forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
quaresma Posted - 04/01/2008 : 01:58:07
Magični Vjetar djelo je Gianfranca Manfredija koji je odlučio spojiti dva popularna žanra, western i horror, stvarajući tako izvrsnu podlogu za prepričavanje stvarnih povijesnih događaja, miješajući stvarnost sa fantazijom ne definirajući jasnu granicu između ta dva svijeta. Crtački kreator glavnih likova je Bruno Ramella a serijal je u Italiji originalno izlazio između 1997. i 2010. godine a u 2019. objavljene su nove epizode. Crtačka ekipa je impresivna, puna velikih imena, između ostalih tu su: Ivo Milazzo, Pasquale Frisenda, Goran Parlov i José Ortiz.
Vrijeme radnje postavljeno je u prerije Sjeverne Dakote u razdoblju nakon Građanskog rata, prije velikih indijanskih ratova, oko 1870. godine.
Serijal je kod nas dostupan u izdanju Libellusa i Golconde.Magični Vjetar - tekst o junaku

Magični Vjetar - recenzije

Magični Vjetar - Sergio Bonelli Editore

Magični Vjetar - LibellusZanima me sta mislite o ovom stripu,od kad sam procitao prwi broj molio sam swe i swakoga da mi nadje ostale epizode jer mi je strip prejak,nekako mjesavina Zagora i Dylan Doga a pun mistike i uzbudjenja...definitivno uz Lazarus Ledda nesto najzanimljiwije bar meni...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
vronski 3 Posted - 12/08/2020 : 12:07:43
U septembru izlaze dva Magična: dvojka i desetka!
masni Posted - 12/08/2020 : 11:52:07
Magicnog nema vec duze vreme da noje prdnuo u Cabar
anto Posted - 03/08/2020 : 17:44:45


Manfredi,Mastantuono,Barbati&Ramela:Magični vetar,knjiga 9 (Golconda)

Epizode 9. knjige se nastavljaju na Čoveka bez lica,i koliko vidim,sa njima se zaokružuje jedan mini ciklus. Inače su mi sve tri priče sjajno sele,i podsetile me zašto svrstavam Magičnog vetra u ponajbolju bonelijanu.


Unutrašnji neprijatelj
- Magico Vento je strip koji spaja vestern,odnosno akciju sa magijskim/nadrealnim elementima,i taj drugi aspekt mi je manje omiljen,te više volim što čistije akcijske priče. U ovom broju,pratimo okršaj između Neda i Poa VS Hogana&Herberta (odnosno Đoke Piše iliti Dika Kara),i to tamo gde se stalo u prethodno svesci.Magični da bi smirio svoju pobudalelu ženu,obećava je da će ispitati do kraja stvar sa ubistvom njene sestre i deteta joj,i tu polako kapira da je neko glumi Herberta;to isto konta i Hogan,ali pruža šansu Karu da mu bude desna ruka,i pri tom angažuje izvesne Vorena,Smita i Aleksa u budućim prljavim poslovima,te šalje Herberta i mlađanog Aleksa da nađu Poa i Elisa.Sad se tu upleće i malo magijskog,te u glumca ulazi Herbertov duh...
Jako dobra priča,gde mi ni natprirodno nije zasmetalo,a ceo ugođaj dobija na kvalitetu činjenicom da je za crtež zadužen meni jako,jako drag Korado Mastantuono.

4.5/5

Ono što poseješ... & ...to ćeš i požnjeti - odlična dvodelna priča u kojo dobijamo epilog sukoba koji se proteže kroz nekoliko zadnjih svezaka;poprište je grad Fargo,a kao aktere imamo i Hoganovog kompanjona,Pinklera,proizvođača agrarnih mašina,koji sa ortakom želi da zezne poljoprivrednike toga kraja, te pomenute seljake koji se ne daju tako lako.Tu je i jedna devojka koja traži osvetu,i naši junaci koji traže pravdu.Bruno i Ramela sjajni,bolji nego na Nik Rajderu.Odlična dvodelna priča!!

