forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 18/08/2009 : 20:09:34
Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca

Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.

Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 24/05/2019 : 23:28:57

Aaah, kada je pastirikonj jos bio dobar djecak. :D


DODSFERD Posted - 24/05/2019 : 23:11:56
Stvar koja na idealan način zatvara album i vjerojatno predstavlja njegov vrhunac.

DODSFERD Posted - 24/05/2019 : 23:05:50
A prošlo je već 25 godina od izlaska prvog Satyricon albuma Dark Medieval Times.
Dosta dugo nisam slušao Satyricon pa sam se danas podsjetio ovog albuma, za ostatak diskografije ostalo mi u sjećanju samo to da se nakon Nemesis Divina bend srozao.
Na Dark Medieval Times nije sve idealno, ali u velikoj većini to zvuči prihvatljivo, na trenutke i vrlo dobro, pa se može reći da sigurno spada među 3 najbolja izdanja benda.
Uvodna stvar Walk The Path Of Sorrow je jedna od onih koja ide u one najbolje trenutke albuma.


DODSFERD Posted - 24/05/2019 : 22:43:31
Prije 20 godina izašao je Horna album Haudankylmyyden mailla, koji sa svojih 66 minuta traje duplo duže nego prethodnik Kohti yhdeksän nousua.
Po svemu ostalom oba albuma su dosta slična jer donose onaj prepoznatljivi Horna zvuk, a na njima je prisutan i prvi vokal benda, legendarni Nazgul.
Prva polovina albuma Haudankylmyyden mailla jest bolja od druge, a nakon introa dolazi stvar Yhdeksän yö koja na neki način služi kao uvodna.Poli Posted - 24/05/2019 : 07:53:34

Na YT je i cjeli album Gaahls WYRD "GastiR - Ghosts Invited". Album izlazi 31. 5. 2019 kod Season of Mist, a na njemu su sljedece stvari:
Erk Erilar
From The Spear
Ghosts Invited
Carving The Voices
Veiztu Hve
The Speech And The Self
Through And Past And Past
Within The Voice Of Existence

Poli Posted - 24/05/2019 : 07:50:23

još jedan video sa novog albuma Possessed

te još jedna stvar sa novog albuma HateDODSFERD Posted - 24/05/2019 : 00:08:38
2018. je izašao EP Cold in Death koji se osim kao samostalno izdanje može pronaći i na kompilaciji Cumbrian Black Metal (ne vjerujem da taj izraz postoji u stvarnosti, ali zvuči zanimljivo).
Cumbrian Black Metal je inače produžena verzija kompilacije Forgotten by Time, samo su još priključene ove 4 stvari sa EP-a Cold in Death.
Cold in Death se stilski ne razlikuje pretjerano od prijašnjih uradaka, mada je meni nešto slabiji od njih zbog veće melodičnosti.
Ta melodičnost se posebno osjeti u stvarima Northern Winds i Forests of Old, sreća što je ostala prisutna doza sirovosti pa ne smeta previše.
Nadam se još pokojem dobrom izdanju ovog benda, možda kojem studijskom albumu sa zvukom iz Forgotten by Time.

DODSFERD Posted - 23/05/2019 : 23:43:25
Thy Dying Light je engleski dvojac osnovan 2016., iako još uvijek nema studijski album bend je za kratko vrijeme objavio dosta drugih izdanja.
Prve godine je izašlo nekoliko demo i EP izdanja na kojima se stvari većinom ponavljaju, a sve one su bez dupliranja 2018. smještene na jedno mjesto kao kompilacijski album Forgotten by Time.
Ta kompilacija sadrži 9 stvari, prvih 5 je preslikan EP The Last Twilight dok su ostale s demo izdanja jednostavnog naziva Thy Dying Light.
Jedina razlika između tih izdanja se može pronaći u kvaliteti produkcije, dok je stilski sve dosta slično i može proći kao ujednačena cjelina.
Forgotten by Time je pravi predstavnik old school blacka bez ikakvih modernih elemenata, a osjetna doza sirovosti niti ne dopušta skretanje u pravcu novijeg zvuka.
Povremeno će naletjeti nekakav riff koji će izgledati od ranije poznato, ali to ne smeta jer nema izraženih dosadnih dijelova, a čak niti veće monotonije unatoč velikim sličnostima između pjesama.
Vrlo dobro izdanje za koje se objavljivanje u kompilacijskoj formi pokazalo kao pun pogodak.

