forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: ORKA 39 - Eternaut: drugi dio

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 26/07/2018 : 19:30:01


Vrativši se u 1959., Juan Salvo, Eternaut, zaboravlja smrtonosan snijeg koji će izbrisati budućnost. Ipak, Germán ne može prestati razmišljati o svemu što mu je vremenski putnik ispričao i svim ga sredstvima pokušava podsjetiti na njegovu ispovijest. Međutim, sudbina im sprema novo putovanje koje ih vodi u Buenos Aires, mnogo godina nakon strašnog snijega i ponovo skupa s njima uranjamo u postapokaliptični svijet u kojem vlada borba za preživljavanje i ljudsko dostojanstvo.

Sedamnaest godina nakon izlaska prvog dijela, H. G. Oesterheld i Francisco Solano López ponovo se vraćaju svome remek-djelu, ali ovaj put u bitno drugačijim okolnostima. Argentina se nalazi u turbulentnim vremenima, državom vlada vojna hunta generala Videle što će se umnogome odraziti na ton ovog nastavka, ali, nažalost, i na sudbinu samih autora. Cijena koju će morati platiti bit će previsoka…

Orka 39 • Eternaut - drugi dio • 208 stranica • C/B • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Hector German Oesterheld • Crtež Francisco Solano Lopez • Prijevod Nikola Pezić • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 26.7.2018. • Cijena 130 Kn

http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/orka-39-eternaut-drugi-dio/519/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
GGG Posted - 17/04/2020 : 14:34:49
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by GGG
Eternauta 2 bi uzeo nezavisno od formata, ali svejedno bi bilo OK, da bi bio uskađen sa jedinicom (npr. kot Trgovine i Svakdašnje borbe, edicija i format su ostali isti za oba djela).
Pokušao sam i sa jedinicom među "regularnim" fibrma ali ispada nekako još gore...Ako ih stavim svakoga među svoji "braču po formatu", vjerojatno bi mi išlo na živce pa bi jih nakon tjedan dana vratio skupa. Eh, mogao bi jih preseliti na neku od viših polica, među ne-Fibre, ali mi je ormar 110% napunjen, pa bi svako preslaganje vjerojatno otvorilo nove probleme. Mukama stripofila nikad krajaJa sam problem formata resio tako sto slazem po edicijama, onda sve bude fino koliko toliko iako mi zapravo nije ni toliko bitno ako je neki stripa za koji santimetar duzi ili kraci. Naravno, necu da slazem Alan Forda pored Trgovine i slicno.

Razumem te skroz, evo vec 4 dana radim na novim policama kao i uredjenju jedne sobe samo za stripove, sto ce reci da mi je dobro dosao ovaj "odmor" od uobicajenih poslova. Ocekujem da cu u nedelju seliti celu kolekciju u tu novu sobu na nove police. Jedva cekam!Uf, ja nemam mjesta ni za nove police. Trenutno dobivam mjesto za stripove tako, da knjige iz regala u dnevnom boravku premještam na regal u sinovoj sobi ili u podrum.
AleksandarN Posted - 16/04/2020 : 16:18:05
quote:
Originally posted by GGG
Eternauta 2 bi uzeo nezavisno od formata, ali svejedno bi bilo OK, da bi bio uskađen sa jedinicom (npr. kot Trgovine i Svakdašnje borbe, edicija i format su ostali isti za oba djela).
Pokušao sam i sa jedinicom među "regularnim" fibrma ali ispada nekako još gore...Ako ih stavim svakoga među svoji "braču po formatu", vjerojatno bi mi išlo na živce pa bi jih nakon tjedan dana vratio skupa. Eh, mogao bi jih preseliti na neku od viših polica, među ne-Fibre, ali mi je ormar 110% napunjen, pa bi svako preslaganje vjerojatno otvorilo nove probleme. Mukama stripofila nikad krajaJa sam problem formata resio tako sto slazem po edicijama, onda sve bude fino koliko toliko iako mi zapravo nije ni toliko bitno ako je neki stripa za koji santimetar duzi ili kraci. Naravno, necu da slazem Alan Forda pored Trgovine i slicno.