5/5 x 2

*opet apel izdavaču na uvez - kao i kod prethodna dva trobroja, između stranica 292. i 293 se pojavljuje naznaka odlepljivanja.
Cromwell Posted - 14/05/2020 : 13:18:54
Mene je rasprava o Gordon Linku zapravo potaknula da opet krenem s Magičnim jer nisam valjda 7-8 godina. Čini mi se da sam prije dvije godine došao do 28. knjige i prekinuo zbog određenih razloga. A i falilo mi je još nekoliko knjiga koje sam u međjuvremenu nabavio po stvarno povoljnim Libellusovim popustima.
Dobro mi je došlo i to što sam se zbog promjene životnog prostora morao riješiti dosta stripova koji su me zapravo samo gušili i ubijali volju za čitanjem pa se sada napokon mogu u potpunosti posvetiti onim naslovima koji zaista vrijede i koji zaslužuju proučavanje.
Tako da sam baš jučer dovršio prvu knjigu i plan mi barem jedna epizoda po danu pa da vidimo hoće li i kada doći do predoziranja.

Inače, prve 3 priče su mi i dalje odlične unatoč tome što su mi s godinama sve manje drage priče s natprirodnim elementima.
Svejedno: Fort Ghost 8/10
Pandže 7/10
Lady Charity 7,5/10
Poli Posted - 14/05/2020 : 11:28:28

Ja mislim da sam sa citanjem ostao negdje kod 14. ili 15. LIB knjige. Tada je jos izlazio i rekao sam si da mu dam pauzu, da onda ne cekam na nastavke. A kada se sve isupucalo (svih 44 knjiga) trebalo mi je neko vrijeme da ih sve polovim, a onda... nekako jos uvijek nisu dosle na red.

I ja razmisljam da mozda ponovno krenem od pocetka, mada cu se nekih prica sigurno sjecati.
Mislim, da nema toooliko drugih stripova, a pogotovo integrala, omnibusa i serijala koji mi stoje jos neprocitani, a kamoli jos sve sto izlazi i nisam jos nabavio, onda mi to "ponovno citanje" nekako... oduzima "dragocjeno" vrijeme kojeg bih mogao iskoristiti na jos neprocitane stripove umjesto da obnavljam.
Ali sa druge strane neki stripovi i serijali zasluzuju vracanje njima (sigurno cu krenuti iznova sa Ken Parkerom i pilotom). Kao klincu mi nije bio problem neke stripove procitati bezbroj puta, ali tada ni ponuda nije bila tolikva, niti sam ja drzao toliko stripova kao danas (da o digitalnoj ponudi ni ne pricam).

anto Posted - 14/05/2020 : 01:15:10
čitao sam prvih 22,ono što je objavljeno - ali zaboravih sve.

sad ću ovako čitati,pa jednog dana kad se objavi sve,ponovo sve od keca.
DODSFERD Posted - 14/05/2020 : 00:19:00
Ako nisi čitao prijašnje epizode onda je greška ovako preskakati, jer prva epizoda iz 8. knjige otkriva taman toliko da ti neke prije nje naknadno neće biti zanimljive.
anto Posted - 13/05/2020 : 23:36:09
Pre desetak i kusur (ili koliko već) godina,sa buđenjem strip scene,izazvane pre svega pojavljivanjem kiosk izdanja Veselog četvrtka,i moja glad za stripovima se probudila ponovo,a kako su mi tada integrali Belog puta bili preskupi,kao i hrvatski,kupovina se uglavnom svela na boneli i Marketprintove mekokoričene albume.Ali ponuda bonelija je bila najbogatija - osim VČ-a,tu su bili i Sistem Komiks sa Kenom i Magični,Ludens sa svašta nečim...
Uglavnom,čitanje starih dobrih junaka iz ZS/LMS vremena su mi bila uglavnom razočarenje,nije tu bilo onog nekadašnjeg hajpa,a izdvajali su se Ken i novi,nepozati junak Magični Vetar - ovaj potonji je baš bio otkrovenje - scenario je bio neobičniji,realniji,kvalitetniji od ostalih dostupnih boneli junaka (na stranu Parker,koji je liga za sebe),a crtež je bio takođe klasa.Vro brzo me je serijal osvojio,mada je njegovo izdavaštvo bio žešći cirkus - Sistem ga je objavljivao u mekom uvezu,pa u tvrdom,pa su ga batalili,preuzela ga je Sfera,izgurala nekoliko brojeva,ugasila,pojavio se Wizard,pa je on dogurao do 22. sveske,i tu je bio definitivni kraj.
Tada su usledili brojni vapaji za nastavljanjem,Magični je bio proglašen za ekstremno vruć krompir za izdavaštvo,Libelus ga je gurao u preskupim knjigama...

