forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 18/08/2009 : 20:09:34
Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca

Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.

Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 25/04/2019 : 09:40:43

Jos jedna stvar sa novog albuma Nocturnus AD.
Poli Posted - 25/04/2019 : 09:32:18

Jos jedan Nordjevel video sa novog albuma. Jos 2 dana i vidimo se uzivo.
Poli Posted - 24/04/2019 : 07:59:15

decki iz Rijeke
Poli Posted - 24/04/2019 : 07:58:31

Svabi sa novim albumom, jos iz prosle godine......te jedna starija stvar.
wesskowaz Posted - 23/04/2019 : 18:33:03
https://youtu.be/i6h4b-Jm8iU
Poli Posted - 23/04/2019 : 07:42:45
DODSFERD Posted - 22/04/2019 : 00:16:21
Fuath je škotski solo projekt iz Glasgowa osnovan 2015. od strane Andyja Marshalla, koji je 2016. objavio svoj trenutno jedini album jednostavnog naziva I.
Vidim da čovjek ima još neke projekte, ali na njih nisam obraćao pozornost jer ne volim folk elemente u blacku, pa sam se ograničio samo na ovaj Fuath.
Taj potez se pokazao kao pun pogodak jer se radi o jednom od najboljih albuma u zadnjih nekoliko godina, a sasvim sigurno bi mogao uzeti titulu za 2016.
I je čistokrvni atmospheric black u svom najboljem mogućem izdanju, vrhunsko ostvarenje i pravi poklon za svakog fana tog podžanra.
Toliku dozu atmosferičnosti i melankolije nije lako pronaći u samo 40-ak minuta trajanja, ovaj album je pokazatelj da atmospheric ponekad zna biti tužniji od samog depressivea.
Ono što posebno cijenim je činjenica da veliku većinu te atmosferu daju gitare koje se ističi u prvi plan, ako je i prisutan ja synth nisam zapazio ranije nego tek kod zadnje stvari.
Stvari su dugačke i zato ih je prisutno samo 4, a svaka od njih bez problema bi mogla funkcionirati kao instrumental kada bi se potpuno izbacio vokal.
To ne znači da je vokal loš, naprotiv, taman je idealan za ovakav zvuk i djeluje pomalo hladno, ali ga ima vrlo malo i bačen je u drugi plan kako bi prepustio vodstvo fantastičnim instrumentalnim dionicama.
I je album koji svojom melankolijom pogađa ravno u dušu, rekao bih da ga čak nije ni poželjno puno slušati ako je ista već načeta nekim drugim stvarima.

Poli Posted - 21/04/2019 : 00:08:53

Ha ha ha, dobra fora.


DODSFERD Posted - 20/04/2019 : 23:22:22
Još jedan španjolski bend, ali za razliku od Marxthronea Mørk Katastrofe ima samo jednog člana.
Taj jedan je napravio više toga u muzičkom smislu nego ona petorica iz prethodnog slučaja, iako je i ovo daleko od nekog vrhunskog izdanja.
Black Hordes ov Hate je prvi pravi album benda izašao krajem prošle godine, mada bi se po zvuku reklo da je sniman najmanje 20 godina ranije.
Raw black bendovi su poznati po lošoj produkciji pa se tako niti ovo izdanje ne razlikuje od većine, samo što će to teško privući više slušatelja od pokojeg zalutalog znatiželjnika.
Može se ovdje pronaći poneki zanimljivi trenutak, pa čak i cijele stvari kao Banners of Hate ili Monotonous Shining Moon, ali sve skupa nije niti uvjerljivo niti dovoljno maštovito da bi ostalo duže vrijeme u sjećanju.
Slušati samo ako obožavaš raw black zvuk i ako ti nisu pretjerano bitni produkcija te činjenica da ovakvi albumi ne donose ništa inovativno.

DODSFERD Posted - 20/04/2019 : 22:53:24
Kada naletiš na nešto ovakvo moraš barem iz znatiželje provjeriti o čemu se radi.
Marxthrone je španjolski bend koji je očita parodija Darkthronea, a EP A Blaze in the Western Sky to i pokazuje.
Međutim, to je vidljivo samo iz njegovog imena i stvari kao što su Where Corporate Wimps Bow, The Proletariat Winter i In the Shadow of the Homeless (zanimljiva igra riječi), dok u muzičkom smislu to nije tako očito.
A Blaze in the Western Sky nema baš nekih sličnosti sa Darkthroneom, možda je postojao pokušaj da se barem zvukovno približi albumu A Blaze in the Northern Sky, ali niti to nije uspjelo.
Zvuk jest sirov i prljav, ali to je jedina sličnost koja se može pronaći, sve ostalo je drugačije i debelo zaostaje za puno poznatijim Darkthrone izdanjem.
Vokal je potpuno nerazgovijetan, kao da se niti njegovoj izvedbi nije pristupilo s dovoljno ozbiljnosti, teško da može proći i kod onih manje zahtjevnih black fanova.
Marxthrone ima čak 5 članova i njihova imena su zanimljivija od ovog izdanja, pogotovo ono koje je izabrao basist; ''Bolshebub, Daemon of the Majority, Eternal Reminder of Lenin's Betrayal''.

