forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor - Le Origini

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
solar Posted - 25/10/2018 : 14:26:06
Ovo je novi mini-serijal o Zagorovom porijeklu u šest epizoda, bitno je napomenuti da će događaji u ovom mini-serijalu Nolittin kanon interpretirati u jednom svježem kontekstu.
Scenarij potpisuje Moreno Burattini, a u crtačkoj ekipi su: Piccioni/Di Vincenzo, Walter Trono, Giuseppe Candita, Giovanni Freghieri i Oskar.

Serijal kod nas objavljuje izdavačka kuća Libellus.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jaki Posted - 04/06/2020 : 11:18:35
Burattini je pokušao objasniti i uklopiti sve iz zagorovog nastanka i time čitatelj u ovo naše moderno vrijeme vidi koliko je glupa ta priča o zagorovom nastanku kao i uopće koncept zagora kao nekog šerifa u darkwoodu.Ne pomaže što je čovjek očajan u dijalozima.Kad pročitam kako Burattinijevi likovi govore mislim se da li ovaj čovjek glup ili misli da smo mi čitatelji glupi?Sigurno ovo drugo.
Nakon pročitane pete i šeste knjige o crtežu nemam neko dobro mišljene.Sve je to čisti prosjek pa i niže od toga npr.ovi Oskar.Jedino su mi dobre Rubinijeve naslovnice a i LL je pogodija s matom na naslovnici kad već nije u stripu.Čitao sam na pola gasa a i tako sam primjetio dvije vremenske greške;prva je da za godinu dana Ayane od djevojčice od 5-6 godina postaje djevojka od barem 17-18 a druga je da u nekoliko tjedana koliko je Zagor proveo sa Shyer Kanoxen i njegovi indijanci su čekali sa mrtvim tijelima da ih bace u onu jamu(ko čita znat će koju).Gdje su ih držali za to vrijeme?U mrtvačnici?
Zatim kaže Burattini da Zagor nije spominjao Čiku(U zagor priča) Manuela jer mu je bilo prebolno a odma je ispriča Sulivenovim?
Uglavnom,Burattiniju bi bilo bolje da nije ništa dirao ni prepravljao a bogamu ni objašnjavao.
Toliko mi je loša ova priča da kad izađe u kiosk izdanju neću je kupiti.Ne na kiosku nego ni u remitendi
wesskowaz Posted - 23/04/2020 : 13:52:01
solar Posted - 05/04/2020 : 15:14:18
Izdanje za knjižare

#3
Scenarij: Moreno Burattini
Crtež: Giuseppe Candita
Naslovnica: Michele Rubini
Kolor: Alessia Pastorello
Format: 22x29,7 cm, kolor, 80 str. (HC)

https://shop.sergiobonelli.it/zagor/2020/03/09/libro/zagor-le-origini-il-demone-cannibale-1007907/
zlatan bihac Posted - 18/02/2020 : 17:30:43
bio sam ubijedjen da je ovaj novi zagor original od ludensa ustvari zagor origini/korijeni, ali nista od toga...zasad...nek ludens polako ovog ljeta zavrsi ciko putnik kroz vrijeme, a nakon toga ce, vjerujem, doci na red i ova edicija, kao kiosk izdanje...taman da i libelus rasproda svoje izdanje...
DODSFERD Posted - 18/02/2020 : 16:32:45
Tebe je baš teško zadovoljiti, Nasilje u Darkvudu je vrlo dobra priča kada uzmeš u obzir kakvih sve škartova ima u novijem periodu, ako ti nešto od toga dođe u ruke vidjet ćeš da sam bio u pravu.
Poli Posted - 18/02/2020 : 16:06:20
quote:
Originally posted by jaki

Zasto brojevi idu s desna na lijevo?


Kakvo pitanje jaki, pa barem ti citas dosta Amera, i sigurno si vidio slike njihovih kolekcija, pa zar ne slazu oni tako?

Dobro, sto je to Zagor nema veze, pa i on je Amerikanac.


Poli Posted - 18/02/2020 : 16:04:04

Eh, ne fali mi neprocitanih stripova, i to iz raznih sfera. Cisto sumnjam da bi si zazelio bas Zagija, i pri tome jos takvoga. Ionako mi prasinu skuplja par Oda-branih prica vec nekoliko godina, ali za sada je jedan Zagor na par godina dovoljan (posljednju sam citao onu uzvelicanu Nasilje u Darkvudu, i necu je ni komentirati).