I evo nas sa novim izdavačem,Golkondom,koji za sada ima odličnu formulu - tiraž od 300 komada,cena shodno tome nešto jača,ali kvalitet koji se dobija jako dobar,i što je isto tako bitno,ritam (doduše za sada najavljeni) odličan.Manfredi,Ortiz,Barbati&Ramela:Magični vetar,knjiga 1 (Golconda)

Odmah moram reći da mi današnji utisci nisu tako sjajni kao nekad.Valjda se u međuvremenu pročitalo dooosta stripova,pa su se i kriterijumi podigli,ali svakako se radi o jako dobrom serijalu,koji će se definitivno ispratiti.

U Tvrđavi aveti
upoznajemo Magičnog,i vernog mu sajdkika Poa,te arhineprijatelja Hogana,i celu situaciju u kojoj je Ned Elis izgubio pamćenje,te kako se ponečeg i setio u hororvesternovskoj atmosferi koju je sjajno dočarao Hoze Ortiz 4/5
Kandže nisu baš moja šojica čaja sa obzirom da ima previše indijanske magije i natprirodnog,u epizodi u kojoj Magični pokušava da vrati dete koje je oteo orao,pri čemu se iza nesvakidašnje otmice krije neobična priča protkana izdajom i prevarom 3/5
Milostiva gospa vraća težište na sukob sa Hoganom, i to na njegovoj teritoriji u Čikagu.Po uz pomoć kolege novinara Henrija,želi da doaka Hoganu,biva zarobljen,ali Magični za to doznaje uz pomoć indijansko-šamanske magije,te priskače u pomoć ortaku 3.5/5Manfredi,Parlov,Pikato&Frizenda:Magični vetar,knjiga 8 (Golconda)

Dečak bele kose pripoveda o klincu koji ima moć da prizove duhove,a jedan od njih će biti otac Neda Elisa,koji će izazvati burne reakcije kod našeg junaka te ga uputiti da poseti majku;a ovaj će pokušati da rasvetli jedan stari zločin.Nije mi se dopao kraj,u smislu ko je ljubavnik...Moglo je to malo maštovitije 4/5
Nemilosrdni je epizoda po mom ukusu - Hogan organizuje pljačku zlata,posao poverava Herbertu (desnoj ruci),ovaj se ne oseća dobro,šalje tipa od poverenja,ovaj ih izradi,te veliki gazda šalje pomoćnika(Herberta,jelte) da ispravi stvar.Sjajna akcijska priča 4.5/5
Čovek bez lica je priča sa velikim potencijalem, ali ,iz mog ugla,neiskorišćenim.Hogan angažuje glumca,majstora prerušavanja,da ga zameni u jednom dosadnom odmoru sa poslovnim prijateljem,koji je u stvari žešći ludak i ubica.Tu negde se pojavljuju i Magični i Po,i svi zajedno,sa Herbertom i jednim ekscentričnim sudijom,bivaju uvučeni u totalni pičvajz koji će zadesiti maleni Lup Fork 4/5

Crtači epizoda u 8.knjizi razvaljuju - Parlov,Frizenda,pa čak i Pikato.
Možda bi mi ove priče bile bolje da sam ih hronološki čitao,ali sad,šta je tu je.

*sama izdanja su skroz na mestu - dizajn je prelep,prevod jako dobar,lično nemam problema sa lektorisanjem na koji se mnogi bune.Ono na šta bih ja skrenuo pažnju,to je uvez - naime,iako sam obe knjige čitao izuzetno pažljivo,na obe sam primetio da između stranica 292. i 293. se pojavljuju znaci mogućeg budućeg odlepljivanja.Ovo nisam video ni kod Julije ni kod Priča.I siguran sam da će u nekoj budućnosti tu doći do odlepljivanja.Barem kod mojih primeraka.Pa apelujem da se povede računa o tome kod budućih knjiga.
vronski 3 Posted - 04/05/2020 : 23:30:22
quote:
Originally posted by teller

dal se to čita ili se samo miriši...Drogira se šramparskom bojom...
teller Posted - 04/05/2020 : 21:35:28
dal se to čita ili se samo miriši...
vronski 3 Posted - 04/05/2020 : 18:54:45
[url=https://postimg.cc/p9xwHLNf][/url]
Gil-galad Posted - 04/05/2020 : 10:12:21
going going Posted - 01/05/2020 : 20:57:51
quote:
Originally posted by koze123

[b]Ne sećam se da li sam čitao Manfredijeve stripove ranije, možda nekog Zagora, ali tek posle Magičnog Vetra on postaje za mene scenarista vredan pomena. Naslovna strana je dobra, sa sve likovima i utvrđenjem u pozadini u izmaglici, šteta što nije to naslovna knjige. Drago mi je što je preveden naslov, uklapa se odlično. Bacam se na drugu epizodu pa pišem utiske i o njoj, za sada MV je i više nego ispunio očekivanja.

