forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Asteriks - Čarobna knjiga

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
mikado Posted - 14/06/2018 : 17:51:01
http://www.carobnaknjiga.rs/asteriks-posle-20-godina-ponovo-pred-vama

ASTERIKS, POSLE 20 GODINA, PONOVO PRED VAMA!


Posle dvadeset godina, pred vama će se naći strip koji je obeležio evropsku strip-scenu i više nego bilo koji drugi naslov doprineo popularizaciji devete umetnosti. O neverovatnoj popularnosti „Asteriksa” govori i činjenica da je preveden na više od 100 jezika, s prodajom od preko 370.000.000 primeraka. Donosimo vam urnebesne avanture Asteriksa i Obeliksa u tvrdokoričenim izdanjima, velikom formatu i, naravno, punom koloru. U svakom tomu uživaćete u tri epizode, a do kraja 2020. objavićemo 12 tomova i sve pojedinačne epizode koje u međuvremenu budu izašle kao posebne albume u mekom povezu.

Kada je reč o prevodu, nismo imali dileme: omiljen i vama i nama, legendarni prevod Đorđa Dimitrijevića biće tu za vas u svim epizodama koje su dosad objavljene. Đorđe se potrudio da ponovo pregleda i dotera stare prevode, koji su sada bolji nego ikad, i tako sve do 27. epizode. Što se tiče novih epizoda, koje dosad nisu prevođene na srpski, očekuje vas naša proslavljena prevoditeljka Melita Logo Milutinović, dobitnica nagrada „Miloš Đurić” i „Branko Jelić” za najbolje prevode s francuskog i, naravno, pasionirana ljubiteljka „Asteriksa”. Sigurni smo da ćete neizmerno uživati u Melitinim doskočicama i prevodilačkim bravurama, koje će vam „Asteriksa” i francusku kulturu spustiti na dlan.

A sada ono što vas možda i najviše zanima – izdavački plan i tempo. Starije, već objavljene epizode izlaziće hronološki. Odlučili smo, međutim, da vam pružimo priliku da se odmah upoznate i s novim autorskim tandemom Feri–Konrad (Jean-Yves Ferri, Didier Conrad), koji je od 2013. preuzeo rad na „Asteriksu”. Dakle, sredinom jula vas na Letećem startu očekuju „Asteriks – knjiga 1” i „Asteriks – knjiga 12”, dva toma, prvi i poslednji, a već u avgustu, u mekom povezu, album 37, „Asteriks na trci kroz Italiju”, koji je objavljen u Francuskoj prošle jeseni. Preostala dva toma s novim epizodama, jedanaesti i deseti, izaći će uporedo s drugim i trećim tomom. Planiramo da izdajemo četiri toma godišnje i, naravno, sve nove epizode kad budu izlazile i u Francuskoj.

Puna cena tomova biće 1.999 dinara, a albuma 660 dinara.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
NESVRSTANI Posted - 05/09/2019 : 21:24:36
Nakon pročitanog drugog integrala ipak moran priznat da san malo razočaran prijevodon. Daleko od toga da je to loše, ali ipak je Dimitrijević ovde pomalo uškopljen od strane Francuza koji diktiraju prijevod. Na žalost definitivno smo na uštrb "Tutatisa mi" i "Belenosa mi" ostali bez "Svetog mu sveca" i meni genijalnog "Sunce ti kalaisano". Isto tako, izgleda da su Francuzi toliko rigidni da nisu dozvolili niti adaptaciju pisama koje Tamburiks piva, pa umisto "Kud plovi ovaj brod", "Di si bija kad je grmilo", ili "Kad sam bio mlađan lovac ja", imamo nekave stihove koji su (baren meni) totalno nepoznati pa pretpostavljan da su doslovni prijevodi nekakvih francuskih pisama koje meni ne znače ništa. Ovo vjerovatno znači da smo ostali i bez najboljeg Tamburiksove/Dimitrijevićeve pisme "Divlje svinjče, divlje svinjče, slađe nego svako dinjče".
Izdanje je skoro pa vrhunsko, kupovat ću ga sigurno, ali za mene uz sve minuse AZ ostaje nenadjebiv.
Peyo Posted - 07/05/2019 : 13:50:33
To je OK.