Poli Posted - 23/05/2019 : 08:56:45

redatelj horroraca Doug Sakmann je napravio video za CC stvar Red before black

Enthroned - Vapula Omega

Batushka "Chapter I: The Emptiness - Polunosznica (Полунощница)"
Poli Posted - 23/05/2019 : 08:54:27

Novi Saint Vitus, cjeli albuma Opeth najavili novi, 13. album sa naslovom "In Cauda Venenum", koji ce izaci u 2 verzije, na engleskom i svedskom jeziku

komadi na albumu su:
Livet's Trädgard / Garden Of Earthly Delights (Intro)
Svekets Prins / Dignity
Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand
De Närmast Sörjande / Next Of Kin
Minnets Yta / Lovelorn Crime
Charlatan
Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth
Banemannen / The Garroter
Kontinuerlig Drift / Continuum
Allting Tar Slut / All Things Will Pass

DODSFERD Posted - 21/05/2019 : 22:45:26
Cetus je englesko-tajvanski dvojac kojem nije poznata godina osnivanja, ali je pretpostavka da se radi o novom bendu s obzirom da mu je uvodno demo izdanje objavljeno 2018.
Prije nešto više od 3 mjeseca Cetus je objavio svoje prvo pravo izdanje istog naziva, album s 4 stvari označene njegovim imenom i rimskim brojevima.
Na MA je navedeno da bend svira raw black, mada to baš nije točna informacija ako je suditi po ovom albumu.
Sigurno da se na njemu može pronaći i sirovijeg zvuka, ali to nije onaj klasični raw već više vuče na dark atmospheric black.
Osjeti se atmosferičnost gotovo na svakom koraku, a vokal svojom izrazito screaming izvedbom još više pojačava opaki ugođaj koji stvara sama muzika.
Treća stvar Cetus III je vrhunac izdanja, nešto tako apokaliptično nemam priliku često čuti, niti je puno bendova koji to znaju tako uvjerljivo dočarati.
Iako u muzičkom smislu ne donosi ništa novo Cetus je stvarno odličan album, ovakav zvuk pogađa na pravo mjesto i nikako ne mogu biti ravnodušan prema njemu.

DODSFERD Posted - 19/05/2019 : 23:27:28
Nakon dosta duge pauze od 7 godina Blutvial je 2018. objavio svoj trenutno posljednji album Mysteries of Earth.
Zadovoljstvo mi je primjetiti da su ovdje prisutne određene promjene koje muziku podižu na razinu više u odnosu na djelomično razočaranje prethodnim albumom Curses Thorns Blood.
Mysteries of Earth bih opisao kao tradicionalni black metal s vrlo malim utjecajima elemenata modernijeg zvuka.
Norveška ostavština je smanjena na minimum i sada se može pronaći tek povremeno, ipak više u vokalu nego u samoj muzici što je najbolje vidljivo u stvari Midwinters Halls zbog izrazito hladne izvedbe.
Upravo je vokal dosta zaslužan za napredak, iako nije ponovio onakvu snagu s prvijenca I Speak of the Devil, barem u njemu više nema sterilnosti prisutne na drugom albumu, a ova hladnoća se dobro uklopila u cjelinu.
Po starom običaju Blutvial ne može bez otpadaka koji stilski odudaraju od ostatka, sada je tu ulogu preuzela stvar Black Silence odsvirana u punk stilu, sreća što traje samo dvije minute pa nije naporna za uši.
Ipak, kada se sve zbroji Mysteries of Earth na mene ostavlja pozitivan dojam i nadam se da predstavlja smjer za daljnju karijeru ovog benda.