DODSFERD Posted - 18/02/2020 : 15:18:50
Mislio sam na situaciju kada te uhvati želja za čitanjem, svatko se s vremenom zaželi Duha sa sjekirom bez obzira koliki bio antizagorolog.
Ako ga bude objavljivao Ludens će sasvim sigurno koristiti običan papir, tako da ne moraš brinuti za čitanja ispod svjetla, a također ni za kasniju "reciklažu".
Poli Posted - 18/02/2020 : 14:52:45

Hm, valjda ne mislis na situaciju vezanu uz tvoj avatar? Tu sam onda i ja radije za jakijev papir, a ne sjajni.


DODSFERD Posted - 18/02/2020 : 14:22:28
quote:
Originally posted by Poli


Da pitam one bliske sa Bernijem - planira li Ludens izdavati ovo, to jest, kakve su sanse za to u buducnosti? Za prijatelja pitam.

A ni tebi ne bi škodilo da imaš ovaj serijal u kolekciji, nikad ne znaš kada će zatrebati.
Poli Posted - 18/02/2020 : 09:08:34

Da pitam one bliske sa Bernijem - planira li Ludens izdavati ovo, to jest, kakve su sanse za to u buducnosti? Za prijatelja pitam.


emirem Posted - 16/02/2020 : 20:20:58
Lijepo i brzo realizirano.
Nisam kupovao,ali se nadam da cu procitati jednom.
Nesto sam nedavno gledao popis MM i ima epizoda,nisam ni nju stigao procitati,a veze se za neku legendu koja je neka vrsta hommagea Zagoru. Lik ima kostim nalik ovome iz originsa,pa mislim da su oni to malo i na bazi te MM epizode i osmislili odjecu mladog Zagora.
ReemCP Posted - 16/02/2020 : 15:59:47
quote:
Osim jučer najavljenoga petog albuma Zagorovih “Korijena”, u drugoj našoj ovogodišnjoj turi objavit ćemo i onaj zadnji, šesti, te tako zaokružiti priču o mladome Patricku Wildingu i kompletirati ovaj izvrsni miniserijal!Smile Naslov albuma je “Junak iz Darkwooda”, a više o njemu i o svim ostalim izdanjima iz nove ture očekujte - uskoro!Cool


ReemCP Posted - 16/02/2020 : 15:59:06
Najavljene su i zadnje dvije epizode:

quote:
Kao što smo prekjučer i spomenuli, odavno već žestoko radimo na drugoj ovogodišnjoj turi, a u njoj ćemo se za još jedan korak približiti finalizaciji projekta Zagorovih “Korijena”! Peti, predzadnji album nosi naslov “Sveta spilja”, a više detalja o njemu te o svim ostalim knjigama koje će se također naći u sljedećoj turi očekujte – kao i obično – uskoro.Cool


VALTER Posted - 18/11/2019 : 17:10:43
Nakon četvrtog albuma se već može reći da je vidljivo koliko je ovaj mini-serijal suvišan, te da osim izvrsnog crteža i kartiranja u prvom albumu, ne nudi zapravo ništa.
Istraživanje prošlosti novoizmišljenih likova Jelene i Percyja; Patrickova cirkuska obuka za kretanje granama i lijanama; Burattinijevo prepričavanje vlastitog specijalca iz 1995. (jer da Zagor, pričajući Hopijima uz logorsku vatru, nije sve rekao) pokazuje da ovaj scenarist sebe preozbiljno shvaća, što je često recept za neuspjeh. U četvrtom albumu opet gotovo ništa, malo svađe s Fitzyjem, malo o Jeleni, i malo proširivanja scene napada na selo Abenaka.
murdo Posted - 11/11/2019 : 12:30:48
quote:
Originally posted by VALTER