Većina nas dijeli ocjene prema onom što voli pa ne treba zamjerati drugima koji tako rade.
Dwayne_Looney Posted - 07/05/2019 : 11:53:05
quote:
Originally posted by Peyo

@Dwayne, da li si ti nekom stripu dao 10-ku?

Ako jesi, da li se sjećaš kojem?Joj, prvo što mi pada na pamet a možda i jedino je... uh, ovo će trebat preživjeti...
Zagor "Demonska knjiga" i "Čovjek s puškom". Mislim, tu sam stavio sve 10-ke . Ali ima epizoda za 10 još svakako, u svim stripovima. Ne pitaj koje jer možda odeš na recenziju pa vidiš da nije bilo tako . Šalim se, "Kralj orlova" recimo pa Texova "Bostonska misija" (iako njoj nisam davao ocjene na recenzijama a ni Texu općenito, zadnja čitanja su bila prije 9-10 godina).
A šta ću, upilao sam tako da će 10-ke biti stripovi koje bih čitao 10 puta a ne pola pročitanoga. No, kažem, možda je moja 7-ica nečija 10-ka ili, u biti, što sam vidio češće, komentar oslikava jednako nezadovoljstvo ali on 7 a ja 4.
Peyo Posted - 07/05/2019 : 10:13:42
@Dwayne, da li si ti nekom stripu dao 10-ku?

Ako jesi, da li se sjećaš kojem?
Dwayne_Looney Posted - 06/05/2019 : 23:56:21
Pročitao i drugu knjigu, naravno ima spojlera...

1) Asteriks gladijator (P: 7, S: 8, C: 9, N: 7) - Iako ne cijene njegovo djelo, lik barda Tamburiksa omiljen je među Galima i činjenica da su ga Rimljani iz obližnjeg Petibonuma oteli momentalno ih, ojačane Aspiriniksovim napitkom, pokreće u želji da ga oslobode i neprijateljima pošalju opomenu da se drže dalje od njihovog logora. Međutim, centurion Grakus Smrdikus (iako se u ovoj epizodi prevelo Nemirišikus) ovu je otmicu naredio da bi udovoljio nadređenom prefektu Galije Kaliguli Zbrdazdolusu koji je pošao na odmor u Rim i Gaju Juliju Cezaru namjerava pokloniti nešto posebno. Činjenica da u tome vidi jednog stanovnika galskog sela koje pruža otpor vodi Asteriksa i Obeliksa do Rima gdje je već označeno kako će Tamburiks u velikim cirkuskim igrama biti bačen među lavove. Spremni su na sve da bi ga oslobodili pa čak i sami sudjelovati kao gladijatori. Nije mi ovo neka epska epizoda, humora ima na nekoliko mjesta a najjača scena mi je početak i napad na Tamburiksa naredbu za koji vojnici nisu čuli zbog peršina kojim su si napunili uši jer nisu mogli slušati Tamburiksovo pjevanje. Ovdje sam primijetio da je izgled Gajusa Glupusa drukčiji nego na njegovom prvom pojavljivanju kad je baš odgovarao imenu. S obzirom da poslije pokazuje lukavost onda možda bolje da je ovo ime sačuvano za nekog iz narednih epizoda.


