forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi 33 - Ledene zemlje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
LudensovPotrcko Posted - 16/10/2018 : 23:04:25
Ma nije hladno!Scenarij: Jacopo Rauch
Crtež: Stefano & Domenico Di Vitto

Broj originala 33.

30.10 u SnK i shop.strip-agent.hr
Od 31. 10. na kioscima


25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 17/12/2018 : 08:38:43
da,da 100 žena, 200 sisa.
sa Gruom se ne slažem za crtež,ali za scenario sam u potpunosti saglasan - priča kreće fino,a onda šablon do šablona do šablona...
slažem se i za ovo sa vraćanjem likova (zato i napisah ono u dodatku prvog posta) - kad scenarista nema originalne ideje,ajde onda vrati nekoliko starih poznanika,kako zloća tako i dobrica,fanovi na to svrše,i svi srećni.

i za kraj - i meni baš upalo u oči kako Džo nonšalatno kupuje brod kad mu se prethodni zapali - valjda je to u to vreme koštalo kao danas polovan Golf dvojka.
teller Posted - 17/12/2018 : 05:51:36
Evo sto ti je ukus..meni je taj maxi vrhunski..a Rauha volim...Vittovi su isto ok.
Gru Posted - 17/12/2018 : 01:25:40
MX 33: Ledene Zemlje

(p:5, s:3, c:3, n:7) 45%

Koliko puta sam sebi rekao da neću kupovati Maxije i ponukan pozitivnim dojmovima sa foruma uzmem ovo. Prvo Di Vitto fratteli, užas su, bode oči njihov crtež, likovi im drveniji od Pinokija, Zagor malo izgleda poput kromanjonca, malo kao da mu je slomljen vrat, ni Chico nije sasvim svoj, većina likova najverovatnije ima iščašenu vilicu - sve su to Di Vittovi. Onaj tko je rekao da izbjegava Di Vittove - svaka mu čast.
Pa na tapet dolazi Rauch, jadna li mu majka! Ako je on budućnost Zagora...(evo mu jedan licetres ). Ovdje se vidi da je istinski Burattinijev učenik, (ja sam jedno vrijeme smatrao da Rauch ni ne postoji i da je to samo Burattinijev pseudonim dok mu na guglu nisam vidio sliku sa Ferrijem) kad ostane bez ideje onda vratiš neki lik iz Zagorovog svijeta, pa kad niti to ne pomaže onda vratiš još jednog, pa još jednog, pa još jedno dvoje troje i ionda ih ima toliko da ni sam neznaš što ćeš s njima, samo nebo zna zašto Rauch ovdje nije kojeg povratnika i ubio, onako u Burattinijevom stilu. Dakle, Rauch je ovdje od neprijatelja vratio: spojler: Eskima, od prijatelja je vratio: spojler: Honest Joea, Felixa i ekipu sa Dragoona te princa Rezanova. Mada priča vrlo dobro počinje, vrlo brzo slijedi šablonsko nizanje radnje i kopiranje nekih dijelova epizoda sa povratnicima. Jadnome spojler: Honest Joeu zapale brod, nije li dovoljno što mu je svojedobno Žuti zmaj zapalio brod, nego treba napraviti i Eskimo, a to paljenje broda nije niti prikazano? već se onako spominje, kao zapalili smo ti brod hajde kupi novi....
Zaključak: tko ovo može probaviti svaka mu čast, a meni je ovo bio stvarno zadnji kupljen Maxi.
dzoni Posted - 16/12/2018 : 11:13:15
nije raus (sh) vec rauh...on je austrijanac iz italije...to sto italijani citaju raush pa i vc tako prevodi je njihova stvar....on je austrijanac rauch (na nemackom se cita rauh)
anto Posted - 16/12/2018 : 11:09:42
quote:
Originally posted by VALTER

Bit će da su mnogi potpali pod utjecaj zagorologije, pa od Zagora valjda očekuju duboke priče i životne pouke - ne videći tako da je ovaj maksi sjajan Zagor.daleko od toga da očekujem priče dublje sadržine - ali ne očekujem ni "trči,skoči,šutni" scenario,pravolinijski ko magistralni put Mojsinje-Gornja Gorevnica,između Čačka i Kraljeva.
Recimo,od zadnjih pet Maksija,jedino mi je Ubice indijanaca hvalevredan - ostalo tanko.
anto Posted - 16/12/2018 : 11:02:29
quote:
Originally posted by anto

