forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 127 - Dani što nestaju

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 13/03/2019 : 17:32:37


Što biste napravili kada biste odjednom shvatili da živite tek svaki drugi dan? Upravo to se događa Lubinu Maréchalu, mladiću od dvadesetak godina koji se svakoga jutra budi bez ikakva sjećanja na čitav prethodni dan koji je netom protekao. Potom otkriva da, dok je odsutan, druga ličnost preuzima vlast nad njegovim tijelom. Drugi on s potpuno oprečnim karakterom od njegova, koji vodi posve drukčiji život. Kako bi organizirao taj tjelesni i vremenski suživot, Lubin odlučuje komunicirati sa svojim „drugim“ posredstvom kamere. No malo-pomalo alter ego prevladava i sve dulje i dulje zaposjeda Lubinovo tijelo, a potonji s vremenom progresivno isparava. Tko zna koliko mu dana preostaje proživjeti prije negoli u potpunosti nestane?

Kolorka 127 • Dani što nestaju • 192 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Timothé Le Boucher • Crtež Timothé Le Boucher • Prijevod Leni Bastaić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.3.2019. • Cijena 180 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-127-dani-sto-nestaju/546/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DiSkAcH Posted - 12/07/2019 : 15:16:20
quote:
Originally posted by Manny

quote:
Originally posted by Shaner
Ne, ali zvuči zanimljivo. Ako se sjetiš/saznaš javi naslov.Unbelivable, outstanding, stunning! Gil-galad mi je otkrio koji film mi se mota po glavi.

U pitanju je "Late Night Shopping", u prvih 30 sekundi trejlera se nalazi ono o čemu sam vam govorio, naravno u mojoj glavi je priča ostala zapamćena malo drugačije.
U preostalih 90 sekundi trejlera ide priča koje su uopšte ne sećam.Hvala Gil-galadu, moj mozak sada može da prestane da razmišlja koji je to bio film i da se posveti drugim stvarima.Pogledao trailer, izgleda odlično, definitivno ću pogledat. Fala
don_draper Posted - 12/07/2019 : 14:46:10
Riječ je o remekdjelu, vrlo jednostavno, strip koji se treba pročitati i koji je definitivni kandidat za izdanje godine.
Izrazito volim stripove poput ovih koji se ne boje suočiti s pomalo kompleksnijim temama, koji s jakim scenarijem diže cijelu umjetnost na jednu višu razinu. Ovakva tematika bi sasvim napeto i sjajno funkcionirala i u obliku romana, filma ili TV serije, ali Le Boucher se sjajno uhvatio ukoštac s tim u obliku stripa koji se ne ispušta.
Ono što mi se svidjelo što je sve uravnoteženo, napetost je konstantna, nema prevelikih skokova u tempu, jednostavno ovaj strip "vozi" svojim ritmom uz puno scenarističkih odluka koje maksimalno podržavam.
Rijetko kad se susretnem sa stripom koji doslovce do zadnje stranice ima nešto za reći, događaja ima napretek, ali emocionalno ovaj strip neću reći uništava, ali teško da nekome može biti svejedno čitajući ovo, baš natjera na razmišljanje i to je još jedna jako bitna snaga ovog djela.
Što se tiče crteža bilo je dosta prigovora, ali meni nije toliko smetao, dosta minimalistički i jednostavan, lijepih boja uz taj moderni "štih".
U svakom slučaju zapanjujuće dobar strip, možda da sam scenarist bih ga drugačije razrješio, ali i ovako je to čistih 5/5
Manny Posted - 13/06/2019 : 00:38:50
quote:
Originally posted by Shaner
Ne, ali zvuči zanimljivo. Ako se sjetiš/saznaš javi naslov.Unbelivable, outstanding, stunning! Gil-galad mi je otkrio koji film mi se mota po glavi.

U pitanju je "Late Night Shopping", u prvih 30 sekundi trejlera se nalazi ono o čemu sam vam govorio, naravno u mojoj glavi je priča ostala zapamćena malo drugačije.
U preostalih 90 sekundi trejlera ide priča koje su uopšte ne sećam.Hvala Gil-galadu, moj mozak sada može da prestane da razmišlja koji je to bio film i da se posveti drugim stvarima.
Manny Posted - 12/06/2019 : 18:20:57
quote:
Originally posted by bonjovi4ever
Malo me vuče na ovaj film, mada nije britanski nego španjolski, slabo ga se sjećam.

https://www.imdb.com/title/tt0436374/?ref_=ttls_li_ttNažalost nije. Ovo je bio neki film koji nije bio horor, i dosta je bio spor (nema akcije, velikih uzbuđenja).
bonjovi4ever Posted - 12/06/2019 : 07:18:32
quote:
Originally posted by Manny