2) Asteriks i put oko Galije (P: 7, S: 7, C: 9, N: 7) - U Petibonum je došao Cezarov izaslanik, inspektor Lucijus Zabadanosinus. Tamošnjem centurionu Grakusu Smrdikusu prenosi nezadovoljstvo vrhovnog vođe i preuzima akciju napada na malo neosvojivo galsko selo. Kad i ovaj napad doživi fijasko Zabadanosinus mijenja plan i odlučuje izolirati galsko selo visokom drvenom ogradom. Gali su ljuti a Asteriks Zabadanosinusu ponudi okladu: tvrdi da će ipak uspjeti izaći iz sela i obići čitavu Galiju. Kao dokaz tome tvrdi da će iz svakog kraja donijeti poneki za njega karakteristični specijalitet. Zabadanosinus prihvaća okladu i daje riječ da će ako Asteriks to uspije prekinuti opsadu i osobno Cezaru priznati poraz. Nakon toga Gali prave diverziju na jednoj strani ograđenog sela kako bi Asteriks i Obeliks probili najslabije čuvani dio i krenuli u misiju koja sadrži mnogo prepreka jer Rimljani brzo šire poruku o misiji našeg dvojca i potrebi da budu uhvaćeni. Ovdje prvi put vidimo psića Garoviksa, iako mu još ne saznajemo ime. On čitavo vrijeme, crtan onako u drugom planu, trčkara za našim dvojcem u ovoj misiji ali ga, čini se, Obeliks skuži tek pri povratku u selo. Sviđa mi se i kontinuitet u serijalu jer, uvjeren u uspjeh svoje misije, Obeliks na početku kaže Zabadanosinusu da u Rimu pozdravi Gajusa Glupusa. Još jedna epizoda puna akcije ali nema mi tu jačeg humora, čekam još prave epizode.


3) Asteriks i Kleopatra (P: 8, S: 8, C: 9, N: 8) - U galsko selo je stigao očajni egipatski arhitekt Malterobis. Od svog prijatelja Aspiriniksa želi zatražiti pomoć kako bi uspio u naizgled neostvarivom zadatku koji mu je dala kraljica Kleopatra koja se s Gajom Julijem Cezarom kladila da će njen narod, za koga Cezar smatra da konstantno nazaduje, u roku od tri mjeseca u Aleksandriji uspjeti izgraditi veličanstvenu palaču. Kako je odrješita Kleopatra Malterobisu zaprijetila smrću ukoliko ne uspije ostvariti njen cilj Aspiriniks s Asteriksom i Obeliksom odlučuje poći za Egipat te pomoći svom prijatelju u ovoj teškoj misiji. Međutim, u Egiptu postoje i oni kojima je stalo da Kleopatra izgubi okladu, što zbog želje da Malterobis završi među krokodilima što zbog toga da se Kleopatri dadne do znanja kako će prije ili poslije i Egiptom zagospodariti Rimljani. Veliki protagonizam dobiva i Obeliksov psić Garoviks a ni ova epizoda ne prolazi bez sukoba s Rimljanima koji se pred kraj gradnje palače prestaju držati neutralno i odlučuju okladu usmjeriti na Cezarovu stranu. Najbolji dio mi je onaj kad Obeliks razvali nos jednoj sfingi te prodavači u suvenirnici svoje kipiće odmah kreću prilagođavati njenom novom izgledu. Svakako zanimljiva epizoda puna spletki ali nije mi neko remek djelo i, kako sam lišen nostalgije, sve se više pitam da li će ijedna to biti. Asterix je svakako dobar, zabavan strip ali čini mi se kako za mene tu neće biti epizoda za 10-ke kakve "bacaju" ostali.
anto Posted - 29/04/2019 : 12:24:20
Uderco:Asteriks,knjiga 10,epizode 28-30 (Čarobna knjiga)

Na neki način,dve epizode u ovoj knjizi su mi premijere - doduše i Šećerlemadu i Obeliksove nevolje imam u nekom pirateriji,ali sećam se da sam obe priče batalio na pola jer su pomenuta izdanja bila bogu plakati.Najgore što su mi zbog toga ostale u lošem sećanju iako ih nisam pročitao kompletne.

E sad;ne znam da li je to zbog praznične atmosfere (totalna opuštencija,dobra klopica (sa nutelom,milkom...)) ili što sam smatrao da će mi 10.knjiga biti mnjah,,ali uživao sam maksimalno u ovim pričama.U stvari,ne sećam se da me je ikad Asteriks ovako zabavio.

