forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Shaner Posted - 26/08/2015 : 20:57:14
Pred neko vrijeme je na topicu fibrarijum pao prijedlog da se napravi sličan topic i za Darkwoodova izdanja, pa evo i toga.

Znači, sve je jasno. Ovdje ostavljamo svoje utiske, komentare, osvrte i što već sve ne vezano za stripove iz Mračne šume.

A strip koji me napokon nagnao na otvaranje ovog topica je...Rabinov mačak

Gotovo je nevjerojatno koliko tema "Rabinov mačak" obuhvaća, a u potpunosti fascinantno koliko pronicljivo o njima govori. Jedna jednostavna priča o starom rabinu u Alžiru i njegovom mačku s filozofskim aspiracijama pokazuje nam različita lica istih religija i društava. Čitao sam više odličnih stripova koji govore o ozbiljnim temama, ali niti jedan toliko zabavan i humorističan kao ovaj. No nije sve u priči. Sfar ovdje pokazuje da njegovo crtačko umijeće nimalo ne zaostaje za onim spisateljskim. Čarobne vedute Alžira i ostalih lokacija kroz koje likovi prolaze pravi su melem za oči i izvrsno pogođene kulise za neobičnu pripovijest o rabinu i njegovom mačku.

Bilo da propitkuje religiju, otkriva nam naše vlastite nesigurnosti ili se dotiče složenih društveno-političkih odnosa, "Mačak" to radi toliko šarmantno da mu se ne može odoljeti. I zato željno iščekujem daljnje mačkove dogodovštine, a do tada ću se često i rado vraćati ovom jedinstvenom stripu.

10/10

P.S.
Za dva dana u Francuskoj izlazi šesti album "Mačka". Zna li netko slučajno ima li ga Darkwood u planu objaviti?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 08/11/2019 : 14:23:02
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by anto

I jo jedno pitanje - da li je ova priča,Kći ledenog diva reprint neke već objavljene storije (u DMS ili nekoj drugoj ediciji?U Hronikama je se nesećam)


Sedam epizoda, koje sadrži ova knjiga, originalno je objavio Dark Horse u pojedinačnim svešćicama tijekom 2003. i 2004. godine u publikacijama Conan: The Legend i Conan.

Ili si ti mislio na nešto drugo?


mislio sam na nešto drugo,a dobih odgovor na dw forumu - Kćer ledenog diva je objavljena u prvoj DW knjizi Hronika,odnosno u drugoj od Belog puta - pričica od Tomasa i Beri Smita na stranica.
Gil-galad Posted - 05/11/2019 : 19:16:06
jaki Posted - 05/11/2019 : 16:30:03
Koji Conan?:)
risbozg Posted - 05/11/2019 : 15:48:46
Meni je taj Konan najveća zbrka od izdanja..
jaki Posted - 05/11/2019 : 14:43:07
Dark Horse Comics began their comic adaptation of the Conan saga in 2003. Entitled simply Conan, the series was first written by Kurt Busiek and pencilled by Cary Nord. Tim Truman replaced Busiek when Busiek signed an exclusive contract with DC Comics; however, Busiek issues were sometimes used for filler. This series is an interpretation of the original Conan material by Robert E. Howard with no connection whatsoever to the earlier Marvel comics or any Conan story not written or envisioned by Howard supplemented by wholly original material.

A second series, Conan the Cimmerian was released in 2008 by Tim Truman (writer) and Tomás Giorello (artist). The series ran for twenty-six issues, including an introductory "zero" issue.

Dark Horse's third series, Conan: Road of Kings, began in December 2010 by Roy Thomas (writer) and Mike Hawthorne (artist) and ran for twelve issues.

A fourth series, Conan the Barbarian, began in February 2012 by Brian Wood (writer) and Becky Cloonan (artist). It ran for twenty-five issues, and expanded on Robert E. Howard's Queen of the Black Coast.

A fifth series, Conan the Avenger, began in April 2014 by Fred Van Lente (writer) and Brian Ching (artist). It ran for twenty-five issues, and expanded on Robert E. Howard's The Snout in the Dark and A Witch Shall Be Born.

Dark Horse's sixth series, Conan the Slayer, began in July 2016 by Cullen Bunn (writer) and Sergio Dávila (artist).

