forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 18/08/2009 : 20:09:34
Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca

Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.

Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DODSFERD Posted - 16/06/2019 : 01:38:09
2017. godine Gnipahålan nije bio tako aktivan i ograničio se na kraća izdanja među kojima je svoje mjesto pronašao EP I blodets kamp...
Ovdje se nalaze samo dvije stvari ukupne dužine 12 minuta i teško je takvo izdanje uzeti za ozbiljno, iako mi je na kraju drago što ga nisam preskočio.
Kada počnem slušati nešto s čime nisam upoznat, na osnovi početnog instrumentalnog dijela imam svoju predodžbu kakav bi vokal bio najidealniji za takav zvuk.
Tako je bilo i ovdje, ali iznenadio me potpuno drugačiji vokal od očekivanog, zvučao je dosta čudno kao da je rađen za neki drugi bend, a možda i za drugu vrstu muzike.
Neću reći da je loš već ga jednostavno ovakva muzika nadmašuje za klasu, radije bih umjesto njega slušao neku agresivniju i više black izvedbu.
Zato je instrumentalni dio odličan, a sigurno da je i kvalitetnija produkcija nego što Gnipahålan inače ima zaslužna za takav dojam.
Uopće mi nije smetalo ni što riffovi na trenutke zvuče generički, toliko su dobro pogođeni da druge stvari nisu previše bitne.
I blodets kamp... je odlično muzičko izdanje s neadekvatnim vokalom, ali unatoč tome o njegovom preskakanju nema niti govora.

DODSFERD Posted - 16/06/2019 : 00:56:28
Još jednim demo albumom pod imenom Häxbål, koji je izašao samo dan nakon prethodnog, Gnipahålan je zaokružio 2016. godinu.
S obzirom na zvuk i produkciju čini se kao da je Häxbål sniman ranije nego ostala 2 i bilo bi idealnije da je izašao barem prije albuma Gnipahålan.
Ovo je stilski sličnije albumu Vånnalösa Urskepnader, najviše zbog vokala koji na oba izdanja prakticira screaming izvedbu.
Zvuk je prilično atmosferičan, a zbog sumornog ambijenta i više underground vokala podsjeća me na australski Drowning the Light.
Produkcija je vjerojatno najlošija u usporedbi s ostala 2 albuma, mada nije tako strašno kada slušaš preko dobrog playera uz podešene equalizere.
Na osnovi dosadašnjih izdanja mogu reći da Gnipahålan radi vrlo dobru muziku i pokazuje da ne treba potpuno zanemariti demo bendove.

DODSFERD Posted - 14/06/2019 : 23:25:43
Prošlo je 20 godina od izlaska Marduk albuma Panzer Division Marduk. Ne skrivam da se radi o jednom od slabijih albuma benda, sasvim sigurno najslabijem od onih 5 iz perioda sa Legionom.
Panzer Division Marduk ima samo brzinu i gotovo ništa drugo, atmosfera ne postoji, a čak je i Legionov vokal slabiji nego inače.
From the Tumulus Depths od francuskog Ravensblooda je pravi primjer kako se radi ubitačno brz album koji po svemu nadmašuje ovaj Mardukov.
Da ne ispadne kako na njemu nema ništa pozitivno, izdvajam ovu stvar kao najbolju jer me malo podsjeća na određene trenutke s albuma Nightwing.

DODSFERD Posted - 14/06/2019 : 22:23:35
Uvodna stvar sasvim sigurno spada među najbolje trenutke albuma.

DODSFERD Posted - 14/06/2019 : 22:16:54
Danas je ravno 30 godina od izlaska prvog Obituary albuma Slowly We Rot. Iako je sljedeći Cause of Death još bolji, ovaj također ulazi među one legendarne albume koje je death metal ponudio u ono vrijeme.
Obituary je bend kojeg je nemoguće zamijeniti s nekim drugim zbog prepoznatljivog vokala Johna Tardyja.

