forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Kit Teller--Kit Teller fanovi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
D.J. Posted - 09/05/2011 : 06:30:23
Otvaram novi topic s novim, slavljenickim izdanjem Malog Rendzera! Najavio sam ga i u ZS i LMS revival topicu, ali mislim da ovaj lik zasluzuje svoj fan topic kao i ovo izdanje.

Ovaj put radi se o jedinstvenom izdanju Malog Rendzera! Na ovom jedinstvenom i vrlo zahtjevnom projektu radilo nas je 14 (abecednim redom: ATTILA, D.J., FSDANCE, IVANZG, JOHANNBGOOD, KONDOR, NIKOLA94, PANORAMIKS, PANORAMIKS JUNIOR, PL88, QUARESMA, SPRETKO, STRIDER, TOMTOMY) i ja se svima od srca zahvaljujem!
U ovoj knjizi, naci cete ne jedno, vec 3 (za ex-Yu) premijerna Kit Teller izdanja! Da ne pricam previse skinite ga s weba i provjerite Samo jos moram reci da kao slag na kraju, kad sam vidio zavrseno izdanje, iako sam se naviknuo na Attilino graficko majstorstvo, izgled treceg dijela knjige me je ipak uspio pozitivno sokirati! Poslije cu staviti i neke usporedbe originalnog talijanskog izdanja tog 3. dijela za usporedbu s nasom verzijom. Pa recimo da su se uloge ovaj put izmijenile: talijansko je Yugo, a nase pravi ex-Yu Ferrari! http://www.zlatnaserija.freeiz.com/books/ki-08-kit-teler.html

Evo kako to cudo izgleda, izvana i iznutra:





25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ReemCP Posted - 27/06/2020 : 23:26:12
Hvala Spock U ovih pola godine, zapravo, nešto više, objavljeno ih je zaista mnogo. Imam i dalje volje, motivacije, jedino je sad nešto manjka vremena, napokon i posao malo krenuo. Ali, bit će opet vremena za pisanje, veselim se tome, sad je nešto i lakše nego prije što se tiče toga, sa nekom dozom stečenog iskustva
Spock Posted - 27/06/2020 : 07:03:47
Evo, objavljena je i zadnja Kitova recenzija koja je bila na lageru.
Još jednom bravo za Reema i njegov nezahvalan pothvat recenziranja ovih početnih mini-epizodica.

Ostalo je još puno nerecenziranih epizoda, pa će trebati opet zagrijati tipkovnice!

https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-vg-4-prijatelj-u-opasnosti/2453/
ReemCP Posted - 14/06/2020 : 14:33:39
Da, u tom stripu počinje sljedeća priča Sumo, napravio sam usporedbu, slike početka stripa (prva tabla) LMS 20 i 57. stranica LU 3 gdje počinje sljedeća priča "Gospodar munje". Ujedno na toj 57. stranici LU 3 završava ova priča "Četiri godine kasnije" tako da LMS 20 nije dio nje.

Spock Posted - 14/06/2020 : 12:46:36
quote:
Originally posted by sumohrvat

Šta nije ova epizoda izašla i u lms broj 20????



Nije ta, već slijedeća.
Zbog toga i postoji ovaj popis po epizodama :

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50119
sumohrvat Posted - 14/06/2020 : 11:43:46
Šta nije ova epizoda izašla i u lms broj 20????
ReemCP Posted - 14/06/2020 : 10:46:42
Kratka i neloša epizoda, a taman poslije nje Frankie ulazi u serijal kao novi lik
Spock Posted - 14/06/2020 : 08:20:20
Da ne bi zaboravili na najsimpatičnijeg Bonelli junaka, tu je još jedna nova Reemova recenzija jedna stare kratke epizode:

https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-lu-3-cetiri-godine-kasnije/2446/
Dwayne_Looney Posted - 12/06/2020 : 10:43:26
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

2) Svaka čast za ovu analizu.



Hvala, lijepo je i od tebe što se potrudiš napisati svoje mišljenje u topicu.

Od slijedeće epizode imaš recenzije!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50119



Vidio sam, posebno me zanimaju "Dunhavonovi nasljednici". Sjećam se da sam zbog recenzije jedva čekao kad će broj a prošlo je dovoljno vremena da ne znam dovoljno sadržaja osim one okvirne najave.
Međutim, nisam još nabavio broj 37 a ta epizoda će završiti u 38-ici tako da će proći neko vrijeme dok mi ne dođe na red.
Spock Posted - 12/06/2020 : 07:00:18
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

2) Svaka čast za ovu analizu.



Hvala, lijepo je i od tebe što se potrudiš napisati svoje mišljenje u topicu.

Od slijedeće epizode imaš recenzije!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50119
Dwayne_Looney Posted - 11/06/2020 : 23:29:44
quote:
Originally posted by Spock

Za nelogičnosti s protekom vremena od ubojstva i mjestom otmice Indijanke koje si naveo mogao bi biti razlog krivog prijevoda, jer u Van Gogh izdanju to nisam primijetio.

