forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mercurio Loi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
solar Posted - 05/06/2016 : 15:49:10
Mercurio Loi je serijal kojeg je stvorio scenarist Alessandro Bilotta. Temeljen je na priči objavljenoj u 28. broju Bonelli serijala "Le Storie" (Jedno doba, jedna PRIČA).
Glavni lik je fakultetski profesor u doba papinskog Rima, oko 1825. godine, vremenu punom intriga, zavjera i političkih previranja.
Serijal je u boji a u Italiji je izlazio od 5. mjeseca 2017. pa do 3. mjeseca 2019. godine. Ukupno je objavljeno 16 epizoda redovne serije plus "nulti broj" u Le Storiama.

Alessandro Bilotta i njegov Mercurio Loi apsolutni su miljenici talijanske kritike, evo dosad osvojenih nagrada:

2017 - Nagrada "U Giancu" - najbolji scenarist
2018 - Nagrada "Attilio Micheluzzi" - najbolji scenarist
2018 - Nagrada "Attilio Micheluzzi" - najbolji realistični serijal
2018 - Nagrada "ANAFI" - najbolji scenarist
2018 - Nagrada "Carlo Boscarato" - najbolji talijanski scenarist
2018 - Nagrada "Gran Guinigi" - najbolji serijal
2019 - Nagrada "Attilio Micheluzzi" - najbolji talijanski serijal

Serijal kod nas objavljuje izdavačka kuća Čarobna knjiga.Mercurio Loi - facebook

Mercurio Loi - Sergio Bonelli Editore
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
zlatan bihac Posted - 19/02/2020 : 15:44:35
malo su duze ove pripreme u zadnje vrijeme...dokaz za to je i riznica boneli 9... prije je 20-ak dana nakon najave izaslo...sad to duze traje...
Dwayne_Looney Posted - 19/02/2020 : 00:08:47
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:
Originally posted by jagodanbgOvo je još "u pripremi"?
zlatan bihac Posted - 22/01/2020 : 09:52:36
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by zlatan bihac

kao da je CK malo povukla rucnu kad je ovaj serijal u pitanju...ostale su jos tri knjige do kraja serijala, i nakon sto su ekspresno objavili ricciardija, ocekivao sam i da ce mercuria rijesiti 3-4 mjeseca...mora da je skladiste popunjeno pa se ipak malo usporilo...Evo dan posto si napisao da im je preostalo samo jos 3 knjige, odmah dosla najava za novu knjigu!


nedavno su bili objavili da neke serijale prestaju izdavati...dobro, mercurio nije medju njima, ali mi se nekako cini da je na rubu negdje, jer imam osjecaj da i nije medju popularnijim serijalima...sad sa ovom najavom je ipak sigurnije da cemo ubrzo dobiti i cijeli serijal...
solar Posted - 21/01/2020 : 21:19:13
Ma uzet ću gotovo sigurno, ali ne želim se žuriti.
Sarghan Posted - 21/01/2020 : 21:18:08
quote:
Originally posted by solar

Ne događa mi se tako često da imam potrebu ponovo pročitati neki strip ali evo prošlo je par dana i nešto me grebe iznutra da opet uzmem "Početak" i pogledam što je tu sve Bilotta pokušao ispričati.Ako planiraš uzimati još za probu, uzmi barem prve dvije ČK knjige. Isto sam imao sličan dojam, ali me baš 4. epizoda osvojila za dalje.
solar Posted - 21/01/2020 : 21:13:08
Ne događa mi se tako često da imam potrebu ponovo pročitati neki strip ali evo prošlo je par dana i nešto me grebe iznutra da opet uzmem "Početak" i pogledam što je tu sve Bilotta pokušao ispričati.
going going Posted - 21/01/2020 : 21:05:55
quote:
Originally posted by zlatan bihac