Inače, moja prva asocijacija pre (ali i u prvom delu stripa, dok se priča nije razvila) jeste jedan film koji sam gledao pre cca 20 godina. Imam nejasno i možda ne baš verno sećanje na njega, mislim da je britanski, gde jedan mladić živi usamljenim životom, radi neke noćne (?) smene na poslu, i živi sam u apartmanu. Medutim, u jednom trenutku on počinje da sumnja da još neko živi sa njim. Ne kao uljez, više kao bivša devojka sa kojom se je raskinuo, tako nekako, uglavnom neko ko je tu kada je on na poslu. I on počinje da ostavlja sapun i peškir u određenom položaju i slično, tek da proveri da li je to neko dirao dok on nije bio tu. Zna li neko koji film je u pitanju?Malo me vuče na ovaj film, mada nije britanski nego španjolski, slabo ga se sjećam.

https://www.imdb.com/title/tt0436374/?ref_=ttls_li_tt
Kerempir Posted - 04/06/2019 : 08:51:11
Odličan strip. Radnja lagano teče a priča napeta, tako da nisam mogao stati i u šutu sam pročitao. Prošla već ponoć, nisam mogao doći sebi nakon kraja. moja žena već spava, gasim svjetlo, grlim uspavanu ženu i nekako se nadam da ću se ujutro probuditi kraj nje.

Ipak vjerujem da je glavni lik nekako na kraju dobio zadovoljštinu, ali pitam se što je bilo sa svim onim ljudima (djevojka, obitelj, prijatelji).
kasper Posted - 03/06/2019 : 10:14:30
ako smem, preporucio bih strpljenje od komika
www2 Posted - 03/06/2019 : 10:07:06
Izvrstan strip.....priča te zaokupi i čitaš do kraja bez disanja......nije mi još niti jedan strip izmamio suzu u oku ali ovaj kako se približavao kraj izmamio je od mene dubok udisaj i par sekundi borbe da ne pustim jednu kap.

Crtež korektan i apsolutno nebitan u ovom slučaju.....tema i njena izvedba ovdje preuzimaju 95% svega.


SPOILER ALERT.

Dakle kraj je jasan, ne znam šta vas muči......lik će ostati u virtualnom svijetu, ja volim misliti dok ne umre i napokon će nakon tolikih desetljeća proživjeti život onako kako je i želio i zaslužio.A ako je ijedan strip ikada zaslužio nastavak onda je to ovaj....dakla drugi dio sve isto ali iz perspektive drugog lika, da vidimo njeovou borbu i mržnju prema drugom JA.
kasper Posted - 01/06/2019 : 19:23:33
Peyo Posted - 01/06/2019 : 19:14:56
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by anto

jedini minus,ali zaista vrlo mali,je zbog standardne političke korektnosti bez koje izgleda ne može - odnosno,ne može se bez hebenog pederluka.ma ko jebe pedere, daj da te zagrlimSada svi znaju što napraviše korektni stripovi od vas dvojice ? A još koliko jučer ste se grlili sa ženama ..

Anto već mjerka Lauru Zuccheri .
Dwayne_Looney Posted - 01/06/2019 : 18:31:33
Shaneru, kako kome, subjektivna stvar je li nešto bitno. Da nije ne bih pitao.
anto, nemam komentara
kasper Posted - 01/06/2019 : 17:16:20
quote:
Originally posted by anto

jedini minus,ali zaista vrlo mali,je zbog standardne političke korektnosti bez koje izgleda ne može - odnosno,ne može se bez hebenog pederluka.ma ko jebe pedere, daj da te zagrlim
anto Posted - 01/06/2019 : 17:05:54
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

anto, i što se događa na kraju koji ti je odličan? Je li Lubin suvremenom medicinom prevaren u vezi onog susreta s Tamarom?


pročitaj pa ćeš saznati.
anto Posted - 01/06/2019 : 16:19:25
jedini minus,ali zaista vrlo mali,je zbog standardne političke korektnosti bez koje izgleda ne može - odnosno,ne može se bez hebenog pederluka.
kasper Posted - 01/06/2019 : 16:09:58
ljudi, kad se anto i kasper, dva stara kenjatora, sloze onda vam je to to!
Shaner Posted - 01/06/2019 : 15:10:41
Nije pitanje je li prevaren, već je li bitno.
Dwayne_Looney Posted - 01/06/2019 : 14:00:59
anto, i što se događa na kraju koji ti je odličan? Je li Lubin suvremenom medicinom prevaren u vezi onog susreta s Tamarom?
anto Posted - 01/06/2019 : 13:10:39