Poli Posted - 14/06/2019 : 08:41:30

Slayer / Anthrax
Papp László Aréna, Budapest, Hungary / 11.6.2019
http://www.paranoid-zine.com/galerije/slayer-anthrax


DODSFERD Posted - 14/06/2019 : 00:19:19
2 mjeseca nakon Vånnalösa Urskepnader Gnipahålan je objavio sljedeći demo album jednostavnog naziva Gnipahålan.
U odnosu na prethodno izdanje Gnipahålan već ima osjetnih promjena, tako da sam u prvi trenutak bio pomislio kako sam pogriješio i otvorio neki drugi bend.
Ne mogu reći da ovdje ima išta moderno, ali se svejedno u svakom trenutku može osjetiti da nije u pitanju onaj stari klasični zvuk.
Atmosferičnost je još uvijek prisutna dok se sirovost gotovo potpuno izgubila, muzika je kompleksnija i potrebno je više vremena za njezino istraživanje.
Zvuk je na trenutke dosta mračan, a stvar Genom strishågade tider nudi nekakvu kaotičnu horor atmosferu.
Vokal više nije klasičan screaming, jako rijetko povuče na takvu izvedbu i dosta varira kako bi još više naglasio promjene.
Zbog svega toga album u sebi ne skriva monotoniju, puno promjena tempa, zvuka i vokala ne dopuštaju da se slušatelj uspava u jednoličnosti.
Unatoč tome što je drugačiji nego sam očekivao Gnipahålan je vrlo dobar album, ako imaš dovoljno strpljenja da mu pružiš priliku jer nije od onih koji sjedaju na prvo slušanje.

DODSFERD Posted - 11/06/2019 : 21:13:08
Gnipahålan je jedan od aktivnijih Swartadauþuz projekata koji u svom sastavu ima još jednog člana iz Njemačke na mjestu bubnjara.
Iako do sada još nije objavio oficijelni full-length album ne nedostaje mu drugih izdanja, prije svih nekoliko dugosvirajućih demoa.
2016. godina je bila najaktivnija i tada je izašao demo Vånnalösa Urskepnader sa svojih zavidnih 65 minuta trajanja.
Zvuk na ovom izdanju je tipičan skandinavski black iz druge polovine 90-ih godina s dosta atmosferičnosti prožete blagom dozom sirovosti.
Ubačeni synth ni približno nije tako napadan kao npr. kod Trolldoma, baš se idealno uklopio u cjelinu jer obogaćuje atmosferu a ne stvara simfoničnost.
Vokal cijelo vrijeme prakticira klasičnu screaming izvedbu i zato djeluje ujednačeno, upravo ono što najviše tražim kod ovakve muzike.
Kao mali nedostatak bih naveo činjenicu da su polovina od 13 stvari instrumentali, mada su neki odrađeni na stvarno visokom nivou.
Vånnalösa Urskepnader možda neće dati dojam nečeg posebnog, ali se mora priznati da je odrađen onako školski, po pravilima i bez vidljivijih grešaka.
Jako dobro izdanje koje će sasvim sigurno pronaći svoje mjesto u osobnoj kolekciji kao nešto čemu ću se povremeno vraćati.


DODSFERD Posted - 10/06/2019 : 16:16:58
Trolldom je još jedan Swartadauþuz projekt koji nije pretjerano aktivan, nije poznata godina osnivanja, a jedino izdanje je demo Av gudablod röd... iz 2016.
Demo sadrži samo dvije stvari u trajanju od 27 minuta i nudi nešto potpuno drugačije u odnosu na Digerdöden.
Za Trolldom je navedeno da svira atmospheric black, možda je i pokrenut s tom idejom, ali ovaj demo ima u sebi dosta elemenata symphonic stila.
Atmospheric je glavna nit vodilja u prvoj stvari En eldbeklädd begravninsritual..., dok druga Av nagelbyggt, från döda män... više vuče na symphonic.
Čak bih rekao da je tu prisutno dosta sličnosti sa početna 2 Limbonic Art albuma, toliko puno syntheva koji dominiraju plus prilična dužina trajanja.
Meni osobno je ta druga stvar problematična jer sam očekivao čisti atmospheric na osnovi uvodnih pola minute, pa me na neki način šokirao nagli prijelaz u osjetno drugačiji zvuk i atmosferu.
Av gudablod röd... bi se mogao svidjeti onome tko traži baš ovakav zvuk, ali za moj ukus ipak ima previše simfonije i premalo gitara.

