forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČAROBNA KNJIGA predstavlja PROVIDENS ČIN 1 I 2

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Melusine Posted - 20/12/2018 : 05:24:22
U okviru novogodišnje STRIPOMANIJE „Čarobne knjige“ PROVIDENS ČIN 1 I 2 biće na Letećem startu od 21. do 28. decembra 2018.„Providens – prvi čin“ prodavaće se po ceni od 1.070 dinara.Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 1.200 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

„Providens – drugi čin“ po ceni od 1.140 dinara.Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 1.250 dinara, a u ostalim knjižarama 1.699 dinara.U prvom talasu STRIPOMANIJE imaćete priliku da zaronite u srce misterije čije razmere ne možete ni da naslutite! Za sve vas koji ste propustili „Neonomikon“ će do 28. decembra takođe biti sa specijalnim popustom od 33%!

Providens,trotomno ostvarenje Alana Mura i Džejsena Barouza,istovremeno predstavlja nastavak i prethodnicu Neonomikona i priče Dvorište (oba naslova su plod saradnje Alana Mura i Džejsena Barouza). Ona je omaž H. F. Lavkraftu, iskošen pogled na njegovu biografiju, te dekonstrukcija i novo viđenje Lavkraftove teritorije. Sam Mur je izjavio da je Providens delo za koje je, posle stripa Iz pakla, morao najviše da istražuje i da je to njegova „lavkraftovska priča bez premca”.

Novinski izveštač i romanopisac u usponu Robert Blek radi za njujorški Herald tribjun. Kad jednog junskog dana 1919. godine dobije zadatak da napiše nevažan članak, on tu priliku koristi da se upozna s doktorom Alvarezom, čiji ga stavovi o književnosti oduševljavaju. Taj susret, uz ličnu tragediju, šalje Bleka na put introspekcije i samootkrivanja. On odlučuje da će napisati roman koji je dugo želeo da napiše i napušta posao kako bi sledio tragove u istrazi reda Stella sapiente i tajanstvene Knjige mudrosti zvezda.

Potraga ga odvodi u srce Nove Engleske i povezuje s paletom zanimljivih i opakih prilika. Robert polako prodire u srce misterije veće od svega što je mogao da zamisli i razmere te misterije postepeno počinju da ugrožavaju njegov razum.

Autor: Mur, Alan /Format: 24x16

Više o stripomaniji saznajte ovde:
http://www.carobnaknjiga.rs/stripomanija-nova-izdanja-akcije-gostovanja

Sva nova izdanja, kao i knjige na akciji u okviru STRIPOMANIJE,možete kupiti na našem sajtu www.carobnaknjiga.rs, u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu i Klubu čitalaca „Čarobne knjige“ „Bulevar Books“ u Novom Sadu.
7   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
swamp thing Posted - 23/01/2019 : 17:59:12
Pitanje za one koji su čitali Providence na engleskom:
Ima li tu neka bitna igra riječi kao što je to bio slučaj u Neonomiconu (vezano za anuncijaciju), pošto je to jako loše riješeno u prevodu ČK (mogli su staviti u fusnotu originalnu rečenicu ili nešto slično)?
swamp thing Posted - 22/12/2018 : 20:31:51
Nema na čemu ;)
going going Posted - 22/12/2018 : 18:41:11
Hvala swamp thing! :)
swamp thing Posted - 20/12/2018 : 20:04:50
Neonomikon dobar, ovo jos cekam da ovjerim.
Nije Mur na vrhuncu, ali je i dalje dobar.
going going Posted - 20/12/2018 : 18:01:27
Je l valja ovo?
Cim je Mur, mora biti dobro?
Bas mi deluje privlacno.
I like girlz Posted - 20/12/2018 : 09:39:21
čarobnjaci, ima li šansi za "pionire novog svijeta" (https://www.bedetheque.com/albums-164-BD-Pionniers-du-Nouveau-Monde.html)i umpah paha sa dimitrijevićevim prevodom?
www2 Posted - 20/12/2018 : 08:02:43
pročitao sam i courtyard i neonomikona pa tako i providence......i mislim da kvaliteta pada upravo redom izlaženja. Svakako nisu loši stripovi za sve one koje vole Lovecrafta i slično.

Meni su dapače jako dobri, ali o ukusima se naravno ne raspravlja

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000