forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Glin Dilon: NAO BRAUN

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
KOMIKO Posted - 08/03/2017 : 23:49:28


Poštovani citaoci,
za novosadski Sajam knjiga iz štampe izlazi nova knjiga Komikovog "Prvog izbora", koju već dugo spremamo.
U pitanju je životno delo Glina Dilona, mlađeg brata nedavno preminulog Stiva "Propovednika" Dilona.
Knjiga je štampana na najluksuznijem papiru koji smo koristili kod Kitaja bluza, Rebetika i Slejna.

O delu:

Nao Braun je hafu (polu-Japanka, polu-Engleskinja), ima dvadeset osam godina i nije joj dobro. Pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja i očajnički se bori protiv poriva da povredi ljude oko sebe. Ali to nije ono što ona želi da bude. Nao ima snove. Želi da umiri svoj mahniti um; želi da se bavi dizajnom i ilustracijom; želi da pronađe ljubav, savršenu ljubav. Njen život i dalje ide nizbrdo. Momak je otkačio, a posao s igračkama je propao. No, Nao sreće Gregorija, zanimljivog majstora za veš-mašine, i Reja, učitelja crtanja u Budističkom centru. Počinje da crta i meditira kako bi opustila um i otvorila srce. I polako
shvata: život, ipak, nije crno-beo... više je nekako braon.

„Raskošno nacrtan i strastveno digresivan!” — The New York Times

„Dilon slika snažnu priču u savršenom skladu sa gotovo sinematskim crtežom koji podseća na Mila Manaru, ali sa daleko ekspresivnijim likovima. Trijumf grafičkog romana za odrasle. Nezaobilazno štivo.” — Publishers Weekly

„Remek-delo, apsolutna preporuka!” — Comic Book Resources

„Ljubomoran sam na crtež, čak sam još ljubomorniji na naraciju, a tek što sam popizdeo zbog akvarela! Po mom mišljenju, Glin je najveći aktivni stripovski umetnik današnjice u Engleskoj. Tamo negde početkom sedamdesetih, kad sam ja crtao stripove, sve se svodilo na testosteron, oružje i grudi. Srećan sam što vidim da su grafički romani danas jednako važni u svetu umetnosti kao i bilo šta drugo što se može videti u galeriji Tejt. Ova knjiga je najbolji primer toga. Nao je knjiga u kojoj se na predivnom vikendu slikanja u akvarelu sreću Herman Hese i Norman Rokvel! Rezultat je jednostavno čaroban.“ - Jamie Hewlett


Tehnički podaci:

Glin Dilon: NAO BRAUN
"Prvi izbor"
Strana: 208
Format: B5
Štampa: u boji
Povez: tvrdi
Cena: 1900 din
10   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
KuntaKinte Posted - 06/09/2019 : 22:56:44
Ne znam da li je neko obratio pažnju, ja sam sasvim slučajno (lupom) pročitao natpise na podeljcima na veš mašini na nadlovnici. Zanimljiv “uvod” u strip,
Manny Posted - 02/04/2018 : 16:36:48
Uzeo sam ovaj strip ne znajući o čemu se radi, i vau, vau, kakva tema, gotovo idealna za strip (a opet se sa njom nisam susretao ranije u ovom medijumu).
Priča o dobru i zlu u nama, o dobrim i zilim mislima, o opsesivno-kompulzivnim poremećajima, o ljudima koji nas okružuju kad nam je dobro i kad nije, o familiji, o pripadanju i nepripadanju, o životu kakav jeste, ako ga gledamo otvorenih očiju.
Ima puno simbolike u gotovo svakoj sceni, Glin je to minuciozno razradio i nijedan oblik nije slučajan, i nijedna rečenica nije višak. Crtež je isto predivan, čitao bih rado ovaj strip i da priča nije tako jaka, a jeste.
Ono što mi je malo nategnuto je priča oko Piktora, prepoznajem simboliku i paralelu, ali čini mi se da bi priča funkcionisala i bez te paralele. No, ovako mi ostaje možda misterije za neko naknadno ponovno čitanje.
anto Posted - 08/06/2017 : 12:21:36
SPOJLER

ko po vama je otac? Stiv,Gregori ili neko treći?
anto Posted - 08/06/2017 : 12:20:41
tematika "ljudske psihe" je uvek bila odličan teren za stvaranje sjajnih knjiga,filmova,stripova.Ali meni lično,ne toliko interesantan žanr (možda će mi biti jednog dana kad i sam malo poludim).

Oko Nao Braun sam se prilično razmišljao da li da je uzmem.Izašla je u slično vreme kad i Epileptičar,sa kojim sam se opekao (u smislu da me je razočarao),i tada sam odustao od Fibrinog izdanja;kad se pojavilo Komikovo,opet sam uzeo u razmatranje eventualnu nabavku.Na kraju je ipak prevagnuo Dilonov crtež koji me je totalno kupio i Komikova akcija na kojoj sam uzeo Nao po ekstra povoljnoj ceni.
A onda sam (pre samog čitanja) opet pomislio da sam se sigurno zeznuo,pogotovu kad sam video da ima i nekih uplitanja budizma u stripu.
Retko se varam u procenama da li će mi se strip dopasti ili ne,a srećom,ovde je taj instikt zakazao.Strip mi se baš dopao.

Nao Braun je jako lepa i topla psihološka drama sa predivnim crtežom.A Nao je jedna totalno opičena devojka koja me je skroz kupila!Međupriča sa Piktorom je još jedan plus za strip.
Jedino mi se ne sviđa deo sa budističkim centrom.Jebeni budisti,nikad mi nisu bili dragi.Izvinjavam se zbog političke nekorektnosti.

4/5

Preporuka.
KOMIKO Posted - 09/03/2017 : 16:30:30
Jeste
delboj Posted - 09/03/2017 : 16:17:59
Je li ovo u prodaji?
feniks Posted - 09/03/2017 : 11:03:30
Srećom ima nas koji nisu htjeli da uzmu fibrino izdanje
ivanl Posted - 09/03/2017 : 10:47:37
Da dobar strip, i uzeo bi da nemam Fibrin...
KOMIKO Posted - 09/03/2017 : 09:49:02
Jbga, u projekat smo krenuli u novembru 2013.
Odužilo se.
www2 Posted - 09/03/2017 : 08:21:11
Čudan izbor s obziro na Fibru , ali svakako odličan strip 5+

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000