DODSFERD Posted - 18/05/2019 : 01:31:29
Nakon vrlo dobrog prvijenca Blutvial je 2011. objavio svoj sljedeći album pod imenom Curses Thorns Blood.
Ovdje se već primjećuju promjene u zvuku i vokalu koje meni osobno nisu tako idealno pogođene, iako se ne može reći da ne postoji i onih boljih trenutaka.
Blutvial i dalje forsira norveški zvuk, imam osjećaj da se sada još više približio Gorgorothu, ali nažalost ne onim početnim albumima već onim slabijim kao što su Incipit Satan i Twilight of the Idols.
Album ne sadrži toliko agresivnosti kao prethodni, ne samo u muzičkoj već i u vokalnoj izvedbi koja više nema onako paklene vriskove.
Kao i na uvodnom albumu ovdje se također može pronaći otpadak koji ne pristaje cjelini, sada je u pitanju stvar Tirade Against Oversocialisation za koju ostaje dojam kao da je rađena za Motorhead a ne neki black bend, stvarno nepotrebno ubačeno.
Kada sve zbrojim Curses Thorns Blood je barem za dvije ocjene slabiji od I Speak of the Devil i dođe više za usputno nego za redovno slušanje.

DODSFERD Posted - 18/05/2019 : 00:53:41
Blutvial je engleski bend s kojim sam se već susreo prije 5-6 godina, samo što tada nisam detaljno istraživao njegovu muziku.
Još 2009. Blutvial je objavio svoj prvi album I Speak of the Devil i na njemu predstavio vrlo agresivan black s dosta oštrine u zvuku.
Stilski se ovo razlikuje od onoga što inače sviraju bendovi s prostora Velike Britanije i dosta vuče na skandinavski zvuk, prije svega na TNBM iz 90-ih godina.
Rekao bih da se ovdje može pronaći priličan utjecaja Gorgorotha s njegova prva 3 albuma, pa čak i ponešto Darkthronea u bržim dijelovima.
Stvar Serpent Procreation je jedina koja odudara od tako usklađene cjeline jer je odsvirana više u HC/punk stilu i ne paše na ovakvom izdanju.
Najbolje su prva Full Moon Possession zbog svog opako paklenog ugođaja, i posljednja Hiraeth jer posjeduje blagu dozu atmospheric elemenata.
Ako izuzmem već spomenuti otpadak Serpent Procreation, može se reći da je I Speak of the Devil jako dobar album koji nadmašuje većinu novijih pokušaja kopiranja norveške scene.
Album nije dostupan u jednom klipu već svaka stvar zasebno, pa ih evo sve po rednim brojevima;

1. Full Moon Possession https://www.youtube.com/watch?v=QaSXAQ0dq74&t=102s
2. Seethe My Darkness https://www.youtube.com/watch?v=30_0iyDU020
3. Raging Winds https://www.youtube.com/watch?v=o4l2i9LOEAA
4. 1584 https://www.youtube.com/watch?v=6oeRCOWm4Xw
5. Serpent Procreation https://www.youtube.com/watch?v=ui_pmLOEbEs
6. Dawn Divides the Darkness from the Light https://www.youtube.com/watch?v=c0iYTXAphUI
7. Our Hallowed Bones https://www.youtube.com/watch?v=9YYRRyiu4R0
8. Hiraeth https://www.youtube.com/watch?v=fiGXbhwkPWg&t=356s
DODSFERD Posted - 15/05/2019 : 23:00:46
Osim engleskog Abductiona postoji još nekoliko bendova s tim imenom, a najviše u oči upada ovaj talijanski.
Vjerojatno ga nikad ne bih ni otvorio da nije ovog izdanja, i onda neka netko kaže da ime albuma nije važno.
Bend ne svira black nego thrash, a From Uranus to Your Anus zvuči dosta dobro za takvu vrstu muzike.

Poli Posted - 15/05/2019 : 12:02:19


Poli Posted - 14/05/2019 : 07:37:57

Stari austrijski oldschool DM prdci Disastrous Murmur se poslije 13 godina vracaju sa novim albumom, koji ce izac negdje u ljeto kod Metal Bastard Enterprises.
https://www.facebook.com/Disastrous.Murmur/BLACK SABBATH MEMBERS REUNITE WITH BILL WARD AT GRAMMY EVENT
https://loudwire.com/black-sabbath-reunite-bill-ward/