Asteriks kod Šećerlemade
mi je top integrala - mislim da mi je ovo jedan od ponajboljih Asteriksa (da se odmah ogradim da nisam neki veliki poznavalac materije - većinu priča sam čitao,ali ne više od po jednom,dvaput;i to pre x godina)).Kezio sam se ko ludak čitajući je 5+/5
Ružu i mač sam gotivio i u PZ,a sad mi je bila još nekako bolja 5/5
Za Obeliksove nevolje sam bio ubeđen da će mi donekle pokvariti celokupni dojam,ali ne bejah u pravu (srećom) - vrlo neobična epizoda u kojoj je Obeliks popio napitak,sa gusarima je sklopljen dogovor...Mislim da je bilo ovde potencijala da bude još bolji kraj,ali zadovoljan sam i sa postojećim 5/5

Vidim da su ocene na bedeteci prilično loše,a i znam da se samo Šećerlemada kotira kao kultna priča,ali eto,meni je ceo integral do jaja.

Izdanje kao i uvek maksimalno,Melitin prevod kida.
Dwayne_Looney Posted - 22/04/2019 : 01:22:53
Da bude malo više komentara gledam u koji topic staviti, pa hajde u ovaj 'opći'. Prvi put čitam ovaj strip inače. Krenuo sam redom, neću skakati od 1. do 12. knjige i slično već kronološki...

1) Asteriks, galski junak (P: 8, S: 8, C: 9, N: 8) - epizoda koja služi za upoznavanje sa glavnim likovima i situacijom: vrijeme i mjesto radnje te činjenicu da postoji galsko selo koje Rimljani iz nekog nepoznatog razloga nikako ne mogu pokoriti. Tajna leži u čarobnim napitcima i Rimljani to uspijevaju saznati. No, problem je kako natjerati druida Aspiriniksa da im otkrije čarobnu formulu. Najbolja mi je scena kad Rimljani, po cijenu batina, ubace svog doušnika Kaligulu Minusa među Gale pa njihov vođa Kajus Bonus na obavijest vojnika "Nadajmo se da će Kaligula Minus stići u jednom komadu, da će moći da nam otkrije tajnu!" kaže "I ja se nadam, inače će taj komad imati posla sa mnom!!!". Odlična uvodna epizoda ali u ocjenama moram ostaviti prostor za bolje epizode koje sigurno dolaze.


2) Zlatni srp (P: 6, S: 7, C: 9, N: 8) - Galski druid Aspiriniks očajan je nakon što je slomio svoj zlatni srp. Samo sječa imela njime omogućava moć koju njegovi napitci imaju ali mu je također potreban i za godišnji sastanak galskih druida koji se bliži. Za iskusnog Aspiriniksa nije svejedno kakav će zlatni srp imati jer on kvalitetnim smatra samo one koje pravi Eksportiks iz daleke Lutecije. Asteriks je, uz malo moćnog napitka, spreman krenuti na put a dobru volju ima i Obeliks kojemu je Eksportiks daleki rođak. Kada stignu u Luteciju ne pronalaze Eksportiksa a dobivaju i preporuke da je bolje da ga ne traže. No, oni su spremni otkriti što se iza svega krije. Ova mi je epizoda osjetno slabija od prve, bez pravog humora, a i pravi razlog avanture "ne pije vodu".


3) Asteriks i Goti (P: 7, S: 8, C: 9, N: 9) - Praćen Asteriksom i Obeliksom Aspiriniks ovoga puta ide do Karnutske šume u kojoj se održava skup galskih druida koji sadrži natjecanje u tome tko ima bolji izum. Konkurencija je žestoka ali Aspiriniksov čarobni napitak je bez premca. Iako ga to čini ponosnim, od strane nikad mirnih i ambicioznih Gota je "obilježen" kao osoba koju treba oteti kako bi se Goti okoristili njegovim znanjem. Kad druid Briseliks javi Asteriksu i Obeliksu da je Aspiriniks nestao počinje potraga koja ukazuje na to da su otmičari Goti. Put do njegova oslobađanja pun je zanimljivih događaja i dobrog humora a sve dobrim dijelom uzrokuje i činjenica da su Rimljani poprilično pogubljeni u razlikovanju Gala i Gota te njihovim kretanjima i namjerama.
Ernie Pike Posted - 24/03/2019 : 20:15:11
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Ernie Pike