kao da je CK malo povukla rucnu kad je ovaj serijal u pitanju...ostale su jos tri knjige do kraja serijala, i nakon sto su ekspresno objavili ricciardija, ocekivao sam i da ce mercuria rijesiti 3-4 mjeseca...mora da je skladiste popunjeno pa se ipak malo usporilo...Evo dan posto si napisao da im je preostalo samo jos 3 knjige, odmah dosla najava za novu knjigu!
zlatan bihac Posted - 21/01/2020 : 14:55:07
quote:
Originally posted by jagodanbgzlatan bihac Posted - 20/01/2020 : 00:55:43
kao da je CK malo povukla rucnu kad je ovaj serijal u pitanju...ostale su jos tri knjige do kraja serijala, i nakon sto su ekspresno objavili ricciardija, ocekivao sam i da ce mercuria rijesiti 3-4 mjeseca...mora da je skladiste popunjeno pa se ipak malo usporilo...
going going Posted - 19/01/2020 : 18:37:43
Ah, vec duze vreme se razmisljam da nabavim Mercuriov Početak od kad sam video da su ga izdali Carobnjaci pa da probam i sa serijalom. Sad si me ubedo da moram da probam!
solar Posted - 19/01/2020 : 18:35:57
Pročitao sam Mercuriov Početak objavljen u Le Storiama i mogu reći da mi se svidio baš zbog svoje neobičnosti i netipičnog načina pripovijedanja. Taj Bilottin Rim iz 1825. posjeduje neku mističnost, neobičnost a likovi su urađeni po sličnom obrascu. Definitivno nije strip za svakoga. Uzet ću i sljedeću ČK knjigu, baš me zanima gdje sve to ide.
solar Posted - 03/11/2019 : 14:33:05
quote:
Originally posted by Melusine

SAJAMSKI NOVITETI - „MERKURIO LOI: POČETAK“

UVODNA EPIZODA ZA SERIJAL MERKURIO LOI


Izdanje koje je pred vama donosi vam luksuznu, kolorisanu varijantu koju je Boneli objavio 2017. godine.


Format: 14,5x20,5
Br. str.: 128


U Rimu 1825. godine, gde je papa kralj, među zaverenicima i tajnim sektama, dok niču prvi izdanci karbonarskog patriotizma, tvrđava Sant’Anđelo je pozornica nekoliko tajanstvenih smrti. Reč je o enigmi koju može da reši samo italijanski Šerlok Holms, briljantni Merkurio Loi!

„Merkurio je profesor istorije, kapriciozan i ekstravagantan, koji sticajem okolnosti ili iz radoznalosti biva umešan u tajanstvene događaje. Od njegovog intelekta jače je samo mišljenje koje ima o sebi, a deduktivne sposobnosti su njegova natprirodna moć.“ – Alesandro Bilota

„MERKURIO LOI: POČETAK“ možete kupiti u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i, naravno, na našem sajtu, po ceni od 750 dinara.


zlatan bihac Posted - 27/09/2019 : 10:08:37
sad gledam na cobisu za ovaj nulti broj pise 30 cm, sto bi trebalo biti veliki A4 format...to mi je ipak malo bezveze jer i pise da ide u onu ediciju riznica boneli serijal, u kojem su i redovne epizode...ja se ipak nadam da je to za format greska, jer i za knjigu 5 redovne serije stoji da je 30 cm ali nije...

za mohawk river pise isto 30 cm, serijal riznica boneli grande, pa to ipak ima smisla da bude A4 veliki format.
zlatan bihac Posted - 26/09/2019 : 21:39:57
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Super potez je taj nulti broj Mercuria koliko god neki govorili da nije važan za serijal. Ipak, više bih volio da sam serijal JDJP nastavi novi izdavač Golconda, Čarobna je zahvatila puno toga... uglavnom, zanimljiva jesen nas čeka.