Manfredi nije napisao ni jednog Zagora, a po mom misljenju bi se odlicno uklopio u Zagorov staff bas zato sto je pokazao da mu najbolje lezi mesanje zanrova vesterna, horora i fantastike sto je kako okosnica Magicnog vetra tako i Zagora.
Doneo bi sigurno pravo osvezenje u staf gde Buratini gusi vec godinama.
Mozda si citao neku Manfredijevu epizodu za Dilana, tamo se nazalost nikako nije proslavio. Ne lezi mu Dilan Dog ni malo. Nisam ga jos citao na Teksu kakav je. Preporucujem njegov mini serijal Skriveno lice, jako kvalitetno zaokruzeno stivo.
koze123 Posted - 01/05/2020 : 20:36:29
Magični Vetar #3: Milostiva gospa

Scenario: Đanfranko Manfredi
Crtež: Hose Ortiz

Za razliku od druge, "stand-alone" priče, ova epizoda se nastavlja na glavni narativni tok i u centar stavlja Hogana kao negativca. I dok se vidi da je on u pozadini svega, kao dodatni likovi se uvode Lejdi Čeriti i još jedan novinar - i Manfredi ih je na sjajan način predstavio. Oba lika su interesantna, imaju svoju pozadinu i nisu dvodimenzionalna, a uvođenje i tajne organizacije u Čikagu je odličan potez.

Opet je crtač sjajni Ortiz, koji je neverovatno dobro dočarao određene scene koje vam se urežu u pamćenje: od mučenja indijanca (i Poovog sna), preko čitavog dela u kući Lejdi Čeriti pa sve do sjajne završnice na brodu - Ortiz je itekako dorastao poslu! Atmosfera je opipljiva, ceo deo u kući je izuzetno napet i zabavan, a krajnji obračun na brodu brutalan. Čak je i uvođenje ljudoždera ok funkcionisalo, iako takve unikatnosti mogu često srozati priču tako što deluju preterano.

Sve u svemu, bolje od #2, malko slabije od #1 (ali opet vrlo vrlo blizu!) čitanje treće epizode je bio pravi užitak. Ortiz je crtač kome se uvek radujem, a atmosfera u ovom broju je na nivou one u Tvrđavi aveti, dok se Manfredi potrudio da da likovima još jaču karakterizaciju nego ranije - posebno Poou, čiJa je borba sa alkoholizmom bila vrlo interesantan deo radnje. Priča se tek zahuktava, jedva čekam sledeći broj, a MV izranja kao jedan od najboljih serijala SBE-a (uz Juliju). Naslovnice su mi generalno slabija tačka ovde, mada nije loša ni ova.

P:9 S:8 C:10 N:7 - 88%
koze123 Posted - 01/05/2020 : 20:20:35
Magični Vetar #2: Kandže

Scenario: Đanfranko Manfredi
Crtež: Đuzepe Barbati i Bruno Ramela

Malo ispod nivoa prve epizode, opet sjajno ali sa totalno drugačijom tematikom. Ovaj put prilaz indijanskoj mitologiji i priča koja nema veze sa glavnim narativnim tokom, "stand-alone" epizoda koja se mnogo više bazira na natprirodnom i na magiji. Od samog početka je vrlo interesantna epizoda, a njen najbolji deo (po meni) počinje kada Magični Vetar ušeta u Uklete zemlje. Od tog trenutka radnja postaje sve napetija i sve bolja što kulminira obračunom sa Crnim Vukom i Magičnim koji u vazduhu drži njegovo srce - dok uzvikuje Hoka Hey! Ceo taj deo putovanja je fenomenalan, ali nažalost posle toga se nivo malo spušta - i na samom kraju priča postaje razvučena. Da se razumemo, ideja je odlična, vrlo interesantna i originalna, teme koje se obrađuju su isto originalne (ili makar su na taj način prikazane), ali mi je scenario pomalo na tom kraju zaškripao, pa je cela poslednja scena u pećini trajala malo duže nego što sam očekivao.

Barbati i Ramela se dosta razlikuju od Ortiza, ali mislim da ovoj tematici koja se bavi indijanskom mitologijom i legendama čak odgovaraju više nego što bi Ortiz. Način na koji su prikazali ritual, pa sve u Ukletoj zemlji, do fenomenalno nacrtanog kraja u pećini - kapa dole. Onaj deo sa drvećem je možda i najinteresantnije izveden i prikazan, iako se ponekad možemo izgubiti ko koga kako.