DODSFERD Posted - 10/06/2019 : 15:57:35
Kao što sama riječ kaže, Digerdöden dolazi iz Švedske i jedan je od nekoliko Swartadauþuz projekata.
Iako je osnovan još 2005. tek 2017. je objavio svoj prvi album Majestätens dunkla håg, i dödens profana ståt.
Kada naletiš na nešto ovakvo stvarno treba imati strpljenja za višekratno slušanje jer su velike šanse za odustajanje već nakon prvog susreta.
Album je pravi primjer mizantropskog black metala, zvuči jako prljavo što je sigurno dodatno pospješeno lošom produkcijom.
Kako ne bi sve otišlo u monotoniju i hrpu teško razumljivih zvukova, nakon žešćih i bržih dolaze laganiji i sporiji dijelovi među kojima se može pronaći nekoliko instrumentala.
Vokal nije ujednačen već sadrži minimalno dvije različite izvedbe, a jedna od njih je više u pripovjedačkom stilu.
Ovo je vjerojatno snimano s ciljem da bude što je moguće više underground, pa će tako ostati neprimjećeno čak i među užim krugovima black fanova.
Sasvim solidno kada se uši naviknu na ovakav zvuk, samo nije za svakodnevno slušanje i konzumiranje u većim količinama.


DODSFERD Posted - 10/06/2019 : 15:35:58
Ne sjećam se da sam ikad ranije naletio na bend iz Manausa, imao sam želju poslušati ovog, ali količina diskografije (bez pravih albuma) me potpuno obeshrabrila.

https://www.metal-archives.com/bands/Satanic_Forest/3540321078
Poli Posted - 09/06/2019 : 00:18:29

SATYRICON- Vosselaar, Belgium 4-13-96Immortality Passion pocinje na 45:50


DODSFERD Posted - 07/06/2019 : 00:37:54
U isto vrijeme objavljen je drugi dio kompilacijskog albuma pod imenom Af herrens mystik... (Kapitel II).
Ako ništa drugo mora se priznati da su stvari na obje kompilacije razvrstane na prava mjesta, tj. svaka je smještena u onu cjelinu koja odgovara njihovim zvukovnim zahtjevima.
Ovdje ima nešto manje melodije nego na prethodnom izdanju, tempo je ostao gotovo identičan i najsličniji je od svih ponuđenih stavki.
Ako ne računam prvu 15-ominutnu stvar Nidaslättens boning može se reći kako je ovdje synth dosta izražen i zbog toga sve zvuči malo mračnije.
Na nekoliko mjesta se ubacuje mistični clean vokal zbog čega je primjetan utjecaj pagan black stila, glavni vokal je ipak klasični screaming kako i treba biti.
Kada bih ih ocjenjivao ipak bih prethodnoj kompilaciji dao malo bolje ocjene, vjerojatno zbog toga što ova na pojedinim dijelovima zvuči monotonije.

DODSFERD Posted - 06/06/2019 : 23:55:09
Mystik nikad nije objavio oficijelni full-length album već su uglavnom u pitanju demo snimke skupljene na nekoliko izdanja.
2016. godine izašao je Dunkla klangor... (Kapitel I), prvi dio kompilacijskog albuma, iako bi možda bilo točnije svrstati ga pod demo izdanja.
Stvari na kompilaciji nisu objavljene nigdje prije pa je ovo njihova premijera, mada je navedeno da su nastale u razdoblju 2009.-2014.
U odnosu na prijašnji demo Skalder från urskogens dunkla mystik ovdje ima više promjena nego što bi se očekivalo, ali je sve dosta ujednačeno kao da je ciljano snimano za isti album.
Zvuk sadrži više melodije nego što je bio slučaj ranije, ovdje to nije nedostatak jer ista nije napadna kao kod melodic black stila, već više prelazi u tužniju atmosferu što je najočitije kod stvari Till deras domarsäten.
Sam tempo je puno brži a to se odmah odrazilo u osjetno kraćoj dužini pjesama, dok vokal još uvijek prakticira screaming izvedbu iako više ne toliko ekstremnu.
Ubačeno je dosta syntheva, ali na sreću symphonic elementi su prisutni samo kod stvari De forna förfäder koja je i najslabija u ovoj konkurenciji.
Što se tiče same kvalitete, Dunkla klangor... (Kapitel I) u tom dijelu sigurno ne može konkurirati odličnom Skalder från urskogens dunkla mystik, ali se radi o vrlo dobrom izdanju sa zanimljivim idejama.