mozda ck samo izda ovaj 28. broj jdjp...na cobisu je numerisan kao nulti i po tome bi trebao dio ovog serijala od 16 brojeva koje vec ck izdaje, znaci hc, isti dizajn, korice, hrbat..samo sto ce biti 70-ak stranica tanji...i samo nastavi specijale od darkwooda.. a onda golconda samo nastavi trobroje od 26 pa dalje, bez mercuria...mozda ipak darkwood izda barem 26. broj jer je jos prosle godine bio u pripremi...ko zna..vidjecemo...
Dwayne_Looney Posted - 26/09/2019 : 15:50:23
Super potez je taj nulti broj Mercuria koliko god neki govorili da nije važan za serijal. Ipak, više bih volio da sam serijal JDJP nastavi novi izdavač Golconda, Čarobna je zahvatila puno toga... uglavnom, zanimljiva jesen nas čeka.
zlatan bihac Posted - 26/09/2019 : 13:58:11
nemam pojma...mozda kao broj 0 ove svoje serije...ima na cobissu... ide i jdjp spec 2 mohawk river...isto ck
Dwayne_Looney Posted - 26/09/2019 : 13:35:55
quote:
Originally posted by zlatan bihac

carobna knjiga ce izdati ubrzo 28. broj jdjp, odnosno mercurio loi, pocetak.Posebno, mekoukoričeno?
zlatan bihac Posted - 26/09/2019 : 13:30:02
carobna knjiga ce izdati ubrzo 28. broj jdjp, odnosno mercurio loi, pocetak.
kublay Posted - 24/09/2019 : 21:24:12
Pročitao juče i danas (jedna epizoda po danu je dovoljna).
Ovo je nešto teže za sažvakati i progutati, nemojte prvo čitati ove epizode, ako se već niste navikli na strip.
To ne znači da posle čitanja nemate puno materijala za razmišljanje. Od početka se naglašava kroz crtež da Mekurio ima klempave uši i izduženo lice, tako da je moralo da dođe i do priče o majmunima i ljudima, koliko su slični, a koliko se razlikuju, ko je od koga nastao i da li su ljudi napravili korak napred kada su razvili svoj razum ili je to možda bila greška.
Sledi malo spojlera, ako se to može tako nazvati.
Merkuriov prijatelj Đakomo, naučnik, ga poziva u goste, da mu pokaže kako pokušava da dresira majmuna, kojeg je doveo iz Afrike, tako da počena da se ponaša kao čovek, praktično član porodice. Đakomova žena je umrla, pa u tom "naučnom" radu traži neku utehu. Njegova ćerka je slikarka (saznajemo nešto o Angeliki Kaufman),i ona kroz crteže podučava majmuna, a kad upozna Merkurija pokušaće i njega da "dresira" i napravi ga majmunom. Sin je izabrao treći put, on je književnik, ne učestvuje u dresiranju, ima zanimaciju van kuće (jednu ljubavnicu, udatu ženu stariju od njega). Na kraju i on ispadne majmun (iskače kroz prozor kad naiđe ljubomorni muž i šta sve ne...).
A glavni junak, nazvan Dionis (čudno ime za nekoga koga pokušavaju da naprave razumnim i inteligentnim), počenje da reaguje na obuku, na isti način kao što ga ljudi obučavaju, kroz nejasne poruke i sakrivene crteže (koje prvi primeti Merkurio, iako je samo gost u naučnikovoj kući).
Hoće li Dionis ostati sa ljudima ili će se vratiti drugim šimpanzama (Đakomo kaže da "jedini on nije pobegao"), neću vam sada otkrivati.
Klasična Bilotina priča, koja traži ponovno čitanje i povezivanje svega što je rečeno i nacrtano (i samo nagovešteno). Uvak se ostavlja postor za različito tumačenje onoga što se dogodilo (i vrlo često je svako tumačenje tačno). Iako je ovo malo teže za razumeti, i dalje je veliko zadovoljstvo i uživanje.
Prva priča je zauzela dosta mesta, tako da ću drugu,koja govori o lenčarenju, ostaviti za drugu priliku (treba se i odmoriti).
solar Posted - 19/09/2019 : 16:02:18
quote:
Originally posted by Melusine

NASTAVAK SERIJALA „MERKURIO LOI“

„MERKURIO LOI 5“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 940 dinara

U ovom serijalu očekuju vas epizode „Sličnost s majmunom“ i
„Horizontalni čovek“.


Merkurio Loi je mnogo šta: profesor, ljubavnik, filozof... ali pre svega je znatiželjna osoba. Ta ga znatiželja neizbežno dovodi u neobične i opasne situacije. Njegove beskrajne šetnje papskim Rimom 19. veka često se završavaju tako što se on uplete u mračne poslove nekog od brojnih tajnih društava. Njegov mladi asistent, Otone, i sam pripada jednom takvom društvu...