Vlladimir Posted - 19/04/2019 : 00:47:03
Novi Magus je za dva koplja ispod ''Sword Songs''.
Brother of the storm - ok
Spear thrower - highlight albuma
To live and die... - solidna

ostalo tanko. očekivao sam više.
Poli Posted - 18/04/2019 : 19:56:57
hrvatski stoner/doomeri Hrmülja sa debut albumom
https://hrmulja.bandcamp.com/album/hrm-ljaPoli Posted - 18/04/2019 : 19:54:32

A danas su Sleep u Ljubljani (rasprodano), a ja skroz zaboravio.Mastodon sa obradom Led Zep, dobro je ovo ispalo
Poli Posted - 18/04/2019 : 19:52:57
Poli Posted - 18/04/2019 : 19:52:05


DODSFERD Posted - 18/04/2019 : 00:25:34
Konačno sam se dohvatio solo projekta Lukasa Goscha pod imenom Ellende i njegovog novog albuma Lebensnehmer koji je izašao krajem prošlog mjeseca.
Kada si već ranije napravio vrhunsko ostvarenje gotovo je nemoguće premašiti te granice, bilo je teško očekivati ponavljanje atmosfere i melankolije sa prethodnog izdanja Todbringer.
Naravno, to se nije ni dogodilo i novi album ne može u istu kategoriju s prijašnjim, ali je u najmanju ruku vrlo dobro izdanje i ako u njemu ne tražiš kopiju Todbringera ne bi trebalo biti mjesta bilo kakvom razočaranju.
Ovdje se još uvijek nalazi prepoznatljiv Ellende zvuk presvučen nešto manjom dozom melankolije, a kada se tome pribroji moćan Lukasov vokal tu ne može biti većih zamjerki.
Jednu manju ipak imam, a ona se odnosi na više instrumentala nego je potrebno, barem za moj ukus, prva dva mogu proći dok je treći u intro stilu na drugoj polovini albuma suvišan.
Moram pohvaliti odličnu produkciju kakva se ne može često čuti u ovakvoj vrsti muzike, sve govori da Ellende svoj posao shvaća ozbiljno i ništa ne prepušta slučaju.

DODSFERD Posted - 15/04/2019 : 23:42:13
Amerikanci imaju Veil i Veiled, ali imaju i potpuno novi dvočlani bend Luminous Veil.
Prije pola mjeseca Luminous Veil je objavio svoj prvijenac Scald with Fever and Opulence koji je po mojem skromnom mišljenju odlično izdanje.
Ispočetka se album nije činio ništa posebno, ali je svakim novim slušanjem bio sve bolji i pokazao da s određenim stvarima ponekad treba strpljenja.
Scald with Fever and Opulence nije čisti black metal već kombinacija s post-blackom, iako se kroz cijelu njegovu dužinu proteže dosta elemenata klasičnog atmospherica.
Vokal mi se posebno sviđa, bez obzira što je u većini slučajeva nerazumljiv i njegovu izvedbu nije lako pratiti, pogotovo u prvoj stvari Golden Jubilee koja je vjerojatno i najbolja.
Ako bih tražio kakvu zamjerku onda bih naveo zvuk bubnjeva, znam da dosta ovakvih bendova ima programirane bubnjeve i zbog toga ih je bolje staviti u pozadinu i prepustiti dominaciju gitarama.
Luminous Veil je bend kojeg sigurno neću zaboraviti, ovaj album obavezno ide u ''kolekciju'' i pozorno pratim za eventualni izlazak sljedećeg.

DODSFERD Posted - 14/04/2019 : 00:23:05
Nekoliko mjeseci nakon EP izdanja Woeful Echo je objavio full-length album The Emptiness.
The Emptiness je nastavio tamo gdje je stao prethodnik Dreaming in Eternal Sleep uz gotovo preslikan zvuk i atmosferu.
Istina, treba priznati da ovo zvuči još mračnije, pogotovo u drugoj polovini albuma, dok stvar No Salvation prednjači u količini tame.
Ovdje skoro da nema zapaženijih instrumentalnih dionica, vokal radi lavovski posao i prisutan je na svakom koraku.
Moram pohvaliti odličan cover koji me natjerao da uopće otvorim ovaj bend i čujem što ima za ponuditi.
The Emptiness je album za sve black fanove koji vole mračniji zvuk jer se sigurno neće razočarati ovim ostvarenjem.

Vlladimir Posted - 14/04/2019 : 00:15:34
Ma taj deo kod ancestral oath i ne zvuči toliko ''romantik'', koliko je nemušt pokušaj da se oproba u vokalima a la viking metal stila.

Einherjer je možda sa ''Odin owns ye all'' napravio najromantičniji black/viking metal album svih vremena. Od početka do kraja mazni i pufnasti vokali, ko soundtrack za Disney crtać.