Dakle, za razliku od prve epizode koja je bila više na granici realnog i natprirodnog, sa većim akcentom na realnom, ovde natprirodno (u vidu magije i indijanskih legendi) igra glavnu ulogu. Naravno, nadam se još ovakvim epizodama, kao i ovom dvojcu crtača.

P:8 S:8 C:9 N:7 - 82%
koze123 Posted - 01/05/2020 : 20:19:18
Magični Vetar #1: Tvrđava aveti

Scenario: Đanfranko Manfredi
Crtež: Hose Ortiz

Nisam izdržao duže od par sati, i odmah se bacio na čitanje Magičnog. Prvi susret sa ovim likom, i šta reći sem . Savršena kombinacija vesterna, horora i fanstastike, kombinacija koja meni sjajno leži. Jer vremenom sami vesterni postanu zamorni, sa rekurentnim temama, a kao ljubitelj horora, spoj ovih žanrova me posebno zanima. Misteriozno, otkriva samo onoliko koliko je potrebno, i nazire se jedna velika priča koja će se vremenom razviti.

Ono što je, pre svega, za svaku pohvalu, je Ortizov crtež. Način na koji je dočarao atmosferu, predeli, kiša, grad duhova, napušteno utvrđenje, prašnjavi bar - sve je čista desetka. Ortiz je uspeo da maestralno dočara nekoliko scena, i da nije njega one mi sigurno ne bi toliko ostale u pamćenju. Recimo scena u podrumu bara je fenomenalna, toliko neočekivana a opet se odlično uklapa u priču. Završnica u napuštenom utvrđenju sa kišom koja pljušti po akterima je takođe za svaku pohvalu, a elementi natprirodnog su uklopljeni tako da imaju višeznačnost, što daje još veću ozbiljnost celoj priči.

Ne sećam se da li sam čitao Manfredijeve stripove ranije, možda nekog Zagora, ali tek posle Magičnog Vetra on postaje za mene scenarista vredan pomena. Naslovna strana je dobra, sa sve likovima i utvrđenjem u pozadini u izmaglici, šteta što nije to naslovna knjige. Drago mi je što je preveden naslov, uklapa se odlično. Bacam se na drugu epizodu pa pišem utiske i o njoj, za sada MV je i više nego ispunio očekivanja.

P:9 S:9 C:10 N:7 - 91%
solar Posted - 28/04/2020 : 21:25:28
quote:
Originally posted by Golconda

GOLCONDA / MAGIČNI VETAR knjiga #8 (epizode 22-24)Magični Vetar
Epizode: 22, 23, 24
Scenario: Gianfranco Manfredi
Crtež: Goran Parlov, Luigi Piccatto, Pasquale Frisenda
Naslovnica: Andrea Venturi
Broj strana: 294
Format: Bonelli (16x21)
Povez: meki
Datum objavljivanja: 28. april 2020.
Boja: crno-belo
Originalni naslovi: 22: Il ragazzo dai capelli bianchi, 23: Gli spietati, 24: L'uomo senza volto

Cena: 1.100 dinara (promo period, prva dva meseca), kasnije 1.300 dinara.

Fotke "iz ruke"

22: Dečak bele koseJedan čudni dečak koji može da čuje glasove umrlih slučajno otkriva tragičan događaj iz Nedove prošlosti. Prošlosti zatrpane u najmračnijim dubinama njegove svesti mnogo pre nesreće koja će mu oduzeti pamćenje. Ali istina o toj užasnoj noći od pre mnogo godina nije ono što Magični Vetar misli da zna...

23: NemilosrdniOdabrao ih je zbog njihove okrutnosti, ali kada je testirao njihovu odanost Hauard Hogan je shvatio da je negde pogrešio. Izdan od svojih ljudi, beskrupulozni biznismen za njima šalje Herberta, svoju efikasnu i nemilosrdnu desnu ruku... Neće ih biti teško pronaći, treba samo pratiti dugačak trag krvi koji razbojnici ostavljaju iza sebe. Ipak, na istoj stazi kreću se i Magični Vetar i Po koji ispituju iznenadno aktiviranje davno ugašenog rudnika...

