forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka 118 Izvolite, gospodine

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 04/10/2018 : 19:14:30


U viktorijanskoj Engleskoj, Lisbeth, poprilično diskretna sluškinja, upravo je stupila u službu Edwarda, iritantnog, samodostatnog plemića, blaziranog provokatora. Naviknut šokirati okruženje pričama o svojim eskapadama, ovaj mladi kicoš otkriva da je njegova nova sluškinja manje pokorna i osjetljiva nego što je mislio. Suočena s njegovim provokacijama, ona ostaje nepokolebljiva, odgovarajući samo pogledom prožetim iskrenim suosjećanjem. Između njih, usprkos njihovom različitom društvenom položaju, kroz manje ili više snažne verbalne prepirke rodit će se neobično zajedništvo. Od sluškinje, Lisbeth će mu postati osoba od povjerenja, unatoč kućnim pravilima, što će prouzrokovati ljubomoru među ostalom služinčadi...

Albumom Izvolite, gospodine? Hubert potpisuje djelo briljantnih dijaloga, istovremeno istančanih i elegantnih, ali i nemilosrdno oštrih. Priču koja je “so British” (nešto između romana Oscara Wildea po pitanju visokog stila i serije Downton Abbey u pogledu prikazivanja klasnih odnosa među gospodarima i slugama) ilustrirala je s finoćom i dražesti talentirana Virginia Augustin, a tu je i ilustrirani pogovor u kojem Hubert detaljno opisuje povijesni i društveni kontekst razrađen u albumu.

Kolorka 118 • Izvolite, gospodine? • 124 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Hubert • Crtež Virginie Augustin • Prijevod Jelena Prtorić • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 3.10.2018. • Cijena 130 Kn

http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-118-izvolite-gospodine/498/

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
don_draper Posted - 07/07/2019 : 00:49:53
nisam čitao ništa od Huberta prije, ali po završetku stripa mogu reći da se radi svakako o jednom zanimljivom autoru
dosta atipičan pristup i radnja za viktorijansku Englesku, ali sudeći po dodatku (koji je za svaku pohvalu, vrlo informativan, čak i nadilazi granice radnje) tako je to tada bilo
sam strip mi se nije toliko svidio, što zbog monotone radnje i predvidljivosti, što zbog tematike koja je previše olako odlazila u teme razvrata i dovodila to do grotesknih razmjera
glavni lik sluškinje Lisbeth je dojmljiv, ali svi ostali mi nisu bili toliko snažni da nose radnju, zanimljiv je taj konflikt i suprotnost u razgovoru s mladim plemićem, ali falilo je tu neke dubine
3/5
Cromwell Posted - 09/03/2019 : 17:40:54
Indiferentan sam prema povijesnom razdoblju u kojem se strip događa a i odnos gospodar-sluga mi ne zvuči baš nešto atraktivno. Međutim scenarist odličnim dijalozima dozirano otkriva psihologiju i odnos između likova i uz malu pomoć provokativnih/sapuničastih situacija čvrsto drži čitateljevu pažnju.

Što se crteža tiče, ovo mi spada u istu kategoriju tog nekog novog francuskog crteža zajedno sa Blainom i Sfarom. Nije mi baš nešto pretjerano drag ali u službi priče funkcionira sasvim dobro.

Šteta što ovo nisam čitao prije glasanja za oscara. Na mojoj listi bi zasigurno dobilo nekoliko bodova.

Ocjena: mahagonijska osmica
Ernie Pike Posted - 16/02/2019 : 15:43:06
Po meni, najbolji Hubertov strip u Fibrinom izdanju. Crtež Virginie Augustin je jako dobar i izvrsno paše uz priču.
Rano viktorijansko razdoblje je lijepo obrađeno u stripu, a informacija dodatno dopunjena u zanimljivom dodatku na kraju knjige.

Preporuka.
jaki Posted - 13/02/2019 : 17:32:59
Bilo mi je interesantno čitati strip i crtež i boje su mi dobree ali kad je završilo osta sam wtf?I to je to?
Kerempir Posted - 16/01/2019 : 19:32:49
Prvo što me asociralo kada sam čitao ovaj strip, bila su dijelovi knjige "kod kuće" Bila Brysona koju sam pročitao prije možda najviše dva mjeseca, toliko mi je dobro dočarano to dekadentno i okrutno viktorijansko razdoblje putem suptilnih detalja.