10 times Gene Hoglan was the best drummer on Earth
https://loudwire.com/gene-hoglan-best-drummer/DODSFERD Posted - 14/05/2019 : 01:31:27
Antre je novi engleski punočlani bend osnovan 2017. godine, a prije nepuna 3 mjeseca je objavio album prvijenac pod imenom Void.
Kako prije otvaranja nečeg nepoznatog imam običaj malo istražiti o čemu se otprilike radi, ovdje sam došao u nedoumicu zbog različitih natpisa o žanrovskom usmjerenju.
Na jednom mjestu se može pronaći podatak da bend svira atmospheric black, dok je na drugom navedeno kako se radi o atmospheric/progressive blacku.
S progressive žanrom gotovo da nemam nikakvog iskustva pa ne mogu precizno reći koliko je ovdje prisutan njegov utjecaj, ali kada je u pitanju atmospheric njega ima jako malo u zanemarivoj količini, što na neki način potvrđuje i sam cover albuma.
Ako bih zanemario 2 akustična instrumenatala koja nije lako strpati u određeni koš, jedino prva stvar Suffer the Light u sebi sadrži atmospheric elemente.
Ostatak nema ništa takvog i općenito zvuči netipično za black muziku, iako se danas može pronaći svakakvih mješavina i eksperimentiranja.
Meni je vokal slabiji od muzike jer na trenutke baš previše odudara od klasične black izvedbe, a ne možeš ga povezati niti sa death načinom izražavanja kao što zna često biti slučaj s ovakvim bendovima.
Void je samo solidno izdanje i ništa više od toga, može se bez problema preslušati nekoliko puta, ali na njemu nećeš pronaći previše zanimljivih trenutaka.


DODSFERD Posted - 12/05/2019 : 15:28:51
Krajem prošle godine Deitus je objavio svoj drugi i trenutno posljednji album Via Dolorosa, bend je ostao dosljedan sebi i opet upotrijebio latinski naziv.
Međutim, što se tiče muzike Deitus nije slijedio svoj put s prvijenca i sada je ponudio nešto puno slabije s čime sam dosta razočaran.
Najkraće rečeno, ovdje je solo gitara radila prekovremeno i pokvarila sve što se moglo pokvariti, nema niti jedne stvari u kojoj nije prisutna.
Upravo je naslovna Via Dolorosa doživjela najveći masakr, tamo je u prve 3 minute ubačena dugačka solo dionica da bi čovjek pomislio kako je u pitanju heavy bend... ne sjećam se kada sam čuo sličan slučaj.
Kod zadnje stvari Atonement se probudio tračak nade da ću čuti nešto bez solaža; nakon uvoda krenuo je vrlo spori dio u funeral doom stilu, ali na polovini se opet ubacila jebena solo gitara i sve uništila.
Nema niti pravih ideja pa sve zvuči dosta nemaštovito i rađeno na silu, a poneki zanimljivi black riff nije uspio podići album na zadovoljavajuću razinu.
Tko ne voli solo gitare u black metalu treba zaobići ovaj album u širokom luku jer mu neće ponuditi potreban užitak prilikom slušanja.

DODSFERD Posted - 12/05/2019 : 14:57:31
Deitus je engleski solo projekt iz Londona kojem se za live nastupe priključuje još dvojica session muzičara.
Iako postoji još od 2004. tek 2016. je objavio prvi album pod imenom Acta Non Verba što bi u prijevodu značilo ''djela a ne riječi''.
Acta Non Verba je pravi pokazatelj kako treba zvučati spoj tradicionalnog i modernog black metala ne naginjući previše niti na jednu stranu.
Sigurno da ovdje nema originalnosti niti traženja svog vlastitog muzičkog stila, ali sve što je odsvirano zaslužuje pažnju fanova ovakvog žanra.
Teško je ostati ravnodušan na ovu količinu black riffova spakiranih u nešto preko 30 minuta trajanja, taman toliko da ne dođe do zasićenja ili postane dosadno.
Ne treba ništa posebno izdvajati jer je svih 5 stvari ujednačeno i tvore ugodnu cjelinu, Acta Non Verba je vrlo dobro izdanje za poslušati bez obzira što se može pronaći velika količina sličnih.