Prefinjene i uverljive priče ovog serijala plene pažnju čitalaca i dobijaju pohvale kritike zbog sugestivne italijanske scenografije, dinamične radnje i punog kolora.

„MERKURIO LOI 5“ je na Letećem startu u Klubu čitalaca „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od srede, 18. septembra, do subote, 21. septembra. Posle Letećeg starta, u našim klubovima čitalaca i na sajtu ovaj izvanredni strip možete kupiti po ceni od 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama po ceni od 1.399 dinara.


solar Posted - 29/06/2019 : 22:56:49
quote:
Originally posted by Melusine

MERKURIO LOI 4

NA LETEĆEM STARTU OD SREDE 26. JUNA DO SUBOTE 29. JUNA PO CENI OD 870 DINARA!

192 STRANE PUNOG KOLORA.

Epizode 7 i 8Prelistajte ovo izdanje:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/merkurio_loi_04

Merkurio Loi je mnogo šta: profesor, ljubavnik, filozof... ali pre svega je znatiželjna osoba. Ta ga znatiželja neizbežno dovodi u neobične i opasne situacije. Njegove beskrajne šetnje papskim Rimom 19. veka često se završavaju tako što se on uplete u mračne poslove nekog od brojnih tajnih društava. Njegov mladi asistent, Otone, i sam pripada jednom takvom društvu...
Prefinjene i uverljive priče ovog serijala plene pažnju čitalaca i dobijaju pohvale kritike zbog sugestivne italijanske scenografije, dinamične radnje i punog kolora.

U knjizi koja je pred vama nalaze se sledeće epizode serijala:
7. Paskvinova glava
8. Žuta

„Merkurio Loi 4” je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 870 dinara, od srede, 26. juna, do subote, 29. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.000, a u ostalim knjižarama 1.299 dinara.


Dwayne_Looney Posted - 02/06/2019 : 20:35:57
quote:
Originally posted by pcoro

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

E vidiš, pcoro je dojma da je prvi broj takav kao da se dosta tog prethodno propustilo pročitati, da je to lik o kome već valjda dosta znamo. Dakle, taj "nulti broj" svakako nije lako otpisati.

Mislim da bi ČK trebala razmisliti o tome da ga objavi, ako postoje ikakvi pravni putevi za to.Mislim da je ta prva epizoda namjerno napisana na takav način da nije iz prve jasna, već ostale možeš čitati bez problema.. ako imaš te tri knjige, moj savjet je da pročitaš. I kažeš nam kako ti se svidjelo :-DHajde neka bude, negdje pred kraj mjeseca budem započeo s Mercuriom. Kad se već spetljam u scenarijima kratkih epizoda Komesara Ricciardia, mogu misliti šta me čeka ovdje?
pcoro Posted - 02/06/2019 : 20:30:34
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

E vidiš, pcoro je dojma da je prvi broj takav kao da se dosta tog prethodno propustilo pročitati, da je to lik o kome već valjda dosta znamo. Dakle, taj "nulti broj" svakako nije lako otpisati.

Mislim da bi ČK trebala razmisliti o tome da ga objavi, ako postoje ikakvi pravni putevi za to.Mislim da je ta prva epizoda namjerno napisana na takav način da nije iz prve jasna, već ostale možeš čitati bez problema.. ako imaš te tri knjige, moj savjet je da pročitaš. I kažeš nam kako ti se svidjelo :-D
zlatan bihac Posted - 02/06/2019 : 13:00:18
...inace, od svih ovih boneli serijala koji su krenuli pa stali, a ima ih prilicno, sirocad, julia, napoleon, dampir, saguaro, adam wild, lukas, najvise mi je zao jdjp/la storie serijala...
zlatan bihac Posted - 02/06/2019 : 12:55:44
mislim da ce se prije taj nulti broj pojavit preveden u digitalnom obliku na nekom od onih sajtova gdje se obicno i nalaze ti stripovi, nego da ce ga izdati darkwood ili carobna knjiga...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000