forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 15/06/2010 : 00:00:05

Prvih 59 godina !

15. jun 1961 - 15. jun 2020

Zagor - tekst o junaku

Zagor - recenzije

Zagor - facebook

Zagor - Sergio Bonelli Editore25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Curunir Posted - 14/08/2020 : 01:04:49
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by cronos six

https://www.facebook.com/epicentercomics/videos/668026777125221/Ovo stvarno izgleda mocno!Biblija stripa, i ame(i)n!
Nešto tako moćno, nigdje i nikad više.
cronos six Posted - 14/08/2020 : 00:25:29
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by cronos six

https://www.facebook.com/epicentercomics/videos/668026777125221/Ovo stvarno izgleda mocno!


I masni papir.
going going Posted - 13/08/2020 : 23:14:17
quote:
Originally posted by cronos six

https://www.facebook.com/epicentercomics/videos/668026777125221/Ovo stvarno izgleda mocno!
cronos six Posted - 13/08/2020 : 22:13:40
https://www.facebook.com/epicentercomics/videos/668026777125221/
DODSFERD Posted - 13/08/2020 : 20:36:41
quote:
Originally posted by jaki

Jebate,Mađari imaju bolje izdanje Zagora od nas..

Pa... nisam baš siguran, kod nas sigurno postoji boljih izdanja Zagora od ovog njihovog. http://www.labdarugo.be/Zagor%20Bernadett.html
kasper Posted - 13/08/2020 : 17:46:57
valja ovaj indijanski cirkus, nema tu price

quote:
Originally posted by going going
Isto tako je uzivanje gledati Ferrijevog Zagora i to ovog puta u koloru. Odlican crtez, pre par brojeva je pocelo Ferrijevo doba odlicnog, zrelog crteza koji je vec sada odlican, a vremenom ce postajati sve bolji i bolji do kulminacije u Demonu ludila, crtackom remek delu.pa, od ovog broja pocinje taj najbolji ferijev crtez, i zavrsava se svakako dosta pre domona ludila. doduse demoni jesu dobro nacrtani, al iz slabije ferijeve faze
a i cirkus je lepsi bez boje
jaki Posted - 13/08/2020 : 17:03:20
Jebate,Mađari imaju bolje izdanje Zagora od nas..


jaki Posted - 13/08/2020 : 08:54:27
Nolitin Zagor je bija beskompromisni tiranin.Tako je jedino Zagor i moga funkcionirati a da donekle bude realan u našim očima.
Ovi posli politički korektan Zagor je ajme.
Curunir Posted - 13/08/2020 : 01:52:16
Nolita je car, potpisujem.
Uz iznimku znamo već koje epizode.
Kad već govoriš o naslovnici, primijeti i da je sjena koplja na naslovnici u potpunoj kontradikciji sa sjenama tijela i ruke
solar Posted - 13/08/2020 : 00:18:27
quote:
Niko nije bolje okarakterisao Zagora od Nolitinog i to mi najvise nedostaje kod modernih scenarista

Potpis i pečat.
going going Posted - 13/08/2020 : 00:13:09


Indijanski cirkus

Nolitta/Ferri

Kada sam kao klinac pre vise od 10ak godina procitao ovu pricu po prvi put nisam bio odusevljen. Naviknut na duge Zagorove price i epopeje od preko 300 strana ova epizoda mi je delovala nekako nedorecena i mlaka.
Medjutim, sada, s vremenskom distancom i sa ponovnim citanjem, ostao sam iznenadjen kako je moguce da mi se nije svidela. Ovo je jedna od retkih prilika da mi je epizoda koja mi je ranije bila osrednja sada odlicna (cesce mi se desava da nesto sto mi je bilo vrhunski ranije sada mi i nije toliko dobro). Nolita je u manje od 100 stranica uspeo da sumira sve ono sto je u svojoj osnovi Zagor, njegov lik i sta on predstavlja. Zastitnik Indijanaca, terazije sa belcima na jednom tasu i indijancima na drugom tasu i garant mira u Darkvudu, mestu gde svi Indijanci mogu da zive normalno i da su im prava postovana, sto i sam Zagor kaze na kraju epizode oslobodjenim Indijancima, da ih sada u Darkvudu ceka mir.

I ono sto najvise volim u Nolitinim epizodama se ovde sjajno vidi a to je Zagorov temparament, burne reakcije na nepravdu, bes i zelja za sprovodjenjem pravde. Niko nije bolje okarakterisao Zagora od Nolitinog i to mi najvise nedostaje kod modernih scenarista, to odsustvo Zagorove ishitrenosti, besa, naprasitosti, beskompromisnosti, cak nekad i sujete i tastine.