Lubin je dvadesetogodišnjak,šljaka u jednom marketu,ima prijatelje,devojku,porodicu,a glavna preokupacija mu je bavljenje akrobacijom.To mu je hobi u kojem ima velike ambicije,i sa troje prijatelja vredno vežba ne bi li jedan dan postigli nešto veliko.
I odjedno,kreće da mu se dešava nešto uvrnuto - ujutru se budi bez sećanja na prethodni dan,a ubrzo skonta da tim danima u njegovom telu prebiva druga osoba,karakterno skroz drugačija;preko računara stupa sa "novim ja" u kontakt.
Deleći jedno telo svaki drugi dan,život dvojici mladića drugačijih u svakom pogledu počinje da postaje haotičan.Posebno "originalnom" Lubinu.Ali,da li je baš on zaista "origiđiđi" Lubin?

Šta reći - fenomenalna ideja sa odličnim izvođenjem i vrh krajem.Crtež mi je sasvim dobar.I sve to nabijeno emocijama.Topčina!!!

5+/5

*strip je u Francuskoj išao u nešto manjem formatu,ali Markos ga je stavio u A4 - hvalevredan potez,sa obzirom da su table uglavnom sa 4 reda sličica i da su pojedine scene nabijene detaljima.Ne verujem da bi većina izdavača sa ovih prostora isto postupila.Roknuli bi to u originalni format i ćao,zdravo.
*tokom čitanja Dana,više puta sam se zapitao kako baš Markos pronalazi ovakve bombe i objavljuje ih?I uopšte,kako ih stvarno nađe u tolikoj ponudi stripova BD produkcije?
*nadam se da ćemo jednoga dana videti i ovo https://www.bedetheque.com/serie-65211-BD-Patient.html od istog autora
RadioClash Posted - 22/05/2019 : 22:36:57
ivan_micic to sigurno zna.
Manny Posted - 22/05/2019 : 20:38:57
quote:
Originally posted by nikia

Mislim da je ovaj ili bar liči

Just Like Heaven (2005)Hvala na pokušaju, ali nije. Ne uspevam da se setim više detalja vezanih za film, ali nije viskobudžetni, nema akcije (dosta je spor), recimo da je – ako me sećanje ne vara – to film o Usamljenosti. Barem ga se tako ja danas sećam.
nikia Posted - 22/05/2019 : 16:44:55
Mislim da je ovaj ili bar liči

Just Like Heaven (2005)
Shaner Posted - 22/05/2019 : 15:48:16
quote:
Originally posted by Manny

Inače, moja prva asocijacija pre (ali i u prvom delu stripa, dok se priča nije razvila) jeste jedan film koji sam gledao pre cca 20 godina. Imam nejasno i možda ne baš verno sećanje na njega, mislim da je britanski, gde jedan mladić živi usamljenim životom, radi neke noćne (?) smene na poslu, i živi sam u apartmanu. Medutim, u jednom trenutku on počinje da sumnja da još neko živi sa njim. Ne kao uljez, više kao bivša devojka sa kojom se je raskinuo, tako nekako, uglavnom neko ko je tu kada je on na poslu. I on počinje da ostavlja sapun i peškir u određenom položaju i slično, tek da proveri da li je to neko dirao dok on nije bio tu. Zna li neko koji film je u pitanju?Ne, ali zvuči zanimljivo. Ako se sjetiš/saznaš javi naslov.
Manny Posted - 22/05/2019 : 11:07:23
Inače, moja prva asocijacija pre (ali i u prvom delu stripa, dok se priča nije razvila) jeste jedan film koji sam gledao pre cca 20 godina. Imam nejasno i možda ne baš verno sećanje na njega, mislim da je britanski, gde jedan mladić živi usamljenim životom, radi neke noćne (?) smene na poslu, i živi sam u apartmanu. Medutim, u jednom trenutku on počinje da sumnja da još neko živi sa njim. Ne kao uljez, više kao bivša devojka sa kojom se je raskinuo, tako nekako, uglavnom neko ko je tu kada je on na poslu. I on počinje da ostavlja sapun i peškir u određenom položaju i slično, tek da proveri da li je to neko dirao dok on nije bio tu. Zna li neko koji film je u pitanju?
DiSkAcH Posted - 22/05/2019 : 06:22:51
quote:
Originally posted by Shaner

Odličan osvrt. (za razliku od antovog)
Shaner Posted - 21/05/2019 : 23:11:23
Odličan osvrt. (za razliku od antovog)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000