forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
mladjo Posted - 04/05/2010 : 00:04:43
Nathan Never
kronike budućnosti

Dobro došli u budućnost dragi prijatelji!
"Budućnost je nesigurna baš kao i prošlost" - kaže jedna pjesma grupe Vaya Con Dios i kada je slušam ne mogu a da se ne sjetim čovjeka koji u sebi najbolje utjelovljuje te riječi. Čovjek je to koji ne zna što mu donosi ocean snova koji ga vraća u prošlost, a onda ga poput oluje baci u vrtlog budućnosti zajedno sa bremenom sadašnjosti. On se ne miri sa bolom, sa tugom, ne miri se sa sobom. Što je stariji to je iskusniji, ali jednom kada se uvuče pod kožu, bol postane opipljiva i kao da čovjek ni ne može više bez nje...Nathan to možda najbolje zna.
Kako ga razumjeti? Krivo pitanje. Kako ga ne razumjeti? Da li i dalje vjerovati da budućnost donosi bolje sutra? Zašto vjerovati da će ljudi odigrati drukčije? Na žalost, Nathanova budućnost je realna. Opasno realna. Jer ako smo nešto naučili to je da se povijest ponavlja i da čovjek nikada ne uči na greškama.
Ni drugih ljudi, a kamoli svojima.

Potaknut sjajnom Ultrasovom idejom sa DD topicom, odlučio sam napraviti jedan topic koji bi obuhvatio sve relevantno za Nathanov svijet. Trebao bi to biti topic koji će služiti raspravama/popisima/lakšem snalaženju, a naročito bi htio pomoći onima koji tek ulaze u Nathanov svijet da se laše snađu i informiraju.

Htio bih naglasiti jednu stvar: najveći dio moga znanja o Nathanu Neveru mogu zahvaliti dvojici ljudi: Vladimiru Tadiću - Djoletu i Danielu Kuzmiću - DeeCaju. Bez njihovih tekstova/recenzija/rasprava ne bi ni bilo ovoga topica.U odnosu na njih ja sam samo jedan mali amater. Posebno mi je pomogao Djoletov osvrt na univerzum Nathana Nevera, bez kojega bih se vjerojatno još uvijek vrtio ukrug:))
Stoga momci još jednom veliko hvala i keep the good work:))


SADRŽAJ:
1) Mali putokaz - kako čitati Nathana Nevera

2) USPOREDNI KRONOLOŠKI POPIS IZDANJA NATHANA NEVERA - popis sadrži sve relevantne podatke o stranim i domaćim izdanjima, uključujući i scenariste i crtače.Popis je sastavio član Ferri i može se također naći u podforumu "Popisi".

3) POPIS RECENZIJA - SLOBODNA DALMACIJA, LUDENS, LIBELLUS - mnoge recenzije još nisu napisane. Navalite!

4) NATHAN NEVER - RASPRAVE I TOPICI - popis nekoliko relevantnih topica o našem junaku. Nadam se da će ih biti još!

5) POPIS AUTORA

6)KRONOLOGIJA UNIVERZUMA/MULTIVERZUMA NATHANA NEVERA, autor:Djole

7) TEKST VLADIMIRA TADIĆA - DJOLETA O NATHANU NEVERU OBJAVLJEN POVODOM MAFESTA 2010.

8) SLIKA NATHANOVOG SVIJETA

9) LEGS WEAWER - POPIS EPIZODA SA NASLOVNICAMA

Novo - sažetci epizoda i pojašnjenja u vezi kontiniuma (u izradi)

10) USPOREDNI POPIS SVIH NATHAN NEVER IZDANJA UKLJUČUJUĆI REDOVNU SERIJU, SPECIJALCE, ALMANAHE...(u izradi)


GLAVNI LINKOVI:

NATHAN NEVER - stripovi.com

NATHAN NEVER - recenzije

NATHAN NEVER - facebook

NATHAN NEVER - Sergio Bonelli Editore


Eto prijatelji, to je zasada to. Ali, biti će konstantnih updejtovanja, a i plan je da svaki tjedan imamo novu temu za raspravu(ideja by Ultras na DD topicu)
Navalite!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DiSkAcH Posted - 07/08/2020 : 17:10:59
Švarcijeve okice iz Total Recalla :

I pištolj iz eXistenZ-a (bar me na to podsjetilo, BTW fora film ko nije gledao):wesskowaz Posted - 07/08/2020 : 12:32:18
Zahvaljujem na odgovoru.
yasmiel Posted - 07/08/2020 : 12:14:16
quote:
Originally posted by wesskowaz

Pravim neke svoje popise Bonelli junaka, a sa NN sam baš slab, pa mi stoga treba pomoć. Da li u Italiji izlazi i dalje Agenzia Alfa? Poslednji broj izašao 2019/06, a obično bude dva do tri broja godišnje.


