forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 2.0. [pregled i diskusije novih epizoda]

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Sarghan Posted - 31/12/2017 : 03:16:31


Dylan Dog 2.0. kodno je ime za preporod Dylana Doga koji je u rujnu 2013. godine započeo u Italiji s 337. brojem redovne serije. Osim promjene urednika i dovođenja novih autora, glavna značajka mu je uvođenje kontinuiteta u serijal u obliku blokova povezanih priča, postavljanje na scenu novog Dylanovog nemesisa te evoluiranje serijala na način da temama i pričama u duhu aktualnih vremena uznemiruje čitatelje na dosad neviđen način.
Ipak, glavni cilj tog preporoda bio je vratiti serijal njegovim (horror) korijenima gdje će, u duhu najranijih epizoda, na prvom mjestu biti sama priča, to jest, njena kvaliteta i zanimljivost. Novi urednik Recchioni za tu je svrhu na serijal dovukao nove talentirane autore koji su dovoljno hrabri da se svojim pričama usude podignuti prašinu, stvoriti reakciju, ali i potaknuti čitatelje na razmišljanje.
Prijelazna faza prema tom preporodu objavljena je u redovnim brojevima 325-336 (Veseli četvrtak br. 116-127/ Ludens br. 152-163 / M-comics br. 11-21), a završila je sa brojem 337. koji ujedno predstavlja most između starog i „preporođenog“ Dylana, ali također i određenu vrstu uvoda u novi ciklus.


(klik na naslovnice za recenzije (ako postoji) PRIJELAZNE FAZE:)

---------------

Svrha ovog topica je objediniti na jednom mjestu svu raspravu vezanu za domaća izdanja ovih priča.

Spoileri su dozvoljeni, no molimo članove koji prate VČ izdanje (ili su pročitali talijanska izdanja) da imaju obzira prema članovima koji prate Ludens ili M-comics izdanja te da veće spoilere označe nekom slabo vidljivom bojom s obzirom da će navedeni izdavači tek sredinom 2019. završiti s izdavanjem navedenih priča.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Barker Posted - 02/07/2020 : 10:40:09
Dan porodice - znaci imam dve opcije:
- da produzim po starom I (skoro) svaki novi broj lagano opljunem
- ili da duboko u sebi trazim trag neceg iole dobrog :)

Ovaj broj bi lagano prosao sa prvom opcijom, ali evo da proooobam malo drugacije: zanimljiv start- Trelkovska ga unamjljije (zbog budalastog slucaja, ali ajde). Ima neki smek starijih brojeva, diskusija Dilana I Gruca, Gruco solidan, zanimljiv lik lokalne policajke. I onda dolazi taj bizarno/komicni "horor" zaplet, a na sve to se nadoveze I banalna treca prica koja zaokruzava celinu koja nije ni morala biti zaokruzena.
odavno Nismo imali Di Vicenza I sasvim pristojno je covek odradio svoj deo, drugi crtac je takodje dobar (ali svakako nepotreban).
Sjajna naslovna, posebno ako ste Beatles fan.

Edit: A da, naravno I ovde neko umire nabijajuci se na ostar predmet, zamislite ovde je to kopac koji je prkoseci zakonima fizike ostao uspravljen sa ostrom stranom prema gore :)
vronski 3 Posted - 01/07/2020 : 09:30:22
Znači Gručo se vraća...
Barker Posted - 01/07/2020 : 09:22:19
Bogami, cini se bas dobro!
Nula Posted - 30/06/2020 : 22:45:06
quote:
Originally posted by Lucy Liu

Počinje me boljeti mozak od ovih ludosti i twistova...


Dobro je.
Lucy Liu Posted - 30/06/2020 : 22:24:28
Počinje me boljeti mozak od ovih ludosti i twistova...
Nula Posted - 30/06/2020 : 22:12:11
#405 - Ubica

Ovaj broj se već prilično razlikuje od prethodnog, pogotovo prvi deo priče, koji je ispripovedan na neki klasičniji način, gušći dijalozi, istraživanje misterije. Ali i tokom tog dela, Rekioni nam ubacuje razne zabavne cake i trikove i obrte koji ne dozvoljavaju da pažnja popusti.