Pročitao sam prva dva integrala i sjajno se zabavio.
Prvi integral mi je posebno zanimljiv. Prvo sam shvatio da epizodu sa zlatnim srpom nisam nikad čitao iako sam bio uvjeren da sam pročitao sve albume u sedamdesetima i osamdesetima. Dodatno, epizodu sa Gotima sam pročitao samo jednom, kad mi je kolega iz razreda posudio očev AZ. Ta dva albuma nisu objavljivana poslije u Biseru i Stripoteci, a tada je.bilo jako teško nabaviti najstarije AZ-ove. Oba ta albuma su odlična, a čitati po prvi put nekog odličnog Asterixa je neočekivano zadovoljstvo.
S albumima iz drugog integrala nije bilo iznenađenja, AZ-ove s tim albumima sam imao u kolekciji. Te epizode su još bolje nego one iz prvog integrala i gotovo na razini top epizoda. Koliko sam ih puta pročitao kao klinac pokazuje i to, da i nakon 35 godina dijelove dialoga znam gotovo napamet.


Slažen se. Od sljedećega integrala idu top epizode.Treći integral će imati sjajne epizode
anto Posted - 19/03/2019 : 20:43:06
[quote author=Mellmac link=topic=36236.msg620157#msg620157 date=1553019270]
Najpre jedno obaveštenjce: pošto su izašle sve dosadašnje nove epizode, integrali će sada ići redom, od trojke pa nadalje.
[/quote]
NESVRSTANI Posted - 11/03/2019 : 11:59:37
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Pročitao sam prva dva integrala i sjajno se zabavio.
Prvi integral mi je posebno zanimljiv. Prvo sam shvatio da epizodu sa zlatnim srpom nisam nikad čitao iako sam bio uvjeren da sam pročitao sve albume u sedamdesetima i osamdesetima. Dodatno, epizodu sa Gotima sam pročitao samo jednom, kad mi je kolega iz razreda posudio očev AZ. Ta dva albuma nisu objavljivana poslije u Biseru i Stripoteci, a tada je.bilo jako teško nabaviti najstarije AZ-ove. Oba ta albuma su odlična, a čitati po prvi put nekog odličnog Asterixa je neočekivano zadovoljstvo.
S albumima iz drugog integrala nije bilo iznenađenja, AZ-ove s tim albumima sam imao u kolekciji. Te epizode su još bolje nego one iz prvog integrala i gotovo na razini top epizoda. Koliko sam ih puta pročitao kao klinac pokazuje i to, da i nakon 35 godina dijelove dialoga znam gotovo napamet.


Slažen se. Od sljedećega integrala idu top epizode.
wesskowaz Posted - 11/03/2019 : 10:51:04
Dermentor Posted - 05/03/2019 : 16:42:58
quote:
Originally posted by wesskowaz
Sjajno :)
wesskowaz Posted - 05/03/2019 : 15:13:15
Ernie Pike Posted - 02/02/2019 : 10:55:02
Pročitao sam prva dva integrala i sjajno se zabavio.
Prvi integral mi je posebno zanimljiv. Prvo sam shvatio da epizodu sa zlatnim srpom nisam nikad čitao iako sam bio uvjeren da sam pročitao sve albume u sedamdesetima i osamdesetima. Dodatno, epizodu sa Gotima sam pročitao samo jednom, kad mi je kolega iz razreda posudio očev AZ. Ta dva albuma nisu objavljivana poslije u Biseru i Stripoteci, a tada je.bilo jako teško nabaviti najstarije AZ-ove. Oba ta albuma su odlična, a čitati po prvi put nekog odličnog Asterixa je neočekivano zadovoljstvo.
S albumima iz drugog integrala nije bilo iznenađenja, AZ-ove s tim albumima sam imao u kolekciji. Te epizode su još bolje nego one iz prvog integrala i gotovo na razini top epizoda. Koliko sam ih puta pročitao kao klinac pokazuje i to, da i nakon 35 godina dijelove dialoga znam gotovo napamet.
iggyk23 Posted - 25/01/2019 : 11:39:13
ja nisam uopce mogao procitat cijelu tu knjigu mislim da cu te s novim epizodama prodat i skupljat samo stare epizode, nema veze sto necu imat cijelu sliku na hrbatu, prezivjet cu
KuntaKinte Posted - 07/01/2019 : 21:44:29
quote:
Originally posted by anto