na čelu sa misterioznim "Carcajouom"goghy Posted - 16/12/2018 : 08:30:01
Od Zagora u ovom životnom trenutku niti ne očekujem neke velike životne filozofije,..čak mi je bolje da me sad nešto drži u vezi s nečim djetinjem u sebi,..
VALTER Posted - 16/12/2018 : 07:04:24
Bit će da su mnogi potpali pod utjecaj zagorologije, pa od Zagora valjda očekuju duboke priče i životne pouke - ne videći tako da je ovaj maksi sjajan Zagor.
anto Posted - 15/12/2018 : 23:16:32
uf hebote,sad videh da je bilo ovde i desetki za priču - ja izgleda nisam iz ove dimenzije :)
ne želim stvarno da se sad nešto uzvisujem ili pravim pametan,ali meni je ovo definitivno štivo za 10-15 godina,koja godina više/niže.Sad sam recimo pročitao Jana Diksa,i Ambrozinijev scenario u nekim sveskama je Dostojevski za Raušov.
anto Posted - 15/12/2018 : 23:03:36
Na severozapadnoj obali Pacifika,pljačkaška družina na čelu sa misterioznim "Carcajouom" teroriše traperska utvrđenja.U jednom od tih pohoda,celokupna posada Fort Limerika zajedno sa ljudima kapetana Honest Džoa je pobijena,a jedino je kapetan pošteđen kako bi tajanstveni "Vulverin" poslao preteću poruku Duhu sa sekirom,u kojoj ga poziva na obračun.
Dva meseca kasnije,Gorza i Chicco stižu na poprište događaja i vrlo brzo bivaju uvučeni u pravi mali rat.
Ledene zemlje su nacrtali Domenik i Stefan Vitanović,i moram reći,sjajno - vidi se da je uloženo dosta rada,i to kvalitetnog;svaki kadar je pošteno odrađen,krajolici su prelepi...Naslovnica sjajna.
Moj problem je priča - u pitanju je prilično akciona storija (nešto kao Marinci,raniji maksi),totalno izklišeizirana - nisu moj problem klišei,dosta stripova koje gotivim su ih prepuni,ali kad je nešto ovako pravolinijsko,to me malo nervira.Jbga,ne ide 40+ i Zagor.

2.5/5

vidim da su utisci ovde jednoglasno pozitivni,i to baš pozitivni;izgleda da je vreme da se okanem Zagora.

Zaboravih reći:
*ima puno referenci na ranije priče - a šta znam;i ok mi je to i nije;nekad mi je draže kad je Zagor skroz nov,bez starih poznanika,negativaca...To me malo podseća i na superherojske stripove,gde ako nisi u materiji od prvog broja,gubiš se često u priči.
*završnica je nešto bolja od ostatka stripa - razmišljao sam da dam trojku,ali ipak je to tek 30-ak stranica od 320.
Kontrast 2 Posted - 08/12/2018 : 13:21:17
Razlika je - što je on radio iz ljubavi, pa mu se da oprostiti, a ovi su debelo plaćeni za svoje gluposti.

Dodao bih i Nikolaja, tvojoj listi.

DODSFERD Posted - 08/12/2018 : 13:13:43
quote:
Originally posted by Kontrast 2

Nisam siguran, ali mislim da je bila priča da je Francuzima bilo malo ono što je Feri mogao da nacrta, pa su angažovani ovi da urade neke dodatne priče (za njih).
One nisu izašle u kaiš izdanju, već su ih posle uvrstili u ponovljena izdanja u današnjem Boneli formatu.
Neko to bolje zna - pa neka se javi.

Onaj Turski je piratsko izdanje - epizoda nacrtana od strane nekog fana, koji je kopirao Ferijeve vinjete gde god je mogao, a neke crtao sam (razlika je očigledna).
Imam tu priču - scenario je na nivou dvanaestogodišnjaka.


Kao da je to velika razlika u odnosu na neke originalne scenariste poput Melloncellija i Pezzina.
Kontrast 2 Posted - 08/12/2018 : 00:20:16
Nisam siguran, ali mislim da je bila priča da je Francuzima bilo malo ono što je Feri mogao da nacrta, pa su angažovani ovi da urade neke dodatne priče (za njih).
One nisu izašle u kaiš izdanju, već su ih posle uvrstili u ponovljena izdanja u današnjem Boneli formatu.
Neko to bolje zna - pa neka se javi.

Onaj Turski je piratsko izdanje - epizoda nacrtana od strane nekog fana, koji je kopirao Ferijeve vinjete gde god je mogao, a neke crtao sam (razlika je očigledna).
Imam tu priču - scenario je na nivou dvanaestogodišnjaka.

zlatan bihac Posted - 07/12/2018 : 23:38:47
zar postoji zagor za francuze? to prvi put cujem...znam samo za onu epizodu sakem bez perja sta je radio b. charlas ili kako vec...i znam za onu epizodu onog turcina, tajanstveno ostrvo...

ne znam da ima jos takvih epizoda u francuskoj... znam za naslovnice fra produkcije za onu ediciju yuma, ali unutra bi trebale biti talijanske epizode...
Kontrast 2 Posted - 07/12/2018 : 23:12:33
Oni su valjda radili Zagora za Francuze, pa je Boneli kasnije, kada su krenuli u ovom današnjem formatu - objavio te njihove priče.
Inače nisu deo Bonelijeve produkcije.

Polese je uradio tu pričicu zbog neke akcije, možda u vezi životinja i možda baš vukova.
Od njega dosta - nije se baš proslavio crtežom.
Kao ni ona dvojica.