In 2018, Marvel reacquired the rights and started new runs of both Conan the Barbarian and Savage Sword of Conan in January/February 2019.
Mr. Bushido Posted - 05/11/2019 : 14:36:50
quote:
Originally posted by anto

I jo jedno pitanje - da li je ova priča,Kći ledenog diva reprint neke već objavljene storije (u DMS ili nekoj drugoj ediciji?U Hronikama je se nesećam)


Sedam epizoda, koje sadrži ova knjiga, originalno je objavio Dark Horse u pojedinačnim svešćicama tijekom 2003. i 2004. godine u publikacijama Conan: The Legend i Conan.

Ili si ti mislio na nešto drugo?
anto Posted - 05/11/2019 : 13:06:04


Bjusik,Nord,Jejts&Stjuart:Konan-Kći ledenog diva i druge priče (Darkwood)

Utisci nakon druge knjige DH Konana su skoro identični kao posle prve - nije to više ono "Konana neko zajebe/izda ili ide u neku pljačku,i pobije stopedeset ratnika,dva čudovišta i jednog čarobnjaka,pokupi tozla,zvekne par lepotica..." već moderna priča mača i magije,sa glavom i repom.

Kći ledenog diva i druge priče (pitanje za upućene - koje druge priče,kad je ovo sve jedna priča?) donosi nastavak Vazirovog pripovedanja bogatom princu,u kojem zatičemo Simerijanca kako pomaže Asima u osveti Vanima za jedan pokolj,a istovremeno planira da ode u Hiperboreju,rajsku zemlju večitog leta.Sticajem okolnosti,tamo će i dospeti,ali na prilično ružan način.

Bjusik opet pripoveda na način koji mi paše ,,Nord i kompanija sve to ispraća lepim crtežom (nije mi baš čučnio na prvu,ali do kraja je sve došlo na svoje mesto),tako da sam baš zadovoljan sa pročitanim.

I jo jedno pitanje - da li je ova priča,Kći ledenog diva reprint neke već objavljene storije (u DMS ili nekoj drugoj ediciji?U Hronikama je se nesećam)
4.5/5
Shaner Posted - 13/10/2019 : 16:17:42
Napokon pročitao Blainovog Reduktora i nije iznevjerio očekivanja. Mračno i nadrealno, a istodobno jednostavno i životno. Vizualno, naravno, odlično. Nakon prvog čitanja Isak mi ostaje nešto bolji, no svakako ću se vraćati i jednom i drugom stripu.

anto Posted - 31/05/2019 : 20:43:13


Leb&Li:Betmen - Muk (Darkwood)

Napokon,jedan Betmen iz DW produkcije koji mi je lepo legao i koga smatram vrednim kolekcije;dobro,tu je i Crno&belo #1,zaboravih na njega,ali Muk mi je definitivno upečatljiviji.

Nakon blagih razočarenja sa ishvaljenim (u manjoj ili većoj meri) nekim prethodnim naslovima poput Duge noći veštica (od istog autora),Ludnice Arkam,Džokera,Vampira ili Dvora sova,nisam čak ni uzimao u razmatranje nabavku ovog stripa sa obzirom da nije nimalo jeftin,ali sticajem prilika uzeh ga prijatelju,pročitah ga i sad ću gledati da nabavim i sopstveni primerak.

Svi ovi raniji Betmeni su mi bili previše smorni,nekako,baš onakvog stila kojeg ne volim kod supergaćeša,i bio sam 100% siguran da je to i ovde slučaj,ali Muk je baš na mojim talasnim dužinama - jeste da ima delova koji su mi bili više (recimo deo kad se Bets izlomi u padu ili kad odlazi u Metropolis) i manje dobri,ali u celini uživao sam u njemu.Iako nisam toliko upućen u njegov svet,nije mi smetalo što su svi prateći likovi uključeni u priču;za razliku od TLH,gde mi je to bilo isilovano.

Sviđa mi se i kako je Leb prikazao odnos izmešu šišmiša i mačke,a kraj je baš kako treba.

Li Džim odličan.

4/5
Combatrock Posted - 21/04/2019 : 21:26:32
Valja se tesiti ponekad. U iscekivanju rokamboleski, perli, karusela, julije, obecanih mangi, za kojima idosmo ko lisica za ovnujska muda.