Gošini&Uderco:Asteriks,knjiga 11,epizode 31-33 (Čarobna knjiga)
Nebo mu pada na glavu je definitivno najlošiji Asteriks,mada ni on nije toliki odron,ako ništa a onda zbog maestralnog Uderca.Glede scenarija,čini se kao da je neko naredio Albertu da ovaj put odradi priču striktno za najmlađi uzrast. 2/5


Nazalost, nije mu niko naredio, nego ue čiča odlepio. Koliko se sećam, album je nastao jer je bio besan zbog pojave mangi i njihove popularnosti na francuskom tržištu. Sreća što je to poslednji album koji je radio, da se ne bruka više i ne uništava serijal.
anto Posted - 07/01/2019 : 14:19:09
Gošini&Uderco:Asteriks,knjiga 11,epizode 31-33 (Čarobna knjiga)

Ova knjiga bi trebala da bude najlošija od svih 12 planiranih, i zaista je tako - ali daleko od toga da je integral loš,u celini gledano.

Latravijata mi je nešto bolje legla nego kada sam je prvi put čitao;doduše, u BG izdanju.Čakštaviše počinje jako,jako dobro.Ali od sredine (od scene kad Asteriks počinje da skače kilometrima uvis nakon poljupca),kao da Uderco nije imao dovoljno snage da održi jednak kvalitet scenarija tokom celog albuma;ali dobro,nije lako biti kompletan autor serijala od koga se očekuje samo najnaj 3.5/5
Povratak u školske klupe je skup simpatičnih pričica;neke potpisuje Rene,neke Albert - znači simpatično,znači 3.5/5
Nebo mu pada na glavu je definitivno najlošiji Asteriks,mada ni on nije toliki odron,ako ništa a onda zbog maestralnog Uderca.Glede scenarija,čini se kao da je neko naredio Albertu da ovaj put odradi priču striktno za najmlađi uzrast. 2/5
anto Posted - 23/12/2018 : 08:26:55
sutra
DiSkAcH Posted - 23/12/2018 : 06:51:28
11 još nije izašao jelda? Malo sam se pogubio...
anto Posted - 22/12/2018 : 14:14:06
Gošini&Uderco:Asteriks,knjiga 2,epizode 4-6 (Čarobna knjiga)

Izdanje Asteriksa i dalje sjajno,a nadam se da će tako gurati do kraja;forzec narandžasti u skladu sa bojom na prednjoj korici (potvrda da su omašili sa belim umesto žutog forzeca u kecu).Ono Gosini i dalje bode oči,ali moramo se povinovati aktuelnim trendovima modernog srpskog prevodilaštva.
Asteriks gladijator te Put oko Galije milina za dušu,i crtački i narativno,ali sa Kleopatrom je serijal doveden na vrhunac odakle kreću da se nižu sve top priče - iz mog ugla.
Čarobnjaci drže obećani ritam,kapa dole.
wesskowaz Posted - 19/11/2018 : 12:48:32
Asteriks #2 od srede na Letecem startu.
I like girlz Posted - 16/11/2018 : 23:58:01
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by I like girlzzašto nije naslovnica jedna od onih originalnih sa albuma 4-6? zašto se eksperimentiše?


ne vidim zašto ti je problem što su naslovnice univerzalne,a ne neke od originalnih.