Koliko je meni poznato, ta edicija je ukinuta. (info je iz godišnjeg plana izdavanja, gdje se ne spominje ništa osim 12 redovnih, 1 specijal, 1 magazin i 3 deep space sveske). Znači, agencija alfa, univerzum alfa, maxi - to je sve discontinued.
Spock Posted - 07/08/2020 : 06:18:54
quote:
Originally posted by mladjo

DISTOPIJA DEPRESIJE:POGLED U UM NATHANA NEVERA
Nathan je depresivna ikona - osoba koja se izjeda krivnjom, odnosno osoba čija je krivnja postala njegova druga koža. I iako u kasnijim epizodama taj njegov osjećaj ipak malo jenjava, pa se zna čak i nasmijati, ipak je i dalje prisutan. Svi znamo priču - ubijena žena, oteta pa pronađena kćer koja je zapala u autizam...Naravno, koga to ne bi satlo ali ovdje je potrebno napraviti dihotomiju - tuga koju Nathan osjeća je jedno, a krivnja je drugo. Jasno nathan je shrvan gubitkom supruge i tragičnim događajima vezanim za kćer ali, usudio bih se reći, još jači osjećaj je taj osjećaj da je on kriv za to što im se desilo.Međutim, tu imam drukčije mišljenje i znam da se mnogi neće složiti ali NATHAN NIJE KRIV ZA ONO ŠTO SE DESILO NJEGOVOJ OBITELJI! Pravnici bi rekli da ne postoji uzročno-posljedična veza odnosno kauzalni neksus koji bi povezivao ubojstvo i otmicu sa Nathanovim ponašanjem. Ok, on je bio kod sare ali isto tako je mogao biti i negdje drugdje! On osjeća krivnju zato što nije uspio spasiti svoju obitelj, ali taj osjećaj (koji objektivno nije osnovan) još je pojačan zato što nije bio tamo gdje je trebalo radeći moralno neprihvatljivi čin! I ta nemoralnost njegovog čina zapravo dodaje nove stupnjeve na njegovoj ljestvici grižnje savjesti. Međutim, to je sve objektivno potpuno irelevantno ali naravno - ljudski um jako često nije objektivan. Nathan je potražio utočište u kontemplaciji i novoj životnoj filozofiji što je u redu ali ta filozofija se usredotočila samo na to da prihvati stajališta koja je imao vezano za tragediju, ali pravi odgovor na njegove duševne patnje bi bio da shvati da krivnja nije na njemu. naravno, ljudski mozak je uvrnuta stvar i koliko puta smo svi mi sami sebe krivili zbog nečega na što nismo mogli utjecati ali bit je da uvijek u zakucima uma trebamo imati onaj tračak istine koji nam govori da naše emocije nisu u skladu sa istinom. Lako je to reći naravno ali treba tome težiti uvijek i konstantno. Dakle, Nathan zapravo boluje od dvije bolesti:depresije uzrokovane duševnom boli zbog događaja koji su zadesili njegovu obitelj i depresije uzrokovane osjećajem krivnje. na prvo se, naravno, može utjecati kombinacijom vremena, lijekova i razgovora sa bitnim ljudima iz životne tapiserije ali drugo - drugo se mora poništiti, odnosno Nathan mora shvatiti da on nije kriv.
Mislim da Nathanovi krahovi vezani za veze zapravo dolaze od ovog drugog osjećaja - osjećaja krivnje. Da je samo depresija, još bi se on i mogao s tim suočiti ali taj osjećaj da je on za sve kriv - e to je pravi uzrok svih njegovih ljubavnih brodoloma.
Također, ono što je uočljivo kroz sve epizode je njegova kontemplacija - sve o njegovom duševnom stanju zapravo saznajemo iz njegovih vlastitih misli. Kada je zapravo on sjeo s nekim i pričao o tome? Pričao, pričao pričao...Izbaci to iz sebe Nathane! i to ne Legs, nađi kompića! Ok, sad ispadam šovinist a i moglo bi se reći da je i Legs "kompić"(:D) ali budimo otvoreni - takve duševne rane se moraju podijeliti s nekim. Ono što Nathanu terba je jedan dobar muški prijatelj koji će ga slušati. Inače zanimljivo je da je Nathan jedan od rijetkih junaka iz Bonelli univerzuma (barem gledajući one starije) koji nema sidekicka! Natan nema Chica, Groucha, Marvina, Javu, Kita Carsona...Možda da ga ima, možda bi bio i razgovorljiviji i možda bi mu to pomoglo u njegovom depresivnom pogledu na neke stvari u njegovom životu.Ali kriv je, barem se on osjeća s pravom krivim. Ne stoga što nije bio doma, već stoga što se zabavljao s ljubavnicom dok mu se ovaj iživljavao nad ženom i kćeri.
Ne možeš čovjeka promatrati kao stroj niti tražiti znanstveno ili logično objašnjenje. Nema tog doktora ili vrača koji može suzbiti taj njegov osjećaj krivnje.
Kriv je i što je policajac, i što se zamjerio psihopatu, i što nije bio doma već je varao i šarao, a pogotovo što nije shvatio što ima dok to nije izgubio.
E ovo zadnje je najbitnije i džabe govorancije da nije kriv.
Kriv je, svi smo mi odgovorni za svoje postupke i svi smo sebi najveći kritičari i suci.