Ali imamo utehu u redovnom Talicnom u izdanju VC, debelom MM i Mr Nou, kao i ostalim sjajnim izdanjima koja se pojavljuju u pozadini obracuna Ken Parkera.
anto Posted - 21/04/2019 : 21:20:00
quote:
Originally posted by Kum Ruzvelt

Ne sluti na dobro..


pa dobro,svi izdavači rade povremena "čišćenja" magacina.
anto Posted - 21/04/2019 : 19:30:10


Mani Larsene:Rokamboleska Vinsenta Van Goga - Linija fronta (Darkwood)

Prvi svetski rat.Nemačka pobeđuje na svim frontovima,a moral francuskih vojnika je vrlo nizak.
Da bi saznali zašto je to tako,zašto se njihovi borci konstatno žale,jadikuju i ponašaju kao poslednji pederčići,vrhuška odlučuje da angažuje čuvenog slikara Van Goga,koji bi na svojim platnima dočarao situaciju na prvim linijama fronta.Zajedno sa njim,na bojište kreće i visoki general Morans,koji je i došao na ovu ideju.

Ne znam da li mi je malo prekurčila tematika WWI u BD stripovima,ali Linija fronta mi se i nije ne_znam_kako_dopala.Mislim,dobar je strip,ali sam realno očekivao više.Možda bude bolje na drugo ili treće čitanje

3/5

Drugo čitanje
:
pa eto,bio sam u pravu - drugo čitanje drugog albuma Larseneovog serijala Une aventure rocambolesque de... ( https://www.bedetheque.com/serie-4003-BD-Une-aventure-rocambolesque-de.html ) mi je bolje leglo.Za čitavu ocenu.
Oštra kritika ratnog ludila kroz Van Gogove postupke mi je ovog puta bila efektnija.I dalje mi je deo sa Majkom granatom slabiji deo albuma.

Šteta što sam teški pesimista u pogledu budućnosti ovog serijala od strane DW.
anto Posted - 21/04/2019 : 14:40:28


Dino Batalja:Legionar (Darkwood)

Batalja je neosporni grafički umetnik,ali kao scenaristu ga ne varim najbolje.
Još kod Priča tajanstva i mašte,jednog predivnog izdanju od Makonda sam provalio da neću biti sa ovim kultnim crtačom u prevelikoj ljubavi.
Onda je usledio Čovek iz Nove Engleske,a na kraju i Legionar.

Ovde imamo standardnu ratnu priču iz dvadesetih godina prošlog veka iz Aažirske Sahare - malo borbe,malo drame...
Sve u svemu lep stripić,ali definitivno prekratak za moj ukus.3.5/5

*lepe su mi obe naslovnice;i DW i Fibrina - da nije onog oblačića sa tekstom,efektnija bi mi bila Fibrina;ovako prednost dajem Darkvudovoj.
anto Posted - 21/04/2019 : 14:22:57Aronofski,Hendel&Anrišon:Noje 1 - Zbog ljudske okrutnosti (Darkwood)
Aronofski,Hendel&Anrišon:Noje 2 - Sve što mrda (Darkwood)
Aronofski,Hendel&Anrišon:Noje 3 - Voda stade osvajati zemlju (Darkwood)
Aronofski,Hendel&Anrišon:Noje 4 - Onaj što proliva krv (Darkwood)

Šestim stripovskim čulom sam osetio da mi ovaj Noje neće nikako leći,a činjenica da ga je DW iscepkao u pojedinačne albume je samo učvstila odluku da zaobiđem ovaj strip.
Ludački povoljna cena (soma za sva 4 albuma) me je ipak ponukala da ga nabavim.

Slobodno sam mogao da uštedim tu jednu crvenu sa obzirom da mi je Noje jedan od najgorih bd stripova koje sam pročitao u ovom stoleću.
Jednostavno,ni najmanje mi se ne sviđa kako su scenaristi dali viđenje sveta i društva tog prepotopskog vremena;niti odnose Noja sa njegovom porodicom,sa Bogom...a posebno mi je bezvezan njegov stav koga se drži u stripu.
U stilu modernih holivudskih blokbastera - skroz isprazno.
Crtež Anrišona mi se takođe ne sviđa - nekako,poluamaterski.

Jedino što ovde vredi je kvalitet samih albuma ,kao i scena sa Ilom,blizankama i Nojeom.

1.5/5

*Sinoć odgledah i film;mislim,jednu trećinu filma.Toliko sam izdržao.
Kum Ruzvelt Posted - 03/04/2019 : 23:33:27
Ne sluti na dobro..
going going Posted - 03/04/2019 : 23:08:15
Bukvalno dzabe
Granvil 500 dinara, Propovednici 500 din, Stvorenje 850, bukvalno dzabe
Cuvam starudije Posted - 03/04/2019 : 21:10:08
Kupio 5 Propovednika i From hell za 3490din ili nesto manje od 30€.
Red Marquis Posted - 03/04/2019 : 19:19:44
Granvil 500 po komadu ili komplet?