Poli Posted - 06/06/2019 : 10:34:26

Darkthrone - Duke of Gloat (from Old Star)
https://youtu.be/QMEqcvQQ5s0Abbath - Outstrider (official track premiere)
https://youtu.be/lNa-aIMT8SQDESTRUCTION - Born To Perish (OFFICIAL VISUALIZER)
https://youtu.be/lad5XCWmbBoDEATH ANGEL - I Came For Blood (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
https://youtu.be/BNuliOVJ8O8Enthroned - Cold Black Suns (2019) Full Album
https://youtu.be/HAz9RmfNqVwMEMORIAM - 'Undefeated' (OFFICIAL LYRIC VIDEO)
https://youtu.be/zlhLxXD5ERwGRAND MAGUS - Untamed (OFFICIAL VIDEO)
https://youtu.be/PpnYolT-QXAVADER - Steeler (OFFICIAL LYRIC VIDEO) - obrada Judas Priest
https://youtu.be/NvpidgZYb00IMMOLATION - The Distorting Light (OFFICIAL MUSIC VIDEO) - nije nova stvar, ali je video napravljen
https://youtu.be/YFReL3uMV7A


DODSFERD Posted - 05/06/2019 : 22:43:45
Prije 25 godina Machine Head je objavio svoj prvi album Burn my Eyes koji mi je u 90-ima bio jedno od dražih muzičkih izdanja općenito.
Danas ga opet preslušao nakon sigurno 12-13 godina i moram priznati da je dosta teško išlo, nije ovakva muzika više za mene i tu sada ni nostalgija ne pomaže.
Mogu samo misliti kakvo bi tek mučenje bilo slušati ona nu-metal sranja The Burning Red i Supercharger koji su mi i onda bili jako slabi.
Through the Ashes of Empires i The Blackening su mi ostali u sjećanju kao bolji albumi od Burn My Eyes, mada bih za sigurnu potvrdu toga trebao i njih ponovo čuti, a trenutno nemam volje za to.
Unatoč slabijem uvodu stvar Death Church je jedina koju bih povremeno mogao pustiti s nekad legendarnog prvijenca, sve ostale mogu ići u arhivu zaborava.

DODSFERD Posted - 04/06/2019 : 01:09:16
Swartadauþuz je prilično nepoznato i jedno od aktivnijih imena na švedskoj sceni, a predstavlja pseudonim čovjeka koji je pokrenuo dosta svojih muzičkih projekata.
Na osnovi njihove dostupnosti i zanimljivosti pokušat ću preslušati što je moguće više izdanja pa da vidim gdje će me to odvesti.
U ovom slučaju radi se o projektu Mystik osnovanom 2006. i demo albumu Skalder från urskogens dunkla mystik.
Demo je prvobitno izašao 2010. dok je 2018. doživio prošireno izdanje, na njemu se nalazi 8 stvari od čega je polovina u obliku instrumentala.
Skalder från urskogens dunkla mystik bih opisao kao nekakav atmospheric umjerenog i sporijeg tempa koji gotovo uopće ne prelazi u brze dionice.
One stvari koje imaju tekstualnu podlogu su prilično dugačke pa ima dovoljno prostora za njihovo razvijanje, dok se na trenutke pojavljuje blaga melankolija bez prisustva monotonije.
Vokal je izrazito vrišteći pa je zbog takvog načina izvedbe vrlo teško razumljiv, a tome svakako pridonose i tekstovi na švedskom jeziku.
Možda se na prvu nije činilo da će tako biti, ali na kraju moram priznati da me album potpuno kupio i smatram ga obaveznim za slušanje kada je u pitanju Mystik.