EDIT: Di samo sedmica za AA 5: S onu stranu galaktike? Pa to je onaj pravi SF kakav se traži od ovog žanra!
solar Posted - 06/08/2020 : 21:55:55
Došli smo do zaključka da je to reprint nekog pod-serijala, a točno kojeg to - bi vi Nathanovci trebali znati.
mladjo Posted - 06/08/2020 : 21:42:01
Jbga pogubio sam se, kaj je ovo?
solar Posted - 06/08/2020 : 21:10:48
#5
Scenarij: Alessandro Russo, Giovanni Gualdoni
Crtež: Massimo Dall'Oglio, Luciano Regazzoni
Naslovnica: Massimo Dall'Oglio
Format: 13x18, c/b, 160 str. (SC)

https://shop.sergiobonelli.it/kay-la-guerra-del-buio/2020/08/06/libro/kay-la-guerra-del-buio-05-1008565/

table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1596622755210.jpg--.jpg?1596622755000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1596622755518.jpg--.jpg?1596622755000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1596622755814.jpg--.jpg?1596622756000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1596622756084.jpg--.jpg?1596622756000
wesskowaz Posted - 06/08/2020 : 14:03:19
Pravim neke svoje popise Bonelli junaka, a sa NN sam baš slab, pa mi stoga treba pomoć. Da li u Italiji izlazi i dalje Agenzia Alfa? Poslednji broj izašao 2019/06, a obično bude dva do tri broja godišnje.
DiSkAcH Posted - 06/08/2020 : 12:33:47
Vidim nikom se neda nastavit gdje je The Kide stao, pa reko da odradim to brzinski.
Nego nije mi jasno, Grad Tame je kod The Kide-a na 292-om mjestu, a u LL Almanasima je to tek 287-mo mjesto.
Gdje i kako je došlo do razlike?

293. Međunarodna zavjera -NN LIB MX 3
294. Pleasant City -NN LIB MX 3
295. Savez -NN LIB 65
296. Zasjeda u džungli -AA LIB 16
297. Kuća na brežuljku AA LIB 16
298. Čelični vojnici -AA LIB 16
299. Big red -AA LIB 16
300. Zakon krvi -NN LIB 65
301. Ulice New Yorka -NN LIB 65
302. Luna 51 -NN LIB ALM 8
303. Misterij Sub Cityja -NN LIB 66
304. U ubojičinim rukama -NN LIB 66
305. Kad grad umire -NN LIB 66
306. Zemlja vukova -UA LIB 1
307. Život onkraj života -NN LIB 67
308. Prljavi poslovi -NN LIB SP 17
309. Osveta -NN LIB 67
310. Posljednja karika -NN LIB 67
311. Kaliopa -AA LIB 17
312. Neuhvatljivi -NN LIB 68
313. Toranj sa satom -NN LIB 68
314. Krik u tami -NN LIB MX 4
315. Slučaj iz prošlosti -NN LIB MX 4
316. Svijet sutrašnjice -NN LIB 68
317. Androidska prijetnja -UA LIB 2
318. Tajni Rat -NN LIB 69
319. Zagonetka senatora Kanea -NN LIB 69
320. Na krovu svijeta -AA LIB 18
321. Dvostruka prijetnja -AA LIB 18
322. Stroj za snove -AA LIB 18
323. Asteroid smrti -AA LIB 18
324. Sam protiv svih -NN LIB 69
325. Izdajnik -NN LIB ALM 8
326. Potpuna kontrola -NN LIB 70
327. Nestali sin -NN LIB 70
328. Iluzionistički trikovi -NN LIB 70
329. Strava iz rudnika -UA LIB 3
330. Rat za vodu -NN LIB 71
331. Bezimeni užas -NN LIP SP 18
332. Čudovište u sjeni -NN LIB 71
333. Žrtve i krvnici -NN LIB 71
334. Bitka za slobodu -AA LIB 19
335. Crvena uzbuna -NN LIB 72
336. Ukradena sjećanja -NN LIB G 12
337. Krtica -NN LIB 72
338. Zatočeni u svemiru -NN LIB MX 5
339. Na granicama ''Teritorija'' -NN LIB 72