Vrlo dobar strip o odnosu arogantnog seronje Edwarda i njegove sluškinje Lisbeth koja mi se dopala kao jak i nenametljiv lik i premda su mi nejasne njene simpatije prema svome gospodaru, mislim da su čak moguće odraz neke vrste stockholmskog sindroma, a sa toliko suptilnih detalja koji nas nenametljivo podučavaju o tom razdoblju. U svakom slučaju, premda mi je kraj možda i nerealan, meni se svidio.
ing Posted - 14/01/2019 : 11:40:52
Izvolite, gospodine?
Hubert & Augustin
Fibra, 2018.
Tko misli da je viktorijanska Engleska vrsta čaja, ovaj strip je kao stvoren za njega. I oni koji o tome znaju nešto naučit će još i više. To je zasluga gospodina Huberta koji si je dao truda razjasniti tu za sirotinju (čitaj radnike) tamnu stranu (kao da je za njih svijetla strana ikada postojala) engleske povijesti i kroz opširniji pogovor. Pogovor bi u ovome slučaju, za one neupućene s početka, puno korisniji bio kao predgovor koji bi ih uveo u kontekst priče. Sam strip se bavi jednim malim fragmentom iz tog vremena opisujući način života i razmišljanja mladog plemića u interakciji s ljudima oko njega. Ona od koje se najviše u stripu očekuje je njegova pomalo neugledna sluškinja u koju se on gotovo zaljubljuje. Usprkos nebrojenim ženama u rasponu od onih sumnjivog morala do dama iz same kreme društva (čiji je moral još sumnjiviji) s kojima se neodoljivi plemić „druži“, on osjeća najveću bliskost sa svojom sluškinjom. Ona mu pak odolijeva svjesna svoga društvenog statusa što tek raspiruje vatru u plemićevoj ranije zatrovanoj i izopačenoj pojavi. On joj se povjerava što joj pak donosi probleme u krugu njezina staleža. Crtački je strip odrađen baš onako kako treba: nenametljivo, jednostavno i jasno, gurajući dijalog prema prvom planu. Zasluge za to s pravom preuzima Virginie Augustin. Moj zaključak bi bio da ovo nije stripovsko ostvarenje koje se ponosno drži na polici umotano u zaštitnu foliju. Ono vas neće respametiti niti ćete o njemu pričati prijateljima. Nećete ga niti spomenuti kada ispadnete frajer u razgovoru s curom kojoj ne možete gledati u oči, sipajući joj znanje o viktorijanskoj Engleskoj koje ste pokupili u ovome stripu. A što ima ljepše od toga?
Kerempir Posted - 09/01/2019 : 22:01:13
I ovaj strip mi je na popisu za sljedeću narudžbu i sad me kasper zbunio..
kasper Posted - 09/01/2019 : 18:09:40
ovaj hjubert ima probleme sa onom stvari, jedini nacin da izgura neki strip je da tu stvar odsece
talicnitom Posted - 31/12/2018 : 13:34:35
Jedno dobro delo gde radnja stripa ne ide preterano u sirinu i gde paznju citaoca ipak najvise drzi Edvardov buran seksualni zivot :) Sluskinja Lisbet (neiskvarena mlada zena "ruznjikavog" lica) u najboljoj nameri da pomogne svom gospodaru povratkom nakon burno provedene noci, postaje ubrzo njegova osoba od poverenja. Iako ne zeli prinudjena je da slusa Edvardova provokativna i bizarna seksualna iskustva koja joj iznosi pocevsi od rane mladosti. Zavist nadredjenih, precutkivanje i podmetanje samo je jos veci teret mladoj sluskinji u ovoj uzbudljivoj prici.