24: Čovek bez licaUnakaženi glumac, bezvezni bankar, odvratni sadista, prljava skupina na prljavoj pozornici Zapada. Opasnost po Magičnog Vetra dolazi sa više strana, u ovoj paklenoj vrteški identiteta koji se stalno razmenjuju i preklapaju; vrteški nad kojom lebdi senka večitog neprijatelja!

solar Posted - 28/04/2020 : 21:25:01
quote:
Originally posted by Golconda

GOLCONDA / MAGIČNI VETAR knjiga #1 (epizode 1-3)Magični Vetar
Epizode: 1, 2, 3
Scenario: Gianfranco Manfredi
Crtež: José Ortiz, Giuseppe Barbati, Bruno Ramella
Naslovnica: Andrea Venturi
Broj strana: 294
Format: Bonelli (16x21)
Povez: meki
Datum objavljivanja: 28. april 2020.
Boja: crno-belo
Originalni naslovi: 1: Fort Ghost, 2: Artigli, 3: Lady Charity

Cena: 1.100 dinara (promo period, prva dva meseca), kasnije 1.300 dinara.

Fotke "iz ruke"

1: Tvrđava avetiKomad metala zaglavljen u glavi izbrisao mu je pamćenje, ali mu je zato dao moć "prozorljivosti". Za Sijukse on je Magični Vetar, jer ih je vetar doveo do njega. Nekada se zvao Ned Elis i bio je vojnik koji je preživeo eksploziju vojnog konvoja u kome se nalazio kao pratnja tovara oružja. Kakvi mutni poslovi stoje iza ove tragične nesreće? Da bi to saznao Ned će morati da krene na mučno putovanje u svoju prošlost, ali tek na kraju, među duhovima Tvrđave aveti, moći će da sazna pravu istinu.

2: KandžeU samom srcu Ukletih zemalja Magični Vetar razotkriva misteriju nestanka indijanskog mladića Onog Koji Priča sa Orlovima, a njegovo surovo otkriće moći će da se uporedi sa najstarijim zabeleženim zločinima...Ali tek onda kada se otkriju muke dečaka koji je želeo da postane orao i zbog čega je naišao na podsmeh svog plamena, tek tada će i Magični Vetar uspeti da pomogne plemenu da prebrodi želju za nepotrebnom osvetom.

3: Milostiva GospaAnđeo iz čikaškog visokog društva, dama znana kao Milostiva Gospa, nije baš onakva kakvom se na prvi pogled čini. Vili Ričards, poznatiji kao Po, saznaće to na teži način: rizikujući da siđe s uma zapetljan u neprozirne niti koje je đavolska žena isplela za njega! Magični Vetar je možda predaleko da bi pomogao svom prijatelju, međutim, veza koja ih ujedinjuje biće dovoljna da na vreme primi vapaj za pomoć od hrabrog novinara.

vronski 3 Posted - 24/04/2020 : 10:32:24
quote:
Originally posted by going going

Jedva cekam da citam Magicnog u izdanjU Golkonde!I ja!
going going Posted - 26/01/2020 : 23:15:28
Jedva cekam da citam Magicnog u izdanjU Golkonde!
velka031 Posted - 26/01/2020 : 21:39:21
quote:
Originally posted by jagodanbg

Koliko ima ukupno epizoda?Talijeni su izdali 131 epizodu, Libellus 44 knjige, tako nekako bi trebala i Golconda.
jagodanbg Posted - 26/01/2020 : 20:55:05
Koliko ima ukupno epizoda?
jaki Posted - 25/01/2020 : 17:37:10
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by jaki

Hvala.
Samo roto papir priznajem za Bonelli stripove.


quote:
Originally posted by Golconda


U originalnom Boneli formatu na "žućkastom" (ala VČ i Ludens) papiru!
Je vidija sam.A sad još cijena od 49 kuna
motorista Posted - 25/01/2020 : 15:47:56
Pre nekoliko godina sam krenuo sa Magičnim, ali sam zbog 5 samoubistava kao bitnijeg motiva u 6 priča nakon te šeste odustao. Je l' to neka fora koju tada nisam ukapirao?

Ostalo mi je bilo baš interesantno; ipak, ovo sam nekako onda video kao posledicu ozbiljnog nedostatka mašte, možda čak i neki pokušaj "stvaranja dubine" na mišiće.
anto Posted - 24/01/2020 : 22:11:02
quote:
Originally posted by jaki

Hvala.
Samo roto papir priznajem za Bonelli stripove.


quote:
Originally posted by Golconda


U originalnom Boneli formatu na "žućkastom" (ala VČ i Ludens) papiru!


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000