Edit. Sad videh na FB, da je po komadu...
Combatrock Posted - 03/04/2019 : 17:52:08
Dzabe. Mislim dzabe sto je dzabe.
anto Posted - 03/04/2019 : 16:58:00
Kao što smo juče najavili, danas počinjemo sa rođendanskom akcijom koja će trajati ceo april (ili do isteka zaliha!)... pogledajte spisak stripova koji će biti na specijalnom popustu. Svi ostali Darkwoodovi stripovi van ovog spiska,osim onih koji su trenutno u promo periodu, rasprodatih naslova i Balade o slanom moru će biti sniženi 20 %. Ova akcija važi samo u centralnom Darkwoodu (Lomina 5) a naravno da se stripovi mogu i poručivati za slanje. Smiley

Evo spiska stripova koji su na specijalnom popustu, zajedno sa cenama po komadu, sem ako je drugačije naznačeno:

Pinokio – (750)
Granvil 1-4 (500)
Konan hronike 3,4 (990)
Tarzan kolorne table 1,2 (600) (oba 1000)
Crvena Sonja (300)
Slelosova knjiga (200)
Iz pakla (990)
Stvorenje iz močvare 1-5 (850) (svih 5- 4000 dinara)
Noje 1-4 (300) (komplet 1000 dinara)
MI3 (400)
Jezovnik 3 - Leglo strave 1 (400)
Jezovnik 4 - Hoze Ortiz (900)
Jezovnik 5 - Leglo strave 2 (600)
Jezovnik 6 - Kuća na granici (750)
Jezovnik 7 - Lavkraft (900)
Grad Greha 5,6 (300)
Grad Greha 7 (600)
Osveta grofa Skarbeka (SC) (500)
Helnoar 1-4 (150) (komplet 500 dinara)
Konan 7 (990)
Konan 8 (1490)
Konan 9 (1490)
Konan 10 (1490)
Propovednik 4-9 (500)
Kenija (SC) (500)
Parker 1-4 (SC) (400)
Parker 1-4 (HC) (600)
Rokamboleska 1,2 (SC) (200)
Rokamboleska 1,2 (HC) (400)
Sendmen 6 (990)
Sendmen 7 (990)
Sendmen 8 (690)
Sendmen 9 (1290)
Sendmen 10 (990)
Sendmen-Uvertira (990)
Vizilsan (300)
Crna Orhideja (700)
Valentina 1-3 (600)
Betmen Vampir (900)
Ja, Rene Tardi (700)
Legionar (300)
Čovek iz Nove Engleske (300)
Betmen Crno i belo 2 (750)
Betmen Crno i belo 3 (990)
Isak Pirat (SC) (650)
Rabinov Mačak (SC) (650)
Karusel 3,5,7,9-Povratak zemlji (SC) (150)
Atomika (990)
Perle 4,8,13,16 -Mardi Gra Pepelnik (SC) (150)
Perle 7, 12,17 –Pin Ap (SC) (150)
Red Marquis Posted - 03/03/2019 : 19:56:23
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Red Marquis

Voleo bih da Markos objavi Miraclemana jednom, ali obavezno bez Gaimana, pa da i ja ovo kupim...


ne znam da li je izvodljivo (verovatno nije),ali više bi mi se svidela opcija da je izbačena knjiga sa Murovim trkom;pa kad (i ako ) Gejmen jednog lepog dana uradi i preostala dva poglavlja,staviti ta tri dela u drugu knjigu.


Pa da, a ima smisla jer Markos obično čeka da se serijal završi. Moorov run koji je zaokružena celina može odmah da izađe, pa posle ako Gaiman ikad svoje završi...da dođe i to na red, pa nek ga kupuje ko ga voli. Ako poživimo i mi i on toliko.

anto Posted - 03/03/2019 : 18:06:39
quote:
Originally posted by Red Marquis

Voleo bih da Markos objavi Miraclemana jednom, ali obavezno bez Gaimana, pa da i ja ovo kupim...


ne znam da li je izvodljivo (verovatno nije),ali više bi mi se svidela opcija da je izbačena knjiga sa Murovim trkom;pa kad (i ako ) Gejmen jednog lepog dana uradi i preostala dva poglavlja,staviti ta tri dela u drugu knjigu.
Red Marquis Posted - 03/03/2019 : 16:56:36
Voleo bih da Markos objavi Miraclemana jednom, ali obavezno bez Gaimana, pa da i ja ovo kupim...
anto Posted - 03/03/2019 : 14:54:11
evo nekih baš sjajnih DW naslova iz prošle godine:Osterheld&A.Breća:Mort Sinder