EDIT: Sada pročito ovo o sidekickovima, pa i ja bi rekao da ih Nathan nema, to su mu radni kolege. ;)
Inače da, zaboravio sam napisati, da mi je jedna od najboljih stvari koju su ''popravili'' to što su makli ono iritantno Sigmundovo mucanje. Baš mi je to bilo naporno za čitat.
Jerry Krause Posted - 06/08/2020 : 12:04:14
Ma samo piši, fino je vidjeti da si opet zagrijan za Nathana.

Što se tiče Nathanovog psihološkog stanja to je stvarno kompleksna stvar u serijalu. Nathanov um je toliko kaotičan i kompliciran da bi se o tome moglo napisati nekoliko stranica.

Meni osobno najintenzivnije scene stanja njegovog uma su bile u trodijelnoj priči "Poslije apokalipse". Nevjerovatno intenzivne scene koje će teško iščeznuti iz sjećanja. Zato i jest Nathan uvjerljivo najbolji Bonellijev junak.
mladjo Posted - 06/08/2020 : 10:40:18
Ma dobro znaš kaj mislim - jedan sajdkik koji je uvijek uz njega. Ovi svi su povremeni. sigmund nije sajdkik kad se pojavi na desetak strana i to zato što sa strane daje informacije.
Inače razmišljam da nastavim ovaj gornji tekst pa da se to sve opet objavi na sajtu
Jerry Krause Posted - 06/08/2020 : 09:02:24
Kako nema sajdkikove.
U startu serijala to je stalno bila Legs.
Onda se priključio Jack O'Ryan dok nije otišao u vasionu, sad je većinom Branko kockica s njim.
A Siggy je vječita sajdkikina, gotovo uvijek riješi slučaj u pozadini iz svoje fotelje... ;)
mladjo Posted - 06/08/2020 : 01:48:44
DISTOPIJA DEPRESIJE:POGLED U UM NATHANA NEVERA
Nathan je depresivna ikona - osoba koja se izjeda krivnjom, odnosno osoba čija je krivnja postala njegova druga koža. I iako u kasnijim epizodama taj njegov osjećaj ipak malo jenjava, pa se zna čak i nasmijati, ipak je i dalje prisutan. Svi znamo priču - ubijena žena, oteta pa pronađena kćer koja je zapala u autizam...Naravno, koga to ne bi satlo ali ovdje je potrebno napraviti dihotomiju - tuga koju Nathan osjeća je jedno, a krivnja je drugo. Jasno nathan je shrvan gubitkom supruge i tragičnim događajima vezanim za kćer ali, usudio bih se reći, još jači osjećaj je taj osjećaj da je on kriv za to što im se desilo.Međutim, tu imam drukčije mišljenje i znam da se mnogi neće složiti ali NATHAN NIJE KRIV ZA ONO ŠTO SE DESILO NJEGOVOJ OBITELJI! Pravnici bi rekli da ne postoji uzročno-posljedična veza odnosno kauzalni neksus koji bi povezivao ubojstvo i otmicu sa Nathanovim ponašanjem. Ok, on je bio kod sare ali isto tako je mogao biti i negdje drugdje! On osjeća krivnju zato što nije uspio spasiti svoju obitelj, ali taj osjećaj (koji objektivno nije osnovan) još je pojačan zato što nije bio tamo gdje je trebalo radeći moralno neprihvatljivi čin! I ta nemoralnost njegovog čina zapravo dodaje nove stupnjeve na njegovoj ljestvici grižnje savjesti. Međutim, to je sve objektivno potpuno irelevantno ali naravno - ljudski um jako često nije objektivan. Nathan je potražio utočište u kontemplaciji i novoj životnoj filozofiji što je u redu ali ta filozofija se usredotočila samo na to da prihvati stajališta koja je imao vezano za tragediju, ali pravi odgovor na njegove duševne patnje bi bio da shvati da krivnja nije na njemu. naravno, ljudski