P.S.: U "Avanturi u Meksiku" osim Frankieva konja ima i krivi smjer kretanja: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kt-kt-vg-68-pustolovina-u-meksiku/31817/0/



1) Jednom sigurno, ali vjerojatno i 2-3 puta spominju tih 6 sati Sevenshotove prednosti.
2) Svaka čast za ovu analizu.
Spock Posted - 11/06/2020 : 22:51:45
Za nelogičnosti s protekom vremena od ubojstva i mjestom otmice Indijanke koje si naveo mogao bi biti razlog krivog prijevoda, jer u Van Gogh izdanju to nisam primijetio.

P.S.: U "Avanturi u Meksiku" osim Frankieva konja ima i krivi smjer kretanja: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kt-kt-vg-68-pustolovina-u-meksiku/31817/0/
Dwayne_Looney Posted - 11/06/2020 : 21:29:29


Trag ubojice (LU 35; str. 35-175)
P: 7, S: 7, C: 8, N: 6


Nedugo nakon što su Kit i Frankie započeli povratak iz El Pasa u utvrdu pažnju im privlači ogroman broj lešinara na jednom dijelu udoline. Najgore slutnje se ostvaruju: lešinari su "plesali" oko preminulog čovjeka. Kad iz dokumenata pronađenih kod preminulog pronađu dokument Kitu i Frankieju je lako napraviti scenarij događaja: žrtva je šerif iz Alpinea Terry Larsen koji je imao za cilj sudu u El Pasu izručiti bandita Petera Randa zvanog Sevenshot. Potjera za Sevenshotom (koji je baš upečatljiv negativac, cijelo vrijeme je inzistirao da neće biti obješen) počinje ali u pitanju je oprezan zločinac sa, rekli bi danas, debelim dosjeom koji će našim junacima zadati niz nevolja: poduzimat će predostrožne radnje poput rušenja mosta kojeg je prešao, raniti Frankieja i time si dati novu prednost pred Kitom, a potom čak Kita staviti nasuprot zakona s obzirom da kao rendžer iz SAD-a pravdu želi provesti s one strane granice, tj. u Meksiku.

Uglavnom uzbudljiva epizoda, puna radnje, s dvije greške za koje mi je teško pojmiti kako ih scenaristi ne uoče. Prva greška je česta u Mikiju, tamo se manje vodi računa kad je dan a kad noć ali ovdje recimo imamo nelogičnost na samom početku: šerif i Sevenshot put u El Paso prekidaju jer se smračilo, šerif pravi večeru i ubrzo pogiba a onda (ne piše izričito "istovremeno") vidimo da se Kit i Frankie vraćaju iz El Pasa, uočavaju lešinare i sve rečeno a na kraju utvrde da se ubojstvo dogodilo prije šest sati. Što? Našli su ga u 2:00 ili 3:00, tad je lako iz daljine uočiti lešinare? Da su ga našli i u 9:00 prije 6 sati bi značilo da su ovi jahanje prekinuli i večerali oko 3:00. Kako god okreneš, ne valja. Zatim je tu greška u slučaju Frankiejeva konja. Nakon što je ranio Frankieja, Sevenshot je za bijeg iskoristio Franiejeva konja ali Lavezzolo to zaboravlja i na kraju Frankie ipak na svom konju nastavlja put ka Meksiku.

Jasno je da crtač nije Gamba već Bignotti koji odlično skida face, ima prepoznatljive sporedne likove, lijepe žene... Inače, kad smo kod sporednih likova, Lavezzolo me "prevario" kod veleposjednika Cristobala de la Fuentea koji nije klasični western negativac već trpi Sevenshota zbog vjernosti supruzi. Mislio sam da Kita u njegovim odajama čeka klopka ali nije htio ulaziti u to.

Naslovnica je, sudeći po Meksikancima na njoj, vezana za epizodu ali scena koju prikazuje nema veze s radnjom a inače, sama po sebi, nije nešto lijepa, ne volim kad je ovoliko likova na naslovnici.

Nakon (barem, ne da mi se dublje kopati) dvije prethodne, ova epizoda mi je bila toliko osvježenje da me navela da par sati poslije započnem i s čitanjem nove epizode ali...



Oteta Indijanka (LU 35 i 36; str. 176-196 i 5-73)
P: 6, S: 5, C: 7, N: -


Još jedna ne previše duga ali radnjom ispunjena epizoda. Ipak, nije na nivou prethodne, nekako je predvidljiva.

Ovdje Lavezzolo ukršta puteve dviju potjera: velike grupe Indijanaca (nije navedeno pleme) poglavice Velikog Groma koji jure za Chrysom Maloneom koji je oteo kći poglavice Močvarni Cvijet jer smatra da mora biti njegova žena (a obećana je i želi biti žena Malog Medvjeda iz plemena Dabrova), te rendžera predvođenih Kitom koji nemaju baš jasan trag za bandom koja je ubila tri nizozemske doseljeničke obitelji. Na kraju se putevi potjera spajaju i imamo pravi "koktel": Kitova ekipa se nalazi u progonjenoj grupi iako naš mali rendžer rano počinje sumnjati da Indijanci tako predano jure nedužne ljude radi krađe konja već radi nečeg mnogo važnijeg. To se potvrđuje nakon što rendžer Ibrahim Bambula, "crn kao noć", otkriva da su u kočiji grupe koju Kitova štiti dvije svezane osobe od kojih je jedna Močvarni Cvijet. Kitu postaje jasno da ne štiti nevine ljude već upravo one koje je do pojave Indijanaca i sam progonio. Onaj upad druge bande i međusobni obračun su mi minus u scenariju, moglo se to drugačije riješiti a zanimljivo je još jedno korištenje Kitove časti kod Indijanaca: Časni (inače, ovdje opet piše Odani) nož je mini Duh sa sjekirom.