Uzivanje je citati Nolitinog Zagora.

Isto tako je uzivanje gledati Ferrijevog Zagora i to ovog puta u koloru. Odlican crtez, pre par brojeva je pocelo Ferrijevo doba odlicnog, zrelog crteza koji je vec sada odlican, a vremenom ce postajati sve bolji i bolji do kulminacije u Demonu ludila, crtackom remek delu.

Jedino sto bas odskace i ne uklapa se je neinventivna, sterilna, prazna naslovna strana.

Prica: 9
Scenario: 9
Crtez: 10
Naslovna strana: 6

90%
teller Posted - 12/08/2020 : 21:04:15
Evo.. I Madžari počeli sa Zagorom.. sa Morskom stravom..Mozda je Orban ljubitelj HungariKandraksa...
Elderane84 Posted - 11/08/2020 : 15:10:53

Da nastavimo:

Pipci i Sedl Taun (VČ 158,159)

Buratini/Verni

Kako se meni sloši kad ovaj tandem vidim kao koautore :( Začudo, ovaj put me barem nisu nasekirali. Verni korektan, u okviru svojih mogućnosti, Buratini takođe. Priča se proteže na dvije epizode, klasičan sf horor, simbioti liče na Goa'ulde iz Stargate-a :) Početak i kraj priče su mi solidni, ali mi je razrada nekako nedorečena, kao da je priča izlazila osamdesetih, a ne u 21. vijeku.
Ako bih ocjenjivao, to je solidnih 5/10.

Osveta smirnofa (VČ 160-162)

Minjako i Venturi su ponudili dosta ozbiljniju i pretenciozniju priču od ove prethodne. Volim ovo novo ubacivanje kontinuiteta u Zagoru, stalno se bacaju raznorazni hintovi na druge priče, povezuju se neprijatelji koji izvorno nisu imali nikakve veze. :) Tačno su me namamili da opet čitam sve sa Tkačem i Smirnofom, a ogroman plus su omaži Frenku Mileru i Tintinu (Eržeu bješe?). Poprilično me zabavila ova epizoda i iskreno, dao bih joj čistu devetku, i za crtež i za scenario (ajde, 9- ipak za scenario, nekako je sama završnica ipak možda i bolje mogla da se izvede). Venturi skroz dobar, možda povremeno zaluta u karikaturu, kojoj nije baš mjesto u Zagoru, ali kad se navikneš na to, ne smeta.

Crni Orao - maxi, nemam pojma koji

Ima li ovaj Sedioli neki ugovor da mora da crta milion maksija??? Zaboga, zar je neophodno ovoliko baš da crta? Ali s druge strane, Kalifornija, SAD i Meksiko, meni sh takve priče poslastica. Tako mi je legla i ova. Na stranu crtač, sasvim zadovoljavajuća priča. Sve mi je nekako na svom mjestu, lijepo vidjeti likove koje nismo vidjeli jos od Murdoovih divljanja po Los Anđelesu. Dosta obrata (nažalost, predvidljivih) i mnogo akcije dovode do toga da bih ovoj priči dao jednu lijepu osmicu sveukupno :)

solar Posted - 09/08/2020 : 20:03:35
quote:
1.)Rauch i Nuccio počeli su raditi na svojevrsnome nastavku ove priče koji bi, ako sve bude po planu, svjetlo dana trebao ugledati nakon europske odiseje.
Da li je nastavak price vezan za Zimsku zmiju ili za misterioznog negativca koji se pojavljuje na zadnjoj stranici?

Nastavak u izradi potvrđen:

quote:
ATTACCO A DARKWOOD (Winter Snake)- Nuccio.
Elderane84 Posted - 09/08/2020 : 15:32:05
Ajmo malo dnevnika čitanja :) Popunih juče kolekciju nekim sitnicama koje su mi falile :)

Povratak Zimske Zmije (ZS 20)

Još jedan sasvim solidan Zagor novijeg datuma. Nema ovdje puno filozofije, u pitanju je (za Zagorove standarde) kratka priča sa puno akcije, pomalo misterije, i bez praznog hoda i bespotrebnih dijaloga. Dakle, kratko i jasno, sa krajem koji nagovještava dalji razvoj priče, za koji se nadam da će ići u više stranica i da će crtati nego drugi, jer Nucio em je spor, em smatram da je mogao i mnogo bolje da nacrta ovu priču.

Preporuka za sve fanove, posebno za one koji drve godinama da je zadnja dobra priča bila još osamdesetih, jer je to demantovano milion puta, i ja lično se ne mogu oteti utisku da je Zagor redovne serije ipak dosta prilagođen novom vremenu, za razliku od priča koje čitamo u extri, i koje su mahom ipak pregažene vremenom.