Razumem te skroz, evo vec 4 dana radim na novim policama kao i uredjenju jedne sobe samo za stripove, sto ce reci da mi je dobro dosao ovaj "odmor" od uobicajenih poslova. Ocekujem da cu u nedelju seliti celu kolekciju u tu novu sobu na nove police. Jedva cekam!
GGG Posted - 16/04/2020 : 10:01:48
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by GGG

2. dio ima manji format od prvog dijela, pa kad ga stavim zajedno sa drugim XL Fibrama (Neznanac, Trgovina, Moebius...) cijela polica izgleda krezubo. Jedna ocjena manje samo zbog toga....Eternaut 2 je 39. izdanje iz edicije Orka i sva izdanja te edicije su istog formata, Neznanac, Trgovina, Moebius su edicije same za sebe tako da je sve kako treba. Jedna ocena manje za tebe jer nisi dobro proucio edicije.Eternauta 2 bi uzeo nezavisno od formata, ali svejedno bi bilo OK, da bi bio uskađen sa jedinicom (npr. kot Trgovine i Svakdašnje borbe, edicija i format su ostali isti za oba djela).
Pokušao sam i sa jedinicom među "regularnim" fibrma ali ispada nekako još gore...Ako ih stavim svakoga među svoji "braču po formatu", vjerojatno bi mi išlo na živce pa bi jih nakon tjedan dana vratio skupa. Eh, mogao bi jih preseliti na neku od viših polica, među ne-Fibre, ali mi je ormar 110% napunjen, pa bi svako preslaganje vjerojatno otvorilo nove probleme. Mukama stripofila nikad kraja
AleksandarN Posted - 15/04/2020 : 20:37:42
quote:
Originally posted by GGG

2. dio ima manji format od prvog dijela, pa kad ga stavim zajedno sa drugim XL Fibrama (Neznanac, Trgovina, Moebius...) cijela polica izgleda krezubo. Jedna ocjena manje samo zbog toga....Eternaut 2 je 39. izdanje iz edicije Orka i sva izdanja te edicije su istog formata, Neznanac, Trgovina, Moebius su edicije same za sebe tako da je sve kako treba. Jedna ocena manje za tebe jer nisi dobro proucio edicije.
GGG Posted - 15/04/2020 : 10:54:49
2. dio ima manji format od prvog dijela, pa kad ga stavim zajedno sa drugim XL Fibrama (Neznanac, Trgovina, Moebius...) cijela polica izgleda krezubo. Jedna ocjena manje samo zbog toga....
AleksandarN Posted - 14/04/2020 : 21:41:57


Eternaut 2

Posle maestralnog prvog dela (ako se tako moze nazvati prvim delom) dosao mi je pod ruku i drugi deo. Mnogi pricaju kako je ovaj drugi deo jako los, losiji od prvog i slicno. Nisam imao predrasude iako sam ocekivao znacajan pad u odnosu na prvi ali... Moj utisak je da je ovo dobar (prosecan) strip, zanimljiva prica, crtez fenomenalan ali kao sto uvek biva posle genijalnog keca, prosecna dvojka. Da je ovo samostalan strip, verujem da bi utisak bio bolji jer ne mogu da se iskobeljam od osecaja tokom citanja keca tako da ovaj strip ne moze da nosi tezinu standarda koji je zapocet prvim delom. Nema tolike napetosti, nema tog pripovedanja... Ovde je prica dosta drugacija i naracija je drugacija pa se oseti da nije pisan u najboljem vremenu i kao da je zbrzan - jednodnimenzionalan bez mnogo osecanja. Moze se reci da je drugi deo zanimljiv ali nije nista posebno. Prosecan sci-fi. U jednom trenutku me je podsetio na Flash Gordona. Drago mi je da postoji ali ne bih se osecao uskracenim i da ne postoji. Naravno, fibra su uradili odlicanu stampu/prelom/dizajn, sve na mestu. Naslovna stranica mi jedna od najboljih od fibre.