I ovdje, bar meni, postoji jedna scenaristička nelogičnost koja "odzvanja u ušima": nakon što je odbijena Maloneova ponuda da postane zet, on "kupi prnje" i, kako piše, pedesetak kilometara dalje otima Močvarni Cvijet koja je tu ubirala jagode. Pa, daj, molim te, da je zlato tko bi ga išao brati pedesetak kilometara daleko od sjedišta svog plemena?!

Crtež je Balzanov, nije loš, ali ni posebno dobar, nije tu ni prostora da se nečim istakne jer je sve smješteno u isti okoliš, mnogobrojne su skupine jedna nasuprot druge. Jedino vrijedno spomena je da je Malonea nacrtao u barem tri različite verzije.
Naslovnicu neću ocijeniti, vjerojatno je povezana s epizodom koja je preda mnom tako da "Oteta Indijanka" u If Edizioni izdanju nema naslovnicu.
Curunir Posted - 11/06/2020 : 20:00:46
Nimalo
legaz Posted - 11/06/2020 : 19:25:32
quote:
Originally posted by Curunir

Ovaj ti je iza izvanzemaljac... dobar????

Inače, ovu priču pamtim po poskupljenju LMS-a sa 12 na 18 dinara i mome prvome od tko zna koliko idućih lažnih "čvrstih" obećanja "da to više neću kupovati čim se zaokruži priča"
Ovo je poskupljenje označilo kraj stabilnih cijena koje su trajale po nekoliko godina i početak snažne inflacije (iako je to bila prehlada prema onome s kraja 1980-ih, a da ne govorimo o nevjerojatnim cijenama stripova u miljardama dinara u Srbiji 1992.).



Znači nisi bio istrajan pionir. Ccccc.
RAKOSI4 Posted - 11/06/2020 : 12:56:52
Dobar je, šta mu fali , možda još jedno oko ili indijansko pero na glavi
Curunir Posted - 10/06/2020 : 23:33:39
Ovaj ti je iza izvanzemaljac... dobar????

Inače, ovu priču pamtim po poskupljenju LMS-a sa 12 na 18 dinara i mome prvome od tko zna koliko idućih lažnih "čvrstih" obećanja "da to više neću kupovati čim se zaokruži priča"
Ovo je poskupljenje označilo kraj stabilnih cijena koje su trajale po nekoliko godina i početak snažne inflacije (iako je to bila prehlada prema onome s kraja 1980-ih, a da ne govorimo o nevjerojatnim cijenama stripova u miljardama dinara u Srbiji 1992.).
RAKOSI4 Posted - 10/06/2020 : 22:20:45
Fala Tomas.hokemberi
Je Jaki ,, Neranjivi Forest,, odlična priča, dobra mi je i originalna naslovnica ali ova mi je još bolja
jaki Posted - 10/06/2020 : 21:05:36
Neranjivi Forest.
tomas.hokenberi Posted - 10/06/2020 : 20:05:18
quote:
Originally posted by RAKOSI4

U IF edizionu nova naslovnica Kit Telera broja 97 , nevjerovatno još jedna odlična
Bilo bi dobro da neko postavi sliku



RAKOSI4 Posted - 10/06/2020 : 17:14:13
U IF edizionu nova naslovnica Kit Telera broja 97 , nevjerovatno još jedna odlična
Bilo bi dobro da neko postavi sliku
going going Posted - 07/06/2020 : 22:40:34
quote:
Originally posted by ReemCP

Nema na čemu going going, s tobom mi je uvijek ugodno za komentirati i baš mi drago da te mogu češće vidjeti na forumu Neko vrijeme te nije bilo, ali dobro da si našao vremena i da koliko-toliko možeš doći i napisati koju.





Osecanje je obostrano!
ReemCP Posted - 07/06/2020 : 19:23:39
Odlična ideja s ovim predgovorom da se ubaci u recenziju
A da, kad pročitaš ovo što je Nolitta napisao, možda stvarno nije više imalo smisla i da se dalje razvlači sa serijalom, nekad treba znati stati i priznati kad je kraj.
solar Posted - 07/06/2020 : 15:29:32
Nema problema, javi kad bude bilo.
Spock Posted - 07/06/2020 : 15:08:43
quote:
Originally posted by solar

Ubacio sam.



Hvala, mislio sam te tek uplilati kada temeljito pretresem talijanski original jer će biti još nekih izmjena u recenziji.
solar Posted - 07/06/2020 : 13:56:23
Ubacio sam.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000