quote:
Originally posted by FelipeKajetano

quote:
Originally posted by VALTER

Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.Šteta što lijane ne postoje u sjeverno američkim šumama :DAjde?Lijane rastu u svim tropskim šumama sveta a kod nas, konkretno u Vojvodini ih ima u šumama Gornjeg Podunavlja, pored raznih kanala, močvara i velikih reka kao što su Dunav, Tisa, Sava i druge jer je za njihov dobar razvoj potrebna velika količina vlage. Sve više šuma podleže uticaju čoveka, njihovim kultivisanjem ostaje sve manje prostora za divlju lozu. To je i glavni razlog što je ova vrsta opstala samo u zaštićenim i nepristupačnim područjima.
VALTER Posted - 04/11/2019 : 11:31:49
quote:
Originally posted by FelipeKajetano

quote:
Originally posted by VALTER

Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.Šteta što lijane ne postoje u sjeverno američkim šumama :DAjde?
FelipeKajetano Posted - 03/11/2019 : 23:46:27
quote:
Originally posted by VALTER

Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.Šteta što lijane ne postoje u sjeverno američkim šumama :D
lwood Posted - 03/11/2019 : 17:30:36
quote:
Originally posted by murdo

quote:
Originally posted by VALTER

Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.Ovaj novi Buretov Zagor i jest klaun, pa mu i pristaje biti iz cirkusa.ivanl Posted - 03/11/2019 : 15:09:39
quote:
Originally posted by solar

Kupio sam prvu epizodu ali sumnjam da ću nastaviti, još pogotovo kad čujem ovakve informacije.


Nikad ne znas dok ne procitas. Prvu epizodu sam procitao jer o njij se sve zna i sve je bilo i prije videno. Vizuelno mi se svidjela a u ostalim ocekujem pojasnjenja i informacije za koje nije bilo mjesta u redovnom serijalu. 2 i 3 cekaju na polici okupljanje ostale brace pa cu ih sve procitati odjednom. Inace kad znam da neki serijal treba biti zavrsen strpljivo pricekam njegov kraj i proucim sve epizode na miru i odjednom.
solar Posted - 24/10/2019 : 23:01:48
Kupio sam prvu epizodu ali sumnjam da ću nastaviti, još pogotovo kad čujem ovakve informacije.
murdo Posted - 24/10/2019 : 22:56:33
quote:
Originally posted by VALTER

Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.Ovaj novi Buretov Zagor i jest klaun, pa mu i pristaje biti iz cirkusa.
VALTER Posted - 24/10/2019 : 18:42:02
Dobili smo odgovor gdje je Zagor naučio kretati se pomoću lijana - u cirkusu, gdje je i Fitzy naučio bacati sjekiru.
ivanl Posted - 24/10/2019 : 14:53:23
Zahvaljujem i tebi. Jesam, prodao sam sve Blekove, glancere nadajuci se pobjedi nad nostalgijom za vid zdravog stripovskog razuma, jer smatram da je Blek...(cezura)
Normalno da mi je sad zao. Ostavio sam samo one Kerac/Obradovic/Slavkovic/Plavsic/Milanovic/Mijatovic...(nase), Blekove, a ovaj o kome pricamo mi se cini i 'jaci'. Sigurno cu ga nabaviti. Da ne idemo dalje 'protiv teme', hvala jos jednom.
ReemCP Posted - 24/10/2019 : 14:40:10
@Ivanl - znam da si se riješio Bleka i svoje kiosk kolekcije, ali ovaj integral ako budeš mogao, obavezno si nabavi. Svaki strastveni kolekcionar bio morao ovo imati. Jako je kvalitetno urađeno, ima sjajan uvodni tekst. Urednik je Niški kulturni centar, napravili su pitanja i poslali kćeri od Lebovića i onda je ona napravila intervjuu sa svojim ocem i sve zapisala, te proslijedila natrag uredništvu koje je to objavilo u ovom integralu. Zanimljiv tekst sa puno lijepih sličica, a papir je odličan (ne razumijem se u papire, ali neki sjajan, kvalitetan).

Evo malo podataka:

01. Blek integral (Marinko Lebović)
- epizode: Samurajski mač - Topovi za rodoljube - Plavi uvojci - Đavolji učenik - Lov na ćurke - Kavez
- A4, 390 stranica ukupno, naklada 400 komada

Ako želiš, mogu ti uslikati par slika i staviti u Blek temu, da sad ovdje ne idemo u off.

@Jaki - nemam pojma kako sam ja to složio Nisam ni pazio I nisam slikao u zrcalu

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000