Pohvale Četvrtku što je omogućio da čitamo ovu priču mnogo ranije nego što bi trebalo i poruka da samo nastave sa premijerama i poštede nas reprinta prastarih priča, jer njih većina nas ima i kupe prašinu u kolekciji, sumnjam da će se puno ljudi odvažiti da čita Čovjeka munju i Nasilje u Darkvudu u novoj ZS. Ok je to ponekad, ali već se pretjeralo.

Spasilačka ekspedicija (Nastavak zemlje bez povratka)

Nije mi jasna poenta ovih stripova. Čemu ovaj nastavak, čemu Sedioli? Nikakva avantura, šarma "Zemlje bez povratka" ni u tragovima. A opet, nije dosadno za čitati, ide nekako, iako je ogromna zamjerka na neiskorišćenost potencijala koji je nastavak nosio. Crtež jedva podnošljiv, ali dobro, navikao sam.
solar Posted - 08/08/2020 : 20:16:00
I ja prvi put čujem za ovu informaciju o braći iz recenzije, u zadnje vrijeme ne pratim Zagora previše pa nisam u toku.


Slažem se, recenzija je jako dobra.
igor 12 Posted - 08/08/2020 : 06:54:09
hvala na pohvalama, goinže.

ovo si u pravu, što se tiče emocija. uvijek je to lijepo pročitati u nečijoj recenziji, al opet, s druge strane, ne možeš u baš svakoj recenziji imati taj emotivno nostalgični pristup, tek kad nalete ovakve priče.

a za prve dvije informacije-to su šture rauchove objave u prepisci s forumašima, detaljnjije o nastavku ove priče i razlogu prekida suradnje braće nije se izjašnjavao. možda netko drugi, solar recimo, zna nešto više o tome, pa nek napiše i dodamo u recenziju.
going going Posted - 08/08/2020 : 04:33:14
quote:
Originally posted by Spock

Nova Igorova recenzija jedne glanc nove Zagorove epizode:

https://www.stripovi.com/recenzije/zg-zg-vczs-20-povratak-zimske-zmije/2475/
Evo upravo sam proveo jako zabavnih pola sata (mozda vise, mozda i manje nisam bas gledao u sat) citajuci ovu sjajnu ali stvarno sjajnu Igorovu recenziju! Mislim da je ovom recenzijom Igor nadmasio samog sebe i iako po meni tu titulu nosi vec neko vreme trenutno je ultimativni Zagorov recenzent! Svaka ti cast stvarno! Sigurnih 4 boda u izboru za recenziju meseca imas od mene.

Ovo je ustvari recenzija i povratka Zimske Zmije i recenzija originalnog prvog pojavljivanja ovog ponositog indijanskog poglavice u izvedbi legendarnog tandema Nolita/Feri, jer veliki deo recenzije Igor jako lepo argumentuje zasto je po njemu ta epizoda legendarna. Ali ono sto me je najvise kupilo u ovoj recenziji, a i u svim recenzijama to volim da vidim, jeste licna i emotivna povezanost recenzenta sa epizodom, temom ili junakom kojeg obradjuje. Ovde to imamo, kao i u sjajnoj Pakinoj nedavnoj recenziji jedne Mister NOove price, kroz Igorovu pricu o njegovom ulasku u svet stripa i anegdote sa stricom. Stvarno odlicno.