Međutim, paj' sad ovu kombinaciju, rap/black metal:

DODSFERD Posted - 13/04/2019 : 23:59:24
Woeful Echo je novi američki solo projekt čovjeka pod imenom Daniel Collabolletta koji je prošle godine objavio nekoliko svojih radova.
Na MA je navedeno kako Woeful Echo svira depressive black, što na EP izdanju Dreaming in Eternal Sleep baš nije vidljivo, iako je istina da malo vuče na melankoliju.
Cover albuma i prva stvar Sounds of Despair su nagoviještali da će krenuti u depresivnom smjeru, ali to se nije dogodilo i sve je ostalo samo na početnom dojmu.
Umjesto depressivea ponuđen je dark atmospheric zvuk, vrlo dobra kombinacija gitara i syntheva uz prepoznatljiv vokal za takvu vrstu muzike.
Izdvojio bih stvar Advocate of the Nonexistent, ali svih 5 u ovih kratkih 20 minuta daju ujednačenost i ostavljaju pozitivan dojam.


DODSFERD Posted - 13/04/2019 : 23:27:38
Nije svaki clean vokal isti, ovaj je toliko romantično izveden kao da je u pitanju metalcore bend, što nikako ne paše za ovu stvar. https://youtu.be/5351UKzbaJg?t=1908
Znam da je i Hecate Enthroned na jednom svom EP izdanju koristio takav vokal što je zvučalo užasno, pogotovo kada usporediš s onim Jona Kenedyja s prva 2 albuma.
Ovo su primjeri dobrih clean vokala, ali su u pitanju pagan black stvari gdje to paše jer zvuče mistično a ne romantično.
https://youtu.be/DUifjtBGA1A?t=63
https://youtu.be/AMinI6M_pNU?t=148
https://youtu.be/QHCFuhjDcV8?t=27
Vlladimir Posted - 13/04/2019 : 22:31:39
quote:
Originally posted by DODSFERD


Ne razumijem kojeg vraga će clean vokal u black muzici, nije to jebeni metalcore pa da njime privučeš što više potencijalnih fanova.
I kad nije bilo metalcorea, bilo je clean vokala u black metalu. emperor, mayhem su u svojim glory days imali clean vokale, immortal na blashyrku ima clean momenat, pa i bathoryjev BFD koji je još bio imao neke black metal elemente, kad se diskografski gleda, je furao skoro pa potpuno razumljive/ da ne kažem clean vokale. cryfemal, iako se ebola dernja, ne može se okarakterisati kao black metal vokal, a svira black metal. funereal moon, meksički black metal bend je još 1996 na albumu ''Beneath the Cursed Light of a Spectral Moon'' celu pesmu imao sa clean vokalom. Watain je čini mi se, isto napravio da l' na posledljem albumu, clean vokal numeru u duhu bathoryja.

clean vokal u black metalu je dobar efekat, kad se valjano ubaci da pesmama da dubinu. recimo attila, to dobro koristi u određenim momentima, kad pored onih krkljanja udari clean napev.

a što se tiče fanova, black metal generalno, kao u velikoj meri underground pravac, ako izuzmemo neke koji su se komercijalizovali ili odmah udarali na komercijalu, nikad nije puno brinuo oko toga, koga će privući ili odbiti. to i tiraži raznih albuma dokazuju.
DODSFERD Posted - 11/04/2019 : 23:26:31
Ancestral Oath je još jedan projekt Daniela Jacksona i to najstariji od svih njegovih aktivnih.
Još 2013. objavljen je istoimeni i jedini album koji je po zvuku sličniji Void Ritualu nego Mysticismu.
Ancestral Oath sadrži elemente nekoliko black podžanrova, a uvodna stvar Born of Ash čak i jednu pravu death/thrash solažu.
Kada bih birao najbolju stvar onda bi to bila The Old One Sought Me, ali bi tu čast preuzela The Earth Anew da opet nije zasrana clean vokalom
Ne razumijem kojeg vraga će clean vokal u black muzici, nije to jebeni metalcore pa da njime privučeš što više potencijalnih fanova.
Ovdje se nalazi starija verzija stvari Endless koja je kasnije prerađena i ubačena na Void Ritual album Desolate. Eternal.
Ancestral Oath je sasvim solidno izdanje, a bilo bi još bolje da nije onog nesretnog clean vokala.

Poli Posted - 11/04/2019 : 15:40:27

Boze, kolika mu je samo diskografija, pa to skrolas cjeli dan da se prebijes do posljednje stvari. :D :D Tako da mi je sasvim jasno, da "muzika" kurca ne valja. Mozda je ljubitelj Anal Cunt. :D


DODSFERD Posted - 11/04/2019 : 13:16:26
Začudo, Sloth danas objavio novi singl, njegovo ime tjera na duboko razmišljanje. https://www.metal-archives.com/albums/Sloth/Bj_Hj_Simultaneously/771720
Nikad ranije nisam slušao taj bend pa rekoh idem na bandcamp stranicu da čujem i to čudo.
Ukratko, ako je to muzika onda se svaki zvuk može tako nazvati, tako mogu i ja svakodnevno izbacivati novi materijal.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000