mozak je uvrnuta stvar i koliko puta smo svi mi sami sebe krivili zbog nečega na što nismo mogli utjecati ali bit je da uvijek u zakucima uma trebamo imati onaj tračak istine koji nam govori da naše emocije nisu u skladu sa istinom. Lako je to reći naravno ali treba tome težiti uvijek i konstantno. Dakle, Nathan zapravo boluje od dvije bolesti:depresije uzrokovane duševnom boli zbog događaja koji su zadesili njegovu obitelj i depresije uzrokovane osjećajem krivnje. na prvo se, naravno, može utjecati kombinacijom vremena, lijekova i razgovora sa bitnim ljudima iz životne tapiserije ali drugo - drugo se mora poništiti, odnosno Nathan mora shvatiti da on nije kriv.
Mislim da Nathanovi krahovi vezani za veze zapravo dolaze od ovog drugog osjećaja - osjećaja krivnje. Da je samo depresija, još bi se on i mogao s tim suočiti ali taj osjećaj da je on za sve kriv - e to je pravi uzrok svih njegovih ljubavnih brodoloma.
Također, ono što je uočljivo kroz sve epizode je njegova kontemplacija - sve o njegovom duševnom stanju zapravo saznajemo iz njegovih vlastitih misli. Kada je zapravo on sjeo s nekim i pričao o tome? Pričao, pričao pričao...Izbaci to iz sebe Nathane! i to ne Legs, nađi kompića! Ok, sad ispadam šovinist a i moglo bi se reći da je i Legs "kompić"(:D) ali budimo otvoreni - takve duševne rane se moraju podijeliti s nekim. Ono što Nathanu terba je jedan dobar muški prijatelj koji će ga slušati. Inače zanimljivo je da je Nathan jedan od rijetkih junaka iz Bonelli univerzuma (barem gledajući one starije) koji nema sidekicka! Natan nema Chica, Groucha, Marvina, Javu, Kita Carsona...Možda da ga ima, možda bi bio i razgovorljiviji i možda bi mu to pomoglo u njegovom depresivnom pogledu na neke stvari u njegovom životu.
mladjo Posted - 05/08/2020 : 23:54:47
Malo sad ponavljam gradivo sa Nathanom (čitam tekstove, doslovce učim napamet stvari...) i pada mi na pamet par pitanja:

Ako su Ljudi Sjene putovali putem svojih esencija u prošlost – kako to da se ne sjećaju svega što su doživjeli? Dakle, oni su negdje u jednom trenutku zaboravili svoju cjelokupnu povijest! Jer kada su došli na Zemlju, trebali su skužiti da je to Zemlja iz njihove prošlosti. OK, u Bratstvo sjene/Egzodus epizodama vidi se da skoro nitko ne zna da su oni zapravo prognani sa Zemlje te tamo skoro nitko Zemlju nije ni vidio uživo ali opet – trebalo bi im to sve barem malo biti sumnjivo…

Drugo pitanje je pitanje samih Ljudi Sjena – ok, oni žive u Ultra Sapiens „odijelima“ ali što kada tim odijelima „istekne rok trajanja?“ Da li se onda oni premjeste u novo (Ultra Sapiens) tijelo? Ali to bi značilo da uvijek negdje ima jedno rezervno tijelo za svakoga Ultra Sapiensa što bi značilo da oni a) imaju potomke na standardni, biološki način a usput i sebe prebacuju iz tijela u tijelo. Ili kad su se jednom prebacili u novo tijelo, više nema prebacivanja? Jbga ne sjećam se više jel' o tome bilo riječi, a ne da mi se sada listati strip...
mladjo Posted - 03/08/2020 : 12:55:00
Pusti, meni se sedmica prva ozbiljna ocjena
zeljko Posted - 03/08/2020 : 12:33:34
tako sam ja prestao gledati filmove kad sam skontao većina ocjena 7/10