6/10
Oki Posted - 13/02/2020 : 14:37:12
Pročitao sam tek nedavno ovaj drugi dio Eternaut.
Mene za razliku od većine, ovaj strip nije razočarao.
To je još uvijek naučna fantastika koja zbog zastarjelog crteža i vremena u kojem je nastala ima onaj neodoljivi starinski šmek, samo što je u ovom drugom dijelu mnogo veći naglasak na neprijatelja koji je poznat, nedodirljivog diktatora kojem je ljudski život samo broj.
Dali će se potlačeni narod suprotstaviti takvom neprijatelju?
Zašto će se potlačeni narod suprotstaviti takvom neprijatelju?
Zbog ovih pitanja je autor sebe stavio u glavnu ulogu naginjući prema odgovoru tipa ''na mladima svijet ostaje' ', aludirajući pri tome na budućnost ne samo svoje nego i tuđe djece, za budućnost za koju se treba boriti.
Na žalost, u stvarnom životu nije doživio sudbinu autora iz stripa, već je izgubio sve o čemu je sanjao i pisalo...
Manny Posted - 25/11/2019 : 00:07:47
Dobra je dvojka i odlično se nastavlja na keca. Naravno, pisana je u drugačijem tonu i vremenu, i autor ovog puta sebe vrlo jasno stavlja u jednu od glavnih uloga.
Revolucionarno je doba (imam osećaj kao da junaci na svakoj drugoj strani viču "Viva la Revolution!"), a revolucije pred sebe stavljaju teška pitanja i daju teške odgovore. Na trenutke scenario deluje kao ideološki pamflet, ali znajući sudbinu autora, ne mogu a da se delom i ne divim hrabrosti da se piše upravo tako, direktno, dole okupatori, šta drugo reći u vreme okupacije.
Zanimljivo je da se radnja odvija mnogo kasnije od originalne priče iz prvog dela, tako da sve ono što se zna o Rukama i Njima mora preispitati, jer je puno vremena prošlo i neke stvari su se promenile. Dakako, neverovatno je to da se u 23. veku i dalje bore pesnicama, pištoljima i topovima, ali ne mogu to da ne podržim, to tako mora biti, od daleke prošlosti pa do samog beskraja.
Macon Posted - 18/04/2019 : 00:41:17
quote:
Originally posted by Markos

Ljudi, čovjek je pisao taj strip iz ilegale, skrivajući se od vojne hunte. Na kraju je uhvaćen. Ubili su mu sve četiri kćeri, pa su na kraju ubili i njega. Ne može se taj strip čitati a da se to smetne s uma.To nema veze sa kvalitetom rada. Nisam pročitao, Eternaut jedan mi je super ali to što pišeš nije nikakav kriterij za strip jer strip nije realnost več kreira svoju stripovsku realnost i razinu koja postoji nezavisno od autorove osobne priče.
dzoni Posted - 17/04/2019 : 23:46:23
jedno pitanje...nije bas tema vezano za strip ali jeste mesto radnje...davno gledao sam jedan film koji se desava bas u vreme vojne hunte u argentini...da li se neko moze setiti naslova...samo se secam nekih ptica koje su najavile zlo...pojavljuju se na pocetku i na kraju filma..
Kerempir Posted - 11/02/2019 : 13:03:55
Uz dužan respekt prema tragičnoj sudbini autora i njegove obitelji, koja me potresla već kod čitanja bilješke o piscu na kraju prvog izdanja Eternauta (volio bih ipak pročitati taj intervju), što se tiče dvojke, i dalje je riječ o slabašnoj priči. Srećom, loša dvojka ne kvari čitanje jedinice. Da Fibra ne izbacuje toliko drugih stripova, vjerojatno bih nabavio novo poboljšano izdanje jer to Eternaut zaslužuje.
Markos Posted - 07/02/2019 : 23:26:16
Malo previše naginje na pamflet, to je problem. Međutim, s druge strane, kad vidiš koliko ga je to koštalo... Ja sam pripremao novo izdanje prvog dijela i taj tekst na kraju, u kojem novinarka razgovara s Elsom, ženom koja je izgubila četiri kćeri i muža i koja je cijeli svoj život poslije posvetila odgoju preživjelih unuka i borbi da smrt njene djece i muža ne padne u zaborav... Cijeli svoj život ona se bori se za pravdu za svoju djecu, da se ne zaboravi njihova žrtva, da ih otrgne od zaborava. I onda ona na kraju oboli od Alzheimera... Dođe ti da svisneš od muke. Pročitao sam taj tekst bar šest - sedam puta i svaki put me dotuče. Ne može se taj strip gledati tek tako. I ne govorim to zato da bi mu radio reklamu, da bi se prodao, ja sam ionako prvi govorio da nije toliko dobar kao prvi dio, a osim toga, ionako je ostalo još svega par primjeraka i rasprodan je. Ne, cijena koju je ta obitelj platila za svoja uvjerenja i ideale je nezamisliva i Eternaut se mora gledati u tom svjetlu.
NESVRSTANI Posted - 07/02/2019 : 23:05:30
quote:
Originally posted by Markos