Poli Posted - 03/06/2019 : 14:00:45

Meni njihov najdrazi album, i dan danas. Sve pjesme su mi odavno otisnute u mozak.


DODSFERD Posted - 31/05/2019 : 23:53:33
Danas je ravno 25 godina od kako je Napalm Death objavio svoj album Fear, Emptiness, Despair.
Na svu sreću album muzički ne predstavlja ono što mu ime govori i dosta je dobar, ne može se mjeriti s legendarnim Harmony Corruption, ali je zato bolji od prethodnog Utopia Banished.
Fear, Emptiness, Despair je kao nekakav početak srednjeg perioda benda koji je trajao još nekoliko sljedećih albuma i vjerojatno je najkvalitetniji među njima, mada mi je osobno Diatribes malo draži.
Album je ujednačen kvalitetom i teško je izdvojiti nešto što iskače iz cjeline, ali ova stvar nekako ima posebno mjesto kod mene.

DODSFERD Posted - 31/05/2019 : 23:33:26
Kada sam ga već spomenuo, Darkthrone je upravo danas objavio svoj novi album Old Star, još nisam čuo ništa s njega a možda je i bolje da tako što duže ostane.
https://www.metal-archives.com/albums/Darkthrone/Old_Star/767875
DODSFERD Posted - 31/05/2019 : 23:26:42
Kada su u pitanju noviji švedski bendovi uglavnom nisam zadovoljan onima koji su se pojavili u zadnjih 10-15 godina.
Dosta njih ima previše moderan zvuk za moj ukus ili čak neadekvatan vokal, krenem slušati neki album pa većinom odustanem nakon 2-3 stvari.
Mythic Dawn je jedan od onih rijetkih koji se odlučio za stariji zvuk, osnovan je 2017. a 2018. objavio svoj album prvijenac En svunnen tid.
Nije potrebno dugo kako bi se uočile njegove velike sličnosti s Darkthroneom oko sredine 90-ih godina i albumima Under a Funeral Moon, Transilvanian Hunger i Panzerfaust.
Produkcijski je En svunnen tid također tu negdje, tempo varira kao recimo na albumu Panzerfaust, a vokal Vredea preslikan Nocturno Culto s Transilvanian Hungera.
Unatoč svemu tome ovdje ipak nema toliko riffova koji već na prvo slušanje pale lampicu ''pa ovo sam već negdje čuo'', mada stoji činjenica da nije odsvirano ništa originalno.
Malo kvare dojam ubačena 3 introa među 9 ponuđenih stvari, prvi i zadnji su kratki pa nisu toliko primjetni, ali onaj središnji od 4 minute stvarno nije bio potreban.
En svunnen tid je nostalgija i povratak 25 godina u prošlost, ali će sasvim dobro sjesti u nedostatku pravog Darkthrone albuma već dugo vremena.

DODSFERD Posted - 29/05/2019 : 23:59:13
2017. godine Ohol Yeg je objavio svoj trenutno posljednji album Ölü Orman, što bi u prijevodu značilo ''Mrtva šuma'' ako google ne laže.
Ovdje su već primjetna značajnija poboljšanja, barem što se tiče produkcije, i zvuk više ne djeluje toliko staromodno kao na prethodnim izdanjima.
To je najbolje vidljivo kod stvari A Cold Winter for the Civilizations koja se može pronaći i na EP-u Ohol, koliko samo ova nova verzija zvuči kvalitetnije, a opet je zadržala old school elemente bez prisustva onih modernih.
Što se tiče muzičkih ideja ne bih mogao reći da su bolje zamišljene od onih s prijašnjih izdanja, sve nekako zvuči generički i teško je izdvojiti nešto što se posebno ističe.
Vokal jest bolji nego ranije jer nije onako zaglibio u retro monotoniju, i na ovom izdanju mu dajem prednost ispred instrumentalnog dijela.
Ovdje je ubačeno nekoliko stvari s tekstovima na turskom jeziku što prije nije bio slučaj, po pitanju jezika ništa neobičnije nisam čuo još od tekstova na mađarskom.
Nakon preslušana 3 izdanja moram priznati da sam više očekivao od ovog benda, izgleda da Narken za onako pozitivan dojam više može zahvaliti svom iranskom članu.