:D
mladjo Posted - 03/08/2020 : 11:59:29
AA 05:S ONU STRANU GALAKTIKE
E ovdje je već riječ o ozbiljnoj epizodi koja bi imala i veću ocjenu da na zadnjem dijelu stripa nije došlo do laganog zamora materijala. Inače, osvrnuo bih se ovdje na komentar jednog člana kod recke da "kako to da ta xyz rasa nema koncept pregovaranja?" E pa stvar je u tome što ne treba sve gledati logički. Koliko mi ljudi radimo nelogičkih stvari koje bi nekim drugim vrstama izgledale čudno? Npr. ples? Zamislite neku alien rasu koja dođe do Zemlje i onda vidi da u svakom trenutku hrpa stanovnika izvodi čudne pokrete zbog određenih vibracija zvučnih valova. Možda bi oni mislili da smo mi poludjeli. Sjetio sam se također jedne odlične priče iz SIRIUSA gdje jedna napredna vrsta dolazi u posjet drugoj (možda i Zemlji, ne sjeća mse više) i onda ostane skamenjena kada vidi ni više ni manje nego - most. Dakle ta napredna vrsta koja putuje svemirom uopće nije imala koncept stvaranja, odnosno koncept kreativnosti iako su imali veliku inteligenciju. Uglavnom, u tome je stvar - ne treba gledati samo logiku. Na kraj ukrajeva, ljudi smo, nismo Vulkanci:))
Scenarij:7/10
Crtež:7/10
Kerempir Posted - 02/08/2020 : 19:36:59
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Stvarno ću morati organizirati peticiju ovdje da se mladji zabrani ocjenjivati Nathanove epizode. :)Dajem potpis. I apeliram na moderatora mladju da banira forumasa mladju.
DiSkAcH Posted - 01/08/2020 : 19:08:38
Evo i ja se malo razočarao 200-om epizodom (pogotovo nakon odlične 6-to dijelne priče prije 200-ke), ali je AA18 Kaliopa to malo popravila. ;)
A sada lagano dalje...
mladjo Posted - 01/08/2020 : 18:48:22
Pojma nemate:))
drogsy Posted - 01/08/2020 : 18:12:09
Šifra nula bolja od nužne samoobrane, bijele smrti i umjetnog života?
Jerry Krause Posted - 01/08/2020 : 18:09:05
Stvarno ću morati organizirati peticiju ovdje da se mladji zabrani ocjenjivati Nathanove epizode. :)
mladjo Posted - 01/08/2020 : 17:49:16
138:ŠIFRA NULA
Simpatična filler epizoda sa par zanimljivih novih likova.
Scenarij:6/10
Crtež:6/10

139:UMJETNI ŽIVOT
Dooosaaadnoooo!!!Užas.
Scenarij:2/10
Crtež:5/10

140:NUŽNA SAMOOBRANA
Rekoh već jednom, ne postoji nužna saoobrana, postoji nužna obrana i obrana u krajnjoj nuždi al' ajde...Uglavnom i ovaj strip je dosadan ali barem je čitljiv. Ali opet, cijelo vrijeme se očekuje nekakav preokret, twist, čekamo neku naglu promjenu radnje...kad ono mućak. Njeh.
Scenarij:5/10
Crtež:5/10

141:BIJELA SMRT
Netko bi trebao odrobijati tog Casinija. Pa dokle više? Radnja? Niskobudžetni akcijski filmić.
Scenarij:5/10
Crtež:5/10
ivanl Posted - 29/07/2020 : 20:10:01
Steta ako je neka 'reprintaza', upakirana u drugo ruho...
yasmiel Posted - 28/07/2020 : 22:50:06
quote:
Originally posted by zlatan bihac

i je li otklonjena misterija oko ove edicije?? da li su u pitanju nove price ili samo reprinti iz nekih drugih edicija upakovane u novi serijal, bas kao kod ovih novih martijevih maxija...


Ne mogu nigdje naći potvrdu ali čini mi se da se ovdje radi o reprintima epizoda iz Agencije Alfa.

Agencija Alfa 31 ima isti naziv, i autore kao Kay serijal, i čini mi se da su u toj AA knjizi zapravo prva dva "sveska" Kay.

No, nisam 100%
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000