Preporuka, ocena 4/5
anto Posted - 26/12/2018 : 20:02:13
od Hjuberta još i ovo,i mogu mirno da umrem:
https://www.bedetheque.com/serie-33122-BD-Ma-Vie-Posthume.html
https://www.bedetheque.com/serie-45300-BD-Ogres-Dieux.html
https://www.bedetheque.com/serie-13998-BD-Sirene-des-Pompiers.html
kao i drugi integral Device iz bordela.
anto Posted - 26/12/2018 : 19:39:24
Ovo je definitivno strip za 18+ uzrast - Viktorijanska Engleska;Edvard je zgodni,mladi plemić,ogrezao u dekadenciji licemernog britanskog društva;iza kulise kicoškog nadmenog držanja krije se mlada i ranjiva duša kojoj treba neko, kome će ispovediti sve svoje bljuvotine - a to bi bila ružnjikava i dobrodušna sluškinja Lizbet.
Sjajan strip meni jako dragog Hjuberta (Lepotica,Gospođica Nedirka) i talentovane Virdžinije Augustin (kako se već čita prezime)
5/5
Red Marquis Posted - 18/12/2018 : 21:48:23
Viktorijanski lažni moral je česta tema u umetnosti. Rigidni staleški odnosi tog perioda takođe. Ipak, ovaj strip nudi nešto sveže u tim okvirima. Lisbeth je diskretna heroina, i sa lakoćom nosi ovaj strip. Iako je sve oko nje prepuno nepravde, dekadentni likovi, ljubomora i užasno težak položaj koje žene u tom dobu imaju, strip nas ne vuče prema blatu odviše, Lisbeth nekako uspeva da se izdigne iz svega toga.
Veliki plus je i sam rasplet, ne vodi nas na utabanu stazu romanse "onih kojima nije suđeno".
Ima prostora za novi album, nove avanture, ali ono što je jasno, za Lisbeth ne trebamo brinuti, snaći će se.

Nisam pogrešio kada sam od ovog stripa očekivao da bude prijatno iznenađenje te ture. Reših da zimski period započnem iščitavanje komplet Bluberija (jer nisam godinama) pa je ovo tek sad stiglo na red.
Naravno, treba spomenuti i sjajan pogovor koji čitavu priču odlično smešta u društvene okvire tog doba.

anto Posted - 13/11/2018 : 00:13:16
tako je kaspere kralju - pusti anta / pusi antu!
Dr. Zistis Posted - 12/11/2018 : 21:23:57
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Dr. Zistis
Pusi Antu javicu ti ja?kasper Posted - 12/11/2018 : 21:19:12
quote:
Originally posted by Dr. Zistis
Pusi Antu javicu ti ja?
Dr. Zistis Posted - 12/11/2018 : 18:59:12
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Shaner

Jos nisi procitao? Sto se ceka?!

Kad smo kod toga, cekamo i Antov osvrt.
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno!
kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje.Ma samo da ste svi živi i zdravi. Bit će već vremena za čitati stripove.
Pusti Antu javicu ti ja
Shaner Posted - 12/11/2018 : 16:42:17
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Shaner

Jos nisi procitao? Sto se ceka?!

Kad smo kod toga, cekamo i Antov osvrt.
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno!
kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje.Ma samo da ste svi živi i zdravi. Bit će već vremena za čitati stripove.

anto Posted - 12/11/2018 : 16:24:35
quote:
Originally posted by Shaner

Jos nisi procitao? Sto se ceka?!

Kad smo kod toga, cekamo i Antov osvrt.
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno!
kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje.
Shaner Posted - 12/11/2018 : 16:11:28
Jos nisi procitao? Sto se ceka?!

Kad smo kod toga, cekamo i Antov osvrt.

Amos Posted - 12/11/2018 : 15:30:11
Prema oglednim stranicama, ovaj strip bi mogao biti ugodno iznenađenje u rangu Nedirke i Izlaznih rana..
Zula Posted - 05/11/2018 : 15:27:49
Izvolite, gospodine?

Još jedan vrlo dobar do izvrstan Fibrin strip, o sazrijevanju i ljubavi. Naizgled ništa novo, no kontekst Londona sredinom 19. stoljeća i odnosa onih koji imaju previše i onih koji im služe nudi zanimljivu početnu postavku i načine kojima se dolazi do „rješenja“. Sam početak me malo podsjeća na Gosford Park i The Remains of the Day, no onda priča ode u jednom meni sasvim neočekivanom smjeru…

Lijepo ispričano i nacrtano (mimika, geste…). Uspješno zaokružena priča s malo odškrinutim vratima prema budućnosti, ali meni ne treba nastavak jer onda mogu zamisliti više njih.

Izvrsni dodaci na kraju stripa!

10-><- 9->
Shaner Posted - 13/10/2018 : 06:23:56
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Shaner

Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.
drago mi je ovo čuti - ocena?


Pa ako je Shaner u pitanju, granitna osmica!Vidim da sam procitana knjiga.

Red Marquis Posted - 13/10/2018 : 01:44:33
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Shaner

Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.
drago mi je ovo čuti - ocena?


Pa ako je Shaner u pitanju, granitna osmica!
anto Posted - 12/10/2018 : 23:57:25
quote:
Originally posted by Shaner

Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.
drago mi je ovo čuti - ocena?
Shaner Posted - 12/10/2018 : 23:22:22
Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000