forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Goodnight Punpun

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
badseed Posted - 03/11/2016 : 13:15:05
Goodnight Punpun (Oyasumi Punpun) manga je o odrastanju, postavljena u okvire M (Mature) ratinga. Nije sada tu neka riječ o pornjavi ili nekakvim brutalnijim stvarima, ali ima situacija koje nisu toliko mainstream za klasične slice of life mange.


Goodnight Punpun Vol. 1 + Vol. 2 + Vol. 3


Goodnight Punpun u engleskoj varijanti izlazi u knjigama koje skupljaju po dvije iz originalnog japanskog izdanja. Kako je sve zajedno riječ o 13 knjiga, ovo američko izdanje imati će 6 knjiga, dok će u toj zadnjoj biti i originalna trinaesta.

VIZ je za sada izbacio tri knjige, četvrta izlazi ovog mjeseca (studeni 2016). Kroz ovo što sam pročitao (sve tri), utisak mi je pozitivan. Riječ je o mangi koja na myanimelistu stoji tipa na petom mjestu od svih (seinen) mangi, te je blago reći da ima cult following - Ocjena: 9,1/10 - ‎26.028 glasova.

Prva stvar što "zapne" u oko je da su Punpun i njegovi bližnji nacrtani potpuno drugačije od svih ostalih likova - izgledaju kao nekakve karikirane ptičice napravljene u nekoliko linija. Sve ostalo je u kontrastu, na trenutke i genrijalno precizno nacrtano sa nekim gotovo fotografskim kadrovima. Neću u filozofiju čemu je on crtan na takav način, ali kada gledaš detaljni pregled osjećaja, odrastanja, nesnalaženja itd. - svako dijete u odrastanju na sebe može gledati kao da je totalno drugačije od ostalih.

Sama manga ima svoj specifičan vizualni ugođaj, jednostavno je treba uzeti u ruku da se dočara Asanova umjetnost.

Dok je Punpun glavni lik, gotovo se ravnomjerno prate životi njegovih bližnjih - rodbine i prijatelja te se mangaka na svoj način "obračunava" sa svim mogućim perspektivama odrastanja - prve ljubavi, prijateljstva, nekada mučne odnose unutar obitelji, filozofiranju o životu, masturbaciji, prvom seksu, personalnoj viziji boga, alkoholu, međusobnom natjecanju itd itd.

Prva knjiga mi je najbolje sjela, dok su druge dvije (stavimo na stranu odličan crtež) na trenutke malo zamorne (filozofije, depresije), ali riječ je o materijalu koji se ne može pustiti iz ruke - nekada te stvarno zanima rasplet određene situacije, dok u drugom slučaju čitaš iz čuđenja jer želiš vidjeti koja će se "ludost" desiti na narednim stranicama.

Par slika:
2   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Sneaksie Thiefsie Posted - 14/04/2018 : 15:53:56
dobar je Punpun
pcoro Posted - 11/01/2018 : 20:34:33
Počeo s čitanjem ovoga, pročitao prvi trejd (230 stranica). Za sada je zanimljivo. Jesi li pročitao do kraja? Kakvi su utisci?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000