Sada imamo Pikata.
Malo-malo pa osvane neki antitalenat na stranicama redovne serije.
zlatan bihac Posted - 07/12/2018 : 22:20:18
chiomenti i cubino su uradili po jednu pricu i nisu bas nesto ostali upamceni kao dobri crtaci na zagoru...obojica spadaju u staru gardu iz ranog perioda...i na bleku su nesto malo radili... ja bih jos njima dodao i renata polesea, koji je isto samo jednu kracu pricu radio, i ni on se nije bas sa tim ''cudnim'' stilom, za tadasnje vrijeme, proslavio..samo sto je razlika izmedju polesea i ovih drugih oko 300 brojeva...

kad sam ljetos radio popis bleka, naletio sam na bracu chiomenti...nisam nigdje nasao da su sigurno zajedno crtali onu epizodu...
Kontrast 2 Posted - 07/12/2018 : 22:00:39
Znam Kjomentija.
Radio je priču Beli jelen Irokeza, samo nisam znao da ima i brata.
Pomislio sam na Gambe, ali nigde nije pominjano da mu je onaj njegov rodjak (da li brat?) pomagao u radu na Zagoru.

zlatan bihac Posted - 07/12/2018 : 17:50:27
to za cetvrtu bracu je vise bilo trik post...jer u pitanju je jedan stari zagorov crtac, vincenzo chiomenti, koji je radio samo jednu zagorovu epizodu, i njegov brat antonio, takodjer... zajedno su radili i jednu epizodu bleka..
Kontrast 2 Posted - 07/12/2018 : 15:05:29
quote:
Originally posted by zlatan bihac

di vitovi su puno bolji od brace casaro...nista slabiji od brace espozito...bolji i od onog cetvrtog para brace sta su radili na zagoru...

Kojeg četvrtog para?
- Espozito
- Kazaro
- Di Vito
...
Terminator Posted - 07/12/2018 : 15:02:03
Komentar sa spojlerima pa...

Sjeverna obala Tihog oceana ostala mi je u krasnom sjećanju kasnije spomenutih epizoda upravo zbog sjevernoameričke odiseje, sjajnog Zagorova razdoblja. Zagor se onamo vraća jer je dobri stari Honest Joe u nevolji. Među ostalim, Dragoona više nema. Nedavno je nastradala Golden Baby, brodova je sve manje. I Zagor i Chico dolaze u pomoć. Nije da to već nismo vidjeli, neprijatelji napadnu Zagorove prijatelje da ga namame u savršeno smišljenu zamku, no ovdje to štima... Nije mi se previše svidjelo kako se naš junak oslobodio zarobljeništva, i to se nedavno dogodilo. Sviđa mi se okršaj s bandom i bijeg našeg zlikovca. I tu je možda trebalo stati. Zagorovi neprijatelji znali su nakon poraza nestati i ostaviti osvetu za drugi dan (npr. Mortimer), a neki moraju popuniti zadnje stranice stripa svojom ishitrenom osvetom i smrću. Ovdje je to zgodno izvedeno, na tragu njihova prvog susreta, ali možda bi bilo bolje da je kidnuo pa da ga vidimo drugi put. No dobro.

Scenarij je dosta dobar, na crtež nemam nikakvih zamjerki, detaljan je i efektan, ali opet prijevod šteka. Eskim je dvaput bio Eskim, sad je Eskimo, i Chicove su izjave prepravljene (od Svih mi brkova u familiji do Svih mi napitaka mog djeda apotekara). Naslovnica je okej.

Ima puno referenci na prijašnje epizode, atmosfera je izvrsna (pogotovo na kraju, u brvnari), sve u svemu neloš maxi.

8/10.
zlatan bihac Posted - 04/12/2018 : 21:45:23
di vitovi su puno bolji od brace casaro...nista slabiji od brace espozito...bolji i od onog cetvrtog para brace sta su radili na zagoru...
Gris Posted - 04/12/2018 : 18:21:06
Tu braću Di Vito i Kasara nikada ne čitam tako da ću preskočiti čitanje i ovog Maxija.
Kontrast 2 Posted - 03/12/2018 : 14:11:03
Meni poprilično dobar.
U stvari...jedino što bih zamerio je količina izbegnutih metaka od strane Zagora - sa 5 metara rastojanja.
Tu je malo preterano - ostalo sasvim OK.
Priča za one koji ne vole fantaziju.
Braća DI Vito standardni.dzoni Posted - 03/12/2018 : 02:22:18
meni je ovaj maksi sasvim ok...lici na one stare dobre price
Dexters Posted - 19/11/2018 : 14:16:16
quote:
Originally posted by VALTER

Sve u svemu, prepuno klišea i klišeiziranih obrata, ali rezultat je u konačnici dobar, i ovo je kvalitetan maksi. Netko je uostalom rekao da nakon Ilijade i Odiseje ništa originalno nije napisano. Ovo je, izgleda, početak nekakve mini-odiseje u maksijima, na potezu od Aljaske do Meksika.


Ako je istina onda je to odlična vijest Na kraju maksija Zagor govori da ide s princem u Novo- Arkhangelsk (Aljaska) gdje će čekati da se odlede putevi.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000