Ljudi, čovjek je pisao taj strip iz ilegale, skrivajući se od vojne hunte. Na kraju je uhvaćen. Ubili su mu sve četiri kćeri, pa su na kraju ubili i njega. Ne može se taj strip čitati a da se to smetne s uma.


Mislin da je manje-više svima poznata ta priča pa je zato i teško pisat prekritično o ovome stripu.
Ja bi možda reka da je ovaj strip važan, ali mi nikako nije dobar.
Markos Posted - 07/02/2019 : 22:56:24
Ljudi, čovjek je pisao taj strip iz ilegale, skrivajući se od vojne hunte. Na kraju je uhvaćen. Ubili su mu sve četiri kćeri, pa su na kraju ubili i njega. Ne može se taj strip čitati a da se to smetne s uma.
NESVRSTANI Posted - 07/02/2019 : 22:53:26
quote:
Originally posted by anto

znači drugi eternaut puška?
Kad je Marko reka da neće izdavat nastavke Eternauta bilo mi je krivo jer nisan moga virovat da to može bit toliko loše.
E pa može.
Marko je bija u pravu.risbozg Posted - 07/02/2019 : 22:42:43
prazna
anto Posted - 07/02/2019 : 22:27:07
znači drugi eternaut puška?
risbozg Posted - 07/02/2019 : 21:21:07
potpisujem
vknez Posted - 07/02/2019 : 08:14:24
Poprilično slabije od prvog dijela...3/5
lwood Posted - 06/02/2019 : 12:53:27
Eternaut 2., hm nije ni blizu prvom ali opet nije ni toliko loš.
Svakako vridan čitanja.
Tonka24 Posted - 02/01/2019 : 23:39:10
Hvala vam svima koji mi pomažete oko fibre, trebati će mi još dosta da pohvatam konce.
Dwayne_Looney Posted - 02/01/2019 : 23:37:42
quote:
Originally posted by Tonka24

Malo me zbunilo, ispalo je kao da si rekao kako tek treba izaći, a izišao je.
Kad smo tu već, postoji i treći dio?Mislim da sam negdje tako pročitao.Postoji treći dio ali ga nije pisao Oesterheld i Fibra neće objaviti.
Tonka24 Posted - 02/01/2019 : 21:57:16
Malo me zbunilo, ispalo je kao da si rekao kako tek treba izaći, a izišao je.
Kad smo tu već, postoji i treći dio?Mislim da sam negdje tako pročitao.
lwood Posted - 02/01/2019 : 21:44:21
Da,tad će doć na red.
Tonka24 Posted - 02/01/2019 : 19:08:52
Misliš čitati ćeš drugi mjesec?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000