I pored toga, kao slag na tortu, u zanimljivostima, pored informacije da je Nuccio rodjen u Cikagu, SAD, imamo i hrpu za mene nepoznatih informacija o buducim Zagorovim pricama koje koliko sam ja proverio, nisam video nigde na forumu. Dakle: ekskluzive!
Idemo redom:
1.)Rauch i Nuccio počeli su raditi na svojevrsnome nastavku ove priče koji bi, ako sve bude po planu, svjetlo dana trebao ugledati nakon europske odiseje.
Da li je nastavak price vezan za Zimsku zmiju ili za misterioznog negativca koji se pojavljuje na zadnjoj stranici?
2.)Prije početka europske odiseje trebale bi biti objavljene Rauchove priče o Seminolima, ali je došlo do određenih problema. Priče crtaju braća Di Vitto, ali je u međuvremenu došlo do prekida suradnje između braće pa posljednju priču polako dovršava Stefano.
Ovo je jako interesantna informacija, prvo jer jako volim one dve price koje je Nolita posvetio Seminolama koje su postale legendarne (pogotovo druga prica), a drugo je da je tandem brace Di Vitto koji rade za SBE vec decenijama od svojih pocetnih angazmana na Traperu Keriju, pa preko dugogodisnjeg rada na Mister NOu gde je njihov crtez obelezio serijal pored Disoovog i Bignottijevog angazmana, i koji su nakon gasenja pilota presli na Zagora (gde meni nisu medju najdrazim crtacima, za razliku od pilota gde su odlicni) su prekinuli saradnju? Rodjena braca? Posle toliko godina? Sta se to desilo?
3.)Također je Rauch u suradnji s Coppolom napisao nastavak Pokopanog užasa kojeg je Della Monica tek započeo crtati, a u planu su mu i priče s Guthrumom i Akenatom.
Pored toga sto mi se jako svidela dvodelna Rauchova horor prica Pokopani uzas, raduje me nastavak ove price iz jednog, potpuno drugog razloga. Evo anegdote. Pre par godina Veseli cetvrtak odnosno glavni urednik Dusan Mladenovic je, sa jos jednim gostom, odrzao promotivnu tribinu na kojoj su pricali o Zagoru u izdanju Zlatne serije i o drugim poduhvatima te izdavacke kuce. Tribina se odrzala u leto i zbog lepog vremena u basti kafica Polet u Cetinjskoj u Beogradu. U publici su apsolutnom vecinom bili stariji ljudi i iskusni stripaši (znaci odokativno od 35 godina pa nadalje) sem mene i mog druga u nasim ranim dvadesetim i dvojice tinejdzera mladjih od mene sigurno 5, 6 godina. Secam se da sam se bas obradovao sto vidim da strip cita i neko mladji od mene. I onda je jedan od te dvojice klinaca podigao ruku i pitao Dusana kada se ocekuje nastavak price Pokopani uzas i naveo tacnu situaciju iz stripa, koje se sad ne secam, zbog koje je kraj otvoren i on ocekuje nastavak. Dusan je rekao da ne zna da li se priprema nastavak te price. I eto sad vidimo najavu za nastavak. Nadam se da taj klinac i dalje cita Zagora, da nije prerastao ni Zagora a ni stripove uopste, i da ce se silno obradovati kada mu u ruke dodje taj toliko zeljeni nastavak te price za koju je pitao na jednoj davnoj tribini tokom sparnog beogradskog leta...
Spock Posted - 07/08/2020 : 20:35:09
Nova Igorova recenzija jedne glanc nove Zagorove epizode:

https://www.stripovi.com/recenzije/zg-zg-vczs-20-povratak-zimske-zmije/2475/
Curunir Posted - 07/08/2020 : 15:46:33
Glasnik je dobar.
Ali valjda nije bilo vremena da se ona nebuloza promijeni i unutra pa je svuda ostao nesretni Herald od Cromma.
Taj posao inače traje oko 30 sekundi, jer se "Herald" ne može pobrkati s bilo čime drugim.
Nevjerojatan je taj LU s tim svojim nemarom. Baš nevjerojatan.
teller Posted - 05/08/2020 : 22:02:45
Meni je Cromov glasnik ok priča..
Terminator Posted - 05/08/2020 : 19:54:13
Crommov glasnik.

Nakon pustolovine na sjeveru, Zagor i Chico u Maineu nailaze na irskog profesora, njegovu nećakinju i majku. Profesora Luciusa Murphyja progoni sekta crommovih slugu, boraca protiv engleske vlasti u Irskoj, jer ih je izdao prije nego što je pobjegao.
Poslije slabog Newfoundlanda Burattini je ovdje krenuo malo ambicioznije i ubacio hrpu povijesti, od pokorene Irske do grčke vatre. Prepričava se legenda o prijevari vraga, koja baš i nema veze s pričom, dok završni okršaj uključuje spomenutu grčku vatru i završava prilično brzo. Upravo mi je to glavni nedostatak epizode, kratka je. Naslućujem da ćemo se vratiti tome zašto je Zagor vidio vilu smrti, a nije bio na samrti.
Piccininnijev je crtež sjajan.

8/10.
vronski 3 Posted - 04/08/2020 : 18:20:23
Na jesen u Americi izlazi novi Mandrak Mađioničar koji će ovoga puta biti žensko i zvati se MANDRAKA!

Predlažem i da Zagor postane cura i da se zove Marija Jurić ZAGORKA!goksi Posted - 03/08/2020 : 23:46:16
Kupio juče i pročitao povratak plavokose opasnosti. Baš mi se svideo prvi deo. Videćemo dalje, ne znam koliko delova ima.
going going Posted - 03/08/2020 : 21:59:18
Ja citam i redovno ostavljam komentare na recenzije i ovde u topik. Ali to tako citam Zagora par nedelja, pa pauza pa citam nekog drugog junaka ili album, pa onda malo amerikance, pa se vratim opet na Zagora. Ne citam redovno u smislu cim izadje strip da ga procitam.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000