Lord Vels upošljava Dilana da reši slučaj haosa u Londonu izazvanog Love App aplikacijom, za koju Dilan saznaje da ju je sam Vels napravio, Vels objašnjava zbog čega, Dilan ga ubija. I to se sve dešava u prvih 14 stranica. I to je otprilike to što se tiče poveznice sa originalnim petim brojem.

Sam taj Dilanov čin će ga progoniti kroz celu epizodu, a ni činjenica da je ostavio alkohol krajem prethodnog meseca mu neće biti od pomoći.

Sledi sekvenca rešavanja zagonetke čiju su površinu zagrebali u broju 403. Ovaj put Dilan uspeva da je delom odgonetne i sužava izbor poznatih komičara na Gruča Marksa.

Uspevaju da još suze izbor uz pomoć Alter Ego Society, što je jedna odlična sekvenca puna omaža + dijalog između Merilin Monro i Ruperta Evereta (kako ga ona oslovljava).

Ranija i Karpenter ozbiljno stradaju tokom te istrage od trika koji je ubica smislio. To Dilana poremeti još više. Odnekud iskopa pero i mastilo koje mu je Ranija poklonila (tokom flešbek scene Pontreli odlično omažira Stanov stil) i odlučuje da počne da piše dnevnik.

I tu ludost počinje.

Gručo Dilanu prosipa so na ranu i cela onirična sekvenca se završava Dilanovim metaforičkim padanjem u ponor.Ovde Roi nastupa. Dilan se nalazi ispred svog stana, bez ključeva, te je primoran za pozvoni. Otvara mu Gručo uz klasičnu opasku, govori mu da je uđe i da je Dilan u svojoj kancelariji.

Da, Dilan je tamo, bez brade i kaputa. Dilan je tu sam sebi klijent. "Stari" Dilan mu priča svoju stranu priče iz originalnog broja 5 i razuverava bradatog Dilana. Govori mu da se vrati u svoj svet, jer ga tamo čeka ludi komičar, a gde drugde nego u ludnici?Pontreli odlično pristaje priči i prilagođava stil bolje nego ikada, prvi deo je odradio klasično, za flešbekove je koristio sive senke, ekspresionistički stil tokom scene sa Gručom unutar dnevnika. Tu imamo i jednu poznatu tablu iz Devilmana koju je Rekioni koristio u nekoliko svojih dela.

Sve u svemu još jedan odličan broj, sa mnogo iznenađenja i razlika od prethonih.

Lucy Liu Posted - 30/06/2020 : 20:22:20
Hvala bogu da nisam jedini koji misli da je Mater Morbi overrated
pcoro Posted - 29/06/2020 : 22:46:25
Arghh... opet ce drkat s ovom dosadom Mater Morbi
Nula Posted - 29/06/2020 : 20:03:10
#404 - Anna ForeverNeću mnogo o ovome. Nije se ni lako uhvatiti za nešto unutar ovog broja o čemu bi se moglo pisati.
Jedna trećina tabli su bez teksta, 30 mute tabli zaredom i završna sekvenca koju crta Pontreli.

Lik Ane Never je uveden na sjajan način, i opet, nema uopšte veze s originalnom pričom, osim možda jedne identične table kao omaž i same Ane.
Ulazimo malo dublje u temu alkoholizma i Rekioni to koristi da nam pruži prilično dobru zabavu u vidu jedne od najbolje ispripovedanih priča u serijalu.
Alkohol -> halucinacije -> bolnica ->

Gerasi je maestralan, precizan, sivi flešbekovi savršeni, iskrivljene vinjete i slične ludosti su na mestu. Njegov se 'škrabavi' stil odlično uklopio u ovaj snolik i lud scenario. Pontrelijev potpuno suprotan stil u zadnjih nekoliko stranica smiruje buru koju je napravio Gerasi i ostavlja osećaj da se sprema nešto opako u narednom broju.Sjajno iskustvo, iskreno ne znam o čemu da pišem, ovaj broj se može iskusiti jedino samim čitanjem.
solar Posted - 02/06/2020 : 23:28:50
quote:
Originally posted by Sarghan

mini fotka naslovnice za #406.
U jednu ruku, naslovnica je veliki spoiler s obzirom na događaje u talijanskoj redovnoj seriji u zadnjih godinu dana, pa evo samo link...

https://i.imgur.com/ELnRrtM.jpg


Odlična naslovnica.