Ovo je sigurno većini dobro poznat strip,sa obzirom da je objavljivan svojevremeno u Stripoteci,a potom i u albumskoj formi u Fibrinoj Orka biblioteci (pri čemu je doživeo i reizdanje).
Imamo kraći uvod u kome upoznajemo naratora stripa,londonskog antikvara Ezru Vinstona,ali i sam stil ovog dela koje koketira sa fantastičnim elementima.Potom u najdužoj albumskoj priči,Ljudi olovnih očiju,prilično lucidnoj i fantazmagoričnoj,saznajemo kako su se na volšeban način upoznali Ezra i Sinder.
A onda u narednih 8 kratkih storija slušamo Mortove priče - priče čoveka koji je stariji i od Broja jedan.Malo WWI,malo stara Sparta,zatvor u SAD ....

Spomenuh skoro kad sam komentarisao Pradov Ardalen da sve više pribegavam komercijalnom stripu,jer me umetnički sve teže zadovoljavaju - e pa Mort Sinder je čistokrvni primer sjajnog umetničkog stripa;stripa za sva vremena.
I Osterheld i Breća razbijaju.
5/5

O'Donel&Holdavej:Modesti Blejz,knjiga 1

Modesti je lik za koji nisam mnogo mario nekad i "rado" sam je zaobilazio,a onda sam pre neku godinu odlučio da joj dam šansu i prijatno se iznenadio kvalitetom stripa.Tako da je vest o ovoj DW ediciji primljena sa moje strane izuzetno toplo...

... a ova prva od dvanaest knjiga je samo potvrdila očekivanja.
Kroz 8 priča,čije dužine su obično oko 30+ tabli (neki broj gore dole) pratimo avanture Modesti i njene desne ruke,Vila Garvina,u borbi sa raznim zlikovcima na svim svetskim meridijanima.
Sjajne akcione-krimi-špijunske priče iz pera Pitera O'Donela,koje jednako sjajno crta Džim Holdavej.

Samo izdanje je brutalno dobro;jedno od ubedljivo najboljih koje imam u kolekciji.Vidi se da je urađeno sa maksimalno pažnjom i velikom ljubavlju.
5/5
Mur,Lič&Dejvis:Miriklmen 1
Mur,Gejmen,Totlben&Bakingam:Miriklmen 2

Na prošlom Sajmu knjiga sam listao ovaj hvaljeni strip,ali mi je delovao baš kao nešto što prezirem - superherojština sa mnogo teksta,previše šareno,previše čudovišta i svemira...Ali na nagovor nekoliko prijatelja,a i sa obzirom da se radi o Muru,autoru koji me još nije "prodao",bez razmišljanja uzeh oba toma.
I mogu reći da sam zadovoljan pročitanim.Prilično.Nije me "pukao" ne znam kako,ali na kraju krajeva, nisam to ni očekivao.
Drugačiji superherojski strip (što se,jelte,i očekivalo) sa Murovim šokantnim scenarističkim rešenjima,suludim idejama i obratima.Najviše mi se dopala druga knjiga,a ni Gejmenova,koju sam čak razmišljao i da preskočim (sa obzirom da nije završena;pa da je pročitam kad izađe (i ako izađe) treći Miriklmen),uopšte nije loša;mada je pisana u skroz drugom fazonu od Murovog trka,i dosta liči na stil u sendmenu.
San o letenju - 4/5
Sindrom crvenog kralja - 5/5
Olimp - 4.5/5
Zlatno doba - 3.5/5
Kerempir Posted - 22/02/2019 : 09:09:14
quote:
Originally posted by Kornboy

quote:
Originally posted by KerempirLikovi su mi možda preuvrnuti premda mi je dio sa bizaro svijetom dobarHeh, vidiš kod mene je totalno suprotno. Od izlaska do danas All-Star Supermana sam pročitao najmanje pet puta i svaki put su mi ta dva poglavlja iz bizarro univerzuma bila baš tlaka za pročitati.

Plus, ovako nevezano za samu temu, volio bih vidjeti više Supermana u domaćim izdanjima. Sviđa mi se taj neiskvareni optimizam i nada koju nosi.Ne mogu se sjetiti tko je autor, ali 100 žena

Btw, u međuvremenu sam naletio na zanimljivu hipotezu tko bi zapravo mogao biti kvintum.

E da, i ja bih rado još više takvih probranih djela. Mislio sam da je supermen dosadan jer je tak savršen, ali ovi stripovi su mi se baš svidjeli.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000