Što se mene tiče,baš mi se sviđa ovakve kakve su,a originalne su unutar knjiga.pa kad čovjek bolje razmisli, ne fali ništa... i možda je čak i bolje što su neutralne naslovnice.

ali volio bih znati odakle crpe naslovnice.
anto Posted - 16/11/2018 : 16:49:54
quote:
Originally posted by I like girlzzašto nije naslovnica jedna od onih originalnih sa albuma 4-6? zašto se eksperimentiše?


ne vidim zašto ti je problem što su naslovnice univerzalne,a ne neke od originalnih.

Što se mene tiče,baš mi se sviđa ovakve kakve su,a originalne su unutar knjiga.
I like girlz Posted - 16/11/2018 : 13:44:07
quote:
Originally posted by ivan_micic

Omnibusi ni nemaju naslovnice originala koliko ja znam (barem američka i UK izdanja)tačno, ali nema ovo veze s tim izdanjima, barem po naslovnicama.

zapravo i jeste pitanje iz kojeg izdanja crpe naslovnice.

DiSkAcH Posted - 16/11/2018 : 13:13:58
quote:
Originally posted by vronski 3

quote:
Originally posted by anto

Gošini,Uderco,Feri&Konrad:Asteriks,knjiga 12,epizode 34-36 (Čarobna knjiga)

A&O rođendan - uf,ovo je baš potanka epizoda Asteriksa;žali bože sjajnog Udercovog crteža.Počelo je interesantno,ali nadalje je malo konfuzno,a malo dosadno... 2/5
Asteriks među Piktima - i bilo je vreme Uderco da ode,stvarno je srozao kvalitet ovog kultnog stripa(što se priče tiče,jelte).Iz mog ugla,nije ga trebalo ni nastavljati,ali kad već jeste ...Konrad radi dobar posao, ali mi se čini da je veći pritisak na Feriju;jbga,trebalo je zameniti majstora Gošinija.Olakšavajuća okolnost mu je bila što je pre svog debija imao nekoliko Udercovih scenarističkih podbačaja.
Zvezdoje i Trboje među Piktima je epizoda solidne ideje i korektne razrade;to kad se uklopi i tu i tamo ubaci po neka simpatična fora dobije se sasvim pristojna epizoda.Nikako nešto što će se pamtiti,već strip za finu zabavu 3.5/5
Cezarov papirus - novopečeni autori A&O se polako zagrevaju,i podižu kvalitet,što se jasno vidi u ovoj epizodi;u stvari,tu mislim na Ferija(Konrad je od starta dostojno zamenio Uderca),koji je duhovitiji,igre reči,na kojima je Gošini briljirao,postaju lucidnije,zaplet zanimljiviji 4/5

U principu,sjajno je da imamo integral sa friškim epizodama galskih junaka,makar one bile ispod nivoa kultnih priča.
Izdanje je kako treba (malo se štampa sa hrbata "prelila" na koricu,ali ništa strašno+i dalje mi ono Gosini para oči,ali i to sve manje smeta),prevod takođe.


Feri&Konrad:Asteriks na trci kroz Italiju (Čarobna knjiga)

Mislio sam da će se nakon Cezarovog papirusa novopečeni dvojac tek razmahati,ali tuki,ovom epizodom su učinilim mali korak unazad. Ako bih hteo da budem precizan,ocenio bih je sa 3.75/5,ali pošto tako preciznu skalu nemam,biće to 3.5/5.Bolja mi je od Pikta,a lošija od Papirusa.
Trka mi ima još i najbolju ideju od sve tri Ferijeve priče - ali potencijal nije iskorišćen na najbolji mogući način.
Inače,perfektno urađeno mekokoričeno izdanje.Pa i nije baš perfektno, meni počela plastifikacija da se odvaja na ćošku...Malo prozirnog laka za nokte po ćošku i ko novo

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000