudni i odrasli ljudi, zahvaljuje na način na koji uopće nije bilo potrebno moje ime na kraju, što je ponekad i u vezi činio.. i to mi se niti tada nije činilo normalno, u određenom kontekstu.. To su dva slučaja u kojima mi jednostavno, totalno bespotrebno, spomen mog imena djeluje neprirodno. Dok u ostalim raznim situacijama u životu, kada netko izgovori moje ime, djeluje mi prirodno jer se koristi kako treba, u određenim situacijama po potrebi ili u većem društvu, pa je potrebno da mi privuče pažnju, a ponekad se rastopim od načina i glasa, kako netko (muškarac) izgovori moje dugačko ime da mi se obrati i mnogo više kaže, osim samog imena..
Ima li netko iz potrebne struke da mi olakša potragu za odgovorom na ta pitanja jer sam znatiželjna i rado bih, na temelju odgovora, donesla odluku o svojim daljnjim postupanjima.
zeljko Posted - 26/01/2019 : 22:35:07
30 godina u mirovini
e to me zanima
boddhisatva Posted - 26/01/2019 : 22:30:24
osobno, mislim da je tip žmukler i da je to sve dobro održavana maska
imao je priliku oko svoga lika stvoriti sad takvu famu nakon onog "vježbaj p* ti materina" i uspio je
ali da zna sama sebe dobro prodati - zna
Just_Charlie Posted - 26/01/2019 : 21:27:22
https://m.24sata.hr/show/penzioner-toni-ja-sam-modni-tigar-a-ne-ona-modna-mackica-610719?fbclid=IwAR3nEBLDmfTybXdo66k8Y7KhVvB8qvN2rAJkOxSVmgKp-Ggz3OhVUgEOK1U

Pogledajte ovaj članak i slike.
On je stvarno faca za svoje godine i fora djedica, lijepo održavan.
Kad ga je već posvuda, uzimam i ja njega za primjer jer nemam dobro mišljenje o njemu ako razmišljam kao žena. Vrlo lako san ga zamislila kako doma ženi kaže - kosa ti je neuredna, pi*#"a ti materina! - I ostalu pokućnu komunikaciju sličnog sadržaja.
Što vi mislite na temelju svega napisanog o njemu ovih dana i izgovorenog iz njegovih usta? Čine li odijelo i lijepo, njegovano lice gospodina? Može li vas to zavarati?
Just_Charlie Posted - 26/01/2019 : 21:14:31
quote:
Originally posted by Poli


Jedna za zene... kad nam se vec Charlie vratila.
https://www.facebook.com/100010016803594/videos/688232488187305/

Hvala Poli na lijepoj gesti

No, kako pobijediti predrasudu da ženi samo daj "meso" i nećeš pogriješiti?
zeljko Posted - 23/01/2019 : 15:12:23
mi kažemo županija

VALTER Posted - 23/01/2019 : 14:47:39
quote:
Originally posted by Dexters

Ne, zdravstvo u Kantonu Sarajevo ne pokriva troškove promjene spola :DPoli Posted - 23/01/2019 : 12:56:22

Jedna za zene... kad nam se vec Charlie vratila.
https://www.facebook.com/100010016803594/videos/688232488187305/

Just_Charlie Posted - 03/01/2019 : 16:48:52
Inače, vratila se s puta malog, trenutno pijem pivo i slušam Azru. Točnije ovo nešto novijeg od Stulića.
I susjedi samnom
Ajte i vi

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000