Koliko se sjećam ovo bi trebao biti zadnji Recchionijev broj u ovom mini-ciklusu. Ne sumnjam da će vrli urednik, kao i prije sedamdesetak brojeva, pustiti da serijal voda nosi sve tamo do nekog novog hajpa za nekih par godina.
Barker Posted - 02/06/2020 : 23:22:47
Meni RR sve vise i vise lici na Gruca.
pcoro Posted - 02/06/2020 : 21:59:11
Fantastična naslovnica!
Sarghan Posted - 02/06/2020 : 19:31:56
mini fotka naslovnice za #406.
U jednu ruku, naslovnica je veliki spoiler s obzirom na događaje u talijanskoj redovnoj seriji u zadnjih godinu dana, pa evo samo link...

https://i.imgur.com/ELnRrtM.jpg

Sarghan Posted - 01/06/2020 : 10:04:52
Mene više zanima Nulin osvrt za #404 jer sam čuo jako pozitivne stvari o njemu.
Barker Posted - 01/06/2020 : 08:58:01
I? Podelices s drugovima, ili je bas, bas lose? :)
Nula Posted - 01/06/2020 : 01:08:08
Upravo sam video jednu interesantnu vinjetu iz 405. broja i sad sam se baš smorio, nadam se da nije ono što mislim da jeste
Nula Posted - 02/05/2020 : 21:05:51
quote:
Originally posted by Barker

Mozda mi se i dopadne ovaj nadrkani Dilan :)

Zanima me kojeg ćemo Dilana čitati u crossoveru, onog najprvijeg ili onog srednjeg, status quo Dilana
Barker Posted - 02/05/2020 : 18:06:35
A ne, nisi nas tako navikao, nece ti to proci.
Bastardo i konkurencija = Constantine.
Mozda mi se i dopadne ovaj nadrkani Dilan :)
Nula Posted - 02/05/2020 : 17:14:10
Jedan broj mesečno jedan post mesečno

Btw, evo Dilan u 404 pominje Konstantina

Barker Posted - 02/05/2020 : 16:11:59
Nulo, javi se! :)
going going Posted - 02/05/2020 : 02:50:48
Odavno nije bilo postova na ovoj temi.
Nula Posted - 08/04/2020 : 19:41:57
Zvanični opis DD #406 Poslednji smeh:

quote:
Obračun između Dilana Doga i Čoveka koji se smeje (prim. prev: ha ha Džockeru ti li si), misterioznog ubice koji mesecima teroriše ulice Londona. Istraživač noćnih mora će se suočiti s njim u ludnici Harlech, gde je ubica pronašao utočište, okružen najopasnijim ludacima. Da li će Dilan uspeti da ne podlegne najsmešnijoj šali na svetu?


Živeo Batman!
pcoro Posted - 07/04/2020 : 14:17:00
quote:
Originally posted by Barker

Jesu, ali mislim da smo se dogovorili da ce ovde spojleri biti javni.
Ionako ces sve zaboraviti kad ovo dodje na red kod nas ;)Ma ako je mogao Hrllingen u lažni Maxi sigurno bi mogao i taj novi ciklus! Mozda vec ovog ljeta
Nula Posted - 07/04/2020 : 11:58:23
Možda će se vratiti kao novi 'glavni neprijatelj'?
Kao što je Ksabaras u prethodnom broju (i #43) rekao Dilanu (parafraziram) 'u nekom drugom univerzumu nas dvojica smo možda najbolji prijatelji, saborci, dok smo ovde zakleti neprijatelji'
Ali, čak i ako se ispostavi da je Gručo taj ubica koji je već, ako se ne varam dve godine aktivan, možda sve bude završeno u 666 (iako bih ja voleo da ostane duže u toj ulozi)
vronski 3 Posted - 07/04/2020 : 11:48:42
Jel to najava vraćanja Gruča u serijal?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000