DODSFERD Posted - 27/05/2019 : 23:18:08
2016. godine Ohol Yeg objavljuje svoj prvi full-length album pod imenom Humanize.
Ovo je vrlo slično prethodnom EP izdanju, produkcija je još uvijek problematična, ali su svejedno primjetni neki blagi znakovi poboljšanja.
Muzika više ne zvuči toliko primitivno i povremeno se trgne iz kamenog doba, mada su u pitanju nijanse koje na prvu nije lako uhvatiti.
Da taj napredak ne bude ozbiljnije prirode opet se ''pobrinula'' stvar ispod svakog produkcijskog nivoa, Obscure is The Human je čisti amaterizam u svom najistaknutijem obliku.
Vokal u stopu prati muziku i podsjeća slušatelja da ni u tom dijelu nije moguće čuti nešto naprednije ili drugačije.
Preostaje još jedan album ovog benda i nadam se da se barem on malo više udaljio od ovakve retro krajnosti.
Niti ovog albuma nema na youtubeu pa se mora otići na bandcamp ako ga želiš čuti https://oholyeg.bandcamp.com/album/humanize
DODSFERD Posted - 27/05/2019 : 22:44:27
Sazakan, turski clan Narkena, ima svoj solo projekt pod imenom Ohol Yeg osnovan 2014. godine s prebivalištem u Ankari.
2015. je objavljeno njegovo prvo izdanje, EP jednostavnog naziva Ohol (baš me zanima što to znači u prijevodu).
Možda je i Sazakan u pravom smislu riječi bio ohol prilikom snimanja tog materijala kada se odlučio stari zvuk iz prve polovine 90-ih prebaciti u ova moderna vremena.
Ohol zvuči toliko staromodno kao da je neka davno izgubljena snimka slučajno pronađena ugledala svjetlo dana, a loša produkcija dodatno pridonosi takvom dojmu.
Stvar Misantrophy posebno bode za uši svojim nekvalitetnim zvukom, iako je u pitanju prva snimka benda ona ipak ne zadovoljava ni onaj minimum kriterija.
Vjerujem da bi se izvuklo više od ovog izdanja uz kvalitetniju produkciju, ovako ostaje tek prosječan uradak koji se može poslušati, ali samo ako si ciljano odabrao baš ovaj bend.
EP je za slušanje dostupan na bandcamp stranici https://oholyeg.bandcamp.com/album/ohol
DODSFERD Posted - 26/05/2019 : 00:31:30
Narken je tursko-iranski dvočlani bend osnovan prošle godine, a ovaj mjesec je objavljen EP Horizon Untouched za turski label Tainted Horde.
Već ranije sam znao naletjeti na poneki iranski bend (Erancnoir, From the Vastland, Sorg Innkallelse), ali do sada nisam imao iskustva s ničim što dolazi iz Turske.
Prva i naslovna stvar ovog izdanja Horizon Untouched je povukla na atmospheric pa sam pomislio da je i ostatak takav, ali on je ipak otišao prema klasičnijem black metalu.
Iako sama muzika donosi više moderniji nego tradicionalniji zvuk ovdje nije sve u istom segmentu; vokalne linije su karakteristične za period 90-ih i kao da su iz tog vremena prebačene u današnje.
Vokal nije toliko agresivan koliko bi se to očekivalo, na trenutke djeluje dosta smireno i razumljivo, ali upravo idealno sjeda na ovakvu muziku koja u sebi sadrži dozu sjete.
Odmah sam se prisjetio finskog benda Baptism koji je u jednom dijelu svoje karijere ostavljao jako sličan dojam, šteta što ga je brzo i izgubio.
Ako zanemarim posljednji kratki outro ovaj EP je vrlo visoke i ujednačene kvalitete, baš ima ono nešto što te tjera da ga slušaš bez prestanka nekoliko puta zaredom.
Narken je ime na koje ću obratiti posebnu pozornost u budućnosti, nadam se da neće dugo trebati čekati na pravi album ovog benda.forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000