DODSFERD Posted - 10/05/2019 : 16:22:48
Ove godine Abduction je objavio svoj treći i trenutno posljednji album All Pain as Penance (baš izvrsno ime).
Već na samom početku se mogu primjetiti promjene u odnosu na prijašnja izdanja, kako one zvukovne tako i vokalne.
Zbog svega toga album djeluje modernije i teško bi mogao proći kao snimka iz 90-ih godina, bez obzira na prisustvo nekih tradicionalnijih dijelova karakterističnih za starije bendove.
Vrlo kvalitetna i čista produkcija je također zaslužna za takav zvuk i gledajući s te strane može se reći da je napravljeno gotovo najviše što se moglo.
Što se tiče samih muzičkih ideja meni osobno su bolji prijašnji albumi jer All Pain as Penance nije toliko ujednačen.
Iako ovdje bez sumnje dominiraju black elementi, ipak mi je malo zasmetao utjecaj death metala u nekim dijelovima. Nije da su loše odsvirani već mislim da se bend bolje snalazi u čistokrvnim black riffovima.
Vokal samo na trenutke koristi screaming izvedbu (iako ne tako opaku kao ranije), a stvar Convulsing at Baalbek na svom početku ubacuje onu grubu death izvedbu.
Unatoč tome što zadnja stvar The Funeral of Cosmic Mastery na početku također ima death utjecaje, ona mi je ipak najbolja zbog vrlo moćne atmosfere u drugom dijelu.
All Pain as Penance me nije oduševio, ali daleko od toga da ga smatram lošim izdanjem i većim dijelom se može bez problema uživati u njegovom slušanju.

Vlladimir Posted - 10/05/2019 : 12:24:38
quote:
Originally posted by DODSFERD

Kakav licemjer ovaj Japanac, k'o fol ne vidi smisao u životu a objavio 14 full-length albuma u samo 20 mjeseci. https://www.metal-archives.com/bands/No_Point_in_Living/3540429275Pa to i jeste poenta besmisla njegovog života.
Poli Posted - 10/05/2019 : 10:29:06

Mayhem su potpisali za Century Media i na jesen izlazi novi album, plus turneja po EU.

“Once again Mayhem is writing a new chapter in its 35 year history. We are excited to now have joined forces with Century Media and are eager to see what this partnership can do for us both in the future.”

MAYHEM’s sixth album will be released on October 25th.

Soon after they will embark on a EUROPEAN headline tour supported by Gaahls WYRD and Gost.

Novi (drugi) album 1914 krajem maja/svibnja.
DODSFERD Posted - 08/05/2019 : 17:23:21
Odmah sljedeće godine 2018. Abduction je objavio svoj drugi album pod imenom A Crown of Curses.
U odnosu na prvijenac nema nekih većih promjena, možda gitare zvuče nešto sirovije uz prisutnost većeg broja riffova.
Osjeti se utjecaj old school zvuka kojeg prakticiraju određeni finski bendovi, a ako izuzmem prvu stvar Permissible Death gdje je malo drugačiji, u vokalu opet dominira karakterističan screaming.
Respiratory Prison je najduža i najbolja stvar na albumu, a jedina ovdje nepotrebna je Equinox of Defeat jer je potpuno u intro stilu, sreća što je najkraća pa ne dolazi previše do izražaja.
A Crown of Curses je još jedno vrlo dobro izdanje Abductiona, sve više mi se sviđa ovaj bend i nadam se da ni sljedeći njegov album neće razočarati.

DODSFERD Posted - 08/05/2019 : 16:54:59
Abduction je engleski solo projekt pokrenut prije nekoliko godina od strane Phila Illsleya koji je u relativno kratkom roku objavio 3 studijska albuma.
Prvi od njih je izašao 2017. pod imenom To Further Dreams of Failure i donosi tradicionalniji pristup black metalu nego što sam očekivao.
U pitanju je klasični black zvuk mračnije atmosfere na trenutke prožet depresivnim elementima, ali opet ne toliko da bi moglo zasmetati fanovima koji ne vole čistokrvni depressive.
Stvar Miser Destructor odudara od ostatka albuma, ne samo zbog toga što je daleko najkraća već ima u sebi i blagog utjecaja death metala.
Iako zna varirati vokalna izvedba najviše naginje prema screamingu i zvuči još opakije od same muzike.
To Further Dreams of Failure ne donosi nikakve novitete, ali unatoč tome sadrži dovoljno svježine kako slušatelj ne bi mogao reći da je sve ovo već negdje čuo.


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000